Rullar på....

Jag har ägnat förmiddagen med att städa skafferiet och varför i hela friden sparar man halvfulla påsar med tacoskal??? Är ju inget man äter igen utan köper nytt! Iaf gör jag det men lika förbannat fick grisen festa på tacoskal, maränger och korvbröd idag. Bakom hyllan hittade jag en påse hasselnötter från 2008, Nötter någon? :P Medans jag städade skafferiet så passade jag på och slänga i färg i håret också. Härligt att vara kvinna och effektivisera lite:). Mira har varit här och lekt med Gry. Jag har knappt sett röken av dom mellan 10-16.30. När dom fikade, gick på toa och åt mat fick jag passa på och kramas lite annars har dom varit på äventyr. 16.30 tog jag tjejerna på 4-hjulingen och åkte ner till sjön så dom fick bada. Iskallt var det men dom var tappra. När vi skulle åka tillbaka fick Gry en pissmyra i trosorna som bet henne i skinkan. Aj,aj,aj......själv har jag stora blåmärken på insidan armen och underarmen sedan jag fick livrädda Tajra här om dagen. Tokfia vägrar bada och så var hon jättevarm så vi slängde i henne från bryggan. Då simmar hon åt fel håll och under bryggan och fastnar där (inget vatten där). Hon satt som sten så jag fick ta av mig kläderna och hoppa efter. Försökte bända loss henne men det var inte så lätt när jag själv inte bottnade, hon är lite envis damen:)  Till slut fick vi lös henne och då fick jag ta henne i nackskinnet och dra  henne till rätt sida av bryggan, rev mig som satan och innan jag fick upp henne så hann hon att grensla stolpen till bryggan och satt sig som en apa. Vi skrattade ganska gott åt henne. 48kg hund som en liten koalabjörn men hon har faktiskt gått i vattnet efter denna dramatik och det trodde vi inte. Jag däremot har inte badat sen dess.

Nu funderar jag på om jag ska gå ner och hjälpa min man göra lite varma mackor.....nej jag ska inte fundera längre. Lägger mig i soffan och kollar speedway med svärfar.

Kram B


Ligger på bordet (jag gör faktiskt det) ne...

foto0328 (MMS)

Ligger på bordet (jag gör faktiskt det) nere vid sjön, läser amelia och ger mig faan på att solen ska komma fram:-) Gry och mira badar. Kram B


Tom

Livet är allt bra orättvist ibland;( Har mist världens bästa svärmor och farmor till Gry. Jag tror att man aldrig kan vara förberedd på en sånt här slut hur mycket man än tror att man är det. Man intalar sig själv att nu får läkarna ordning på det här, nu är hon på väg åt rätt  håll och så vänder det över en natt och allt blir kaos. Det är så jävla tungt och overkligt och minnena florerar hela tiden samtidigt som jag måste vara starkare än Andreas för att ge allt stöd jag bara kan. Finnas och stötta Kjell och Pierre. Vi har fått fantastiskt stöd från familj och vänner och vi älskar er alla.......

Livet blir inte alltid som vi tänk oss men vi väljer själva hur vi ska ta motgångar och sorg. Endera ger vi upp livet, väljer en väg som ingen vill gå och stänger allt inne annars så öppnar vi oss, lever ut sorgen och minns alla goda stunder och gör vårt fortsatta liv åter igen till det bästa precis som jag vet att Laila hade velat. Det kommer att bli svårt och ta lång tid och vi kommer aldrig glömma...

Har inga mer ord kvar nu.....Ta hand om er och era nära

Kram B


Packmopedsturnen! Skingrar tankarna och ag...

foto0327 (MMS)

Packmopedsturnen! Skingrar tankarna och agerar drickaställ just nu.


