Lite dåligt samvete...

Jag har faktiskt lite dåligt samvete när jag inte bloggat. Ska bli skärpning nu. Haft fullt upp hela veckan och på kvällen när jag vanligtvis sätter mig en stund så har jag somnat:) Kan det vara dom nya arbetstiderna tro?? Jag är ju extremt dålig morgonmänniska så att gå upp 45 min tidigare tar lååååång tid för mig att acceptera:) Veckan bestod av jobb, möten och träning. I onsdags tog Karin med sig Gry och William på taekwondon och sen skjutsade hon Gry till mamma.....och mamma mu från Daglösviken fixade chafför och åkte in på after work. Undrar om jag skrivit det här förut?? hur som helst orkar jag inte kolla det nu:) latmasken har intagit min kropp och ordinerat soffläge med datorn på magen så det är bäst att inte överanstränga mig:P..Skulle hämta Gry när vi åkte hem men när klockan var 20.15 ringde mamma och undrade när träningen slutade? Träning? Haha hon tyckte jag hade sagt att jag skulle träna. Gry ville sova där så då behövde jag ju inte stressa. Ingen som väntar på mig hemma ändå.Iaf hade jag en kanontrevlig kväll och hoppas verkligen det blir fler gånger. Vi var ca 13 st som gick iväg. (Ja naturligtvis inte från mitt jobb) Robin frågade mig i hopp om att få chafför men tji fick han för moster skaffade chafför och blev med ändå:)
I fredags rinde svärfar och ville umgås lite med Gry.....Andreas och jag passade på och åka till Karlstad för en lugn myskväll...vår chafför åkte dit för fortkörning medans vi satt och gottade oss på en thairestaurang....vi gick vidare till Glada Ankan vid 20.30. Vilket kanonställe! Stortrivdes, en riktigt rockklubb som det inte var sista gången vi besökte. Senare dök Marcus och Charlotte upp och ännu senare Robin och några kompisar. Självklart var vi där för att supporta Bullseye! Dom gjorde en kanonspelning och det gick ju alldeles utmärkt att hoppa och rocka även med en mindre mängd alkohol i kroppen:) Skitrolig men lugn kväll. Kom hem strax efter 4. Bilden jag sms:ade på en hel del öl var 2 killar (lite halvtöntiga och inte alls så rockiga om jag får säga mitt) iaf så beställde dom in en hel hink med 15 öppnade öl i och så satte dom sig bredvid mig (jag vilade fötterna) och så började dom bjuda lite hit och dit...dom försökte helt seriöst och vara lite coola och skaffa vänner. Jag fick en öl och sa att tyvärr så dricker jag inte öl men tack så jättemycket, då fick jag en till yeeeh right tänkte jag och tog emot båda ölen och gav Marcus och Andreas en varsin.
Lördagen blev förgylld av en långpromenad på sjön. Gick runt storön med hundarna och svärfar. Gry var och lekte med Mira. Hem och tog en ridtur med Ida och Numma. Första gången på ganska länge numma red och fick låna Alv. Gick väl inte riktigt som vi tänkt oss då Alv snubblade över en snödriva, la sig på Lotta som försökt locka över honom och för säkerhets skull så snubblade numma och han trampade på henne....hmmmm gick väldigt bra mot vad det kunde gjort. Resten av turen gick felfritt iaf.....lugn kväll blev det. Igår var det dags för Tobbe Trollkarl. Herregud vilken entusiastisk och överaktiv människa. Barnen verkade älska honom iaf och det var väl kanske det som var meningen:) Avslutade med autografkort, en dvd och ett trolleritrick suck....åkte hem till Per och kusinerna och fikade, åkte till Ica, köpte pizza och så kom Mira ner och åt med oss. Gry var hängig igår kväll och inatt slog febern till. Hög feber och jättehängig idag. Andreas är hemma och vabbar vilken känns väldigt skönt för jag har supermycket att göra på jobbet och har inte riktigt tid att vabba nu känns det som. Möte tis-ons-tor...
Nu har vi precis ätit lite carbonara och Gry ropar nere i sitt rum. Antagligen är det vätskekontroll ala fanta med sugrör som gäller:)

Nu är jag väl ifatt iaf??? föresten är ni dåliga på och kommentera igen-lite feedback:)

Kram B

Tappat bloggningen.....

.....totalt denna helg. Har helt enkelt inte haft tid och satt mig och dokumenterat helgens äventyr men ikväll lovar jag att jag ska skriva några rader. Nu ska jag jobba lite eftersom jag misstänker att jag får vara hemma och vabba imorgon.

