men va nu då?

bilden blev ju stor när jag publicerade den. jaja godnatt

heros plats



men ärligt? ska man va myra för att tycka bilden är i normal storlek? måste nog försöka felsöka lite när jag har tid, eventuellt:*) om någon vet hur man skickar en större bild får ni gärna höra av er! nu ska jag gå och lägga mig.
kram B

testar


testar bloggappen från nya telefonen. det är verkligen inte roligt innan man kommer på hur allt funkar .snacka om att man blir insnöad med vissa funktioner på den gamla:-) men det här blir nog bra. ska försöka lägga till en bild. tyvärr har jag bara tagit en idag.

haha den blev åt fel håll och skitliten så jag får göra ett nytt försök imorgon


kram B

Lite sliten

Skulle behöva komma ifatt livet lite känner jag. Alldeles för mycket på jobbet då jag numer ersätter städ som är sjukskriven och halvtid i restaurangen + mina 85% på kontoret...hinner inte med att andas! men förhoppningsvis är det tillfälligt nån månad till bara. Idag städade jag så dammsugaren brann upp:) som tur var städade jag sista rummet i den byggnaden så jag slapp hämta en ny.  Vad har hänt efter jobbet då för lite tid över har jag ju:) Tränade   första taekwondoträningen efter juluppehållet och jag har sjuk träningsvärk. Lyckades också med att skava upp som brännsår på båda fötterna?! Har aldrig fått det förut men det kan ju tyda på lite fel teknik fick jag förklarat för mig med ett leende, ja det kanske kan stämma men jag har ju inte fått det förut....ofta kör vi i par och jag var med tränaren så det var ju inte att maska något direkt:P kanske berodde på det, skitsamma. Kul var det och ont gör det:)
Igår kom Andreas hem som vanligt och hämtade Gry på fritids. Jag åkte direkt och tränade. Sedan kom Ami, Robin och Robin:) hit och vi åt tacos och hade en kanonkväll. Gry var hängig och imorse när hon vaknade hade hon feber. Rätt dag i veckan om man nu får säga så. Andreas är ju ledig och jag kunde åka och jobba. Och eftersom jag skulle jobba så gick jag och la mig vid 23.30 fast gästerna var kvar:) så kan man också göra när man är som en enda stor familj. Fick se Flingan utanför fönstret som trasslat in sig i täcket. Andreas och Ami fick rycka ut. Funderar på och ha hästarna på riktig lösdrift istället:) Ta ner hagen och så kan man bara gå ut och ropa så kommer dom i full fart över gärdena. Gud vad mysigt. Så är det varje dag iaf nu med Flingan. Hon kommer direkt jag ropar både på morgonen och möter mig vid bilen och samma sak på kvällen. Och så följer hon med mig och kryper in i hagen igen:) Igår började hon gå uppför trappen till höskullen men då fick jag sätta stopp. Andreas har satt upp en tråd till i hagen idag men frågan är om det hjälper. Ska bli spännande att gå ut i kväll och se om hon står och väntar utanför.  Det är liksom hennes grej. 4-5 trådar har jag på hagen nu men det hindrar inte houdini. Till sommaren ska jag testa att ha ytterdörren öppen:) Kanske går hon in och Gry kan leka Pippi Långstrump:P Dessvärre kanske det inte skulle bli lika populärt hos andra familjemedlemmar men lite roligt. 
Nu är det snart Gladiatorerna. Gry har väntat och nu (20 min kvar) så somnade hon i soffan febrig och snorig. Gumsan.......
Men va faan, nu hittade jag hårspännet jag tappade på jobbet. I BH:n haha, jaja dags att ladda inför Gladiatorerna.
 
