Kommer tillbaka

Nu har jag landat efter en weekend i det antroposofiska samhället. Representerat Gammelkroppa på Tullgarnsmässan och haft hur bra som helst. Jägare och hundar i dagarna 3. Man blir lite sliten av 9-17 med att stå och säga samma sak hela tiden. Närmare 25.000 besökare hade mässan så det är väl ganska förklarligt att bli lite trött i huvudet. Tillbaka till antroposofin:) Vi hade bokat ett hotell med ekologiskt och biodynamiskt tema, ehhhh trodde vi men det var värre eller bättre än så:P .  Ett biodynamiskt hotell som drivs av antroposofiska sällskapet i Järna. En ställe jag rekommenderar. Jag hade ingen aning om vad varken biodynamiskt eller antroposofer var och är lite tagen. Ett område med egna reningsdammar för avloppsvatten, all mat odlas själv eller köps på gårdar runt om, 4 skolor och ett eget sjukhus med alternativ medicin. Gick och kikade in i skolan och det var griffeltavlor och klassrum med 4 elever i varje. Alla kritor och dyligt var hemgjorda. Ekologisk bomull i rummet och svanenmärkt, svenskdesignade möbler. Skitfint rum (svit faktiskt) (ingen tv och jag saknade den inte en sekund) Båtarna som låg i havet hade solcellsmotorer. Kålrotsmarmelad till frukost och i solnedgången hörde man musiken från ungdomar som satt i ringar på gräsmattan och spelade diverse instrument och sjöng. Batikkläder och dreadlooks. Såååå faschinerande och jag tycker det var skitmysigt. Inga konstigheter, barfotadans i restaurangen och här och där satt konstnärer och målade. Tänkt vad hemska dom måste tycka att vi var som luktade parfym, drack vin och tog massa servetter vid frukosten:) Jag glömde mitt schampo och balsam och inte nog med det, en rakhyvel i duschen också...städerskan fick väl frispel när hon såg att jag skadat miljön med mitt schampo:) Man tänkte till lite helt enkelt.....Känner att det kunde inte komma lägligare med 3 hotellnätter. Jag behövde inte bry mig om nåt annat än mig själv i princip och vi gick inte ut och åt eller nåt under hela helgen utan åt icasallad på gräsmattan med ett glas vin efter mässan och tog kvällspromenader runt i området, satt i trädgungor, kikade in i fönster:P 
Tror det var bra för Gry och Andreas också att vara själva. Det blir ju väldigt mycket mamma annars på helgerna. Kommer hem till en hund med benbitar i knät som varit på röntgen och sjukhuset i 4 timmar och en båt som jag hoppades låg i sjön men istället stod den på gården med sprucket motorblock....jävla skit! får väl se om vi får ordning på den den här sommaren men det är ju inte gratis direkt......på måndag ska Tajra till ortopeden och jag hoppas vi slipper operation för då lär det ju gå några tusenlappar där också.
Var ledig igår men har jobbat idag-direkt på Grys fotbollsträning och jag tog en promenad på 4km under tiden-hemma runt 19-gjorde plättar-djurrunda- promenad med hundarna- fick Gry i säng - och snart är det dags för hundpromenad igen- sen sängen.  Just ja, har en tvätt med lakan i att hänga också. Välkommen hem Bea! 

Kram B


Flingan och Gry

20120528635 (MMS)

Flingan och Gry


Jobb, jobb

20120526634 (MMS)

Jobb, jobb


SMS-inlägg

20120525632 (MMS)


Jaha. . . .

20120524625 (MMS)

Jaha. . . .


