Fått mycket gjort

Vi har varit hemma hela helgen och fått en hel del gjort. Dessvärre hittar jag inte felet om varför min telefon vänder bilderna fel när jag ska skicka dom. Fick tips om att jag ska uppdatera den men det finns ju hur många olika uppdateringar som helst.....har tagit en hel del bilder i helgen men kan ju inte visa dom.....tagit några åt "rätt" håll som ses som tidigare inlägg.
Vi har fått hästhagen klar inför vintern med flera stolpar och alla gamla utbytta, jag har gått runt med såg och sågat av allt som var i närheten av att lägga sig på det nya elbandet. Så nu är det 2 trådar och mellan dom ett bredare elband. All pellets är inburen och resultatet av det är att jag har en punkt i ryggen som ömmar skitmycket. Så fort jag ska böja mig eller vrida på ryggen så hugger det till, jättesmidigt. Jag har städat hundgården och gjort lite adventsfint ute och inne. Gry har lekt med Noel och Nellie hela helgen.
Tror jag nämnt i tidigare inlägg att vi måste gräva upp innergården för att den är så vattensjuk och idag var dom här och tittade så 10.000kr per dag trodde dom och det är utan bärlager som vi måste beställa och fylla upp med.....Dom börjar på tisdag och det känns ju som om jorden runtresan blir längre och längre bort:(
Vi har iaf fler intressenter på tomten vi tänkt sälja men det spelar ju inte så stor roll när man ändå inte får bygga hus pga strandrätten eller vad faan det heter! ska se om man kan flytta ett ev hus lite närmare vårt. Skulle inte störa oss iaf för vi har våra gärden emellan ändå och vår strand och kanal kvar. Det enda är att man kanske kan få lös runt 2-300.000 och att det kommer åka en del bilar förbi.
Imorgon ska Gry till en överläkare på barnkliniken i Kristinehamn där dom ska börja reda ut hennes återkommande urinvägsinfektioner. Känns skönt men jag har ingen lust att åka dit själv om dom skulle hitta något konstigt. Andreas har ju åkt tillbaka till jobbet och mamma är på kryssning i detta härliga stormväder så jag har inte så mycket alternativ.

På tal om något helt annat så: Jag är sååå sjukt sugen på att ta en ridtur med Alfons. Vi hade tänkt idag men återigen så är ju storm och spöregn inte optimalt när jag har hållit mig från ridningen så länge så väntar jag ett tag till:)
Nu ska jag inte göra någonting mer idag utan en förtupplur i soffan sitter nog som ett smäck alldeles snart:)

Kram B


SMS-inlägg

201111261689 (MMS)


SMS-inlägg

201111261693 (MMS)


SMS-inlägg

201111271697 (MMS)


Hahaha men är du helt jävla dum i huvudet

.............sa min man till mig igår! Efter det gick jag helt själv på stan och försökte hålla mig för skratt så att inte förbipasserande skulle tro att jag verkligen var dum i huvudet:) Så här låg det till : jag hade varit uppe på sjukhuset och Andreas var hos en kompis. Vi väntade på att Robban skulle ringa för att han skulle möta upp oss i stan med Gry och Noel. Jag ringer Andreas och talar om att jag är klar och på väg ner till stan. Han är hos Mattias när jag ringer. Jag frågar om han har hört något från Robban -  nej säger han. Ok säger jag men har du telefonen med dig så att du hör? - Tyst en stund - Nej faan den ligger kvar i bilen - men va faan då får du ju gå ut och hämta den direkt säger jag.........Då kommer kommentaren:) eftersom jag pratade ju med honom i telefonen som han påstod hade i bilen medans han skratta järnet åt mig..jaja det är inte lätt att alltid tänka på allt hela tiden:P
Väl hemma igen så sorterade vi lite kläder och städade förråd och igår kväll fick jag göra en akutkörning upp till jobbet och hjälpa till inför julbordet. Ett missförstånd på en timme mellan bokning och köket så gästerna kom 1 timme tidigare.... Och jag vet inte hur jag gjorde men jag tror att jag körde Andreas bil som om jag var en grabb nyss fyllda 18 i en Volvo 740 med stoooooor baslåda:) Jag låg väl runt 130km upp till jobbet och när jag skulle åka hem och satt mig i bilen så ramlade jag bakåt i sätet så jag inte ens såg över ratten, (vi har lite skilda körställningar jag och min man) men upp till jobbet såg jag ju?? Så jag drog slutsatsen att jag suttit framåtlutad med armbågarna på ratten med foten stadigt mot gaspedalen:) Tog mig tid att ställa om stolen innan jag åkte hem iaf:)
Peter kom hit och vi åt nudelwok som Andreas och Gry gjort medans jag var på jobbet. Karin kom hit och senare kom även Jocke och vi hade en lugn och mycket trevlig kväll.
Idag har vi hållt på i hästhagen nästan hela dagen. Bytt ut stolpar och förberett för mera elband som ska sättas imorgon. Vi har grillat och avslutade med bastu. Gry har haft Noel här hela dagen så dom har vi knappt sett röken av förutom när dom åkte runt på fyrhjulingen med mig. Nu har jag hunnit med 2 monstergroggar och dessutom hällt ut en hel (den sista monstern) över mig när vi bakade pizza. Gry sover och det verkar bli en lugn kväll:)

