Trött

.....och siktar på att komma i säng före 23 idag. Ser ju faktiskt lovande ut om jag överväger att duscha imorgon bitti. Det är ju så härligt att gå ut i blött hår och -19 grader:) eeeehhhh nej! men så får det bli ändå för jag är skittrött. Imorse var jag bara tvungen att le åt Tajras påhitt. Hon är busig och lite omöjlig ibland men så störtskön!! Hon hade tagit bort locket på en rottingkista vi har i hallen och krypit ner och lagt sig i :P och när jag fick se  henne så körde hon ner huvudet som en struts bland kläderna- ser inte jag matte så syns jag inte:) som sagt så är det igen terrier vi har. Hon fick ligga kvar men jag har tagit ur Andreas Phoenix-jacka för jag misstänker att hon gör om det. Naturligtvis tog jag kort på henne men nu när jag satt i kameran i datorn så var batterierna slut och med mitt tålamod så la jag lugnt kameran åt sidan och skiter i det i dag:) Typiskt. Därför jag vill ha en bättre kamera på mobilen:) Kära tomten, jag önskar mig en ny mobil så att jag kan ta fler bilder till bloggen och en OnePiece i nån häftig färg:) Jag har varit menlöst snäll faktiskt:P
Varit och zumbat lite med Karin. Barnen var med och bråkade en hel del....sista gången dom var med. Blev jobbigt iaf men jag kommer fortfarande inte överrens med tempot! Hur faan kan man röra kroppen så snabbt? ja kul är det iaf när man hänger med. Hemma 20.40, plockade ur diskmaskinen, gjorde kvällsmat, la Gry, lagade Tajras tröja som tagit lite stryk, betalat räkningar, plockat ner 2 maskiner tvätt och gaaaaahhhhh nu är klockan 22.52, går nog åt skogen det här....22.54......55

Kram B


Hysterisk matfrossa

Inatt sov Tajra hela första natten på en vecka....vet inte varför hon blir rastlös på nätterna till och från. Kan vara att hon är så frusen så hon vill inte vara ute på dagarna som dom är annars. Gör inte av med nån energi och så ligger dom bara och sover från typ 18 och då är det klart att det blir lite långtråkigt framåt 3-snåret. Och så jag då som blir näst intill hysterisk om jag blir väckt när jag inte ska upp...har gått upå runt 3 VARJE natt senaste veckan och varit nära sammanbrott:) men inatt fick jag sova, får väl se hur det blir senare.
Har mått lite konstigt hela dagen, varit lite loj och mått lite illa. Veckan innan nu så jag har hysteriskt matmani...åt potatisgratäng och älgtjälknöl till lunch hos mamma, kom till jobbet och vräkte en lussebulle och en pepparkaka till fika (brukar äta frukt) och efter det var jag fortfarande sugen på nåt....suck kom hem och var akut hungrig...åt mat, tryckt en påse popcorn samt 3 smörgåsar medans jag gjorde kvällsmat åt Gry. Nu mår jag ännu mer illa:) Var ju träning idag men jag kände att jag var lite för off för det...frusen, trött och off och då är det inge roligt. Jag och Gry har istället tittat på massa barnprogram, pysslat och lekt. Nu sovar hon och jag är belägen under den tjocka filten i soffan. Kollar Hollywoodfruar och laddar för ännu en dag på jobbet....och kanske lite zumba när det inte blev nåt idag. Skulle kännas jävligt bra om jag var laddad för lite fasta också:P

Kram B

Nu så.....

Länge sedan nu men nu är jag med igen...har varit full fart här sedan i måndags. Skitkul att ha Moa här och det blev mycket tjejsnack:) och skratt. Det blev vedbastu och badtunna i tisdags. Anders var så gullig och såg efter barnen så att tjejligan kunde slappa lite. Blev några cider för mig och Karin och Moa körde. I onsdags kom Andreas hem och var sjuk. Moa och jag åkte och tränade och sen blev det lite vin och mat. Torsdagen började jag med att kompa 2 timmar:) åt frukost i lugn och ro och sedan var det full fart på jobbet. Hann inte klart med det jag skulle så det blev 2 timmar i fredags också. I fredags ja:), Peter kom hit från Åmål och så drog vi ihop ett glatt gäng och åkte in till stan och supportade Bullseye. Tycker dom är skitbra och så känner vi ju johan och bosse sedan tidigare och hela gänget brukar vi träffa på somrarna när vi är ute och glider med båten. Kul, kul.... 11st blev vi hemma hos oss innan och det var tur det för det var dåligt med folk på hotellet men vi hade skitkul som vanligt:) och inte helt oväntat så blev det ju lite eftersnack på bullseyes hotellrum. Och lika väntat var det jag och Karin!, Andreas, Peter och Daniel....framåt 4 åkte vi hem och då var jag så hungrig så jag var tvunget att äta en portion modell större med makaroner:) men jag tror det var bland det bättre jag gjort för jag var inte alls så dålig igår som jag brukar. Började gårdagen med en kebabtallrik. Gry satt och åt lite pomfritt av mig och så skriker hon- det rörde sig, nu är det min tur??? Men hoppsan där förvandlades mina pomfritt till plockepinn! Så vi spelade plockepinn med kebabsås.
Gjorde inte så mycket igår. Bjöd ner familjen "kollektiv" :) på lite antipasto och frukter, grönsaker, dipp mm. Mycket trevligt. Idag har vi bakat pepparkakor och nu är det dags för pannkakor. Blir nog en timmes zumba med Karin sen också. Nedan kommer lite bilder från veckan. För övrigt tycker jag att ni kommenterar dåligt:(

Kram B


Jag och Johan


Karin, Andreas och jag


Förfest.....