Kram B

Underbar promenad på sjön

20110129170 (MMS)

Underbar promenad på sjön


SMS-inlägg

20110129171 (MMS)


SMS-inlägg

20110129172 (MMS)


SMS-inlägg

20110129174 (MMS)


SMS-inlägg

20110129173 (MMS)


SMS-inlägg

20110129168 (MMS)


En friterad banan på det har så

20110128167 (MMS)

En friterad banan på det har så


SMS-inlägg

20110128166 (MMS)


Nu börjar allvaret:)

Jobbat nya tiderna i 2 dar nu och det känns helt ok. Hinner med lite mer nu men jag är ju zombie på morgonen och tiden går fortare på kvällen när vi kommer hem. Låter inte som så stor skillnad att komma hem en timme senare varje dag men det gör mycket. Hinner inte ens få maten klar innan bolibompa:) igår kväll följde Gry med mig och tränade. Hon tog med sig sina innebandyklubbor och som tur var så var Mira och Oscar med också så vi kunde träna som vanligt.
Imorse var det en räv på gården när vi gick ut. Naturligtvis drog Tajra järnet och jag insåg ganska snabbt att det var lönlöst att ropa på henne. Satte Hero i hundgården och på väg till jobbet så ringde jag pappa och bad honom åka ner. Hon brukar inte vara borta mer än ca 15min och när pappa kom hit så var hon här. Har väl inte hänt så mycket intressant. Avbokade helgens kryssning idag. Skittråkigt men det blir väl fler gånger. Kände bara att jag var i behov av att få åka iväg och hitta på nåt. Hamnar i lite skvacka ibland då ingenting känns bra (när det gäller mig själv då, inga andra familjemedlemmar inblandade) Känner mig stor, tråkig, och hud, hår och naglar verkar inte riktigt heller vara som de ska. Blir lättirriterad och vill bara släppa allt (det mesta är fel alltså) så en kryssning hade varit på sin plats. Tror även att Gry och Andreas behöver vara själva lite. Det är väldigt mycket mammatjat konstant och så kommer ju andreas vara borta 2 veckor nu.....
Har sorterat massa ren tvätt i kvällningen och dammsugit hela nedervåningen och trappor så nu är tvättkorgen tom och jag ska bara hänga en tvätt lakan till. Imorgon ska Karin hämta Gry på dagis och följa med på taekwondon. Jag jobbar ju så jag hinner inte bli med. Sen kanske jag ska följa med Robin på after work. Får väl se vad som händer....utbildning hela dagen på jobbet iallafall.
Nu ska jag hänga sista maskinen och sen gå och lägga mig. Hundarna ska få sova hos mig inatt för det är sååååå mysigt och känns tryggt. Skittrött!

Kram B

Fullt ös

Ja då har söndagen dragit över också...helgerna går fort. Idag började jag dagen med att städa lite. Hann inte så långt innan Mira kom ner till Gry. Var ute och gav alla djur mat och vatten och precis när vi skulle gå in så kom Ida tillbaka med Alfons. Då var det inte tanke på och få med Gry och Mira in utan jag fick helt enkelt följa med ut på en ridtur med dom. Sen blev det innelek. Kjell kom ner och fikade och Peter tittade hit en sväng. Jag tänkte tända lite ljus på bordet till fikat och råkade tända eld bredvid ljuset på ett hampasnöre som var lindat runt, det bara så poff, hampasnöre är att rekommendera om man nu ska tända eld på nåt. Inte meningen att tända eld på köksbordet:) Efter en stund så kom June och Truls med barnen och det var full fart igen. Bestämde oss för att åka till parken och åka pulka så vi fick vara ute lite. Satan vad det gick! I den här familjen pratas det inte skidföre och valla inte utan pulkaföre och tyngdpunkt:) Skjutsade hem Mira och åkte hem och bytte om. Åkte upp till prästgården där Truls bjöd på hemgjorda hamburgare med tillbehör. Smakade riktigt bra och jag är jättemätt fortfarande, och törstig. Imorgon blir det att gå upp lite tidigare. Börjar ju mina nya jobbtider....hur nu det ska gå. Slipper sova själv inatt iaf. Ny regel i Norge ang antal dagar som pendlare får vara i norge per år utan att bli norsk medborgare så Andreas måste åka inatt och direkt till jobbet. Skatteverket har startat ett samarbete med tullen så alla svenska bilar registreras när dom åker in i norge och tillbaka. Och även om han kommer fram till Norge efter kl. 12 inatt så får han inte sova för då räknas det som en dag till! Löjligt! Så hädan efter åker han inte söndag kväll utan söndag natt.
Nej jag kanske ska försöka slänga mig i duschen så jag kommer i säng för jag är ju inte den piggaste när klockan ringer direkt. Men jag är ju faktiskt ute i god tid nu för jag brukar ju inte komma isäng än på 2 timmar i vanliga fall. Kanske finns hopp för mig med:P

