Softdag:)

Nu är jag med igen efter tatueringar, kvällsjobb och after work igår:)

Jobbade ju som sagt bara fram till lunch igår. Åkte in och tatuerade mig, passade på och gå på stan en sväng alldeles själv. Köpte ett silverhalsband och inget mer!


Här är den nya på gång! Den andra är en påbyggnad av min i nacken/ryggen så den får ni ingen bild på:)



Nygjord.... Crea Diem- skapa dagen

Jobbade kvällen på "kvällsöppet" i Filipstad och det var riktigt mycket folk ute. Jag tycker det är himla mysigt och stå och kolla och stri med folk som stannar till. Kanske har en framtid som marknadsknalle?? eller kanske inte.....
Vi plockade ihop vid 21 och av med försvarets tröja och på med en ny och byta scarf:) byte från tennisskor till basketkängor och vips vad snygg man blev för en kväll på Hotell Hertig Karl. Men tyvärr var det bara jag och typ 3 till som var laddade för det:) Det var alldeles för mycket coca cola och tidiga hemgångar! Robin och jag åkte hem vid 23 tror jag.... (jag kommer bara inte ihåg, var inte full) :P

Idag har jag varit trött och seg hela dagen. Inte gjort nåt vettigt alls. Lagat 2 av Mimmies naglar det är väl det enda i princip.

Vi har fått hundgården så gott som klar och imorgon blir det nog testvistelse för ulvarna då färgen torkat.


Vi har bojkottat Majbrasan i år också och Andreas är inne till restaurang Köket och hämtar mat. Blir en myskväll i soffan och det ska bli så skönt. Sitter i morgonrock och väntar på pasta, det är valborgsfirande det:)





Förresten så var jag i tid till jobbet igår. Det ni!!! MEN helt plötsligt såg det ut så här.......Jaha, när jag för en gångs skull skulle var i tid så sinkas jag av 3? timmerbilar som väntar på att lastas. Men jävlar vad duktiga dom är på att backa och knixa med dom där:) 

Nu ska jag tända massa ljus och öppna en flaska rött!

Kram B


Borde verkligen sova nu...

Är precis klar med allt! Fått massor gjort här under kvällen och nu var jag egentligen helt klar för att krypa ner i sängen. Tänkte blogga imorgon istället men jag kom på att då hinner jag nog inte. Så det blir ett lite kortare inlägg idag för jag är sjukt trött.
Dagen i stort då.....Lyckades med bedriften att radera ALLA foton på min mobil. Gry fick ta kort med min telefon och så skulle jag radera dom sen.....upptäckte precis i sista sekunden att det stod radera alla i displayen. Då hade jag redan tryckt ja. Är så besviken på mig själv. Tror jag har dom flesta på datorn men gud så jobbigt det blev ett tag:P
Sen hade jag ju tappat bort (ärligt talat vet jag att jag har slängt bort den men det är så idiotiskt så det vill jag inte tala om) min kalender från förra året. Alltså där alla mil jag åkt och som ska tas upp i deklarationen. Har suttit med den här nu ikväll och det är därför jag aldrig kommer i säng...Men nu är faanskapet klart och ska lämnas till revisorn imorgon.

Varit en hektiskt dag på jobbet då jag ska vara ledig imorgon eftermiddag och tillbringa några timmar hos tatueraren:) och så ska jag jobba kvällen istället. Fredagar är jag ju ledig som bekant:P så det var lite att göra klart idag kan man säga.

Varit och gymmat och solat med Mimmie har jag hunnit med också. Gry var med och gymmade hon också.
Nej nu ska ni få 2 sköna bilder på mina helt normala? hundar och jag ska ta kvällen/natten.

Om det inte blir något bloggande imorgon så kan jag meddela att det beror på att jag jobbar till 21 och sen blir det After Work:)


Tacksamt att vika tvätt i det här sällskapet!



Ja vad ska jag säga? Nånting måste ju vara allvarligt fel:P Sover som en stock!