In action


Här behöver jag inte skriva nåt va? :)


Moi


Jag och Moa i snöstorm och 40grader varmt:) helt ok kombination



Karin och Moa

SMS-inlägg

foto1143 (MMS)


Klipper hellre gräs än skottar snö :-)

foto0182 (MMS)

Klipper hellre gräs än skottar snö :-)


Bästa taekwondo tjejen!

foto1028 (MMS)

Bästa taekwondo tjejen!


Moa delar kyckling med publik

foto1135 (MMS)

Moa delar kyckling med publik


Man måste vara superglad när man badar bas...

foto1130 (MMS)

Man måste vara superglad när man badar bastu i 90grader. Sjukt


Man måste ha tofflor i snökaoset:-)

foto1132 (MMS)

Man måste ha tofflor i snökaoset:-)


En granndam kom in på jobbet efter jaktfes...

foto1001 (MMS)

En granndam kom in på jobbet efter jaktfesten och lämnade en artikel om hur alkohol påverkar hjärnan hos unga ?? Hon var med i nån organisation. Jag och chefen fick en varsin:-P vänta nu, var inte jag på skolan hela jaktfesten? Tog jag en sväng till grannen? Haha passande


Moa

Igår kväll när jag stod i duschen så blev det en smäll från pannan och började ryka som satan. Helvete tänkte jag samtidigt som jag visste vad felet var. Jaha det var bara att springa ut blöt och naken (ja det brukar man ju vara när man duschar :P ) och stänga dörren till pannrummet för den hade slagits upp. Övervägde att stänga av pannan eller att chansa en natt till?! Dags att aska ur men jag chansade en natt till:P Kl. 04.30 vaknade jag av en dyngsmäll igen men då serni hade Bea ställt en låda framför dörren till pannrummet så den inte slog upp:)visserligen kom det ut rök ändå,  men jag fick lite dåligt samvete faktiskt så jag gick upp och slog av strömmen. Pannan hade inte hunnit svalna på morgonen så jag fick ringa jobbet och åka upp senare när jag askat ur. Sovmorgon var inte helt fel by the way. Kom till jobbet 10.00. Jobbade lite(tokigt).
Kjell kom ner till Gry och jag åkte och tränade. Moa hade åkt direkt till Karin för att hinna vara med på träningen. Så kul och se henne igen och jag tror att det blir 3 härliga, nostalgiska kvällar här:) Redan hunnit skvallra lite:)
Blir inte så långa inlägg under veckan tänker jag men jag ska försöka kompensera med lite bilder istället:) men det vet vi ju hur det brukar gå..

Moa envisas med att ta egen bil till jobbet imorgon. Hon ska gå en kurs som börjar 8.00. Kan inte förstå att hon vill ha egen bil jag börjar ju också 8!
Det är väl bäst att jag också går och lägger mig eller också, Moa har ju inte lagt sig:) för det kan ju hända att det blir sent imorgon. Vi är lite inne på och bada tunna och vedbastu:)

Kram B från huset som luktar rökt rådjurssadel inomhus:) Gott!

Trög start

Jo lite trög start på dagen blev det. Vaknade stax efter 8.30. Gick upp och började göra frukost men resten av familjen kom inte....10.45 ställde jag upp dörren till Gry för jag började bli orolig:) hon vaknade till och hon och jag åt frukost. Sen drog jag iväg till jobbet och körde lite zumba med Karin igen. Gick lite bättre idag och vi körde ett pass på en timme och satan i gatan vad jobbigt det var och tänk vad jobbigt det kommer att bli när vi även hänger med på de två mellanpassen, bestod nämligen av 4 delar och vi harmonerade väl inte riktigt. Tog med Ida på hemvägen för hon skulle ut och rida. Vi följde med och gick eftersom Gry ville rida på hemvägen. Jag blev också sugen så jag slängde mig upp och tog en kort galopp, Härligt....hemma igen och in till Ica för att handla lite. Väl hemma så gjorde vi lasagne och bjöd ner svärfar. Och nu har Andreas åkt till Oslo och jag ska måla naglarna och duscha. Gry tittar på Kalle Anka och jag väntar på att hon ska somna....det var väl min dag lite kort. Från totalt händelselös till ganska intensiv:)

Kram B

Kvällstur:-)

foto1123 (MMS)

Kvällstur:-)


Smirnöff äter potatis

foto1083 (MMS)

Smirnöff äter potatis


Rätt

Jag hade rätt i förra inlägget.....Gry har inte vaknat än och klockan är 10.20:)  men nu blir det frukost utan henne för vi är hungriga. Eller jag iaf-mannen har gått i ide i soffan eller nåt annat socialt. Jag har vaknat lite på fel sida idag tror jag bestämt. Lite smågrinig och vill ut och röra på mig men är just idag gift med en mindre aktiv människa. Ev blir det rumpskak med Karin igen och en springtur utan hundar. Tror det är säkrast när det är så halt ute.

Kram så länge!