Kram B


Träning och umgåtts

Trots förkylning så åkte jag och tränade i torsdags. Fick med mig Andreas och jag ska inte säga mer men man kan väl säga att jag trodde jag skulle bli änka:) och det trodde nog han också. Kallas cirkelträningen inte kärringgympa nåt mer:P ....I fredags tog vi en morgonpromenad (morgon och morgon vi vaknade 9.30). Vi gick iaf till kiosken och tillbaka. Åkte till jobbet för möte 13-16. Kul när dom lägger det på fredagar när jag är ledig fredagar....3 fredagar framöver. Blev hämtad strax efter 16 och då åkte vi direkt till Asphyttans nött och nytt för att hämta en golvkandelaber i mörkbrunt trä som jag köpt. Kanske inte den billigaste men sååååå fin. Passade in perfekt där jag tänkt mig. Sedan åkte vi hem och fixade lite. Orkade inte laga någon mat så vi åkte in till köket och åt....hämtade nån grej till fyrhjulingen hos Peter och tog med honom också till köket:) Beställde en blodig oxfilé och fick en mer än välstekt. Hade bara druckit en smootie under dagen så jag var skithungrig och orkade inte vänta på en ny. Istället bjöd dom på Grys mat och dricka och så fick hon en stor glass med tomtebloss.
Innan vi visste ordet av så hade Gry frågat om dom inte kunde sätta på discoljusen så hon kunde dansa. 5min senare så blinkade det friskt där inne och hon dansade järnet. Helt själv:) Inte riktigt normalt kanske fast det är ju inte för inte som hon är min dotter:) kan också slå ihjäl ett par timmar på dansgolvet. Dock inte helt själv. Åkte hem till Jocke och fick ett par goda skratt där.
Idag har vi varit till Lek o Buslandet med familjen Edin. Supertrevligt och det var ett bra tag sedan vi sågs. Gry och Rasmus försvann ganska fort där inne och första utropet som gjordes i högtalarna var- Kan mamma Beatrice och pappa Andreas komma till entrén där er dotter Gry väntar!!! Där satt hon på disken glad! Innan vi skulle åka hem tog vi varsin glass och så gjorde barnen ett sista ryck...Utrop nr 2 i högtalarna- Kan mamma Beatrice komma till cafét (och det var precis där vi satt) där Gry väntar!! Skitunge, hon börjar tycka det är lite roligt tror jag. Inte mamma!
Väl hemma. Gjort oss en varsin sallad. Jag en tonfisksallad och Andreas gjorde sig en kycklingsallad. Slökollar lite facebook samtidigt som avatar just nu. Imorgon tror jag att det får bli en ridtur!

Kram B


Ny blomma och ljusstake och becksvart ute ...

20110122162 (MMS)

Ny blomma och ljusstake och becksvart ute när jag tittar ut. Älskar "landet"


Lek o bus

20110122160 (MMS)

Lek o bus


Djupt koncentrerade i Peters telefon.

20110122157 (MMS)

Djupt koncentrerade i Peters telefon.


SMS-inlägg

20110121155 (MMS)


Morgonpromenad

20110121152 (MMS)

Morgonpromenad


SMS-inlägg

20110121154 (MMS)


Suck...

omtag i förkylningen tänker jag ignorera och gå och träna imorgon ändå. Vill igång nu!! blir ett kort inlägg idag. Skittrött och snorig/hosta, Haha snorig hosta är ju inte den vanligaste åkomman direkt. Haft en sån där härlig onsdag precis som förra onsdagen. Hem från dagis 16.15, stekte blodpudding, bytte om på Gry, väntade på william och åkte till stan med som små grynen 16.40 för att träna. Slut 17.45 och hem på kalas som började 18.00. Kom hem 21, fick Gry i säng, plockade undan lite och nu har hundarna rastats för kvällen. (har sprungit ute själva i en halvtimme) Ska försöka orka ner till sovrummet så jag slipper vakna här i soffan runt midnatt som en zombie och undra vart jag är som så många gånger förr:)
Får bli ett intressantare inlägg imorgon.