Kram


Bilder åt fel håll

Nåt har hänt med min telefon.....eller så är det nåt jag själv gjort utan att jag vet om det eller hur jag ställer det tillrätta igen:) Inte helt omöjligt faktiskt.  Iaf så hade jag några bilder jag skulle lägga in men när jag ska skicka dom så vänder dom sig åt fel håll??? Varför det helt plötsligt nudå och dom är ju rättvända i telefonen.
Samma sak när jag ska lägga upp på FB. Blir så less när det är tekniska saker som krånglar då jag inte har tålamod och ta reda på felet:)
Slutar alltför ofta som nu, att jag skiter i och lägger upp dom.
Haft mycket på jobbet idag och imorgon blir det ännu mer men bara roliga saker. Ska ha drevjakt imorgon med gäster så det blir att stå i skogen och servera mat till en massa jägare. Lite avbrott i det vanliga.
Åkte hem på lunchen idag och istället för 2 hästar i hagen så hade jag 4.....hästarna tyckte det var en bra idé medans jag inte var så imponerad. Fick dra på gummistövlarna och hämtade stora yxan. Bara till att slå ner lite stolp och dra ny tråd. Fick nog så jag ringde direkt och beställde bredaste elbanden och nya isolatorer till hela hagen! Nu ska det bli slut på rymningarna (fast det är ju inte mina hästar som går ur hagen, men då kommer ju ingen in i den iaf) och i helgen blir det alcatraz style i Daglösviken:)
Satan vad trött jag blev då. Ska bädda rent i sängen och sen börja läsa i Carolina Gynnings Ego girl!

Kram B


Morgonmys

201111231668 (MMS)

Morgonmys


Fysisk ålder på 48 år

Ja idag var det dags för lite hälsokoll....efter 9 veckor ur form så blev ju resultatet där efter kan man väl säga.
Normal kondition men låg och oregelbunden puls och lågt blodtryck och det bästa det värsta iof men ganska komiskt. EN FYSISK ÅLDER PÅ 48ÅR!!!!! Slå den om ni kan:) Träningsförbud denna vecka också men sen får jag börja lite smått. Får ju verkligen hoppas att jag kan vända detta då för annars lär jag nog höja pensionsparandet lite för det är ju bara 17år kvar:) 
Åkte hem på lunchen idag för att ge hästarna hö och fylla på pellets. När jag åkte tillbaka såg jag att det var något konstigt i backspegeln (frågan är varför jag inte sett det tidigare då jag åkt fram och tillbaka en gång redan) Iaf så hade jag glömt att sätta fast "locket" på flaket:) och jag har fortfarande inte satt fast det, bara kört lite saktare så att det inte blåser upp:P Men jag ska faktiskt gå ut till hästarna snart så då ska jag fixa det (lovar älskling)
Varit på inredningsparty hos Numma också....och köpte - ett par ridstövlar till Gry.
Nu har vi precis gjort oss en varsin banansmootie och kollar på waterwörld. Gry vägrar gå ut till hästarna innan det är slut så jag går ut själv för annars får jag aldrig henne i säng.
Har fått 2 beställningar på tenntrådsarmband idag:) Lite roligt så det är bara att invänta tenntråden som tog slut. Nej, dags att gå ut och fixa bilen och hästarna innan det är en tvätt som ska hängas också.