Lek och Buslandet

Sov till 10 imorse!! och då var jag den första som vaknade av 7 personer:) det kallar jag semester. Åt frukost och fixade med djuren sen bar det av till Lek o Buslandet i Örebro. Den som kom på att starta det borde få nobelpriset. Betala 120:- inträde, skriva telefonnumret på armen och sen "spring och lek" ....ingen idé att ens försöka hänga på. Man får leta reda på henne lite då och då och man undrar ju om det är nåt starkt i luften där inne. Kan leka hur länge som helst eller i 3 timmar iaf som man betalar för. Jag är helt slut efter allt klättrande mm men Gry hon är vaken än och sov inte en blund i bilen hem.(22.30)
Men det kunde ha blivit så att vi inte kom dit för jag svängde av en avfart för sent eller om det var för tidigt det vet jag inte men vi kom iaf inte dit vi skulle:P har åkt dit flera gånger och vet att jag ska svänga höger höger höger men nu blev det nåt som inte stämmde men tillslut så höll jag på och köra förbi:)och akutsvängde in på parkeringen så Rita som körde efter mig på den ofrivilliga sightseeingen höll på och köra in i mig:P
Åkte förbi Stadium Outlet på vägen hem och jag köpte ett par championbyxor och huvtröja, Mys.
Och en tröja åt Andreas. Sen ägnade jag en stund åt att diskutera med min dotter för hon låg på golvet och ropade att hon skulle följa med en annan mamma hem, en snällare dessutom. Sen gick hon runt och ropade på mig fast jag var precis bakom henne och hon visste vart jag var. Flera andra vuxna hjälpte henne hitta mig. Skitunge men världens bästa:)
Nu ska jag nog ta kvällen för jag är skittrött.

Kram

Ett tag sedan....

jag bloggade igen. Men nu sitter jag i soffan med datorn i knät bredvid Åsmund som också har en dator i knät och dom andra tittar på En Prins i New York. Seriöst värre ser det ut:). I onsdags kom Andreas bror med familj hit för att deras äldsta dotter Isabelle skulle konfirmeras i Sundborn i lördags. Grillade och fiskade lite kräftor. Sov i båten. Pierre, Andreas och Kjell åkte till Karlstad för att besöka svärmor på sjukhuset på torsdagen och då passade jag och Nina, Jacob, syrran och hennes grabbar på och åka till Lundedet på lite utflykt. Åt glass och barnen lekte och badade. Hemma igen så grillade vi och det var fullt ös. Mysigt! Fredagen kom och vi satte äntligen upp nät på Grys studsmatta. Pierre fick köpa med från Stockholm för det var ju slut i hela Värmland! men nu är det uppe så nu hoppas det för fulla muggar. I kvällningen så kom Arild med familjen från Norge. Dom är på en liten Sverigetrip och ska ställa ut sin Hot Rod. En riktigt genuin motorfamilj och det är verkligen skitkul att ha dom här.

I lördags åkte vi upp till Sundborn på konfirmation. Riktigt traditionellt där Isabelle har varit 3 veckor på läger. Kul att se men......ja vad ska jag säga. Kändes inte riktigt vad jag skulle vilja göra och jag har svårt att ta in så mycket kyrkligt. Bordsböner och kvällsböner mm. Men dagen var lyckad och dom var jättefina. Kom på att det var 16 års sedan jag konfirmerade mig och när jag började tänka på det så var jag tvungen att gå ut. Tvångsålderstankar och grejer haha, vädret höll i sig men det blåste typ storm. Avslutade med en jättegod lunch på gården där lägret hållits.
Tog båten in till stan på kvällen då Nathalie ringde och undrade om inte dom skulle hämta Gry så hon fick sova hos Rasmus. Klart hon ville det så dom hämtade henne i hamnen i Filipstad. Vi ställde oss vid Bergmästargårn i hopp om att höra musiken från Diggeloo. Hörde inte nåt så vi gick till köket och åt istället. Karin kom dit och vi tog en tur till Öltältet. Avlutade på dansgolvet på köket och det var väl inte så oväntat direkt men tog det lugnt.  Superkväll igen i gott sällskap:)
Idag har vi ställt ut bilarna i stan. Fy faan vad kallt det har varit. Höll på och frysa ihjäl och det var dåligt med folk i stan. Jag har hittat min bil nu...ska bara föröka bearbeta min käre man lite eller kanske ganska mycket....Arild och Rita har en skitsnygg Ford pickup, Harley Davidsson edition som dom köpt i USA. Vill ha, vill ha, vill ha...skulle vara nåt att glida i till Gammelkroppa det haha. Kunde ju folk få störa sig lite.
Nu sitter vi i soffan och kolla på lite tv. Tända ljus, mys och rökelse det är en bra avslutning på dagen det. Och fläderblomssaft!!! joho ni, jag skrev inte fel...Imorgon bär det av till Lek  och Buslandet i Örebro!