Kram B

Skulle vilja ligga kvar i sängen

20110119148 (MMS)

Skulle vilja ligga kvar i sängen


07.45-16.45

Fatta att jag har jobbat 1 timme för lite varje dag i 3år! Jag har haft arbetstid 8-16 och 1 timmes lunch...och nu kom önskemål om att receptionen ska öppna lite tidigare och stänga lite senare och då fick jag ju ordning på timmarna. Kul för andra iaf.......segt men jag har ju bra tider ändå. Inga kvällar och ingen fre, lör, sön så jag ska inte klaga. Dessutom trivs jag jättebra och har 10min till jobbet så jag ska väl vara tacksam.
Är blå och svullen på handen idag efter incidenten med Hero igår....klantigt. Börjar även få världens träningsvärk men det var skönt att komma igång igår igen.
Skit också....hittade lite råttskit under diskbänken och så laddade jag 2 råttfällor när jag kom hem. Nu small det!! Tycker ju lite synd om dom också djurvän som man är men har jag gjort A så får jag väl göra B. Men jag väntar tills jag lägger mig. Vill inte att den ska leva eller nåt stackarn men man vill ju inte ha dom inomhus fast dom är söta. Körde Gry till mamma efter jobbet och åkte in till stan för att köpa present till Kevin. Imorgon blir repris av förra onsdagen tror jag. Hem från jobbet strax innan 16.30, steka blodpudding,.  taekwondo i Filipstad kl. 17-17.45 och kl. 18 födelsekalas hos syrran......är redan trött:) men det är alltid kul att träffa familjen kaos.
Nej det är väl dags att ropa in hundarna och samla energi.

Kram B

Helg

Haft en riktigt bra helg som det ska va, eller?:) Andreas hämtade Gry på dagis i torsdags och sen blev det en lugn kväll som slutade med att jag somnade runt 22 i soffan och Andreas väckte mig runt 24 och undrade om jag skulle med och sova:) I fredags kom Noel ner en sväng på förmiddagen och sen följde Gry med honom hem. Vi passade på att åka in till stan och köpa nya krukor och ljusstakar till köksfönstren. Gick en promenad runt stan och tog det lugnt. Skönt:)  Tror inte det hände så mycket mer, eller jag ska vara helt ärlig och tala om att jag kommer faktiskt inte ihåg vad vi hittade på....I lördags så åkte vi in till stan och åt lunch på kinan med Peter. Gry var på topp och höll på och äta citron. Jag hade än en gång då svårt att hålla mig för skratt och så var vi där igen  hon och jag...har ju roligt iaf:)  men som vanligt gjorde ju inte det saken bättre´. Och det slutade med att Andreas försökte få både Gry och mig att skärpa oss:P . Avlutade med friterad banan och glass. Var 100år sedan jag åt det så jag försökte få Gry att beställa en så att jag kunde äta hennes och skylla på henne men den gick hon inte på. Hon ville bara ha banan. Beställde en ändå.
Åkte hem och lämnade av Gry hos Mira. Dom skulle leka en stund. Jag åkte till Karin med 2 skvallertidningar och en nonstop-påse. Stackare som är nyopererad men nu kan det ju bara bli bättre. Var där nån timme och vi pratade om allt möjligt intressant. Åkte hem och Andreas hämtade Peter för han och Andreas skulle laga något på 4 hjulingen. Trodde jag ja.....Jonte satt och hade tråkigt i Gammelkroppa så jag hämtade honom strax före 22. Efter det tog jag en cider, och en till, en till och en till....Daniel hörde av sig och så kom han, Sandra och Numma ner en kort sväng. Var mycket trevligt. Igår inte lika trevligt. Verkar vara nåt fel på mig gällande baksmälla. Jag behöver ju inte dricka alls mycket för att bli superdålig. Var riktigt lugnt men ändå blir jag liggandes hela dagen igår i princip. Sjukt. Åkte till jobbet och dukade om en lokal. Ringde Jonte så jag fick hjälp....skitsliten:) Mamma, Pappa och Kjell kom ner och skulle gratta Andreas som fyller år idag..det hade jag helt glömt bort så mamma ringde väl nån timme innan.....skulle göra en kladdkaka men hade ingen grädde, tog med grädde från jobbet och kommer hem och har ingen kakao, skulle göra en rulltårta men hittade inget snabbt recept. Slutade med att vi bjöd på mat istället....och jag var skitdålig hela tiden. Trodde jag började få magsjuka men det var det ju tydligen inte för idag mådde jag ju bra igen.
Jobbat, varit och sandat ute på gården och lyckades INTE halka omkull som skulle varit ganska logiskt utan krockade med Hero och slog handen rakt i tänderna på honom. Träffade nog helt rätt för satan vad det gjorde ont och nu är jag svullen på knogen. Typiskt incident som bara händer mig....varit och tränat och det var ingen lek. Nu väntar sängen!