Kram B

SMS-inlägg

201111191645 (MMS)


SMS-inlägg

201111191640 (MMS)


Nyfikna

201111191643 (MMS)

Nyfikna


Gäääääsp

Tänk att jag är så mycket tröttare på kvällarna när jag är ledig och Andreas är hemma...skulle kunna somna 21.00 i soffan...men det är väl just det att när jag är själv i veckorna så ligger jag inte i soffan vid 21.00 för då brukar vi vara i stallet. Dels är det väl det och sen slappnar man väl av mer på nåt sätt. Vi är ju trots 2 om läggning, hundar och allt under helgerna och då kommer jag av mig i tempot och känner efter att jag är jävligt trött även innan 23.30 som jag brukar komma i säng annars. (tidigast)
Idag har vi hämtat Flingan. Gick hur bra som helst och jag tror att hon kommer att bli en kanonhäst:) Traskade in i transporten, backade ur och så in igen.
Väl hemma så sprang dom andra hästarna järnet i hagen och Andreas tog en promenad med Flingan längst hagen. Hon var kolugn och brydde sig inte. Blev ingen dramatik när hon och Alfons kom ihop heller så för att vara 3år så är jag imponerad. Imorgon blir det promenad med sadel och mycket pyssel. Alfons ska naturligtvis också få följa med bruden på promenad....
Jag har färgat håret och det var inte helt enkelt att göra själv den här gången då jag har 3 fjädrar på olika ställen som jag skulle försöka rädda från att bli svarta som synden:) Det gick ganska bra ändå, bara lite svarta fläckar på den röda och den andra blev grå men den största var fin:P
Nu har vi ätit tacos och jag har gjort mig en tomtesnurr eller ett plagiat på en tomtesnurr iaf:P En riktig är ju Gin och julmust och jag tog vaniljvodka och julmust, funkar tror jag....känns som det iaf. Peter och Andreas sitter nere och strir skit och jag och Gry är uppe och har tittat på idol...tänkte att hon skulle gå och lägga sig men den damen är allt annat än kvällstrött. 
Frågan är om jag ska ta en grogg till så man somnar gott:)

Kram B


 

Flingan

201111181633 (MMS)

Flingan


SMS-inlägg

201111181634 (MMS)


SMS-inlägg

201111181633 (MMS)


Frisk.se

Först lite gnäll och sen lite roligare saker:) Hostan börjar ge med sig wihoooo, dessvärre dunderhuvudvärk som inte ger med sig trots 6 alvedon (totalt under dagen alltså annars hade jag kanske en förklaring där), näsan rinner och jag är bara lite lätt less på den här jävla skiten nu. Vill må bra och känna mig pigg, komma igång med träningen och vara lite trevlig mot min omgivning:P . Fortfarande inget svar på proverna men jag ska ringa imorgon. Även om det inte visar nåt så vill man ju ändå veta.
Igår åkte vi direkt efter jobbet till taekwondon och sedan till syrran. Gry fick vara där när jag skulle på möte. Har ju precis ingått i rollen som friskvårdsinspiratör på jobbet och det var en rolig och lärorik träff. Känns så otroligt roligt att köra igång detta då jag kommer igång ordentligt också och just nu ser det ju ut som om jag är väldigt hälsosam när man blir sjuk i 9 veckor haha....... bra förebild. På måndag är det dags för vägning igen. Har gått ner 1kg till men nu är jag lite orolig inför helgen då man brukar äta lite godare:) Kan ju fortfarande skylla på att jag inte fått träna något (som jag kunnat skyllt på alla gångerna eftersom jag varit förkyld varje gång)

Idag kom Andreas hem redan vid 15.00 och jag åkte hem från jobbet 14.00 pga av huvudvärken och mådde inte alls bra. Hann och sova en timme och Andreas hämtade Gry när han kom hem. Han jobbar ju i Trondheim ett par veckor framöver och planet hem går redan vid kl. 9.00 på torsdagsmorgonen. 
 Har gjort älggryta och ris vilket inte smakade helt fel och nu är vi strandade i soffan. Älskar torsdagkvällar:)
Imorgon blir det däckbyte på bilen innan vi drar iväg till Molkom och hämtar hem Flingan:) Grys julklapp! men hon tycker att hon ska få fler stora julklappar för Flingan får hon ju inte i ett paket på julafton! Tacksam unge:)
Hoppas inte Alfons blir sämre i hoven igen nu när han får stå på lösdriften för då har vi ingen box inne till Flingan....men det tar vi då. Nu ska jag fortsätta tycka synd om mig själv och gnälla lite.....kanske kan gnälla till sig en massage:P

Kram B


Hur lever livet?