Kram B






















Måste stå stadigt i storm. Konfirmation i ...

foto0311 (MMS)

Måste stå stadigt i storm. Konfirmation i sundborn


Gillar märket på denna bil:-P

foto0315 (MMS)

Gillar märket på denna bil:-P


SMS-inlägg

foto0314 (MMS)


Vill ha!!

foto0316 (MMS)

Vill ha!!


Osmunds hot rod

foto0317 (MMS)

Osmunds hot rod


SMS-inlägg

foto0318 (MMS)


Kräftfiskarna

foto0302 (MMS)

Kräftfiskarna


En ekorre som tog elias glass:-)

foto0306 (MMS)

En ekorre som tog elias glass:-)


Sötnosen och karin naturligtvis

foto0300 (MMS)

Sötnosen och karin naturligtvis


Spännande och fiska kräftor. Sådär tycker ...

foto0302 (MMS)

Spännande och fiska kräftor. Sådär tycker jag för jag äter dom ändå inte men mat och alkoholhaltig dryck hör ju till säger dom och det är helt ok tycker jag:-P ska sova i båten inatt. Såååå mysigt. Har precis haft första parkett när räddningstjänsten kom med blåljus och la i sin båt. Brann på en ö. Det är i nykroppa det händer:-) Kram B


Grundmålad

foto0298 (MMS)

Grundmålad


Före

foto0297 (MMS)

Före


Ni ser.....

Jaha, om ni läst gårdagens inlägg så stod det att jag och Karin var till Granngården i Karlskoga! Det var vi ju inte utan vi var på Granngården i Kristinehamn:P  Tack Karin och det var ju en jävla tur att det inte var jag som körde känner jag:)

Nu ska jag och Gry äta frukost och så ska jag börja måla vardagsrumsbordet som är halvklart och en byrå som vi har i hallen. Tänkte få det klart innan Andreas kommer hem för vi har nämligen bröllopsdag idag!!! 3år jisses vad tiden går. Men 3 helt underbara år!  (eller 13 helt underbara år men 3 som fru Jansson)
Nej nu säger Gry att äggen kokar på spisen, Undrar hur länge dom har kokat då? :) man glömmer så lätt när man sätter sig framför datorn.

Kram så länge / B


Helmysig dag

Imorse åkte Andreas och svärfar upp till stugan för att fixa lite där eftersom det är nästan ett år sedan nån var där. Jag och Gry stannade hemma och skulle fixa här hemma. Tvätta lite, måla en byrå, städa gästrummet och vad blev det av det då? Jo inte ett skit men en heldag med Karin och barnen.
Vi packade in oss i Karins bil, jag kände mig inpackad iaf då jag fick krångla mig in i mitten av baksätet mellan Gry och Williams barnstolar. Ingen risk att jag skulle ta mig nånstans iaf:). Vi åkte till Granngården i Karlskoga för vi hade helt slut på grismat, kaninmat och nästan slut på hästsalva. Hittade jättesöta halsband och koppel till hundarna också på superrea. Tajra fick ett rosa och Hero ett blått. Andreas tyckte det såg ut som "...-varning" på Hero.
Karin och jag fick roa oss några minuter med att sortera lösviktsgodis för hundar då våra barn blandat små skålar med alla möjliga godisar i....sen började william klättra i nån hylla och Gry och Alicia leka kull. Karin fick ta med dom till bilen.
Jag skyndade mig och kom ut med grismat och hundsalva....glömde kaninmaten-bara att ge sig in igen. Då åkte vi till McDonalds och åt och sen vidare till Picasso och skärgården. Gud så mysigt det är där ute. Vi satte oss på klipporna och barnen badade fötterna och sen underbyxorna och sen tröjorna. Synd att vi inte hade något ombyte med till nån av dom:P ganska typiskt Karin och mig. Helmysigt var det trots lite vrånga och trötta barn. När vi skulle åka hem hittade vi inte bilen. :P var visst på fel parkering och letade. På vägen hem somnade jag och barnen så Karin fick en lugn hemresa vare sig hon ville eller inte.
Vi åkte bara hem och vände för att åka till Brevik och bada. Solen gick i moln ganska snabbt så barnen badade och jag och karin låg på filten och åt chips, lyssnade på Peter Lemark och bläddrade i lite tidningar men jag gjorde faktisk en lång bäck i sanden som vi fyllde med vatten också så lite nytta gjorde jag allt. Sen kissade William i den istället så Gry och Alicia ville inte leka där längre:)
Åkte hem och åt kvällsmat, mamma kom ner med sallad från kiosken till kaninerna och hon pallrade sig upp på studsmattan och hoppade med Gry. Jag tyckte det var ett himla liv och fick en smärre chock när jag fick se mamma studsa där:P
Sen blev det en oväntad tur till jobbet då 2 gäster kommit och ville bo. Vi har ju endast förbokning men är man snäll så är man och gästen har ju alltid rätt. Dom var jättetacksamma så jag fick "glasspengar"  snacka om att se ung ut mohahahah.

