Sälen

I torsdags styrde vi kosan mot Sälen. Syrran (Benitha) med familj + Sanna och Carro, Anders och barnen packade bilarna fulla eller dom packade sina bilar fulla och sen packade dom vår bil full:) Praktiskt med pickup. Behöver inte organisera packningen så mycket (inte för att jag organiserade mer när vi hade kombi men ändå) .
Resan gick fort tyckte jag och väl framme så drog barnen ut och lekte direkt....Anders och Carro hade en stuga för sig och vi andra bodde i stugan bredvid. Jag, Gry, Ida och Sanna delade rum och det var ju en upplevelse det också och ligga och lyssna på tonårssnack halva nätterna:) . Gry sov i grannstugan första natten. Andreas tog soffan.
Tiden går fort och det har varit en kanonhelg! Riktig vinter är ju helt underbart när man får vara ute hela tiden och inte ha massa måsten. Gry blev skitduktig på att åka slalom och sista dagen så drog hon upp själv i liften halva backen hela tiden. Hon och Viktor körde järnet och jag ska väl inte sticka under stolen med att jag iaf har med i framtida funderingar att ev ge det en chans till. Hyrde ju skidor förra året och försökte lära mig lite på egen hand och ner kom man ju men jag kan väl inte säga att det var sådär jättekul.
Hunnit med lite afterski, pulkaåkning och i lördags gick jag upp före de andra och gick till experium och simmade 50 min. Kände att jag var tvungen att röra lite på mig och det var jätteskönt. Senare kom resten av gänget och så tillbringade vi några timmar där. På kvällen gick vi ut och åt och som vanligt hade Andreas bokat bord i namnet Direktör Jansson:)
Det var väl det - Nej jag  höll ju på och glömma att vi åkte ju pistmaskin också:) Barnen och grabbarna frågade om dom fick åka med och jag låg kvar hemma i soffan med en cider och så kom jag på att jag vill ju också åka pistmasik.....På med täckkläderna för 511:e gången och sprang genom liftsystemet dit:) Alla manliga yrken är ju spännande och jag tror dom var ganska glada för lite sällskap för dom jobbade 12 timmars pass varje dag. Började 4 på em och slutade 4 på natten. Stora är dom och det var en upplevelse faktiskt. Lutade rejält och man fick spjärna emot med benen mot framrutan när vi körde nerför backen.
Men nu var det väl allt tror jag.......

Igår jobbade jag, hämtade på dagis, stekte blodpudding, tränade och så de vanliga kvällssysslorna...

Kram B

Rapport kommer

Jajajajajajaaaaaa ni ska få en rapport från Sälen:) Har bara inte riktigt hunnit med.
Lite roligt för läsarna på bloggen ökar på söndagar och måndagar:) Och visst, en och annan gång kommer det ju ett skruvat partyinlägg:)
Men seriöst så ska jag fortsätta jobba nu. Ska ha möte med köket om en timma så det är väl dags att förbereda lite agenda men jag ska försöka blogga ikväll.

Kram B

SMS-inlägg

20120127202 (MMS)


SMS-inlägg

20120127203 (MMS)


Valle

20120127204 (MMS)

Valle


SMS-inlägg

20120128211 (MMS)


SMS-inlägg

20120128214 (MMS)


SMS-inlägg

20120128220 (MMS)


SMS-inlägg

20120128216 (MMS)


Afterski or What?

20120126200 (MMS)

Afterski or What?