Zumba

Är sjukt mätt efter att ha varit på köket med underbara vänner:) Åt bookmakertoast men är lite besviken på oxfilén. Är ju en sån som vill ha blodigt men jag tänkte inte på det när jag beställde eftersom dom alltid brukar fråga och fick in en genomstekt och inte bara genomstekt utan GENOMSTEKT! jaja kan ju inte säga att jag inte blev mätt iaf. Gry och Alicia dansade på dansgolvet som tokar, på stänger, breakdance liggandes på golvet mm...det var en del avancerande moves:) och man kanske kan förstå vart dom fått det i från eftersom Karin och jag inte lämnar dansgolvet innan stängdags om vi väl hamnat där:P  En helmysig kväll. Daniel är med hem hit nu och dom sitter i baren medans jag och Gry är uppe och målar. Trodde hon skulle vara kanontrött men icke....(kan ju säga att mamma är skittrött) klockan är ju ändå 23 och hon har lekt med Noel hela dagen också. Kanske finns det en chans att hon sover till bortåt 10 imorgon:) eller inte.....
Idag tog jag och Karin med oss vårt zumba till jobbet, installerade datorn och pc-projektorn i konfernslokalen, ner med alla gardiner, låste dörren, och på med "beginners"-dvdn!!  hahaha vilken kaos,  det är nog riktigt roligt när man kommit in i det lite. Kan ju säga att 2x20min gjorde oss rejält varma och att mina höfter inte riktigt harmonerar med mina ben och inte "bröstskak" heller...dom funkar helt enkelt bäst för sig:P  men det ska övas för det var skitkul när man kommer överrens med sin kropp och såååååååå jobbigt. På det igen bara:)
Men nu ska jag nog svika grabbarna och gå och lägga mig. Kanske får jag Gry i säng också.

Kram B

Kärlek:-)

foto1121 (MMS)

Kärlek:-)


Dags och gå hem nu innan socialen kommer :-P

foto1110 (MMS)

Dags och gå hem nu innan socialen kommer :-P


Dags för zumba

foto1084 (MMS)

Dags för zumba


Kommit på snitsen:)

Igår vaknade jag verkligen med en riktigt bad hair day.  Tvättade håret kvällen innan för att jag tänkte att jag skulle kunna sova lite längre. Det var ingen bra idé och innerst inne visste jag ju det. Var tvungen att hitta på nåt så jag tänkte att jag får väl göra lite lockar och sätta upp det. Tog skitlång tid sist så några lockar i topparna var tänkt men nu gick det hur fort som helst. Jo jag skippade ju frukosten för det hann jag inte men är mäkta stolt att jag kommit på snitsen med platt/locktången:) Ni förstår vilka ilandsproblem en tjej kan ha va??? bara en sån sak;) Men jag tror det blev ganska snyggt! Var en turbulent dag på jobbet som slutade med ett möte som skulle varit 30 minuter men drog i väg till 1,5timmar. Som tur var hann Andreas hem så att han hämtade Gry på dagis. Åkte hem och gjorde en laxpaj, glömde krydda och delade en flaska vitt. Kvällen blev lugn och tillbringades framför tvn.
Imorse lämnade vi opeln i stan på verkstan och så skjutsade Andreas mig till jobbet. Au-möte där jag skulle presentera hur långt jag hunnit och vad vi gjort hittills i en verksamhetsplan för konferens/restaurang...alltid mina heliga fredagar. Var klar före lunch och ringde för att checka om jag kunde få skjuts hem...nej men då satt Gry och Andreas i Kristinehamn och åt glass....haft forden där på service. Nej men jag jobbar väl ett tag till då. Hämtade mig tillslut och vi åkte direkt in till stan. Dags för hund och kaninmat igen och hämta opeln. Inne på Coop så skulle jag packa ner tvättmedel med en sån där doseringskula på och tog tag under kulan och sköt iväg den som en projektil rakt på en tant med rullator men tror ni jag blev full i skratt eller??? hahaha stackaren trodde väl att jag skulle döda henne:) (och det trodde jag nästan att jag höll på och göra) Vilket tryck det kan bli i dom där upptäckte jag och fler med mig:P ....jaja hemma och har precis ätit grillad kyckling och nu känns det som om jag gjort min dag liksom så jag ska inte göra så mycket mer...ev åka och hälsa på Sivan och Ove som är i stugan för dom åker tillbaka till Stockholm imorgon men vi får se.....Orka!

Kram B


Onsdag

:) :) lite lätt brist på fantasi när det gäller rubriken idag....jobbat, tränat och sorterat lite tvätt nu i kvällningen. Tog ur en tvättmaskin för en stund sedan och jag plockade ur en.......tandborste?! Hur lyckas man tvätta en tandborste kan man ju fråga sig och det gör jag också:) Andra köper ny tandborste för 29kr men här tvättar vi dom i maskin. Blir som ny om inte ännu bättre:P  så kan det gå (tydligen) ingen dag utan överraskningar. Gry var så glad idag när hon kom hem från sin Taekwondoträning för hon hade fått sin dräkt idag. Kanske inte heter dräkt men jag kommer inte på nåt bättre. Gud så söt hon var i den. Vitt bälte har hon:) tog ett kort men det blev så dåligt med telefonen så jag ska ta ett nytt imorgon för jag antar att den ska på när pappa kommer hem. På tal om telefon fick jag lite klagomål från min man att jag lägger ut för lite bilder på vad som händer under dagen eftersom det är lätt för honom och följa sin familj genom bloggen och då tog jag tillfället i akt att säga att min telefon tar inga bra bilder när det är lite mörkt. Kameran vill jag inte använda för då måste man ju sitta vid datorn-leta reda på kabeln till kameran och ladda över och då blir det helt plötsligt jobbigt. Sms är ju mycket smidigare....kanske kommer tomten till mig med en ny telefon nu:)  och eftersom jag nästan är menlöst snäll så kanske jag får den redan innan jul:P Tänk att det är så mysigt att få presenter från den man älskar fast man är gift och har tokgemensam ekonomi...?!. Allt ditt allt mitt vet ni:) jag skulle ju lika gärna kunna gå och handla själv och visst så mår jag otäckt bra när jag shoppar lös lite men ja.....konstigt att det är roligare att få saker ändå:)
Nu har jag badat bastu och bäddat rent i sängen. Riktigt skönt att lägga sig då. Påslakan med julbockar på blev det så nu får dom väl sitta fram till påsk när kycklingarna byter av.....:)