Nej nu mina kära vänner ska jag gå och lägga mig. Blir konstigt att sova själv helt plötsligt igen då Andreas blir kvar i stugan men bra kvinna reder sig själv;)

Kram B

Fått "glasspengar " av en gäst eftersom ja...

foto0296 (MMS)

Fått "glasspengar " av en gäst eftersom jag åkte upp till jobbet när jag har semester så att dom fick nånstans att bo. Haha glasspengar , måste ju vara att jag ser så ung ut!


SMS-inlägg

foto0287 (MMS)


Bad vid picasso

foto0288 (MMS)

Bad vid picasso


Eftersläntar lite....

Men det är ju så mycket annat som händer när det är fint väder och man har semester så jag hinner ju inte blogga:)

Ska avlägga en rapport om läget iaf.
I fredags så jobbade Andreas och kom inte hem förrän vid 17. Vi kom på under dagen att vi skulle ha lite grillfest nere vid vår udde som vi börjar få ordning på. Gårdens härligaste plats nästan:) börjar få bukt med all vass så att sandstranden växer fram och vi har fått upp ett stort segel över bordet. Kommer bli många timmar där nere! Jag och Gry var in till stan och handlade lite. Dels för kvällen och sedan till Grys födelsedag. Vi blev lite sena då:P ganska vanligt när man är tidsoptimist. Så när vi kom hem så dammsög jag fort som faan, sprang ner och städade ur båten eftersom jag misstänkte att vi kanske skulle ta en kvällstur och så upp på gräsklipparen, gasen i botten och Gry i knät. Hann precis klart så rullade Andreas in på gården, puh vilken jäkla toppenfru jag måste va hahaha
Sen kom lite goa vänner och vi lastade släpkärran efter fyrhjulingen full med grill och hela köret.
Toppenkväll i solnedgången som vi avslutade med en båttur för att visa "utbölingarna" sjösystemet:). Skittrevligt hade vi. När vi kom hem hade nån lagt i kräftburar efter hela vårt vatten......tog upp burarna och lyckades dessutom backa över en som trasslade in sig i motorn. :P lite sällskapsresan blev det men vi fick ett gott skratt.
Sen var det ju så att Gry fyllde år igår och vi hade skaffat en studsmatta till henne som vi skulle sätta upp på kvällen när hon somnat.  02.15 började killarna med det. Det blev bra och Jonte gjorde några testvolter också innan han lade sig och vila i en kartong??!! hahaha förlåt:P

Vi väckte Gry med sång och paket och gud vad det är mysigt att se dom där ögonen riktigt strålar av förväntan. Hade en kanondag med halva familjen och några vänner här. Hon fick massa paket och blev så uppvaktad så.
Hon hade beställt pizza och det var ett väldigt smidigt val. Ett tips till er som är stor familj eller till er lite mer bekväma (nu menar jag inte att jag är det) som inte har lust att stå vid spisen. Vi köpte 3 olika familjepizzor och slicade. Väldigt uppskattat av både barn och vuxna.