En oplanerad dag hade inte varit fel

Dagen har varit lika uppbokad som alla andra de senaste veckorna....suck. Jobbat och försökt hinna klart med allt inför mässan, bröllopet och nästa vecka. Åkte från jobbet 16.30, hämtade Gry och åkte direkt på taekwondon. Vi köpte en sallad på vägen hem och så var det dags att åka på möte i 2 timmar.......vi kom hem vid 21.30. Jag har försökt packa lite eftersom jag jobbar till 17.00 imorgon och runt 18.00 ska vi försöka komma iväg neråt Stockolm för att jobba hela helgen. Andreas och Gry ska lägga i båten och så kanske hans bror med familj kommer upp från Stockholm. VILL VARA HEMMA!!! Ska försöka varva ner lite och hoppa i säng. Ska till sjukhuset imorgon och förhoppningsvis ta prover. Mår inge vidare men vet inte om det är stress eller nåt. Ska be dom ta nya kalciumprover då jag är opererad mot hypercalcemi och det kan komma tillbaka...tyvärr. Får väl se om jag får min vilja igenom:)
Måste kanske ringa veterinären till Tajra också för hon hoppar på 3 ben och har haft feber...

Kram B


SMS-inlägg

20120522616 (MMS)


Ett försök

Ska försöka sammanfatta lite från "my life" . Har inte blivit så mycket bloggande men jag har mer än fullt upp typ dygnet runt men det ska väl lugna ner sig nu efter denna vecka lite. Jag hoppas att det är det som gjort att nåt är fel i kroppen. Sover inte på nätterna och är matt och blodsockret sjunker till och från....trött och tänker bara på kaos på jobbet och mitt arbete med Folkets Park just nu. Tänkte att en styrelsepost var intressant och se vad som händer men hade väl inte räknat med att vi (5 personer) ska driva hela stället. Har varit där i helgen och satt blommor och rensat ogräs inför Fernandoz. Ska åka och köpa nya gardiner och så ska jag gå en kurs och göra provet för alkoholtillstånd som måste vara gjort innan 7 juli då det är Nykröppanatta.
Fortfarande jättemycket att göra på jobbet så jag får ta jobb med mig hem. Bröllop i helgen och jag har "gett" bort incheckning och betalning av 78 gäster då jag åker till Tullgarn på torsdag och ska jobba 9-20 på mässan där fre-lör-sön.....Ibland funderar jag på varför jag verkligen gör allt för jobbet och andra saker när jag inte får betalt för det men är man ansvarig för en verksamhetsdel så gör man väl det...synd bara att man har mindre betalt än vaktmästarna:)
Jaja nog med gnäll..........
Åkte till Karlstad i helgen och träffade familjen Alstad. Det var inte igår och vi hade en jättetrevlig eftermiddag. Dock kände jag att jag inte var mig själv eftersom jag inte mådde helt 100 men men.....Får inte gå lika lång tid innan vi träffas igen nu:)
Altanen blev så gott som klar och vi hade lite invigningsfest i lördags. Massa folk, grill, prat och skratt. Dock en tidig kväll vilket var skönt eftersom vi skulle upp till Parken och dona. Ridskolan med Gry och hon följde med kompisar hem därifrån. Jag åkte och solade.
Cykeltur och ridtur med Gry igår efter planterande. Idag har dagis varit stängt men jag började jobba 14.30. Hade möte och sen hoppade jag in och jobbade supé ikväll. Kom hem 22.00 och glömde hämta Gry:P Fick göra en rundpall i nykroppakorset och åka tillbaka till syrran och hämta henne. Imorgon blir den fotbollsträning direkt efter jobbet......Trött. Ska försöka sova nu eftersom jag vet att jag vaknar vid 01.30 och vänder och vrider mig till runt 03.00....Tänk att när man är van att bara må bra, vara lycklig och njuta av livet så blir sådana här små saker sååååååå stora och jobbiga problem....

Kram

Nått är fel.....

Tänkte blogga om helgen men orkar inte....för att jag är trött, det har inte hänt nåt:) Rapporterar imorgon istället...

Kram B

SMS-inlägg

20120519612 (MMS)


SMS-inlägg

20120519611 (MMS)


SMS-inlägg

20120518609 (MMS)


SMS-inlägg

20120518610 (MMS)


SMS-inlägg

20120516606 (MMS)


SMS-inlägg

20120516608 (MMS)


Nej.....