Dags att sova ser jag.....

Kram B


Tvättad i tvättmaskinen

foto1069 (MMS)

Tvättad i tvättmaskinen


Lite galen dag....

men rolig! zombie imorse som masade mig ner i duschen. Piggnade till och kom nästan i tid till jobbet:) Började med att försöka forska i vart en pc-kanon tagit vägen som var bokad till en kurs men fanns inte. Visade sig att studenternas föreläsare hade 2 stycken?? När jag hade kopplat in den så såg vi att konferensen som har lokalen bredvid hade "lånat" blädderblocket och en sladdvinda...jaha, gick upp till kontoret igen och hämtade det. För det mesta är det skönt att lokalerna inte ligger i samma hus så man får röra lite på sig men att börja dagen med att gå fram och tillbaka 4 gånger är ju inte alltid så mysigt...Dags för hälsokontroll i Filipstad. Sätter mig i bilen och upptäcker att jag har soppåsen kvar i bilen. Händer ju tyvärr då och då när man har 2 km till sin soptunna. Hinner komma mycket emellan på 2km:)  Gravad lax vore kanske nåt nytt för wonderbaum att ta tag i? eller nej, kanske inte.....in till sköterskan och han ska ta blodtrycket..- ehhh mår du bra? kanon sa jag. Ok jag ska kolla pulsen också. Konstigt säger han- tekniskt sett är du död! Stod 0 genom 0 på blodtrycksmätaren och ingen puls hahaha lite kul tyckte jag men sen fick vi ordning på det och allt såg bra ut. Gjorde konditionstest, armhävningar och situps. Flyttade kartonger hit och dit för han skulle se hur jag lyfte....Hade dålig syreupptagning med det visste jag redan då jag slutar att andas ibland. Eller håller andan omedvetet ska jag väl kanske säga. Pappa är likadan. Men jag gick igenom utan anmärkning. Inget kalciumprov taget men han tyckte jag skulle kontakta min läkare och ta ett prov. Får väl se när jag orkar det. Åt lunch med Robin, passade på och gå upp till Åse och fick en tid att fylla texten på handleden samt lägga till lite:) . Tog en repa till några företag och marknadsförde julborden och sen tillbaks till jobbet igen. MED SOPPÅSEN!!! tänkte slänga den vi soptunnorna i stan men nej då. Med till Gammelkroppa igen....jobbade 2 timmar innan det var dags att åka hem. Hämtade Gry, åkte förbi soptunnan även då men då fick jag nog av mig själv och vände och körde tillbaka! Att det ska vara så jävla svårt....Hem och städade lite inför smyckespartyt. Fullt ös medvetslös, en äppelpaj, en banankaka och en julkaka - 9 vuxna och 6 barn denna gång:) Handlade lite:P
Huset tomt 21.00 och då la jag lilltuffsan, plockade undan, hängde en tvätt och la i en ny tvätt och nu känns det som om energin är slut. Ska lägga mig i soffan en stund innan jag ska hänga tvätten och sen fundera på och sova. Nej inte riktigt än föresten för jag måste måla naglarna först...hmm ännu en kväll närmare 24 verkar det som:)

Kram B

Vardag igen

Ja det blev måndag till slut iaf...trodde inte det i går:) efter en god natts sömn så var det dags att åka till jobbet men jag skulle gott kunnat sova nån timma till. Inget nytt på jobbet direkt. Tänkte att jag skulle kört hem fyrhjulingen som var kvar på jobbet sen i lördags men det har ju varit värsta skitvädret idag så jag vägrade. Jonte var snäll och körde hem den åt mig innan träningen. Var inte allt för svårövertalad faktiskt:) Åkte direkt till filipstad efter att jag hämtat Gry och kört henne till mamma. Dom skulle laga mat tills jag kom tillbaka. Tankade bilen, hämtade paket och lite mat på Ica. Och vet ni vad??? fick visa leg på systemet igen! Skickade ett sms till Andreas att än tror jag inte han behöver byta ut mig till nån yngre iaf:P  Härlig kväll.
Varit och tränat och Gry följde med idag och hälften av oss hade tänkt samma sak idag...en hel hög med ungar sprang runt men det gick bra. Hemma igen så skulle jag byta film till Gry när jag lagt henne och då river jag ner en Fåret Shawn-box rätt över tån och satan i gatan vad ont det gjorde....gick hål. Borde ju vara ganska omöjligt men så är det iaf. Imorgon ska jag ha smyckesparty här så jag plockade undan lite här förut. Och på dan ska jag till företagshälsovården för den årliga besiktningen för jobbet. Har bett dom göra kalciumprov också men jag får väl se om läkaren tycker att det hör till jobbet eller inte. Nej hundarna vill in och jag vilar väl ögonen lite i soffan innan tvättmaskinen är klar.