Idag har vi hoppat studsmatta naturligtvis, tagit en tur till Filipstad och Gry har haft kalas för 7 kompisar. Oh herregud vilket liv men man har fördel när man bor som vi gör. Det mest uppskattade var nog att jag tog ut Alfons (hästen) så alla fick rida en sväng. Inge fiskedamm här inte:P
Nu har vi varit och ätit mat i Nykroppa och Gry fick ytterligare presenter. En kittysparkcykel med tillhörande armbågs och knäskydd halleluja....
Tröttheten börjar visa sig och jag ska försöka och lägga upp lite bilder från helgen.


En eftersläntare från Mallorca..bara Andreas som fattas!


Studsmattebygge med helljuset från bilarna...Kartongen till höger har jag ingen kommentar om:P


Bästa tjejerna!


Grabbarna grus och det är jag som är kapten:) Lite lust och gasa på när dom satt där på badbryggan men det var så mörkt så ingen av oss andra hade lust och leta rätt på dom sen:P


Studsmatta igen...så duktiga så men man fick muta med öl..



Ja må hon leva, ja må hon leva:)



Sista vändan snart Alfons, kämpa


Självaste födelsedagen


Hungriga familjen! eller var det bekväma??


Nu ska jag gå och lägga mig bredvid min snarkande man i soffan:)

Kram B


Grillning hos oss

foto0275 (MMS)

Grillning hos oss


Kärlek

foto0262 (MMS)

Kärlek


Matte ska vi mysa? Det här är gos det och ...

foto0259 (MMS)

Matte ska vi mysa? Det här är gos det och går ju inte att motstå fast hundarna inte ska vara i sängen. Nu ska jag somna om bakom tajras rygg en stund. Kram B


Hög och semester!

Vilken skön dag jag haft...sista dagen innan semestern och hög på hostmedicin tror jag:). Hatar och ha hosta och det får jag alltid när jag inte är helt 100. Men Cocilliana (osäker på stavningen) är grejhöjta det. Den hjälper ju verkligen, helt imponerad. Men den innehåller 96% etanol och morfin....bara och komma på den kombinationen:).  Har tagit en klunk då och då under natten och dagen och när det var slut läste jag på flaskan som dessutom är receptbelagd. 1-2 gånger dagligen vid svår hosta och utgångsdatum 2010-06. Inte undra på att jag var speedad. Jag trodde det berodde på att jag jobbade sista dagen och har semester i 3 veckor nu men nu kanske jag fått en annan förklaring. Glömde glasögonen hemma idag också och inte bara en gång utan två gånger (jag var hemma på lunchen) och så hade jag mest pappersarbete och arbete framför datorn. Blev lite illamående efter ett tag så istället för eftermiddagsfika så gick jag och badade. Än en gång tycker jag om mitt jobb som har en egen sandstrand 2 min från kontoret. Blev ett snabbdopp men det kanske inte var så bra med min hals men det kom jag på när det var försent.
Efter badet piggnade jag till och gick ut hårt för att ringa upp en bluff-faktura. Jag försökte sätta på mig headsetet men det gick inte. Oj, hade visst solglasögonen på huvudet också:D
Efter jobbet så gjorde jag ett ryck på rekordtid. Återigen hostmedicinen kanske. Kom hem 16.30 och 17.15 hade jag lagat mat, städat, bytt gardiner och möblerat om i grys rum (dammning kvar), lagt i en tvättmaskin, gett kaninerna och grisen mat och vatten, och 17.40 hade vi ätit klart och gjorde oss klara för att åka till ICA:) Det kallar jag effektiv. Väl på ICA surade Gry ihop över att hon inte fick sitta på taket av kundvagnen (en sån med en bil) och hon gick överrallt där vi inte skulle gå. När jag stod och betalade så gick hon till en sån där liten karusellbåt som man lägger 5kr i. När jag packat allt och kom dit så var hon inte klar. Hon hade tagit med sig 3 femmor....hon skulle inte gå i snurran utan i dörren bredvid. Bara det att det är bara den ena dörren som öppnar sig när man trycker på första knappen så där inne blev ju hon fast. När jag hämtat henne var jag lite sur så på vägen hem sa hon. Mamma- du ferstämmer inte över mig och vad jag ska göra!- jag ferstämmer själv!  -nejdu sa jag. jag bestämmer allt över dig ett par år till! -Nej nu ferstämmer jag att du inte får komma på mitt kalas säger hon...det är ju inte annat än att man blir full i skratt men det får man ju inte visa. Starkast vinner och mamma vann. Sen frågade hon varför jag var arg och jag sa att det var för att hon inte lyssnar när jag säger till henne. -Jaha svarar hon, men jag lyssnar ju på pappa. 
Nu sover hjärtat i alla fall och jag ska väl också gå och lägga mig. Ta en klunk hostmedicin och in i dimman:P 
Jaha nu ligger Tajra på bordet och äter ett stort märgben. Tänk att så stor gräsmatta inte duger utan hon har klättrat upp på bordet tokan.