Kram B

SMS-inlägg

20110117139 (MMS)


SMS-inlägg

20110117135 (MMS)


fullbokad dag

Åkte lite tidigare från jobbet igår (7min) .Gry hade första träningen kl.17 och vi brukar komma hem 16.30...kom hem 16.15, fixade pannkakor ala rekord och donnan fick äta medans jag bytte om på henne. När jag åkte från jobbet så fick jag igång vindrutetorkaren på bakrutan...men jag fick inte av dom! Spelade ingen roll hur jag gjorde så gick det inte att stänga av den. Lite stressande faktiskt:) Ytterligare tecken på lite stress var att jag gick ut från dagis med blå skoskydd (igen). Kom alltså hem, fixa mat, bytte om och åkte hemifrån 16.40. Ganska bra gjort tycker jag av mig som aldrig kommer i tid nånstans i princip:). Träningen slutade 17.45 och hon är så duktig. Dom har fått börjat med lite slag och sparkar så nu agerar min rumpa slagpåse varje dag. Förstår inte
vad hon ser för likheter:P. Karin och William var med men han vägrade att träna:) skitsur men jag ska ta med honom nästa onsdag om han vill. Går säkert bättre när inte mamma är med, snabbt till Ica och handlade, hämta 2 familjepizzor 18.30 och så åkte vi direkt hem till mamma och pappa för att fira pappa och brorsans födelsedag. Brorsan hade tappat rösten dagen till ära. Kom hem 21.45.
Idag har det varit lite lugnare och äntligen känns det att min förkylning har gett med sig så imorgon ska jag börja röra på mig igen. Andreas hann hem så att han hämtade Gry på dagis och nu har vi badat bastu och ligger framför tvn....precis som jag tror det skulle bli varje dag om han jobbade i Sverige...ärligt talat så är jag livrädd för det. Livrädd för sån där vardag....kommer hem sent, maten ska vara klar eftersom jag kommer hem först, äter, slänger oss i soffan och så är det inge mer. Nej hemska tanke, skulle jag inte fixa...och inte han heller så vi är överrens:) Nej det skulle ju inte vara helt fel att få Gry i säng nu. Miss kvällspigg!

Kram B


Grys tur

20110112123 (MMS)

Grys tur


SMS-inlägg

20110112126_1 (MMS)


Fortsättning högtryckstvätten...

Hmmm jag trodde trumhinnan var känslig men den verkar tåla rätt mycket. Värsta högtrycket rakt in i örat i 20 sekunder och som om inte det räckte så körde vi en omgång till. Gjorde lite ont men värst var ljudet av biltvätt och känslan. Huvudet kändes som om det skulle sprängas och det började rinna ur ögonen. Men skiten kom bort iaf och nu känns det mycket bättre. Har en satans hosta bara men den har ju inget med vaxproppar att göra:P
Var hemma från jobbet igår. Inge pigg alls. Gry och jag bakade kakor. Kan säga att det var väldigt smidigt att få alla ingredienser i en fin glasburk, hälla ut allt i en skål och tillsätta ägg, vaniljsocker och margarin. Tack för den mysiga julklappen "kollektivet" i Prästgården:) Gry har börjat säga att saker är töntigt och så frågade jag henne vem som lärt henne det? - Äh, en tönt bara svarade hon! Och som den pedagogiska mor man är så kunde jag ju inte hålla mig för skratt men jag hade förståndet att avsluta diskussionen där. Frågade inget mer.
Skittrött när jag skulle upp i morse så jag snozade en hel del minuter för länge. Mycket att ta tag i på jobbet så dagen idag gick fort. Var förste hundrastare idag också för studenterna har varit i Karlstad hela dagen. Började med att ta en promenad med Spike...avslutade promenaden med att städa lite i KW:s rum (spikes husse). Han fyller år idag och bad mig inte titta när jag gick in och hämtade Spike då han inte städat. Var på sånt där ödmjukt humör så jag bäddade sängen, packade upp och vek ihop alla kläder som låg i kaos i en stor trunk, samlade ihop lite papper i en hög. Misstänkte en tvätthög så den lät jag bli:)´Fått en hint om att det var lite uppskattat iaf:P Sen var det dags för Zaga och Ziv för en promenad.
Hämtade Gry på dagis och tog med William också. Hem och gjorde pannkakor till dom och sen var det full fart tills Gry ropade att William bajsat.....I KALSONGERNA! japp, "men det bara kom" och följden blev ett par rosa trosor på....sen kom Karin, Anders och Alicia hit och fick smaka på kakorna vi bakade igår. Efter att dom åkt var Gry inne i ett coka colarus så vi gick in i "baren" och rockade lös till Black Ingvars- Pippi långstrump och fortsatte starkt med Bailando. Då började det bli varmt åt mig:) . Fick henne i säng och satte mig i soffan och då kom jag på att jag glömt hämta in pellets. Helt slut inne så det var bara att dra på sig kläder och gå ut i mörkret och skotta fram några säckar ur ismodden som rasat från taket. Och istället för att ta in tillräckligt tills Andreas kommer hem tog jag in så jag klarar mig tills imorgon.....varför göra nåt idag som jag kan göra imorgon kommer jag inte tycka är nåt bra uttryck imorgon kväll.
Nu är det iaf gjort och jag ska kolla lite på tv (läs sova i soffan)