Fortsatt sen helg

Gud vad dagarna går fort. Jag hinner ju inte med och blogga ju (knappt) och som vanligt blir klockan närmare midnatt innan jag stänger för dagen:) Ska skriva en kort rapport då så ni är med i "livet på landet" igen:)
Lördag kväll blev sen den också. Hade ju familjen här som firade Andreas. Jag passade på att bädda ner mig i soffan med dom hockeyintresserade (jag är inte en av dom men ibland får man låtsas och bakfull är en giltig anledning) . Det var som vanligt totalt socialt mysigt kaos i några timmar. Jag somnade i soffan 23.30 och 03.30 blev jag väckt och påmind om att jag lovat vara chafför! Just då tyckte jag att det var det absolut sämsta jag kunnat lova. (fast egentligen var det min man som lovade att jag skulle köra) Så strax innan 04.00 så hade dom väl med samarbete lyckats prata igång mig och jag tog en vända. Kom hem runt 04.30....
I söndags lekte Gry med Nellie, Andreas var hemma och grejade och jag åkte och tränade ett riktigt hästpass. Helt slut efteråt men det känns så sjukt bra att ha kommit igång.
Igår var det bara hem från jobbet, steka pannkakor och sen åkte vi och tränade. Tips till er som vill träna men inte tycker att ni hinner med - prioritera om lite, strunta i desperate housewifes och 2 1/2 men,  (bara ett exempel) och välj träning där man får ha barnen med. Jag har med Gry måndagar och torsdagar på cirkelträning och under tiden spelar hon innebandy eller leker och hon vill inte missa en gång....Åker jag in och simmar så fixar jag med syrran eller nån kusin och så badar dom medans jag simmar i 45min-en timme.
Om jag bara kan komma på det här med att äta mindre, nyttigare och oftare också så kanske jag tom skulle kunna tappa några kilon...får ta tag i det efter helgen för nu åker vi till Sälen på torsdag och då ska jag ligga i backen med en varm drink och äta gott hela helgen:)
Men nu ska jag sova för jag ska ju snart upp igen känns det som.

Kram B


SMS-inlägg

20120123177 (MMS)


SMS-inlägg

20120123180 (MMS)


Födelsedag

I tisdags fyllde Andreas 35 och jag försökte få tag på en onepiece till honom men hittade ingen snygg. Han vill absolut inte ha någon och skulle aldrig sätta på sig en har han sagt så då tänkte jag att då köper jag en:) Kollade på en cerise men det var slut i storleken (så han hade tur). Men han har ju faktiskt fått en present av mig som han fick "permanent" igår. Jag hade lämnat in förslag till Åse på att fylla överarmen med en stor pinuppa i skotsk stil och igår satt han 4,5 timme och själva pinuppan blev klar. SKITSNYGG:) enda kravet jag hade var att hon skulle vara mörkhårig:)  (jag visst att han funderat länge på en men inte kommit till skott så jag tvingade honom inte är bäst att klargöra)
Sen är det väl en sittning till med bakgrunden i februari. Jag ska boka ny tid jag också, blir ju såååå sugen.
I torsdags grattade vi kevin som fyllde 9år och igår kom gänget och grattade Andreas. Vi åt smörgåstårta och drack gott, headbangade och endel tog sig väl en svängom. Kom i säng halv 5 i morse och nu är jag inte kaxig direkt......satans dålig är jag men började ändå dagen med att åka med Gry till stallet. Satt själv på läktaren likblek och färdigsminkad sedan igår:) Eller jag började faktiskt dagen med ett hysteriskt skrattanfall men det var inte meningen Daniel:) .....halv 7 vaknade vi av världens smäll i trappan. Andreas flög upp och trodde Tajra ramlat nerför trappen men han hittade Daniel längst ner i källartrappan och han bara stönade. Han hade gått från toaletten i mörkret och svängt ungefär 2 meter för tidigt och klivit rätt ut i trappen och slagit en volt. Kunde ju för fasen brutit nacken och ryggen och där i min säng ligger jag och lyssnar på deras diskussioner och en jämrande halvdöd Daniel och får ett totalt okontrollerat skrattanfall...Kanske inte läge då men så här efteråt var det ju ganska roligt.
Nej det är väl dags att ta 2 alvedon till och pallra sig upp och börja göra några potatisgratänger med köttfärs och baconfyllning för ikväll kommer hela min familj och ska gratta Andreas.....