Kram B


Helgalen helg!

Lite dåligt samvete att jag inte bloggat och ni hänger kvar och läser varje dag..LoL..... Helgen har iaf varit fantastiskt rolig. Eller jo lite mensmonster har jag väl varit men jag har ju haft 2 extragrabbar i huset hela helgen och skällt på och dom har allt fått en del onda ögon tillsammans med Andreas. Som när dom bla åkte kundvagn efter fyrhjulingen, glömde alla bestick och tallrikar i båten som dom ankrade mitt i sjön och tog en annan båt in till vår udde där jag väntade med mat och var snooooooooorhungrig. Och har man mens, är snorhungrig och får ett sånt där leende- ojdå det ligger kvar i båten...då har dom åkt båt, wakeboard, vattenskidor medans jag varit och jobbat....hmmmm tog 4-hjulingen och full gas (höll på och köra ihjäl mig typ) och hämtade nya tallrikar. Men när jag ätit blev jag go och glad igen. Mycket sol, båt, cider, vänner ja jag har inte direkt nåt att klaga på.

I fredags åkte vi båt in till köket och åt mat och tog ett glas vin. Det var Andreas, jag och Gry, Marcus, Henrik och Karin. Härligt väder och mycket partymusik. Karin sov också kvar hos oss och det vore ju konstigt om inget tokigt händer när vi gör någonting. Karin sov i "baren" och handtaget på insidan dörren är borta...vi gick och la oss före grabbarna och när Andreas gick och la sig så stängde han dörren till baren som vi brukar varje natt. Jag fick ett sms på morgonen....- ehhh var ni oroliga att jag skulle rymma eftersom ni låst in mig? är jättekissnödig och kommer inte ut, hjälp! hahahaha så jag fick gå och släppa ut henne. 
Åkte båt på lördag också och Karin och jag var upp till jobbet och gjorde frukost och fixade för gäster. Sen var det förfest hos mamma och pappa med syrran och compani. Spelade kubb som tjejerna vann överlägset eller man kan säga att myggorna vann överlägset. Gick till "Nykroppanatta". Hade skitkul och slutade med efterfest hos Karin som slutade med en mindre hink kallt vatten över mig i sängen när jag sov kul kul....

Söndagen vill jag inte ens skriva om...:) mådde som man förtjänade antar jag och det hade inte gett sig i måndags heller. NEJ, frågan är om det var värt det??? nja....vet inte det jag:P Jag  hade skitont i halsen och har tappat rösten. Andreas säger att det är inte illa att kunna prata och censurera sig själv haha....

Idag är det tisdag och jag har fortfarande ont i halsen och är lite hängig. Kostar tydligen att ligga på topp!

Nu ska jag gå och titta till Gry som antagligen har somnat och det är lite för tidigt än....

Kram B



Life is life!

foto0233 (MMS)

Life is life!


Oj vad goa....

Jobbat, jobbat, jobbat....men nu är det helg och vi har fått besök från Norge. Sjövägen...ja vad säger man, Marcus och Henrik tog med Henriks nya båt, la i i Filipstad och kom till oss. Helt galna, vi hade ingen aning om att de skulle ta med båten så vi hade tankat och gjort våran klar för att vara ute hela helgen. Vi får väl se om vi åker Montery eller Horisont eller både och imorgon för båt blir det om vädret blir som utlovat. Nu har vi iallafall varit i Filipstad och ätit på köket. Mysigt. Nej nu kan jag inte blogga mer för det är en hög grabbar som lägger sig i och tjatar om spotify...