Kram B

Även på bild var karin lite längre in i di...

foto0999 (MMS)

Även på bild var karin lite längre in i dimman än mig:-P love you


Jaktfest....

......ja det ska gudarna veta! Hade en skitrolig kväll/natt. Åkte till Karin och så gjorde vi oss klara innan Lennart skjutsade upp oss till Gammelkroppa. Mimmie hjälpte mig och locka håret och så fick jag låna en jättefin stickad historia av henne:) Hade mina nya skinnbyxor och nya röda fyndpumps som jag la upp en bild på tidigare så jag ville ha en lite neutral top och tunikan jag hade tänkt mig passade inge bra tyckte jag. Och så stod Mimmie där med en perfekt stickad lång ärmlös kofta så den fick hon snällt ta av sig:P
Middagen var nästan för god så man ville inte sluta äta och sen var festen alldeles för rolig så man ville inte åka hem....inte sluta dricka heller tydligen:p. Kl. 4 åkte jag och Andreas hem.  Har legat hela dagen idag. Jag blir ju så sjukt dålig dagen efter. Blir verkligen sängliggande en hel dag och skitdålig. Börjar faktiskt överväga om det är värt det?? Iaf så hade vi en kanonkväll med kanonvänner! Nu orkar jag inte ens skriva nåt mer utan ska försöka smälta makaronerna jag petat i mig. Rena detoxkuren det här...

Kram B

Stockholm

Tjo hopp 08-topp! Åkte till Uppsala direkt efter jobbet i torsdags. Efter att Andreas bytt ena däcket på bilen och att jag packat då:) Skulle köpa en hundbur och den var helt perfekt. Skräddarsydd efter bilen och jumbostor så båda hundarna får plats utan problem. Fortsatte mot Stockholm och kom fram till Calle och Lina strax innan 22. Blev inte så långvariga (inte jag och Lina iaf). Dom jobbade i fredags så vi åkte till Andreas gamla jobb och hälsade på. Kul och träffa dom igen. Gry roade sig med att sitta uppe i fönstret och titta på tåg när hon inte spillde ut fanta på hela annikas skrivbord.
Åkte in till stan och åt på Mongolian Barbeque.....jag hämtade glass till Gry och hällde på rhode islandsås i goda tron att det var kolasås:P Prova för guds skulle inte det kan jag säga!!!! Som att stoppa fingrarna i halsen typ:)
Andreas bror mötte upp och så gick vi en sväng på stan. Gry och jag gick själva och tänkte köpa ett par Björn Borg kalsonger till fars dag men istället köpte jag 3 par Björn Borg trosor till mig själv istället:P...fanns faktiskt ingen herravdelning konstigt nog. Tittade in en snabbis i en skoaffär för jag skulle vilja ha ett par pumps till ikväll när det är jaktfest på jobbet och hittade ett par lite snygga tycker jag! Bild nedan. Frågan är bara om jag lär ta med mig ett par andra också för golvet i baren är klinker och jag har slagits med det förut med klackar:) Vore ju typiskt mig och stuka foten även denna vecka:P får se vad vi hittar på.
Hade en toppenkväll hos Calle och Lina igår. Calle bjöd på plankstek och Lina på roligt och okomplicerat sällskap:)som vanligt. Avslutade med "killer" vid darttavlan och några cider slank ner.  Åkte hem ganska tidigt och nu ska jag lägga mig i bastun innan jag ska till Karin och förfesta. Andreas är redan på skolan och badar vedtunna och bastu. Får väl se hur positivt inlägg det blir imorgon för jag har ju en tendens att ha en dålig dag efter party:P

Kram B

Snacka om kollektiv middagslur:-)

foto0997 (MMS)

Snacka om kollektiv middagslur:-)


Köpt ett par lite roliga skor:-P

foto0989 (MMS)

Köpt ett par lite roliga skor:-P


Glass och salladsdressing! Haha hur kan ma...

foto0988 (MMS)

Glass och salladsdressing! Haha hur kan man ställa dressingen bredvid glassen? Jag trodde det var kolasås:-P


Inget långt inlägg

Är trött och vet inte riktigt vad jag ska skriva om. En ganska händelselös dag. Sen till jobbet vilket inte är ovanligt. Oplogad väg och fullt vinterväg. Så himla fint ute nu och jag tycker om och köra vinterväg så det gör mig inte så mycket att dom inte plogar...än så länge iaf. Ska väl inte säga för mycket får då står jag väl här en dag och inte tar mig från gården. Hjälpt vaktmästarna med att måla element lite idag. Skönt att komma från kontoret ett tag. Jobbade på, hämtade Gry och stressade hem eftersom Gry har sin träning 17.00. Hon var snorig och hängig så det blev ingen träning för henne. Svärfar åkte in till stan och tankade min bil (vågar inte låna ut bilen till dig Jonte) :P ! Han kom tillbaka (och det var ju tur) och jag åkte och tränade. Lite orolig för foten men jag kände nästan ingenting. Blev ju lite sen även till träningen så jag missade uppvärmningen men men....mjukstartade lite. Hem och ge Gry lite kvällsmat innan det var dags för sängen för henne och själv plockade jag undan lite och sen har jag faktiskt inte gjort så mycket mer. Tittat på "Välkommen åter" och det är ju sjukt bra. Min humor och det bästa programmet som visas nu tror jag:) Synd att det är onsdagar så man alltid får titta själv bara.
Nu ska jag slänga iväg ett mail som måste skickas idag och sen ska jag nog vila ögonen lite i soffan. Efter det typ runt midnatt så ska jag plocka ur diskmaskinen och fylla nytt. Imorgon är tanken att vi ska åka till Uppsala direkt efter jobbet så frågan är ju om man kanske skulle packa lite också??