Fortfarande förkyld och hostar men det börjar ju bli rutin nu efter nio veckor....fått klippkort på apoteket och var 10:e nässpray gratis! :P  har inte fått några svar på proverna jag tog förra måndagen så det sitter väl någon forskare i nåt hörn och försöker förstå sig på någon konstig nyupptäckt sjukdom som dom precis analyserat fram i mina prover:) (undrar varför jag gjorde en glad smiley)
Jobbar på som vanligt men börjar få lite panik på dagarna efter jobbet nu när jag inte får träna som iaf blev lite avbrott så gör vi i princip samma sak varje dag jag och Gry och jag har ingen vuxen människa att prata med.
Lämnar på dagis, jobbar, hämtar på dagis, lagar mat, spelar kort eller pysslar, går ut i stallet, lägger Gry, duschar! Det har varit mina dagar....men imorgon är det iaf taekwondo för Gry och jag har möte mellan 19-20.30...Åkte in till stan på lunchen idag och träffade Malin och det var skithalkigt. Märkte ingenting förrän jag svängde av grusvägen till asfalten...gick rakt och så fick jag köra i väggren ett bra tag för jag kom inte upp i hastighet...funderar på om man ev ska försöka få på vinterdäcken till helgen? Kanske bra med dubbat när vi ska köra hästtransport:)  Längtar!!!! 
På tal om ingenting så har jag fått lite lust att ta fram grejerna och göra lite tenntrådsarmband igen. Jag gjorde ju en hel del när vi bodde i Stockholm och eftersom jag bara jobbar till 16.45 varje dag, har 200kvm hus, 2 hästar, 2 hundar och lite mera djur att ta hand om samt en man som ligger borta i veckorna så passar det ju ypperligt att dra igång en liten hobby:)  vi får väl se....

Nej jag ska försöka komma i säng för imorgon kommer jag nog inte hem efter jobbet före 21.00...blir en lång dag!

Kram B  


SMS-inlägg

201111151631 (MMS)


SMS-inlägg

201111151626 (MMS)


Flingan

Just det, har ju glömt att berätta att vi köpte en till häst i torsdags:) :) :) Grys julklapp.
Vi åkte iväg hela familjen till en ridanläggning i utanför Molkom och träffade Flingan.
Flingan är en korsningsponny som inte fått någon uppmärksamhet på ett halvår och som försäljaren sa - det är och kommer bli en kanon familjeponny och jag vill bara att hon ska få ett liv! Hon är lite större än Julie och växer fortfarande. 
Vi ska hämta hem henne nästa helg:)

Nej nu måste jag gå och lägga mig för annars lär jag ju inte komma upp imorgon...

Kram B 

Småland

Hej igen, det var länge sen:P  Sorry, liten rapport om livet på landet i allmänhet.
I fredags förmiddag styrde vi kosan mot småland till Karin och Anders..och vi har haft en kanonhelg. Kom fram till Sköldsta och tillbringade fredagskvällen med husesyn och förhör om hur allt är i Karins nya liv:) Moa och Andreas var också där och vi åt tacos och bara var. Vaknade ganska tidigt på lördagen och jag och Andreas tog en morgonpromenad runt kvarteret som bestod av 5 andra hus och en massa hästar och kor:)
Åkte in till Växjö och kollade stan lite. Avslutade på Grand Samarkand där vi åt mat och barnen fick gå lös på Toys r us. Senare under kvällen åkte vi till huseby julmarknad. Det är nordens största julmarknad med ca 30.000 besökare under 2 veckor eller om det tom var 2 helger? Jaja iaf så var det stort....sjukt stort. Vi stod i kö till parkeringen, ungefär 150meter kö in och det var inte direkt jättelite folk på området. Jättemysigt var det iaf och Liseberg kan ju slänga sig i väggen:)
Barnen har gått bananas hela helgen och haft skitkul. Gry började prata smålänska efter några timmar och det sitter i än:) Lite charmigt men ska man bli orolig? :)
Vi ville inte åka hem idag och jag och Karin tjöt som 2 små ungar som inte var nöjda med julklapparna. Saknar dig sjukt mycket vännen!! Efter 4,5 timmar i bilen så landade vi hemma. Åkte till svärfar en snabbis och sen ner till pappa i kiosken.
Andreas åkte tidigt till Gardemoen och ska flyga till Trondheim och jobba...tomt och tyst hemma men det är bara att jaga ifatt vardagen så är det helg snart igen.