Kram B


Högtryckstvätt genom huvudet!

Rapporterar imorgon, blev akut trött:) fast jag irriterar mig på en fluga i taket och det har jag inte hört någon förut så det kan ju vara ett gott tecken på att jag hör lite bättre iaf!

Kram B

SMS-inlägg

20110110115 (MMS)


Bagaren

20110110116 (MMS)

Bagaren


Till ugnen

20110110117 (MMS)

Till ugnen


Klara

20110110121 (MMS)

Klara


Vänner!

Haft några riktigt härliga dagar som tyvärr resulterat i dåligt uppdaterad blogg. Ska försöka sammanfatta lite:) Lugna dagar på jobbet med strömavbrott halva tisdagen och hela onsdagen. Passade på att brainstorma aktiviteter och sortera papper mm men vad handikappad man blir utan dator. Har ju allt där..så i onsdags åkte jag hem lite tidigare...och fick ett mycket trevligt och överraskande telefonsamtal....av Anders Lundin!? Blev lite ställd men det var ju kul. I torsdags var jag och Gry lediga och Andreas kom hem på eftermiddagen som vanligt. Härligt med torsdagar:) och så ringer Karin som från en skänk från ovan och bjuder oss på mat, hemma hos oss!! Anders skulle göra vildsvinsstek och älgstek och 6 vuxna och 4 barn blir ganska trångt i deras lägenhet så då fick dom komma hit. Kändes lite lyxigt att sitta vid köksbordet med ett glas vin och titta på medans maten tog form. Tom dukningen fick jag hålla mig ifrån. En rolig kväll med god mat och trevligt sällskap. Barnen lekte jättebra alla 4 och det gick inte alltför många minuter innan Gry somnade när dom åkt hem. I fredags plogades det snö och jag städade lite. Rasmus ringde till Gry och ville att hon skulle komma och sova över hos honom så vi mötte upp Nathalie i Filipstad och så var vi helt plötsligt barnlediga. Andreas hade pratat lite med Peter om att ta en whiskey så jag skjutsade upp honom dit. Åkte  hem och mockade stallet, duschade och ringde Karin. Vi åkte in till stan och hade en riktigt rolig kväll/natt. Blev sent......eller tidigt beroende på hur man ser det:). Länge sedan jag skrattat så mycket och hade så kul när jag var chafför. Ja vad ska man säga....att starta och bränna däck med en Kawasaki Ninja i källaren är ju inte fullt normalt men det lyste i ögonen på grabbarna när dom kom uppför trappen och luktade allt annat än gott! Rök i huset och grannarna måste vara döva som inte hörde av sig:)
I lördags fm mötte vi familjen Edin vid ridskolan för Rasmus och Gry skulle rida. Sötaste!! Sen åkte vi hem och plogade mer snö och jag gick ut och skottade av studsmattan...och det var ju inte lätt direkt. Satan vad jobbigt det blev. Avslutade med en snögubbe (bild nedan) som fick leva i ungefär en timme innan Tajra åt upp näsan, ögon och munnen och så tryckte hon omkull den för att säkerställa döden. Och varför ha en tidig lördagkväll när vi ändå var inne på att umgås med härliga människor så bjöd vi Robin, Peter och Karin på älgstek och gräslöksmos. Gick och la oss runt 4 och det var min tur att inte vara så kaxig idag när jag vaknade:) Har byggt lite pärlplattor, lekt kurragömma (inte jag men Andreas) hängt en tvätt det är väl ungefär det jag åstakommit. Kollat på film med Gry också vilket hon uppskattade som tur var en dag som denna:) Andreas har åkt till Norge och ska gå och lägga mig. Tyvärr vänt lite på dygnet och börjar bli pigg nu 23.00 trots att jag bara sovit totalt ca 9 timmar under helgen...kommer vara sjukt trött imorgon misstänker jag.