Men det blir cola till maten kan jag ju säga:)

Kram B

Gry innan lektion med elit

20120121175 (MMS)

Gry innan lektion med elit


SMS-inlägg

20120121168 (MMS)


Andreas och Mikaela

20120121166 (MMS)

Andreas och Mikaela


Jag och lite Daniel

20120121165 (MMS)

Jag och lite Daniel


Robin ska headbanga

20120121162 (MMS)

Robin ska headbanga


Provar supportermössa:)

20120118146 (MMS)

Provar supportermössa:)


Utegångsförbud

Arbetsdagen har bestått av 3 intervjuer för kökschefstjänsten vi söker. 3 intervjuer x 3 timmar, halleluja. Helt snurrig i huvudet efter det. Ja, värre än vanligt då om det nu är möjligt:) men det var riktigt bra och intressanta sökanden så det ska nog lösa sig tills Ida kommer tillbaka från mammaledigheten hoppas jag.
På väg hem så ringde mamma och berättade det att det var polispådrag i området hemma och poliserna varit i kiosken och sagt att vi skulle hålla oss inne och låsa dörrarna. Inge kul och vara själv hemma direkt men jag åkte hem och tog in hundarna, tog ur bilnycklarna och husnyckeln och låste dörrarna. Tydligen nån biljakt och så hade dom dumpat bilen på en skogsväg i närheten. Mamma och Pappa kom ner så jag fick sällskap hos hästarna iaf och inne känner jag med heltrygg. Jag vet att kommer det nån så försvarar hundarna både hus och oss med besked.
Nej ärligt talat så är jag riktigttrött nu och ska gå och lägga mig. Släppa ut hundarna så dom får göra av sig innan och hoppas att dom inte markerar på något utanför....för då kommer jag inte sova särskilt gott.

Kram B


jobb och träning

En vanlig måndag har det varit typ. Jobbat och suttit i möte nästan hela dagen. Kom hem runt halv 6 som vanligt och slängde ihop lite makaroner och bacon för att åka och träna mellan halv 7 och 8. Vi kom hem och gick direkt till hästarna och fyllde på halm och gav dom vatten och hö. Tajra hade totalt tokspel och fick upp dörren till garaget där jag har knäckebröd till hästarna och så snodde hon ett paket. Jag sprang och skällde på henne och var redan irriterad innan för att jag glömt att köpa hundmat så jag visste att efter stallet skulle vi bli tvugna att åka och fixa det. Suck......såg fram mot att ligga i soffan och kolla på idrottsgalan med träningsvärk:) men tji fick jag. Ringde till mamma och pappa och åkte dit och hämtade hundmat, orkade inte åka in till ICA när klockan var 9.
När jag satt i bilen fick jag ett mess från Andreas. Hans arbetskamrat undrade om nån ville ha en norsk fjordhäst som var 20år gratis. Satte igång lite aktivitet där uppe:) men inte till mig då, jag har ju fullt upp med dom hästarna och djuren jag har och trivs fruktansvärt bra med det just nu men jag hade andra tankar. (eller jag skulle kunna tänka mig en nakenkatt som kan bo inne också)  
Kanske skulle försöka somna innan 12 idag när jag ändå ligger i sängen redan. Eller redan och redan men för mig är det redan eftersom jag brukar mellanlanda i soffan också.


Kram B


Härlig helg

Då är ännu en helg snart över och vardagen tar över några dagar igen.....
I fredags jobbade jag fm och Gry och Andreas var i Karlstad hela dagen och shoppade så jag passade på och rå om mig själv lite:) (som jag fick order om att göra och skita i alla måsten hemma).
Tog en powerwalk med Robin och stre lite skit i 50 minuter och sen åkte jag bara hem och bytte om och vidare in och solade. Var ett tag sen nu och det var riktigt skönt men naturligvis var radion trasig i just det solariet som jag valde. Sen åkte jag till Ica och när jag kom hem så hade resten också kommit och höll på och spela Mario Kart som Gry fått köpt i Karlstad.
På kvällen åkte vi till Malin och Fredrik och åt tacos. En helmysig och trevlig kväll där Malin och jag kom fram till att vi ska ta en helg i Stockholm och gå på Brolles show:) Han är ju inte helt fel och titta på den mannen och nu är det bokat. 1 raden såklart:P
I lördags red Gry sin första ridlektion och hon var så glad. Efter ridningen hade dom teori en halvtimme. Vi åkte vidare upp till slalombacken med stjärtlappar, äggsmörgåsar och varm choklad. Satan vad det gick fort och jag lyckades med en klassisk bakåtvolt. Kul var det och trötta blev vi. Avslutade kvällen hos Daniel på middag. Mamma hämtade Gry för hon ville sova där. Tog några cider och ett glas vin och när grabbarna (själv tjej som vanligt) bestämde sig för att bada bastu så gosade jag ner mig i soffan, tog en cider till och somnade i 1.5 timme:) Sen piggnade jag till igen när dom kom tillbaka och var med ett tag till.
Lite trött imorse men vi sov till 10.30 så det var väl ok:) .
Varit på julgransdans och jag har varit och tränat på träningsverkstan. Skiiiiitjobbigt men skönt när det är över.
Nu slapp i soffan en stund innan sängen ska få besök.