Och det hoppas jag att jag gör väldigt fort nu också för annars kommer jag ju vara skittrött imorgon kväll och det är ju inte min image direkt:)

Kram B





Adrenalin:)

Jag håller fortfarande på och bråkar med telia och min telefonväxel!! Dom får inte ordning på nånting:( Och alla kollegor är ju på mig om att det inte händer nånting...Skitsamma det finns värre saker som kan hända än att materiella ting inte är din bäste vän....
Medans Gry var på cirkus var jag och Mimmie och simmade men först åkte vi till tatueringsstudion för jag skulle kolla hur långt hon hunnit med min ändring av en tatuering. Mimmie beställde också tid för att bygga på sin:) Idétorka rådde på hur vi skulle kunna få till min men vi löste det och jag tror det kommer att bli skitbra:)  Jag har även velat haft ett latinskt ordspråk på handleden så jag kollade lite innan jag åkte och fastnade för "skapa dagen" fast på latin då:P. Varför vara som alla andra och ha "fånga dagen"....Det är väntetid på 6 månader ungefär men eftersom jag har ett jobb som jag kan komma ifrån så har jag alltid haft tur med mina tider då hon kunnat ringa samma dag så det har gått ganska fort. Idag slog hon nog rekord. Jag skissar lite på den här idén, kan du komma på torsdag?? Och jag blev ju skitglad för på torsdag ska jag jobba kvällen i Filipstad så det passade ju perfekt att ta några timmar ledigt på dagen. Fick värsta adrenalinrycket när jag åkte hem:) Förväntansfull som vanligt och nu är jag skitpigg. Ska sätta mig och räkna ut lite mil till deklarationen eftersom jag glömde kalendern hemma i morse.
På tal om något helt annat så var huset så gott som orört idag när jag kom hem. Tills jag gick upp på övervåningen. Nån har ätit vedträn i soffan!! Ja ingen idétorka där inte!


Promenad med Hero! Och gud vad jag vill lägga i båten när jag fick se den i bakgrunden:) nästa helg kanske. Har ju värme i den så det går ju....


Och så kom Tajra och attakerade bakifrån. Då var det inte så roligt längre.


Lite av vår övervåning. Önskebild av "norge"


Och andra sidan......

Nu blev jag ju trött helt plötsligt när jag tänkte på den där deklarationen...hmmmm äh det hinns!

Kram B


oops....

Hade visst pärmen med USB-minnet på jobbet:) 

jo men visst!

Vilken start......tänkte vara smart och skriva ner alla mil till deklarationen idag på förmiddagen. Tror ni jag tänkte på att ta med mig kalendern från 2009?? Nope.....och så har jag möte med exportrådet efter lunch idag och hade några uppgifter att göra klart på ett USB-minne som jag kom på idag:)  och vart har jag den pärmen med USB i ??? Jo hemma!
Går bra för mig än så länge. Jag lär väl åka hem på lunchen och hämta grejerna och sätta mig fort som satan och försöka få ut lite siffror Skit också!! 

Kram så länge!

En massa ideér!

Måndag morgon och jag var faktiskt lika trött som vanligt:) Hatar verkligen att bli väckt. Om jag vaknar av mig själv 06.00 vaknar man ju med ett leende ändå. Blir jag väckt av nån/nåt även efter att ha sovit typ 10 timmar så är jag på hysteriskt dåligt humör för det mesta. Bara man får vakna av sig själv är det ok för då vill man ju vakna:P  Nej, personlig väckare hos mig skulle nog behöva vara välavlönat om nån skulle ge sig in på:) Var faktiskt på jobbet 08.02 ändå. Inte illa:) Förra veckan tappade jag bort min jobbnyckel...inte så jävla bra men idag så hittade jag den på golvet under ett bord:)  men för säkerhets skull så upptäckte jag att jag tappat bort plånboken också. Tanklampan på bilen lyste och vällingen var nästan slut. Bra!!  Hittade plånboken i en påse med toapapper??? ja vad ska man säga....
Har fixat en facebookgrupp för Gammelkroppa idag. Har en del kvar att göra med bilder, evenemang mm. Hoppas vi får lite respons. Har hur många bra och roliga ideér som skulle utveckla Gammelkroppa nu och en del ska nog bli av redan innan sommaren:) Blir härligt att sitta i badtunnan med en cider medans grillskivor ligger på grillen brevid! eller cider....herregud inte på jobbet utan efter arbetstid naturligtvis eller kanske inte ens då. Tokigt det blev....jag sköter grillen jag och servar alla andra:)
Var avslutning på träningen idag men varken jag eller Karin hade barnvakt så vi tog en promenad istället. Min telefon låste sig under eftermiddagen och vi försökte få bort batterit under halva promenaden. Är nåt fel på batteriluckan och efter några timmar får man ju panik. Jag vet....men jag är sjukt beroende av att vara ajour hela tiden. Hatar folk eller jag hatar ju inte folket naturligtvis men när man inte får svar när man skickar ett sms:) hur svårt är det att bara skriva- upptagen-ja-nej-ok mm. Ja alla är vi olika och det är ju tur det sen kanske inte alla har telefonen på sig hela tiden men varför inte det??? :) 
Både Karin och jag blev frustrerade och gick till lekparken och satte oss. Efter ca 45 min slit lyckades Karin! Nu har jag inte satt tillbaka luckan. Ska byta till min gamla telefon och lämna in den nya.