Kram B

Härligt att man är prioriterad när det gäl...

foto0987 (MMS)

Härligt att man är prioriterad när det gäller snöplogning:-) lär ju vara 2dm imorgon. Mysigt:-)


Snacka om rätt bordshöjd:-)

foto0983 (MMS)

Snacka om rätt bordshöjd:-)


Westernsadel och Chic Zelma

Fick hem westernsadeln till Alfons och guuuuuud så fin han blev. Den verkar passa riktigt bra men vi ska provrida några gånger så får vi se. Mysigt med sadelväskor och så en filt fastsurrad bakom sadeln som en riktig cowgirl:) och så passar extrastigbyglarna som jag köpte till Gry innan hon ens kunde gå:)
Nu har Jessica varit här och visat Chic Zelma-produkter. Mycket fint och "lite" pengar gick det men det är ju iaf till hemmet och inte bara till mig själv:) Men vad tiden gick fort idag då?? Kan det bero på att jag kom hem från jobbet 16.30, 16.50 kom Jessica, jag lagade mat åt Gry, plockade i och ur diskmaskinen, dammsög, tände massa ljus, plockade ner en tvätt, bytte om, bytte om på Gry, drack en smootie och bakade 2 kladdkakor- check 17.45 och 17.50 började tjejerna komma! Lite effektiv om jag får säga det själv:) Sen blev det minst sagt full fart till 20.00. Vi var 7 vuxna och 5 barn. Vi höll oss till övervåningen för nere var det kurragömma och kull, chips och saft och kaos:) ja Karin kom i sista stund också så 8vuxna:)
Nu är det lugnt i huset igen efter en mycke trevlig kväll och jag ska kolla lite fb och uppdatera mig om vad som hänt under dagen:)

Kram B


Kupévärmare

Imorse hade jag fått en kupévärmare med timer i bilen så att jag ska slippa komma ut till en igenisad bil om mornarna:) och även slippa kall bil efter jobbet. Är säkert jätteskönt om man kommer ihåg att sätta i sladden när man är på jobbet......och nu har jag inte satt i den här hemma heller men jag ska ut och släcka till kaninerna sen så jag får väl ta en repa in i garaget och se om jag kan fixa det till imorgon.
Suttit i möte hela dagen på jobbet idag så det blev inte mycket nytta gjort idag. Men istället mycket bra input till att gå vidare så imorgon kör vi!
Ingen träning idag eftersom jag inte är riktigt bra i foten än. Istället så gjorde jag av med lite pengar i brist på annat:P Har plockat undan och dammsugit lite också eftersom jag ska ha inredningsparty här imorgon, ska bli skitkul! och förhoppningsvis inte dyrt.. Imorgon får jag även hem en ny westernsadel till Alfons på prov. Hoppas att den passar för den är skitfin och billig. Han som säljer den satt bredvid mig i planet till och från Scottland och han ger mig ett superpris. Ida ska provrida den imorgon så får vi se.
Tajra är vekligen en skön hund men satan vad hon hittar på sattyg!!! hoppas att det ger sig med åldern för hon tar till sig när hon får tillrättavisning men sen är det som bortblåst. Trodde hon åt ben förut men tillslut tyckte jag att det knastrade lite väl mycket. Gick ner och hittar henne på köksbordet och käkar brödkakorna som jag hängt upp i kökslampan som dekoration!! Hon fick sig en rejäl omgång och så slängde jag ut henne. När hon kom in fick hon ligga i sin bädd läääääänge. Skithund men ack så charmig:P
Nu sover resten av huset så jag ska väl också gå ner och försöka sova. Ska bara kolla till en auktion på tradera.

Kram B


Fullt ös på invalidohemmet:)