Kram B


SMS-inlägg

20120114125 (MMS)


SMS-inlägg

20120114129 (MMS)


SMS-inlägg

20120114127 (MMS)


Sorry!

Oj, 4 dagar sedan jag bloggade men det har väl inte hänt så mycket läsvärt. Jobbat, tränade i måndags med världens träningsvärk och det var faktiskt inte det optimala utgångsläget och ont gjorde det men skönt när det var klart. Tisdagen blev en riktigt idagorkarjagfaktisktintegöraettskittyp-dag:) jobbade och som tur var hade Gry en precis likadan dag så vi gjorde inte ett skit heller mer än att spela lite Fia med knuff som hon snöat in på nu.
Nattade henne ganska tidigt (21.00) och sen vaknade jag i soffan någongång runt midnatt.
Igår hade jag tänk mig en långpromenad eftersom det var så skönt väder ute och jag hade vilat från träningen en dag. Åkte in till stan och åt sallad hos Jocke där Gry stannade medans fläsket fick gunga runt i villaområdena. Betydligt roligare att gå där det iaf finns gatubelysning och lite hus att titta på:)

Idag åkte vi direkt till Salong Hårtussen efter jobbet och fick nya frisyrer. Jag hade hittat en bild av Christina Aguilera och kände att så där skulle jag ju bli skitsexig:P Och mycket riktigt, skulle jag sätta i ungefär 200 extensions så kanske jag skulle bli ganska lik:P  Inte ens håret är ju äkta på dagens stjärnor!
Blev jättenöjd men det känns ändå när det försvinner dm-långa hårtester. Ovant men behövligt.
Nu har vi varit och firat pappa och brorsan som fyller år idag. Smörgåstårta och cheescake är nyttigt det.
Och nu är det dags att sova!

Kram B

Rider ur bild

20120108758 (MMS)

Rider ur bild


Jag och Alfons

20120108762 (MMS)

Jag och Alfons


Goa vänner

Slår till med ett inlägg såhär kvar över två en lördagkväll....haft två underbara dagar med några av dom goaste vännerna man kan ha:) Okomplicerat förhållande skulle man kunna säga:) Igår lämnade vi Gry hos Nellie och vi skulle bara åka in till stan för att Andreas skulle kolla Åses "ritning" på hans nya tatuering....jaha men det slutade i att vi hämtade upp Jocke och följde med Madde, Peter och Malin, Fredrik till Karlstad för lite shopping och avslutade med sveriges sämsta bio:). Stig Helmer och Ole har gjort sitt för några år sedan om man säger så. Men sällskapet och maten innan var kanon:) och vi hade en rolig bilresa. Jag körde Jockes nya audi:) (annars hade jag inte kört och jag hoppas inte att han frågar om chafför fler gånger för den var sjukt skön att köra) och han och Andreas satt och drack vin i baksätet. Jag väntade bara på att den där glasrutan skulle fällas upp mellan fram och baksäte så jag blev helt själv.
När vi var på väg hem från Karlstad så ringde Benitha för Gry var där och hon sa att Ida fått en allergisk reaktion av något och svullnat i hals och ansikte så när vi kom för att hämta Gry så var ambulansen där och dramatiskt värre. Men en liten tjej satt med stora ögon och tyckte allt var jättehäftigt.
Idag åt vi lunch med gänget på thai och sen tillbringade jag, Gry och Ida nästan 2 timmar i stallet. Nellie var med en stund också och pysslade. Nu i kväll/natt så har vi haft tacokväll här hemma och spelat lite sällskapsspel:P Bilderna nedan visar herrlaget på Upp till Bevis:) En mycket trevlig kväll och nu är det väl dags att försöka sova lite.....nån snarkar redan här brevid mig, eller redan och redan klockan är ju halv 3 men med tanke på att vi la oss för typ 10 minuter sen så är det ju redan:)