I lekparken gick det ganska bra för övrigt. Våra barn har ju en tendens att inte vara världens bästa vänner jämt men dom hade kul. Anya kom dit en sväng också med en massa leksaker.
När vi skulle gå hem fick naturligtvis båda två (barnen alltså) hysteriska utbrott och skulle inte hem, inte sitta i vagnarna mm. Karin och jag tittade på varandra och ja, som man ligger får man barn:P 
Kom hem igen efter drygt 2 timmar och blev glatt överraskad. Hela huset såg orört ut?? Ingenting var söndertuggat, framrivet eller så. Stolt matte:)
Kollat lite på Hollywoodfruar och varit ute i stallet. Nån vänlig själ hade mockat åt mig idag så det blev bara lite mys!
Men nu är det dags att sova tycker jag men först ska ni få lite bilder:)


Med matte på jobbet:) 


 Gungtajm!


Kom igen då Smirnöff:) Spring lite!!!


Men hallå!!! jag är ju skitfarlig, jag äter sådana som dig!  fattar du trögt?



Suck! låt mig sova lite middag nu och hitta på nåt annat hundjävel! jag bryr mig inte.


En liten serie sådär på kvällskvisten är väl inte fy skam:)

Go natt med er, Kram B




Hundgård:)

Gud vad fint det blir! Med hundgården alltså....och det blev en fortsättning idag dock var det nära att skita sig:) Hantverkarna satt uppe lite länge i bastun i natt och drack ju inte vatten direkt så det var väldigt bleka själar som gjorde sig påminda imorse:)



Det börjar bli klaaaaaaaaart:)  Det är lite fix kvar och dörren ska målas svart.

Jag har plockat och städat lite inne under förmiddagen. 14.20 åkte vi till mamma och pappa och åt. Vi skulle varit där 14.00 men ni vet ju hur det är. Karlar tar sån tid på sig när man ska nånstans och Gry och Elias bakade negerbollar precis innan också så gud vad jag fick stå och vänta;)
Alltid gott och åka bort och äta. Väl hemma igen så städade Andreas och Gry upp ute på byggarbetsplatsen och jag hängde lite tvätt.
Rullat ut en höbal i hästhagen och det smakade gott tyckte dom:)



Börjar bli duktig och ha kameran med mig nu:) Jag tror Gry har somnat ordentligt så jag ska sätta på mig lite hästkläder och gå ut och mocka och ta ín dom. Snoosa lite häst på kvällen medans dom står och tuggar hö är ju hur mysigt som helst. Synd bara att jag inte kan komma på att jag ska gå ut tidigare än kl. 22 nån dag för det skulle vara bra skönt att mysa ner sig i soffan nu också. På söndagar äger jag ju en tv-dosa också:) haha älskar dig älskling!

Kram B


Utepyssel!