Då är det söndag igen då och allt ska återgå till vardag. Helgen har varit händelserik iaf. Stukade ju foten så smidigt i fredags så igår var det ingen lek. Vad handikappad man känner sig ändå och jag vill inte ens tänka på hur det skulle vara att bryta nåt, då skulle jag få panik. Åkte till kiosken i går fm så Benitha fick linda foten på mig och mamma kom ner och följde med mig till Ica. Inte illa med privatchafför i 2dagar. Andreas fick vara hemma och städa:) eftersom Pierre och Nina och barnen var på väg till oss.
Åt lite lunch och tog det lugnt. Grabbarna konserverade motorn på båten och sedan åkte dom in till kyrkan där det var minnesgudstjänst för dom som gått bort under året:( och vi tjejer var kvar hemma och vilade. Gry och kusinerna tittade på film och datorn, Nina la sig och löste lite korsord och jag la mig i bastun:P. Det var ingen lek att krångla mig upp på översta laven (heter väl så i en bastu? skitsamma) vänsterfoten kunde jag ju knappt stödja på och högerknät består ju bara av ett stort skrap/brännsår nu så det går knappt att böja. Men upp skulle jag så det blev nån form av framstupa armhävningsvariant baklänges för att komma upp:) Blev bättre i foten av värmen men knät sved som satan. Sen var det dags att börja med maten. Det blev fullt ös i köket då vi var 13 personer som skulle äta. Jag tycker om och laga mat när vi är många, känner mig lite huslig för en stund:)Fyllde 3 grekiska lantbröd men köttfärsröror med svamp, paprika, bacon och creme fraiche och så ost över och in i ugnen. Blev lyckat och även Tajra tyckte det var ok för Andreas kom på henne med att stå på bänken och äta upp resterna! Drack lite vin och cider och hade jättetrevligt och mysigt.
I morse när jag vaknade var inte foten svullen längre och mycket bättre. Knappt halt längre sååååå skönt. Måste ju bara kunna dansa nästa helg:P På knät känns det fortfarande som om jag har ett knäskydd i plåt som spricker varje gång jag böjer det men det är ju inte konstigt. Nu är hälften av sällskapet ute på promenad, några spelar tvspel, läser och jag ligger i sängen med datorn i knät.
Det har kommit och gått folk hela helgen och då trivs jag/vi. Ingenting planerat med mat eller vilka som ska äta, eller vad vi ska äta eller tider, ibland har det varit 3 barn och nu är det 6...osv. Men alla blir mätta och belåtna och alla har trevligt och är nöjda. (hoppas jag?). 
Nu blev det visst barbiefest hos mig...Gry styr och ställer vad kusinernas dockor ska göra så nu fick mamma ryka in och medla lite! bestämd dam (farsarv tror jag) :)
Tajra är på promenad med sin nya tröja som så lämpligt hade ett stort T broderat på rumpan. Hade ingen aning om det när jag köpte det utan såg det nu:)

Nu ska jag gå en repa i huset och se hur många vi är och kanske slänga ihop en eller två kladdkakor. Grabbarna har varit borta en stund så jag misstänker att dom gått till kiosken och fikat där. 

Kram B
 











SMS-inlägg

foto0962 (MMS)


SMS-inlägg

foto0961 (MMS)


SMS-inlägg

foto0963 (MMS)


Varför inte hänga bröd i kökslampan? Bor ...

foto0954 (MMS)

Varför inte hänga bröd i kökslampan? Bor man på landet ska det vara lantligt:-)


:-P passade utmärkt

foto0952 (MMS)

:-P passade utmärkt


Ja:-)

20101105498 (MMS)

Ja:-)


ibland blir det inte som man tänkt sig:(

Vaknade ganska tidigt men inte tillräckligt tidigt för att hinna in till verkstan med bilen på service...visste inte vilken tid vi skulle dit men tänkte att inte har vi vart så dumma och bokat kl. 7 på morgonen. Men det hade vi:) eller inte vi men det är bäst att jag skriver det:). Får boka en ny tid då.....Resten av familjen åkte till kiosken och sedan till svärfar. Jag städade hundgården och gjorde mysigt med massa halm till hundarna, gav kaninerna mat och massa hö och sova i och grisen fick ny halm i sitt hus. Härligt väder idag så på med springskorna och selarna på hundarna. Sprang iväg och var på väg hem när jag trampar snett på en sten och snubblar naturligtvis omkull i nedförsbacke...gjorde rejält ont i foten men det brukar det ju göra när man trampar snett. Hundarna undrade vad som hände och typ överföll mig med pussar och trasslade in kopplena runt mig som en tvångströja. Låg där mitt i vägen nån minut innan jag testade och resa mig på foten. Lite öm men ingen fara så jag sprang hem. Gick hur bra som helst. Kommer hem och upptäcker att jag har blod på byxorna och att dom sitter fast på knät. Svullnat upp som en blodfylld böld och börjar värka men men varför inte. Åkte till stan och gick där en sväng. Var inne till Tina som öppnat en liten butik på vikgatan. Mycke fina saker. Beställde en krans till dörren och så köpte jag en skön skylt. Tänkte att ni skulle få en bild men nu är den på nedervåningen och jag är inte direkt rörlig nu.
Hämtade även ut Tajras tröja:) kommer bild på det med. Åkte till Nordmark och lämnade fisk på rökning och kände ingenting i foten. Åkte till Nathalie och Mattias och där börjar det. Foten bara värkte och blev stelare och stelare coh störrre och större. Men tjena, måste ha stukat den eller nåt för gud så ont jag fick. Fick pumpa i mig alvedon och sitta med foten på bordet. Tills vi skulle hem hade det lugnat sig lite så nu kan jag tom stödja på foten lite. Sjukt att det första är bra och sen ångra sig - nej men den bruden borde faktiskt stuka foten så vi kör så-check!!! Var meningen att vi skulle ha 2 bilar från Filipstad då vi haft den ena på verkstad men det fanns inte en chans att jag kan köra så mamma och robin mötte upp så fick Robin köra våran bil.
Nu hoppas jag verkligen att det är bättre och inte sämre imorgon för då kommer Andreas bror med familj hit.

Förutom incidenten har vi haft en superskön dag. Fått massor gjort och ändå tagit dagen som den kommer utan vidare planering. (inte idag heller)

Tänk att plötsligt händer det:P och fort kan det gå.