Kram B


SMS-inlägg

20110108108 (MMS)


SMS-inlägg

20110108113 (MMS)


Uppdatering

I em eller i kvällningen lovar jag att uppdatera! Haft en galet rolig natt...Skulle bara hälsa på Peter en sväng. Länge sen jag och Karin skrattade så mycket......men nu har jag inte tid för jag ska fixa lite med tvätten och dammsuga av lite för ikväll tänkte jag bjuda på älgstek och gräslöksmos...

So Long/ B

Undrar om dom fungerar? Snöskor modell äld...

20110106103 (MMS)

Undrar om dom fungerar? Snöskor modell äldre:)


PLOGAT!

Och jag som precis skev att vi säkert inte är prioriterade när det gäller plogning.....15min senare så blinkar det orange i hela huset:) Jordkullen kan man lita på!!!

Släppte ut hundarna precis som sprang skällande iväg längst vägen. Jagar antagligen plogbil...

Själv ska jag kolla lite på tradera innan jag ska lägga mig. Nu kan jag ju inte skylla på snön när jag ska till jobbet imorgon:)

Kram B


Fetvadd i öronen!

Igår var det första dagen efter lite julledigt. Som det brukar vara när det är lite klämdagar så var det jag och Sören på jobbet....hade trevligt som vanligt. Tänkte att jag skulle åkt och tränat när jag kom hem men kände mig inte bra i halsen än så vi tog tag i julen istället. Plockade bort den helt enkelt. Granen och ljusstakarna får vara kvar till helgen. Har ju plastgran så den barrar ju inte direkt:) Bar ner allt i källaren men imorse när jag gick ner för att duscha så upptäckte jag att den stora julbocken inte hade nån svans!! Funderar på om den aldrig haft det eller om Tajra varit nere och ätit upp den under natten....är ju inte helt omöjligt om man säger så:) Gud så ful den var haha....jaja. Fick lite sovmorgon idag för jag hade tid på vårdcentralen 9.00. Har haft problem med öronen och speciellt ett öra en längre tid men inte tagit tag i det. Och med längre tid menar jag alldeles för lång tid...typ 2år. Ja jag vet det är jättedumt och absolut inte likt mig då jag många år tampats med hypokondri och tillbringat många timmar på akutmottagningar men jag har väl ignorerat det då jag inte haft ont hela tiden trots att Andreas klagat på att jag hör så jävla dåligt.......men efter flygresan till skottland har jag haft ont och jag har varit illamående till och från varje dag och det är ju i 3 månader nu. Det har iaf blivit värre och idag tog jag tjuren vid hornen. Ena trumhinnan syntes inte överhuvud taget och den andra var lite skadad. Så nu ska Gry droppa örondroppar på mig fram tills på måndag och då ska jag tillbaka och spola. Så nu sitter jag här med fetvadd i båda öronen och hör ännu sämre:)
Har snöat som satan här idag. Jag tycker det är jättemysigt med all snö och tycker även att det är kul och köra bil på riktiga vintervägar men just nu är våran väg oplogad och det var ca 2dm nysnö när jag kom hem från jobbet. Misstänker att jag blir ståendes när jag ska till jobbet imorgon om inte plogbilen kommer inatt vilket inte är troligt då vi är det enda huset 2 km in i skogen så de brukar ha andra prioriteringar. Äh tar man sats, hoppas på att man inte möter någon och tänker att det går säkert så brukar det lösa sig:) Ibland blundar jag också men det är ju lite vanskligt när man kör bil:P
Jag har iallafall plogat av gården. Aldrig gjort det förr men fick lite teknisk vägledning av Andreas över telefon. Gick bra men blev inte så jättesnyggt för jag visste inte riktigt vart jag skulle göra av all snö och efter typ halva tiden så gick vajern till plogbladet av (varför inte liksom)  så den var nere i bottläge hela tiden och gick inte att vinscha upp...men jag körde klart ändå så halva gårdsplanen är superplogad medans resten är lite, lite snö kvar. Vågade inte ha den för långt ner men tillslut hade jag ju inget val:) 
Ja så fortfarande med träningsvärk efter den vilda ridturen, mensvärk, fetvadd i öronen och halsont så ska jag väl hänga en maskin lakan och sen inte göra ett skit mer!