Idag har det varit en riktig utedag iallafall. Smirnöff fick flytta ut i sommarhagen och han tyckte det var skönt tror jag och bökade lös ordentligt:)  Lite oroliga var vi eftersom Dogo Argentinorasen (Tajra) är specialister på vildsvin:) och det är ju frågan om det är så bra att skaffa en Dogo då när man har gris men det gick jättebra. Hon hoppade in till honom och bekantade sig. Smirnöff är nästan blind så han såg inte att hon hoppade runt och funderade på om hon skulle göra utfall eller inte och när han inte brydde sig så var han inte så rolig längre. Och det vet man ju själv...hur roliga är grabbar egentligen om dom bara skiter i en när man göra sig till??? Blir säkert några mer besök men han lever än så länge iallafall.
Per och Andreas har hållt på och gjort hundgård. Den blir skitfin. Jag, Lotta och Karin gick runt den största hästhagen (eller Karin och Lotta gick, gårdsägarinnan åkte runt på 4-hjulingen) Jag var materialare kan man säga:P  Hade fäst en låda bak på den men den lossnade efter ett dike som jag trodde jag skulle köra fast i och gasade lite för mycket upp på andra sidan...ooops så det kan gå. Fick åka och hålla i den istället. Vi slog stolpar, spände tråden och bytte ut tråden på 2 sidor. Skönt när det är klart.
Gry och William har cyklat mest hela tiden och var så söta så:) sedan lekte alla barn kurragömma. Det finns lite ställen att gömma sig på i logen. Sen blev det kapplöpning. Ett pärlband av ungar sprang runt följt av 2 hundar och en katt:)
Runt 21 blev det dukat bord med korv, köttbullar, makaroner, kyckling, sallad, mangoraja och kebabsås:P 
Nu är jag bra trött men måste duscha innan det blir sängen. Tror inte jag får sällskap annars efter att jag mockat ut "stian", stallet, svettig och skitig efter alla bravader om jag går och lägger mig:) och en dusch är ganska efterlängtad nu.
Här kommer lite bilder!




Grunden klar:)


Oh hej


Oh hå!


Cyckelfantasterna


Sådär ja, ni kan ju:) Skugghörnet nästan klart. Sen blir det gunnebo på resten!


jaha första dagen avklarad! Fortsättning följer förhoppningsvis imorgon:) Tror det är läge att måla om ladan va?


Nu har jag duschat och blev pigg igen så det blir väl lite FB medans dom andra badar bastu.
Förresten så var Gry så go när jag la henne förrut. Mamma, puss och gonatt och hälsa alla jag känner och tomten:)  Världens bästa unge!!!!!!

Kram B


Senare.....

Tjohooo vad livet är härligt:) kommer ett inlägg och lite bilder från dagens bravader lite senare...Börjar bli lite sliten efter en heldag ute så nu ska jag laga lite mat till okänt antal matgäster (3-11stycken) och ta mig en cider, skål på er så länge:)

Karin och Jag åkte och hämtade posten från igår....med posten i gummistöveln och full fräs hemåt så kan vi väl bara vänta oss att "bondkalendern 2011" hör av sig:P 
Kram B

Paparazzi

Redan fredag igen:) Härligt!! Har varit flytthjälp under förmiddagen och ska åka tillbaka om en liten stund. Bara hemma och hämtar Gry och rastar hundarna..ja Gry har naturligtvis inte varit själv hemma:P varit hos farmor och farfar. 
Igår kände jag mig som Victoria Beckham typ...Gry har köpt en liten kamera som låter precis som en sån där paparazzigrej som man kan ta 100 bilder i sekunden med ungefär och efter varje tryck säger den Ohh you are beautyful, you are the best, you are incredible (stavning ?), sooooo beautyful, amazing....mm!  Det är ju kul att höra men inte 1 meter från en vart man än går...och likadant i bilen. Vilket liv dom måste ha!! Privatliv vad är det?  ja iof låg David Beckham och väntade på mig när jag kom hem så.....ja......skulle kanske inte klaga så mycket då:P  inget alls faktiskt.....så länge han låg i min säng och inte nån annans:)

Jobbade över lite igår så jag skulle slippa åka upp idag och orkade inte göra någon mat när vi kom hem. Andreas drog i väg till pappa med 4-hjulingen och köpte kebabtallrikar. Tänk vilken nytta vi har av den där 4-hjulingen. Ska försöka dra av den i deklaration på "lantbruket" :) 
Kebabtallriken smakade bra tillsammans med Karins 2 cider som hon glömt här:) Tack Karin!
Blev en tidig kväll och idag har vi som sagt bara packat upp kartonger och ska fortsätta med det en stund till. Är riktigt roligt när det inte är ens egna grejer:)  eller så kallas det nyfiken jag vet inte.
Nu ska jag gå ut och ropa på hundarna och se om jag får något gensvar och sen bär det iväg till stan igen.

Kram B


Varför??

Ja det kan man fråga sig många gånger om allt möjligt. Egentligen skulle man aldrig använda ordet varför....bara massa grubblande... Inte direkt motiverad för det här just nu av förklarliga skäl känner jag så vi får se vad det blir....