Suttit och funderar på en rubrik i typ 10min nu så det känns inte riktigt som om det är nån idé och blogga idag....men gör väl en kort resumé av min dag iaf.
Jobbat, lite smått kaos, var ute och gick 4,730km för att vara exakt:) på lunchen idag, hämtade Gry, direkt på hennes fotbollsträning och stod där och frös en timme, skithungrig,  direkt till ICA och handlade och kl. 19.45 kom vi hem. Stekte blodpudding till Gry och själv tog jag 2 smörgåsar med stekt ägg. Gry i säng och så gick jag ut till hästarna, mockade ur lösdriften och fyllde på med halm och gav dom kvällsmat. Och nu kollar jag BB och irriterar mig på att jag glömde att vi jobbar halvdag imorgon. Jobbar till kl. 12.00 och jag har bokat ett möte kl. 13.00 NATURLIGTVIS!!!! Suck.....sen fick jag reda på att dagis är stängt på måndag men det var ju lite trevligare information:)  5 dagars ledigt alltså!
Fast jag ska jobba måndag kväll och servera...lite onödigt att ta in extrapersonal för 5 personer.
Det var det de!

Kram B 

mamma har gått lös:)

20120514601 (MMS)

Mamma har gått lös:)


Vårkänslor på landet:)

Nu får gärna värmen komma! Altanbygget börjar ta form, musiken sprider sig ute på gården, katter, hästar, hundar och gris ligger raklånga i solen. Jag skulle också kunna tänka mig det om det bara var lite värme i luften också:) . Solen skiner men det har ju blåst halv storm hela helgen. Björn, Kjell och mannen i mitt liv har byggt altan och jag och Gry har shoppat, cyklat, varit på ridskolan mm:)
I fm körde jag in Gry till en tjej som går på taekwondon och så hämtade jag snickaren (Björn) . När jag kom hem så väntade Ida och vi tog hästarna på en ridtur. En underbar tur och det blev både trav och galopp på Flingan för första gången. Hon börjar bli en riktigt go och trevlig familjehäst. Är lite stirrig och lättskvutten men det gick jättebra. Sen har jag varit på årsmöte för Folkets Park och invald i styrelsen. Kommer bli en hel del jobb men roligt såklart. Det sägs ju att "om du behöver hjälp så be någon som har fullt upp för dom andra har inte tid" och så är det väl kanske:)
Imorgon är det dags att jobba över igen så jag ska väl försöka avrunda kvällen efter BB.....

Kram B


Oj!

Vad länge sedan nu men jag har haft sjukt mycket hela tiden. Jobbat över varje dag hela veckan och när vi kommit hem så har det varit träning. Ja för Gry då, jag hostar fortfarande och tyvärr har jag ju en tendens att hosta en sådär 8-9 veckor. I måndags kommer jag inte ihåg vad vi gjorde, kanske bloggade då tom:), blev det lugnt hemma. I tisdags var det dags för fotbollsträning för Gry och samtidigt hade jag styrelsemöte för folkets park. Vi följde med syrran hem och åt mat där om jag inte minns fel. Alltså det här med att blogga i efterhand är inte riktigt min grej eftersom jag inte kommer ihåg vad jag gör om dagarna:), Jag är ett levande exempel på att man ska leva för dagen:)
 I onsdags hade jag vildmarksstig på jobbet med 2 konferenser.....i spöregn! Den ena gruppen var på väg att ställa in och jag höll tummarna men nejdå.....och jag hade inte gjort det smartaste skovalet direkt. Jag tänkte nog bara bekvämt på morgonen för jag tog converse och det var ingen hit att gå på blöt och lerig gräsmatta med i 3 timmar..gummistövlar hade varit ett smartare alternativ men det är ju lite försent nu. typ 2 dar försent:). Blev övertalad att visa hur man sköt slangbella och att träffa en liten ölburk behöver man ganska stor tur med och ett skott och burken flög upp i luften!! Skitstolt och det händer nog inte igen det här året:)  Mellan 22-24.20 gjorde jag ett armband till Gabriel i födelsedagspresent.
Igår jobbade jag bara över 20 min så det var ju inte så blodigt. Kom hem 17.10 och 17.30 hade Gry fotbollsträning, tjena....av med kläder, på med fotbollskläder och iväg. Och det blev träning i totalt spöregn och iskallt. Efter halvtid fick alla barn gå in och värma sig...jag försökte när vi åkte från dagis och lägga upp det lite snyggt att vi skulle hitta på något annat men då sa Gry - aldrig, det är ju askul och spela fotboll i regnet...jaha thats it. Efter träningen hem och byta om och direkt till stan för att gratulera Gabriel som fyllde 15 år. Köpte kinamat och tog med oss.
Idag jobbade jag bara över 4 timmar och nu ligger jag i soffan och dricker vin med Robin och Andreas...beställde 1 box rött och 1 box vitt trodde jag......tills leveransen kom idag.....4 boxar rött och 4 boxar vitt:P . Nåt gick fel....men blev ändå rätt.
Nu ska jag faktiskt försöka vara lite social en stund för nu är ju hockeyn slut.