Kram B

Absolut plogning

20110104096 (MMS)

Absolut plogning


SMS-inlägg

20110103084 (MMS)


Tror jag ska avsluta kontorets grans lidan...

20110103083 (MMS)

Tror jag ska avsluta kontorets grans lidande nu:)


Sms-inlägg

Funderar på varför inte texten följde med dom sista bilderna jag la in via telefon????
Iaf så är det mina nya älskade tofflor och så min onepiece som jag bosatt mig i! Total mysfaktor i Daglösviken på kvällarna nu:) Ska införskaffa en till! Skönaste plagget ever:)

Nu är det första dagen efter ledigheten och dags att få iväg lite offerter och bekräftelser!

Kram B


SMS-inlägg

20101223027 (MMS)


SMS-inlägg

20101224041 (MMS)


SMS-inlägg

20110101072 (MMS)


SMS-inlägg

20110101075 (MMS)


Vill inte vara med på kort i pulkabacken

20110101078 (MMS)

Vill inte vara med på kort i pulkabacken


Vild Galopp...

Halkar lite efter med bloggandet men snart är det vardag igen...både på gott och ont! Igår åkte Gry och Andreas till skidspåret och åkte lite skidor. Hon fick skidor förra året och nu var stavarna på snudden till för korta och så kom hon hem och var sur för att hon inte kunde och ramlade hela tiden så hon skulle aldrig mer åka. Jag sa inget för jag känner igen mig så väl när det gäller skidåkning:) kom alltid på ursäkter för att slippa åka skidor i skolan, från lågstadiet till "nu" :P nej gud så tråkigt...och så kan jag ju inte heller.
Jag var hemma och förberedde varm oboj och lussekatter tills dom kom tillbaka. Gänget från Prästgården (kollektivet) med vänner kom också hit och fick lite varmt i sig innan vi begav oss ut hela högen (21st). Jag hade gjort klart Alfons för ponnyridning. Alla barnen stod på rad, laddade för att få rida en sväng. Vi gick fram och tillbaka en massa gånger (13 rättare sagt) med en massa lyckliga barn. Alvilde var nog gladast för hon tokskrattade hela vägen:) Härliga ungar och Alfons lunkade på exemlariskt trots att han inte hade fått varit ute i hagen nåt med dom andra innan. Blev sugen på att ta en galopp i det fina vädret och dom undrade hur det såg ut....galopperade en gång som gick bra. Vände tillbaka bort från gården igen men då tröttnade Alfons totalt på mig. Han tyckte väl att han varit för snäll och ville ut till hagen. Kom bort i ändan och skulle ta sista galoppen tillbaka till dom andra och tjena, kan inte klaga på den farten direkt. Satte bakbenen under sig och sparkade bakut och skuttade fram och tillbaka i tokgalopp. Hade jag inte haft westernsadeln hade jag garanterat suttit i diket. Tappade båda stigbyglarna och det känns idag att jag kramade mig fast med benen men kvar satt jag.
Planen var att åka till Nybo och fira nyår men tyvärr blev Julius sjuk så vi blev hemma istället. Och det var faktiskt hur mysigt som helst. Vi badade bastu och sen på med myskläder och lagade oxfilé och potatisgratäng tillsammans med ett varsit glas vin. Gry hjälpte också till. Sen åt vi och så la vi oss framför tvn. Kollade hockey och sov emellanåt. Helt perfekt nyår ändå!
Idag har vi tagit en långpromenad i Nykroppa med hundarna som fick dra Gry på bob. Gick till pulkabacken och gjorde av med lite energi. Fikade hos svärfar och sen åkte vi till Ica och handlade inför kvällens middagsbjudning. För första gången sedan typ 23 dec var vi mindre än 10 personer:)(8st) Moa och Andreas har firat nyår tillsammans med några kompisar i Gammelkroppa så vi bjöd ner dom på tacos. Mycket trevligt. Synd att dom inte bor närmre så vi kan ses oftare.
Nej lite rallybrudar och sen sängen!

Kram B

RSS 2.0