Kram B
 

Komma igång igen...

ja nu måste jag försöka komma igång med träningen igen. Är ju som ett vrak när jag kommer hem på kvällarna och sur och grinig.  Blir piggare av att röra lite på sig.Jobbade varje kväll när det var träning förra veckan och idag kom jag också hem för sent:( . Har så dålig diciplin så jag har skitsvårt att göra nåt hemma (när man inte kan springa ute) men springa kan man väl kanske göra även om det är snö men ändå:) Måste ju ha något att skylla på. Vill verkligen känna mig bekväm vid poolen när vi åker till Grekland men tydligen inte nog mycket. Nej färdigpratat om det, jag har bara mig själv att skylla. 
Helgen har varit bra och fylld med familj och vänner (kalas för syrrans Kevin som fyllde 10 år) och så en "spakväll" med Daniel, Terese och Robin i lördags. Daniel har gjort skitmysigt i källaren med stor bubbelpool, bastu, tv och soffor mm:) Helt ok och softa där fram till 4.30:) Eller jag gick faktiskt ur badet 03.00 som ett russin av den lyxigare sorten;P. 
Jobbade för ovanlighetens skull en sväng på söndag morgon och så i söndags kväll. Kom i säng ganska tidigt. Nu ska jag faktiskt ta och försöka sova men jag har två snarkande hundar bredvid mig och dom tystnar inte lika lätt som Andreas gör när jag sparkar på honom:) så vi får väl se hur det går med den saken.  
 
Go Natt   
B

Bilder

Nya telefonen blev lite försenad då det var slut på den modellen i vit på alla centrallager i Sverige. Inte själv om den inte:) Istället valde jag (eller jag valde inte, Jocke valde) den senaste V istället, i vit . Får den förhoppningsvis i början av nästa vecka :P så då får vi se om det kan bli lite uppdatering med bilder! Nej nu ska jag dra igång och jobba! Ha en go fredag, Kram B

Roadtrip

Skriver några rader innan jag somnar. Ligger i sängen med datorn på magen efter en lite hektisk men bra dag. Lite sent men det är ju mer vanligt än ovanligt i det här huset. Kompade idag fram till 15.00 så jag skickade Gry med taxin kl. 7 och så gick jag ut till korna, hästarna och ut med hundarna. Sen gick jag in och la mig 2 timmar till! :) Passade på och åka till Karlskoga med Ami för att köpa present till mannen som fyller år imorgon. Som vanligt vet jag vad vi ska köpa men är ute i så förbannat god tid så hittade inget....jag tänkte åka och jobba till lunch men det var lugnt på jobbet så vi drog vidare till Kristinehamn, Hittade inte det jag sökte där heller men väl en annan bra present:) Tack Ami för en behövlig och rolig dag! Jobbade till 19.30 och innan jag åkte hem så städade jag en konferenslokal och fyllde på frukt och godis. Samma gäng som är där hela veckan och det blir ju så sjukt skitigt av allt grus som dras in nu. Hämtade Gry och åkte direkt till stan med ett trasigt elaggregat. Möter Flingan varje morgon och kväll utanför hagen så det är väl dags att få det lagat kanske:) . Fick Gry i säng vid 21.30 och så plockade jag undan lite tills 22.30 då jag svidade om och begav mig ut. Bar in några säckar pellets och kopplade in ett elaggregat som vi fick låna så länge. Fick ström på men inte nog mycket, Lämnar problemet till elektrikeransvarig i hushållet vilket av förklarliga skäl inte är jag:P . Min dag i stora drag och nu ska jag sätta punkt för den!