Kram B

Piggna till och komma igång

Jaha då var det måndag igen då och den är ju snart slut för den delen:) Jag åkte ju till jobbet en sväng i går kväll för att organisera upp lite efter veckans kaos:) och det resulterade i att jag hann ifatt lite idag. Mår bättre men hostar som satan men det är skönt att börja komma på banan igen både på jobbet och hälsomässigt. Får väl se om hostan går över innan jag gått upp typ 20kg...:) Känns så iaf när man inte tränat på 2 veckor, mens och ätit massa skitmat.....eller tröstäta behöver man ju inte bara för att man är sjuk så jag får väl skylla mig själv eller jo det måste man visst det föresten! Igår var vi och grattade syrran som fyllde år. Satt i solstolen i typ 2 timmar och åt 2 bitar gräddtårta. Sent igår kväll tog vi en promenad så Gry fick cykla lite. Så mysigt och gå där hand i hand och titta på massa saker i skogen med Gry. Parkerade cykeln och gick ner till kanalen och spanade efter bäver. Inte alltför ofta man håller varandra i handen efter 15 år tillsammans. Får lyxa till det ibland:P
Andreas packade och åkte till Norge vid 22.00. Imorse var det dags för dagis och jobb och när vi kom hem så gick vi till hästarna och borstade lite. (det var inte så mycket och borsta för Linda och Bella har varit här och ridit och pysslat under dagen) Gry pysslade inne med piprensare, paljetter, LIM, snören, pärlor och gud vet allt och jag plockade undan lite. Tvättat kuddfodral och filten till soffan i köket. Har ju en "liten" hund som gärna ligger där.....Imorgon är det möte för nya styrelsen till Nykroppa folkets park och vem ska inte vara med??? :) Mötet är medans Gry har fotbollsträning så det var ju ovanligt bra. Nej om jag ska titta lite på big brother medans pannan kallnar så att jag kan aska ur den kanske.......skulle behöva hämta in nån säck pellets till men det får bli efteråt...nu ska jag softa lite.

Kram B

SMS-inlägg

20120506588 (MMS)


Alfons nyfrisserad

20120506590 (MMS)

Alfons nyfrisserad


SMS-inlägg

20120506592 (MMS)


Flingan hoppar

20120506594 (MMS)

Flingan hoppar


Pigg.se ......NOT

Japp, helgen kom och ännu dåligare blev jag naturligtvis ju längre veckan gick. Jobbade till 17.30 igår istället för 12....orkade inget mer sen så jag får åka till jobbet imorgon en sväng så jag inte har allt kvar på måndag. Igår kom Karin hem och vi skulle ha lite fest hos Peter...eller hur, Karin ringde och hade feber och jag låg däckad i soffan från att jag kom hem 17.30 till 22.00 då jag förflyttade mig till sängen. Andreas hade åkt in till Peter innan jag kom hem från jobbet och Gry var hos Noel. Gry kom hem i 30 min sen ringde hon mormor och ville sova där....jaha kul fredagkväll...Andreas sov i stan och åkte direkt på motormässa i Karlstad imorse. Huvudvärken är borta idag iaf så förhoppningsvis går det åt rätt håll. Jag hämtade Gry i morse och vi åkte till ridskolan. Åkte till Ica och handlade och träffade Ida. Gry följde med henne hem och nu är dom och färgar håret så jag är själv. Börjar bli tråkigt eftersom jag inte orkar göra någonting. Annars hade det varit ok då jag kunde åkt och tränat eller nåt. Men det är väl det som är bra om man ska piggna till någongång (att inte göra nåt alltså)
Har precis gjort ett armband till mig själv....suttit och sytt några timmar men det blev ganska bra tillslut. Jag har aldrig gjort ett bredare armband så det blev lite experiment och tog tiiiiiiiid men jag har ju ändå inget bättre för mig just nu.
Vi får väl se om pigg.se blir mer aktuellt imorgon eller nåt:)
Nu ska jag lägga om liggsåren jag fått av soffan och sen vända mig till andra sidan:)