Kram B

Men matte. Du ser väl vad lång och smal ja...

foto0222 (MMS)

Men matte. Du ser väl vad lång och smal jag är. Din mat skulle visst få plats;-)


Födelsedag bla...

Jodå då har man passerat 30 då! Men det är ju bara siffror. Känner mig inte en dag äldre än 25 och det är ganska lagom ålder tycker jag:). Jobbade igår och försökte få ordning på dom 47 mailen jag fått när jag var ledig. Åkte hem på lunchen och det råkade bli en lång lunch. Massa telefonsamtal man kunde varit utan och så var jag och försökte få tag på grejer till jobbet.
Åkte och handlade grejer till kvällen då hela familjen kom hit och grattade mig. Jag gjorde potatisgratäng med köttfärs, bacon och svamp. Mycket uppskattat. Karin och william sov kvar här så vi satt uppe till ett tror jag klockan var och pratade, drack vin och åt brända popcorn. Fick ett gott skratt åt Tajra som agerade påtänd. Fick nåt cp-ryck som jag aldrig sett tidigare. Vi låg dubbelvikta i soffan. Hon var som en torped i hela huset. Trodde att hon ätit upp vintetran men inte ens det. Sen somnade hon som vanligt. Faan verkar ha en hund som rökt på:P
Åt lunch med Karin i stan idag, gick in på Euronics och köpte 2 bärbara telefoner utan att kolla hur dom såg ut eller kostade. Jag behövde bara vara lite impulsiv kände jag:P . Tror jag skulle behöva släppa lite saker just nu. Blev lite orolig när jag först försökte sätta på mig bilbältet 2 gånger, spolade i toaletten 2 gånger och gick till den högra sidan av bilen när jag skulle åka hem från jobbet. Skulle vattna en hängblomma på altanen och gick in för att hämta vatten. Har fortfarande inte vattnat den.

Idag hittade Ida kattungarna som jag letat efter. 3st har Sessan gömt undan men nu så fick vi se dom. En av dom ska jag behålla men dom andra två ska jag försöka hitta nya  hem till. Nån som är sugen? Sandra A?;) Försökte tvinga Jonte och ge en till sin syster men han hade visst ingen syster så det var inte så lätt:P
Nej nu ska jag försöka sova nån timme hit och dit och hoppas på att vi inte får nåt telefonsamtal i natt.

Kram en lite mer förvirrad Bea än vanligt! Nu har vi väl fyllt kvoten iaf???


Hahaha fått ett sugrör av karin i present ...

foto0213 (MMS)

Hahaha fått ett sugrör av karin i present idag. Förstår nu varför jag inte skulle öppna paketet när släkten var här:-D nej det blir att ta nåt starkt efter det här. Kram B


jajaja lite bilder kommer här:)

Ja då är första dagen avklarad på jobbet. Lungt och skönt. Perfekt för att hinna med massa planering inför hösten. Det var ju inte bästa dagen att börja försöka tänka lite på vad man äter och röra lite mer på sig. Valde just den första "röda dagen" och gud vad det går fantastisk bra. Skittrött imorse som jag befarade och snozade länge. Tog med en banan som frukost och hade inte en tanke på att köket har stängt för semestern, PANIK alltså ingen frukostmacka vid 9.30..och jag som blir monster om jag är hungrig. Blev att inta ett glas vatten och 4   ballerinakex.  Varav jag var skithungrig på lunchen och åkte hem för att göra varma koppen...nej, jag gjorde nudlar med smör och ketchup. Där sprack det igen alltså. Lika sugen när jag kom hem från jobbet men då åt jag faktiskt en kycklingfilé och sallad och kokade potatis till Gry som hon inte ville ha. Hon ville dessvärre ha falukorv och ja hård macka med falukorv är ju inte fy skam.. Vi åkte in till Karin och William och tog en långpromenad så det var ju bra.
Nu i kvällningen har vakthundarna bekännt färg iaf:) Jag har tänkt lite före mig själv nu ska ni veta:P Vi har nämligen hissat flaggan idag eftersom jag misstänker att jag glömmer det imorgon. Ja jag vet att man inte får göra det men det skiter jag i. Den är så fin. Medans vi gjorde det ser jag några grabbar med båt stiga iland vid vår brygga och börjar tjoa och tjimma....hmmmm fattar man inte tänkte jag när det står bord och stolar, en båt samt skylt med " Varning lösspringande hundar" Privat mark" att det kanske är dumt att gå i land där. Skyll er själva tänkte jag, undrar hur snabba dom är tillbaka i båten. HERO, TAJRA...satte fart mot kanalen och började skälla nåt så inåt. Jag surrade klart flaggan och gick sedan ner och ropade tillbaka hundarna. Tihi dom satt på andra sidan kanalen. Hej på er, tur att ni var på rätt sida!  Jo...var det enda som kom från dom. Got You! jag och hundarna traskade tillbaks till huset. 
Från det ena till det andra.....
Här kommer lite bilder från Mallorca!