Kram B

Toppendag till helveteskväll

Började dagen med sovmorgon. Andreas åkte till slalombacken och jag gick ut till hästarna. Vårt nya elaggregat la av i början av veckan så som vanligt mötte Flingan mig utanför hagen. Gry lekte med Anya och jag sorterade lite tvättkläder innan jag tog en dusch och sen i termobyxorna igen. Vi hämtade Kevin och begav oss mot slalombacken. Vi grillade hamburgare och pinnbröd. Svärfar utmanade mig att gå med stavar ända upp till toppen av backen. Han hade redan varit uppe 2 gånger när jag kom och det tog 10 min sa han. Jag tänkte ju direkt att inte en chans att det bara tar 10 min. Jag tog väl stavarna och traskade iväg i skoterspåren där man får gå. Benen blev lite lätt stumma efter andra branten men upp kom jag. 8 min;) Det var inte så långt som jag trodde eller så berodde det på att jag träffade ett par vänner en bit upp som jag stod och pratade med några minuter. Läs vila om ni vill det:P .  Kändes som riktigt bra träning så jag ska ta med mig stavarna nästa gång resten av familjen åker. Jag åker ju inte slalom så då kan jag väl passa på och röra lite på mig ändå.
Hem och direkt på julgransdans. Kom hem och tog upp en fläskinnerfilé och tände lite ljus. Slitna efter en heldag ute skulle det bli skönt med en kväll i soffan innan Andreas drog till Oslo. 
Tjena vilken dyngsmäll vi fick tillbaks till det........Körde ut en ensilagebal till korna. Dom kom inte och åt. Andreas tog ett par varv i hagen med 6-hjulingen MEN HITTADE INGA KOR!!!! och det är ju inte så att det är jätteljust ute på kvällarna nu. Staketet var helt överrallt. Vi letade ett bra tag men inga spår någonstans. Fick ringa polisen och meddela ifall dom kom upp på vägen. Till slut när jag lyste med ficklampa så såg jag att hagen bredvid kohagen var sarjad och tråden låg rätt in i skogen. 
Jag och Gry tog bilen för att kolla vägen. Fick se kospår som ledde in i skogen. Bra långt in låg dom och sov koskrällen. Dom följde så snällt med Andreas ut ur skogen och längst hela vägen hem ända tills vi kom fram till hagen. Vägrade att gå in!!!! 2 jävla timmar försökte vi locka in dom. Kopelletsen tog slut, jag sprang och hämtade hårt bröd men det åt dom inte, sprang in igen och tog hundmat för det borde dom äta, inte. Dom drog sig längre från hagen och vi var nära att ge upp men så lossade vi hela sidan på hagen och jag sprang och hämtade betfor. Andreas vallade med 6-hjulingen.
Nu är de på rätt sida igen! och jag hoppas verkligen att dom inte går ut igen nu för det där var ingen lek. 
Jo föresten hade mina hästar gått över till dom andra 2 i deras hage också för säkerhetsskull och knäckt en staketstolpe.
Efter en heldag ute så bränner det i kinderna och jag är helt slut i kroppen. Adrenalinkick värre att gå runt i skogen med ficklampa och leta Highland Cattlekor...
 
ZZZZZzzzzzzzzzzzzzzz
 
Kram B

Helg Helg Helg

En fullspäckad helg har tagit sin början:)  Jobbade bara över 4 timmar igår och sen åkte vi till simhallen och var där till 20.15 så igår var jag ju inge trött alls:) Avslutade kvällen med lite serranoskinka, mozarella och lite kex. Och gladiatorerna förstås eller de sista 45 min som vi hann se. Sexiga eh stadiga grabbar det där ;P
Imorse åkte jag till jobbet 07.30 för att ta emot en konferens och fixa lite fika och lunch till dom. Kommer dit och alla larm går omvartannat...suck, fick ordning på ett men 2 hus larmar fortfarande så vaktisarna får rycka ut och fixa. Jobbade i 40 min så det var lite lagomt arbetspass idag.
Mötte Andreas i dörren som var på väg att jobba i slalombacken till 16 idag och samma tider imorgon. Det är ju synd att ses ibland..Jag och Gry ska packa hennes skidor och ta med lite korv och pinnbröd och åka efter. Blir lite grilla ute:) Sen ska jag tillbaks till jobbet och låsa mm igen och så fyller pappa och brorsan år idag så det blir smörgåstårta där ikväll....Fullt ös medvetslös.  Imorgon som sagt är det slalombacken till 16 för mannen och jag antar att jag blir med en sväng också. Gry ska väl åka. Och 16.00 är det julgransdans i Nykroppa så då blir det dansa av men imorgon kväll vet jag inte vad vi ska göra?!?! Jo det vet jag, inte ett jävla skit tills Andreas åker till Norge igen ja inte efter att han gjort det heller för den delen:) .
Veckan som kommer blir jobb 07,45-19,00 hela veckan..."mitt" jobb på dagen, och även städ och restaurangen på kvällen.och för att inte bli rastlös kör jag tacobuffé på söndag också för 84 personer..Så på lördag ska vi umgås med vänner! tror det lutar åt bastu och bubbelpool och skitsnack.
Skulle börja 10 mån, tis och tor men då har vi möte måndag 8,00 och på tisdag ska Gry till skolsköterskan 8.00 .....typiskt. Kan snart ta komp ett halvår tror jag:)
Nej dags att rulla igång lite här hemma med frukost och sen kolla till lite djur innan massäcken ska packas och termobyxorna på.
 