Kram B som i Bingvalid


Sitter i bilen och funderar på om inte ens...

foto0948 (MMS)

Sitter i bilen och funderar på om inte ens björn borg håller i evighet:-) dags att köpa ny plånbok kanske.


Kanske inte den bästa springturen. Och det...

foto0944 (MMS)

Kanske inte den bästa springturen. Och det var nog inte det smartaste och fortsätta springa:-P blivit rätt svullen och stel.


Undrar varför tajra har gömt sig?

foto0942 (MMS)

Undrar varför tajra har gömt sig?


Tandläkaren bla....

Varit till tandläkaren idag eller tandhyginisten för att vara korrekt. Tydligen viktigt inom tandbranschen:). Första gången jag var där sedan dom flyttade till Filipstad. Varenda pinal var ny och jättefint men även datasystemet var nytt så 40 min efter min tid så fick jag komma in. Nu hade inte jag bråttom nånstans och så känner jag sköteskan så vi hade trevligt medans hon fick återskapa min journal. Det enda som fanns i det nya systemet var mitt personummer och namn. Snacka om att vara hemlig:) Så 2 röntgenbilder, floursköljning och skrapa tandsten tog ca 1.5timme och då tog dataarbete ca 50min. Skrämmande! Åkte hem och slängde i mig lite lunch innan jag åkte tillbaka till jobbet.
Bra att jobba granne med Fortums fiskodling ibland. Dom kom över med lite fisk och frågande om nån ville ha. Jag kan ta 2 sa jag. Skulle hämta säcken som låg ute efter fikat och det var ju inte dom minsta öringarna direkt. Skitstora så nu ligger dom ute på balkongen. Dom var öppnade men ej rensade och det kan jag säga gör jag INTE! mycket gör jag men inte rensar fisk. Nu måste jag bara komma ihåg dom där. Tänk om jag kommer på det om nån vecka? Urk..... Ska grava lite av den. Är så gott men egengravad lax:) och så täcker det lite av mina husliga poäng under veckan:P
Gry och Kjell har varit på taekwondoträning och jag har också varit och tränat. Sen har jag letat lite papper till revisorn men nu ligger jag i soffan med datorn i knät och har på "livet på akuten" i bakgrunden. Måste gå ner och fylla på några säckar pellets tror jag så jag inte glömmer det...då blir det kallt i duschen i morgon bitti.

Kram B




Panik! Sitter i väntrummet hos tandläkaren...

Panik! Sitter i väntrummet hos tandläkaren med årets hicka!


Blåbär och hallonsmootie blir kvällsmat.

foto0931 (MMS)

Blåbär och hallonsmootie blir kvällsmat.


Mora Träsk kontra Zumba:)

Blev lite sen (lite senare) till jobbet igår då  jag var tvungen att lämna in ena däcket för lagning. Fick sprojlans nya i måndags och i helgen körde Andreas (ja, jag var faktiskt inte ens med i bilen) på en stor bult som gick rakt genom däcket! Har inte ens betalt dom så får man fixa ett nytt. Kul! Så nu åker jag runt med 3 vinterdäck och ett sommardäck och på fredag ska vi lämna in båda bilarna. Service på den nya och nya bromsar på firmabilen. Har blivit lurad av min käre man också, enligt mig iaf:) Vi skulle köpa en billigare bil var vi överrens om och då menade jag ju även bensinsnålare eftersom Subarun drog ganska mycket. Tyckte den nya drack mycket bensin och sa det till Andreas i helgen...ja men det gör den också. Men vi skulle ju ha en billigare bil ju- ja men vi fick ju betydligt mer för den vi sålde så den här är ju billigare (med ett stort leende) men den här har ju den största motorn dom har gjort och v6:a så den drar lite mer bensin!  Suck..... jaja den är skitrolig och köra och jag trivs med den så jag är väl nöjd ändå:)
Red på en våg på jobbet och fick massa saker gjorda samtidigt som vi fick bekräftat från vår största julbordskund att de gärna kommer till oss iår igen:) 350personer. Kändes kanon.
Var och tränade igår kväll och när jag kom hem skulle Gry gå och sova. Klockan var strax innan 21 när jag fick henne i säng. Hon ville titta på Mora Träsk så jag sa att det är ok men du går inte upp ur sängen.....vid 22.30 tänkte jag att nu sover hon och jag gick ner. Men tjena där står hon på golvet och är djupt koncentrerad i dansen och sången. Då var jag en hemsk mor och slog av, släckte lampan, sa gonatt och stängde dörren. Hon somnade som en stock:)
Idag när klockan var 15.30 kom chefen in och sa att det är så konstigt för dom ringer till mig och bokar nu?? Konstigt sa jag för det har inte ringt hos mig i växeln...jag tittade på klockan på telefonen och såg att den inte ställt om till vintertid! Så från kl tre har telefonsvararen gått i. Nu har jag ändrat det.
Lagade riktig gourmetmat när jag kom hem- mos, fiskpinnar och ärtor till Gry och en varma koppen med ett kokt ägg i till mig. Nu har vi rockat loss till Mora Träsk så zumban släng dig i väggen:)
Nog köpt en Peak-jacka idag också. Slötittade lite på blocket och hittade en ny klassisk täckjacka till bra pris. Då helt plötsligt kom jag på att jag är nog värd den jackan:)

Kram B

På väg hem på lunch. Hur ofta händer det h...

foto0930 (MMS)

På väg hem på lunch. Hur ofta händer det här då?:-)


RSS 2.0