Kram



SMS-inlägg

201111091607 (MMS)

I massagestolen på jobbet


Läkarbesök-vila

Jaha hostan verkar ju inte vilja ge med sig och ingen träning lär det bli. Känns ju jävligt motiverande allt nu.
 Var till läkaren igår och tog prover som jag får svar på om en vecka men han misstänkte nånting som hette nåt som han knappt kunde säga själv:) som en blandning av en enklare lunginflammation och infektion....jaja skitsamma, fick hostmedicin bara och skulle ta det lugnt och vila. Det är ju sååååå lätt när man mår bra för övrigt.
Det är nog bara att ta vardagen som vanligt så ger det väl med sig någongång vid jul:)
Nu har vi varit ute i stallet och borstat det som gick utan sveriges lerigaste häst och mockat. Gry är jätteduktig. Efter jobbet åkte vi hem och åt mat och så kände jag att jag var tvungen att hitta på nåt så vi åkte in och solade och sen hem och gjorde kvällsmat, städade lite och bäddade rent i sängen. Nu soft i soffan.
Har hittat en häst till Gry av precis den blandningen som jag tänkt på. I Karlstad också. Vi har mailat lite fram och tillbaka men det är nog bara att inse att det varit alldeles för mycket oplanerade utgifter nu och framöver, suck! Jag vill ha massa pengar!!!!!!
Nej jag känner mig faktist inte alls sugen på och blogga så jag får nog göra ett nytt försök någon annan dag...

Kram

Mysigt med en ren häst

201111081602 (MMS)

Mysigt med en ren häst


SMS-inlägg

201111081601 (MMS)


Kikar in i kattluckan

201111081598 (MMS)

Kikar in i kattluckan


40-årskalas

Haft en jätterolig och mysig helg. Började gårdagen med att Andreas och Hero tog en långpromenad och jag slumrade en stund till:) Gry kom upp och frågade om hon fick spela nintendo -för då kan ju du få sova en stund till mamma. Gullungen vet vad mamma behöver hon:P   Åt frukost när dom kom hem och så drog jag och Tajra på långpromenad istället. Varför vi inte gick tillsammans berodde på att om Gry ska följa med så blir det inte så långt och heller inte något tempo. Hon är för stor för kärra och orkar inte cykla så långt så då går vi i omgångar istället:) 
Åkte till Hällefors och lämnade fyrhjulingen på service. Tog en sväng förbi Billige Niklas och köpte morötter till Alfons och kaninen. På väg hem så mötte vi upp Nathalie och Mattias i stan för Gry skulle sova hos Rasmus igår....vi hade tänkt lämna henne lite senare men nu behövde vi ju bara åka  halva vägen och dom ville så gärna leka. Blev barnlediga redan från 14.00 så vi åkte hem och började göra oss iordning för kalas.
En kanonrolig kväll med tacobuffé, liveband och lite spex. Vi hade alla fått ett budskap under våra tallrikar som vi skulle utöva under kvällen och på min stod det att jag skulle lipa åt bordskamraten:P  Sen var det en sång som man skulle sätta på sig en plastpåse som mössa, tallrikar med hål i runt öronen, 2 sockerbitar som tänder och 2 snapsglas på ögonen  hahahahaha snacka om att det såg ut som invation med rymdvarelser...skulle tagit ett kort men mina öron ramlade av hela tiden. Fick ett kit med mig hem så kanske kommer det en bild så småningom...när jag är på rätt humör:)
Vi började ju tidigt så vi var faktiskt hemma runt 01.15....jag vaknade 04.00 och mådde så sjukt dåligt.  Fick ta ett allvarligt snack med Ulrik i den stooooora luren och jag tror det var den relativt tidiga kvällen och samtalet som gjorde susen för jag har inte varit bakfull idag!!! För första gången i mitt liv!! Typ:)  Har varit en riktigt skön dag och jag har mest varit glad för att jag slapp den dagen som jag misstänkte.
Köpte med mat och hämtade Gry och sen har vi inte gjort så mycket mer. Andreas har åkt till Norge och jag kollar på MTV ema2011....sjukt många bra låtar men tyvärr inte så bra så att jag inte kommer somna snart.