Go Natt/ B

SMS-inlägg

20120107745 (MMS)


SMS-inlägg

20120107110 (MMS)


SMS-inlägg

20120107109 (MMS)


SMS-inlägg

20120107111 (MMS)


SMS-inlägg

20120107112 (MMS)


SMS-inlägg

20120107114 (MMS)


SMS-inlägg

20120107115 (MMS)


Simhall (kort och gott)

Skulle ju rida idag men det var glashalt ute och Flingan är ju oskodd så vi bestämde oss för att åka till simhallen istället. Belinda, grabbarna och Benitha och Kevin blev med. Jag fick simma min längder (faktiskt 60st idag) och så var vi där en bra stund och plaskade runt. Jag funderar på en sak faktiskt (ovanligt :P ) ok om man är klorallergiker eller nåt men kan man inte be någon annan följa med barnen till simhallen då? Eller hitta på någon aktivitet som man är delaktig i... Det satt 3 mammor i plaststolarna på "kanten" fullt påklädda och såg allmänt jätteuttråkade ut. 2 st satt med mobiltelefon konstant. Eller varje gång jag tittade iaf. Ena barnet var ungefär i Grys ålder och den lilla killen plaskade bara runt på ungefär 3*3 meter framför mamman trots att hela bassängen var full av lekkompisar men han fick inte gå längre för att mamman inte orkade flytta på sig ELLER bada med sin son! Nej ursäkta mig om jag låter gnällig och jag ska väl inte bry mig om det men en åsikt måste man ju få ha och i det här fallet så tycker jag att åker man på aktivitet med barnen som man kan delta i själv så ska man göra det...Kanske inte när dom är 15år men ni förstår:)
Så där ja nu har jag fått det sagt också. Nu ska jag gå och lägga mig och läsa lite. Boken hette inte "en flickfotografs liv" som jag skrev igår utan "en flickfotografs bekännelse" men det är ju nästan samma sak:)

Kram B


Ultraljud

Då var det avklarat! Idag har vi varit i Kristinehamn på ultraljud av Grys njurar, gallblåsa och urinblåsa. Det såg bra ut allting och dom skulle bara jämföra storleken på njurarna på nån kurva men dom trodde inte det var något konstigt. Känns skönt men jag fick en klump i magen när jag fick se 2 svarta runda saker i en annars nästan helt grå bild och doktorn började mäta dom och fotade och var helt tyst! Började snurra en hel del i huvudet på mig innan hon sa att det här är artärerna som släpper in och ut blod så nu mäter jag flödet och det ser jättebra ut....puuuhh. Gry tyckte det var jättespännande.
Mamma var med och skulle till Granngården och köpa salt. Gry hittade ett par vinterridvantar som vi naturligtvis var tvungna att köpa för sist frös hon om händerna. Imorgon ska vi rida igen och då tänker jag också rida minsann. Ida ska med så hon får gå en vända med Gry och Flingan:)
Jag skjutsade Gry till Anya vid 16.30 när vi kom hem och jag åkte hem och städade bort julen. Vi har varit ute och borstat hästarna och fyllt på med ny halm. Nattat dom med mat och vatten och likaså till grisen.
 
Där vi hade kaniner så är det flera små söta möss varje dag när vi tittar och idag tog vi kort på dom men sen kom katten Kimi med bestämda steg och satte sig på pass så då var det slut på det roliga:)
Köpte en ny bok i Kristinehamn föresten - Bingo Rimér, en flickfotografs liv tror jag den hette, kommer inte riktigt ihåg. Har snöat in på självbiografier och tycker det är intressant att läsa om andras liv......och jag hoppas inte ni har några invändningar om det för ni gillar ju uppenbarligen att läsa om mitt :P Haha skoja bara:)
Nu ligger jag i soffan och lyssnar på Eldkvarns konsert från Cirkus i Stockholm och det är nog det sista jag kommer göra idag:)

Kram B 

Mus som jagas

20120103097 (MMS)

Mus som jagas


SMS-inlägg

20120104105 (MMS)


En mus

20120103093 (MMS)