Kram


Gjort ett nytt

20120505579 (MMS)

Gjort ett nytt


Sjuk, sjuk, stress, stress

Åh fy faan vad trött jag är på det här jävla förkylningen!!! Och det blir bara värre...snorar, hostar och är allt annat än pigg. Det enda som skulle hjälpa är väl förmodligen VILA men det är helt otänkbart den här veckan på jobbet. Hur mycket som helst att göra på jobbet och jag som bara stressar upp mig i nödfall:)....nu stressar jag typ ihjäl mig och idag jobbade jag till 19.00...11 timmar med registrering, problemlösningar och utbildning är inte direkt läkande..Nu ligger jag utslagen i soffan med värk i kroppen och helt slut.
Måste vara bättre imorgon då Karin kommer hem och vi tänkt parta lite. Var hur länge sen som helst, eller jag partade ju sist och Karin körde:P och jag har sett fram mot den här helgen...jävla skit.
Annars har det väl inte hänt så mycket. Ingen träning på en vecka, ingen ridtur eller nåt annat kul.
Gry har lärt sig cykla och börjat spela fotboll. Lite överdrivet med 2 dagar i veckan tycker jag väl när man är 6 år och knappt sett en boll förut men men.....vad ska man göra annars efter jobbet mån-tor?
Nej seriöst så är jag helt färdig och orkar inte skriva nåt mer....ska försöka sova lite.

Kram B

Händelserik långhelg!

Långhelgen är slut och den har varit händelserik minst sagt. Två negativa saker och resten bra saker:) Det negativa som hållit i sig under helgen är att jag är jätteförkyld och har legat till och från med huvudvärk, halsont och frossa. Det andra negativa (fast det blev ju bra ganska fort) är att det blev en skogsbrand hos oss. Brandkåren trodde att det var gnistor från tåget som startat den. Som tur var märke pappa att det luktade rök nere vid kiosken och såg att det brann mot vårt håll. Lotta skulle åka till Alv som står hos oss och när hon svängde ner på "vår" väg så brann det som bara den i skogen. Brandkåren var snabbt på plats men det blev ändå ett ganska stort område avbränt.

Som tur är väger dom positiva sakerna upp!

Kanonväder
Simhallen med föräldraföreningen 3 timmar med pizzabuffe i lördags
Kompishäng med grillning under kvällen, jag och Gry åkte dock hem vid 21 då vi var bra slitna båda två
Jag gjorde ett tenntrådsarmband till Gry när hon somnat, blev jätteglad:)
Andreas kom hem lite senare med mamma och pappa som var och grillade hos syrran (grannen)
En ridtur med Alfons i vårsolen
Sålt den gamla gräsklipparen
Lagt nytt golv i uthuset
Fortfarande kanonväder:)
Fått bort all hundskit från gården, men det var inte så positivt när jag gick där med skottkärran men efteråt:)
Altanen har fått fart
Majbrasa och kompishäng med gänget som man inte träffar så ofta längre tyvärr
Grys första fotbollsträning och det bästa med allt GRY LÄRDE SIG CYKLA NU I KVÄLLNINGEN!!! STOLT:)
 
Men nu ska jag ta lite nässpray, testa och hoppa över alvedonen och sova lite. Imorgon är det en heldags utbildning på jobbet igen och sen taekwondo:)

Kram B


SMS-inlägg

20120501571 (MMS)


SMS-inlägg

20120501570 (MMS)


SMS-inlägg

20120501566 (MMS)


SMS-inlägg

20120430565 (MMS)


RSS 2.0