 
Det var inte lätt att gömma denna utsikt för Gry:) Blev ett par vändor där.


Sandslott på gång....avancerat värre, vänta ska ni få se:P


Tatam!  Duktiga dom är va?

Vet ni vad? jag får försöka lägga upp lite fler bilder imorgon för datorn och jag är inte riktigt överrens nu. Det tar typ 100 år att ladda upp bilderna. Jag får se om den piggnat till lite tills imorgon.

So long, Kram B

Borta bra men hemma bäst!

Då ska man komma in i vardagsbestyren igen efter en helt underbar semester men man blir lite sliten av värmen och "livsstilen" . Att bo 3 lätt förvirrade:P personer på max 30kvm på 3:e våningen med 2 stora resväskor utspridda, uppblåsta delfiner, badring och armpuffar, hink och spade med tillbehör, kärra, solkrämer av diverse olika sorter, svenska pengar här, euro där, visakort och mastercard, pass och huvudvärkstabletter you name it:)
Och hitta "rätt" restaurang när man är 9 personer med inte helt lika vilja alltid. Men som sagt så hör det till och vi har haft skitroligt och kanonväder. Bra hotell och vi har köpt nybakt bröd varje morgon:). Varit på stranden 5 dagar av 7 (2 övriga tillbringade vi vid poolen) och det är allt bra härligt att ligga vid havet samtidigt som man blir bra jävla trött på sand! Man har ju sand precis överrallt när man går därifrån, och då menar jag överrallt.  Det blir liksom playa jansson i duschen när man kommer hem. Gry tog siesta varje dag mellan 18-20 ungefär och Andreas lite till och från så då passade jag på och göra stan lite själv. Lite lugnare och gå och titta i affärer utan resterande familjemedlemmar och dom var glada att slippa följa med. Ja vi har gjort massa roligt, ätit massa gott och druckit en del gott. Blivit såld på Sangria så det är risk att det blir några tillbringare i sommarvärmen:) Vi delade på 1/2 eller 1 liter innan varje måltid så nu har man ett beroende:P
Kanske lägger in nån bild en annan dag för nu orkar jag inte...

Alfons har ju varit i Mottjärnshyttan och varit med på "långkristoffers förbannelse" där. Han var jätteduktig och har fått sig ett äventyr. Dels åkt hästtransport för första gången i sitt liv. (tog 2,5 timme att lasta honom) och stått med andra hästar i några dagar och även att bli riden varje dag var omställning för honom. Han skötte sig iallafall så vi får väl se om han blir tillfrågad nästa år också. Fick hem honom idag igen så nu är det som vanligt i hagen.

Andreas har åkt till Norge och imorgon blir det jobb och dagis. Jag ska duscha ikväll för så pass bra känner jag mig själv att det är ingen idé att försöka tro att jag orkar duscha imorgon bitti. Zoooombie:)

Kram B

Jaha då är det snart dax att åka hem då. I...

foto0202 (MMS)

Jaha då är det snart dax att åka hem då. Imorgon bär det av. Just nu ligger vi i relaxen. Inget att klaga på faktiskt för det ser inte ut som om jag lider på bilden va? Kram B


RSS 2.0