Kram B


SMS-inlägg

201111061589 (MMS)


Uppiggande inlägg

eller hur:) Blev inget inlägg alls igår så det var ju inte så roligt som utlovat men nu ska jag försöka få ner några rader som inte är lika deppiga som sist...
Hostar fortfarande och är tung i bröstet men annars mår jag bättre rent psykiskt:) och så är det ju torsdagkväll som betyder mys:) Gry har varit med Eva och Hasse på Halloweendisco och hon vann första pris i maskeradtävlingen:) Måste ju ha varit den eliminenta sminkningen:P nejdå hon är ju helt klart bäst och sötast av alla!! Andreas och jag har tagit ett glas vin och ätit oxfilé med rotfruktsgratäng-sååååå gott.

Åter till igår då så åkte jag en timme tidigare från jobbet och tog med mamma och pappas hund på en promenad. Var bara tvungen att röra lite på mig och få frisk luft så vi gick 3km genom samhället. Mådde genast bättre. Hämtade Gry från dagis och åkte direkt till taekwondon. Sen hem och städade. Vid 21.00 gick vi ut i stallet och behandlade Alfons. Gry borstade honom och gosade. Hon har börjat brytt sig om honom lite mera sedan Julie gick bort. Alltså mer än vad hon brydde sig om Julie nästan. Vet inte om hon fick en liten tankeställare att dom inte finns för evigt och faktiskt behöver kärlek varje dag, hon verkar mer intresserad helt enkelt vilket jag tycker om:)
Ja det var väl lite vad som hänt dom här dagarna och det var väl inte så jättehippt kanske. Imorgon ska jag ta en långpromenad igen och så tänkte jag åka in och sola...var länge sen nu.
Men nu ska jag byta om och gå ut i stallet så hästarna får sova någongång.

Kram B

Lite jobbigt...

....är allt igen tycker jag. Tänk att man kan må så bra och känna sig som världens lyckligaste ena stunden och så strax därefter blir allt skit? 
Har hostat i ungefär 1 månad och är tung i bröstet, håret är livlöst och huden likaså....fått minst 2 veckors träningsförbud så den tänkta viktnedgången går ju trögt....Tycker jag är totalt orkeslös till och från och emellanåt mår jag bra?  Tänker mycket på Julie och på Alfons som är halt....det är liksom inte som en liten kanin som försvunnit eller är sjuk.....utan 250kg liv.
Tar åt mig av familjeskitsnack fast jag vet att det bara är avundsjuka och blir irriterad på när någon lägger sig i hur och vad vi gör hela tiden. Lägg energin i ett intressantare liv själv istället.  Nej, bitchen är inte gravid men det är fel vecka i månaden om det ger någon förklaring:P

Annars så har jag jobbat och igår följde jag med mamma på auktion. Faktiskt riktigt roligt och jag köpte ingenting vilket inte är så vanligt:) Idag kom mamma hit när jag slutade så jag kunde åka till stan och köpa tjära till Alfons hov. Det är ju lite stressigt när man kommer hem från jobbet 17.30 och affärerna stänger 18.00. Satans effektiv tycker jag att jag var iaf för jag åkte kom in till stan 17.38. Till flügger färg och in på coop. Hemma igen 18.02:)Lagade mat och Gry gick ut i stallet med Eva och Hasse. Jag somnade i soffan och det var nog lika bra för de.


Dags att vika in för idag tror jag och så ska jag skriva ett sjukt uppiggande och glatt inlägg imorgon:) !

Kram B


RSS 2.0