Kram B

KOS

 Hoppsan, jag hade tänkt göra ett kort inlägg men det där blev kanske lite väl kort :P 
Fick frågan om att följa med Sandra, Kimmen utomlands i höst......tog 2 dagar så bokade jag och Sandra  en resa till Kos. Ja, med hela familjen såklart:) Lät som om jag och Sandra skulle dra och så är inte fallet (fast det hade varit jävligt roligt iof) Men det blev inte till hösten utan 31 maj. Hallå?!!! kan ju inte vänta tills i höst. Daniel ringde och frågade vart vi skulle åka och så tog det väl typ 1 timme så fick jag ett sms...... nu är det bokat! Så Terese och Daniel ska också med. Här sitter det inte fast direkt och då trivs vi som bäst:) Impulsivt ska det va, fundera kan man göra på ålderdomshemmet. . Ska bli så himla skönt. Skulle behöva börja trimma lite också för 2058:de gången om jag inte ska bada i onepiece :P Får väl se hur det blir med det. Antagligen jättebra, 10 kg mindre och brunbränd och allt händer på flyget ner! Perfekt
Jobbveckan har flytit på, inga skadade djur och en glad dotter:) Jag mår bra helt enkelt. Men det hade varit bättre om Andreas var hemma också och kunde sköta lite hushållsarbete, tvätta, laga mat tills jag kom hem mm...haha skoja bara men det skulle vara skönt att ha honom hemma på kvällarna. Känner väl så bara för att vi varit lediga så länge under jul så jag har inte fått in vardagen än för annars trivs jag med att vara själv några dagar och få längta lite. 
Till helgen blir det lite jobb på lördag, slalombacken lör-sön (jag ska vara förste korvgrillaren tror jag eller har jag bestämt)  och så fyller pappa och brorsan år på lördag så det blir smörgåstårta hos mamma och pappa på kvällen. Sen vet jag inte så mycket mer men det är mer än tillräckligt med planer för mig:) man ska inte planera livet utan leva livet:) Men gott folk, nu är klockan sådär alldeles för mycket igen så jag ska runda av. Föresten får jag min nya telefon imorgon eller fredag så då ni ska jag bildblogga en hel vecka:P
 
Kram B
 

17 dagar med sovmorgon

Tror det är 17 dagar jag varit ledig, orkar inte räkna men någon skrev det på facebook så då har jag nog också varit ledig så länge haha:) Men nu har jag jobbångest allan här...hur ska jag orka upp imorgon bitti och hur ska Gry orka? Vi är ju inte den morgonpigga familjen så vi har sovit till 10-11 allihopa i ja typ 17 dagar! Och inte är jag något trött nu heller, suck. Har fått Gry i säng iaf och Andreas har åkt till Norge.
Haft en skön ledighet och nu blir det nya tag både på jobbet och med träning/hälsa. Göra en nystart tillsammans med 9 miljoner andra:P 
Vad har hänt annars då? Har umgåtts med goa vänner, tillbringat några timmar i slalombacken (jag åker inte slalom men man kan ju äta våfflor för det). Igår när Gry och Andreas var i slalombacken så passade jag och Ami på att ta en ridtur. Var kanonväder men lite halt. Gick bra och Flingans knäled höll (fördel) . Igår kväll skulle vi ha familjemys med film och blev vi så sjukt sugna på oxfilé så runt 20.00 packade familjen hedenhös in sig i bilen och drog till ICA och köpte färsk oxfilé för 200:- . Hyrde Madagaskar 3 som vi höll på att glömma lämna tillbaks idag. Andreas åkte till Norge 21.40 och tog med filmen till ICA som stänger 22.00. (12km för intresserade) Puh.....
Idag har jag fixat naglarna, grejat lite hemma och jobbat på bion, en lugn dag med andra ord. Nu ska jag gå ut till hästarna och släppa ut hundarna som är kvar i hundgården sedan bion.Måste försöka komma i säng men nu började det ju en bra dokumentär på tvn också, mycket nu:)... HELVETE har ju en tvätt att hänga!!! Nej allvarligt (som Gry säger flera gånger i samma mening) så är jag ju själv nu och gör som jag vill (som om jag inte gör det annars) ;P så jag tänker skita i tvätten och tvätta om den imorgon.
Nej jag måste ta mig ur filten och ut till hästarna....
Föresten får jag nog en ny telefon i veckan, så fort jag har bestämt mig om jag ska ha en vit eller rosa:) Då blir det bilder i bloggen igen och såååååååååå mycket roligare (förhoppningsvis)
 