En mus


Inlåst och ledig

Har mjukstartat med kortvecka på jobbet. Är lugnt och jag har så många komptimmar att ta ut så det är bäst att passa på nu. Jobbade igår och idag och ledig resten av veckan:) Känns helt ok faktiskt. Imorgon ska Gry på ultraljud på njurar mm och mamma skulle följa med oss. Jag gillar inte sjukhus och vill inte vara själv om dom hittar något fel....blir väl att gå och titta lite i Kristinehamn sen och så ska jag hinna med en långpromenad också. Har varit och simmat idag och det var riktigt skönt. Belinda och grabbarna var med så Gry hade fullt upp. Premiärade i bubbelpoolen också och det var inte helt fel efter 40 längder i bassängen.

Igår vid förmiddagsfikat fick jag (och resten av arbetskompisarna) reda på att jag låst in Ingvar på kontoret förra veckan:P. Jag var ju uppe en sväng och visade en blivande brudpar runt på anläggningen och kontoret var låst när jag kom men inte larmat. Jag tänkte att det var ju tur att jag åkte upp eftersom någon har glömt att larma på. Jag var bara där en timma och sen larmade jag på och åkte........Ingvar har det enda rummet som inte fönstret är larmat på och har alltid sin dörr stängd och det var ju en himla tur för honom:) Han hade hört att jag larmade och hade knackat på fönstret och vinkat när jag gick förbi (ca 1,5 meter från hans fönster) men utan reaktion. Han fick ringa sin fru som kom dit och kunde kolla så ingen kom och såg honom och så fick han klättra ut genom fönstret hahahaha! Blev lite glada skratt runt fikabordet och jag fick naturligtvis be så hemsk mycket om ursäkt och det är ju verkligen skitlätt när man tycker nåt är skitkul:) Men Ingvar tyckte också det var roligt...eller ja, så där i efterhand för han var nog inte lika glad den dagen.

Jaha vad har hänt mer då??? jo Gry har fått en plats i knattegruppen på ridskolan och hon är såååååååå lycklig. Det blir lite lättare för henne att lära sig grunderna och hon tycker inte det är så roligt när jag talar om för henne hur hon ska göra när hon rider Flingan. Jo jag gav ju Andreas hans födelsedagspresent också:) Han blev lite förvånad skulle jag väl kalla det. Jag var tvungen att berätta för han har pratat om att tatuera sig hela helgen och det var ju ett sammanträffande att jag lämnat in för uppritning av hela överarmen:) Så 20 januari är det dags. Därför var jag tvungen att avslöja lite tidigare än på självaste dagen (17jan) . Hade blivit lite kort om tid annars för honom att överhuvudtaget bestämma sig om det är ok.

Nu sängen och imorgon sovmorgon:)

Kram B

Belinda och Joel på världens bästa hästar

20120101086 (MMS)

Belinda och Joel på världens bästa hästar


Knas med bilderna:)

Har visst hänt nåt konstigt med bilderna på Flingan. Blev lite för många och fortfarande ingen text med...
Iaf så är kasslern på bilden i tidigare inlägg mitt ben efter en kväll i nätstrumpbyxor:), sen är det Flingan innan ridtur på nyårsafton och så är det ju jag med ett glas champagne efter självaste 12-slaget!
Det var väl det....Idag har Gry - Flingan och Ida - Alfons tagit en ridtur i yrvädret. Var hur mysigt som helst och gick jättebra. Mötte upp Belinda och Joel som red hästarna hem...jag och Gry tog deras bil:).
Nu har vi precis kommit från svärfar som bjudit på älggryta och ris och imorgon börjar allvaret igen. Jobb, jobb, jobb men på onsdag ska jag ta ledigt för Gry ska till sjukhuset och göra ultraljud och röntgen på njurarna och jag hoppas verkligen att allt ser ok ut. Nyårsafton föresten var kanon. Vi var 23st inne i stan hos syrran och hade jättetrevligt..mycket mat och mycket raketer. Nu ska jag och Gry måla lite så jag får väl skriva lite mer imorgon.

Kram B


SMS-inlägg

20111231083 (MMS)


SMS-inlägg

20120101085 (MMS)


SMS-inlägg

20111231083 (MMS)


SMS-inlägg

20111231083 (MMS)


RSS 2.0