Kram B
 

Ny dator!!!! med alla tangenter:)

Nu så kan jag blogga igen:) för vi köpte ny dator i helgen. Väntar även på en ny telefon så jag kan skicka lite bilder också. Jag kommer inte att blogga varje dag som jag försökte göra förut men bloggen kommer fortfarande vara som  min dagbok om livet här i Daglösviken:) Inget tema som "inredning", "träning" eller "mode" utan helt enkelt mitt liv, min vardag.
 
Det har ju varit jul också om någon nu undgått det....jag hade gärna gjort det:P Nej, jag tycker väl om julen innan själva jul för då är det lite mysigt men ärligt talat är inte jul och nyår lite överskattat??? Jag tror inte jag är ensam om detta men så här känner jag. Man "måste" byta julklappar, jag skriver måste för hur många tänker INTE åhhhh vad ska jag köpa till henne då, skit vi har glömt dom, vi får säkert nåt av dom....iväg och klaga lite på allt folk som är ute... och hur mycket pengar byts inte?  och sen ska allt slås in också och det finns ju svindyra papper och rosetter, varför? man sliter av det och slänger det. Jag älskar att umgås med släkt och vänner men allt är så förutbestämt...man ska göra så, och klockan 15 då ska vi göra så, och sen är det kaos när tomten ska komma. I min familj har vi inte fullt julbord för ingen orkar äta så mycket ändå och visst är det så, att ca 70% av sällskapet man firar jul med sitter på kvällen och gnäller på att man är såååååååååå mätt och på juldagen fortsätter man att klaga över alla matrester som blivit över.
Hela julen är ju en stor gnällhelg igentligen:) Man äter för mycket, tvingas ut i trafik som är kaos... Allt är ju bara jobbigt, jag pratade med 3 vänner under helgen och 2 av dom var trötta på att sitta framför en brasa och prata med släktingar man aldrig pratar med annars.  Nu hoppas jag ni förstår att jag överdriver lite men nog ligger det något i det? :)   äta plankstek eller nåt annat gott kanske 4 gånger per år istället för att tokumgås 1 helg om året som redan är förutbestämd? . jaja nu är det barnens helg så man får väl stå ut:) och för Grys skull bakar vi både pepparkakor och lussekatter och pyntar hemma. Julklappar får hon också:) .
Idag flyttade iaf våra tomtar tillbaks till källaren....väntar spänt på när statusuppdateringarna på facebook börjar handla om grangnället när dom ska slängas ut och barrar i hela hallen haha   dom kommer, jag lovar:) Själv har vi en plastgran som snart ska få flytta ner i kartongen den också.
 
Nej jag älskar kanske inte julen och tycker det är synd att allt ska vara så jävla bra en gång om året. Nej, ta hand om varandra varje dag, äta det man verkligen vill äta och ge bort presenter lite då och då ändå....sen ska vi ha kvar våran jul och traditioner men det kan väl vara lite måtta på tokigheterna? 
 
Nu ska jag gå ut och leta reda på grisen som är och bökar någonstans på gräsmattan. Och nej han blev inte julskinka iår heller:)
 
Kram Grinchelina ;P
 
 
 
 

RSS 2.0