Kom 8 min sent till jobbet igen. Mitt nya jag höll ju inte värst många dar men jag tror nog ändå att jag är som bäst när jag är som jag är:) Take it or leave it!
Allt är som sagt inte riktigt som man önskade just nu men det kommer bli det. Det måste det bli! Men idag på förmiddagen hände nåt som gjorde mig så otroligt glad. Min underbara chef som jag hade när jag jobbade i Stockholm för ca 7 år sedan ringde upp mig och hade letat efter mig ett tag. Haft rena detektivarbetet:) Kontaktat mina gamla kollegor mm. Hon hade ett litet projekt på gång och tänkte på just mig av alla människor när hon nu sökte kollegor!!!!! Castad liksom, då känner man sig speciell och naturligtvis har jag alla dörrar öppna för nya äventyr meddelade jag henne:) (det gäller utöver mitt nuvarande jobb)
Lämnade Gry hos mamma efter jobbet/dagis och åkte till stan och handlade lite åt henne och hundmat till storkonsumenterna i Daglösviken.  Passade på att sola också. Åkte hem till mamma och pappa och fick nylagad paj med svamp, soltorkade tomater och fetaost. Smakade inte kattskit direkt:P och det var ju en jävla tur iof.....hoppade in en sväng hos Karin på hemvägen. Vi försöker få ihop ett datum för Ålandskryssning. Barnen var det hi life på och vi skällde och skällde på dom att hålla sams.  Dom låste in sig på toaletten och när Karin fick upp dörren möttes vi av det här:



Jag är ett råddjuuuuuuur, sa Gry med värsta basrösten! Ja herregud...finns mycket roligt att hitta på i badrummet:) och när vi skulle åka hem låg alla barn i en hög och skrek och slogs och var hysteriska för diverse olika saker och Karin och jag bara stod och skrattade, och skällde, skrattade och försökte få isär dom....man orkar ju inget annat ibland. Hon somnade snabbt iallafall och nu är stallet klart och en banansmootie har precis landat...den smakade jättekonstigt så frågan är om allt däri var helt 100.....men jag orkar inte fundera på vad det var.

Ta hand om er!
Kram B




Mitt motto i livet eller?...

Precis kommit in från stallet och måste bara lägga ut en bild innan jag ska lägga mig och softa (läs sova i soffan). Log lite och jag tror kanske att jag insåg nåt betydelsefullt i min vardag:

GÅ ALDRIG TVÅ GÅNGER NÄR DU KAN GÅ EN:) 




Vårtecken!



Igår när vi satt ute på fikat så fick jag syn på en jättegroda som hoppade på gräsmattan och pekade och sa ohhhh ett vårtecken:) 5 sekunder senare såg jag en till!! då var vi tvugna att gå ner och titta och vad hittade vi?  Det här är kärlek det. Dom hoppade runt där och ramlade ner i ett stort hål, kom upp igen och satt precis som innan. Här snackar vi fastklamring på hög nivå:) Ligg still!!!! Jag är inte klar än!!!!! hoppa höger, vänster, höger:P
Undrar hur länge dom sitter sådär? mycket allvarliga funderingar nu:)

När jag kom hem idag så sprang Tajra till hästhagen igen...då brann det lite för fru Jansson igen kan jag säga. Ut till elskåpet....fram med en låååååång kabel och så börja dra till hästhagen. Fick skarva på 2 ställen och sen räckte det inte sista biten hmmmm hämtade en sax och klippte av ett par meter från en annan hage:P. Vad gör man inte i stridens hetta. Slog på aggregatet och Tajra skulle springa ut ur hagen.....Aj....... sen gick hon låg därifrån. Får väl se om det har någon verkan eller ej. Ska slå stolp och dra ny tråd i hagarna till helgen. En hundgård ska byggas också så jag hoppas att vädret blir soligt och bra så det kan bli några cider och lite grillat heeeeeela dagarna med gott sällskap:P  (arbetsvilligt sällskap)

Igår och idag har jag haft världens spänningshuvudvärk. Känns som om någon sitter och trycker över ögonlocken på mig. Eller att man börjar bli full och blicken inte riktigt hänger med:P Känns skitskumt. Trodde jag drack för dåligt (vatten alltså) så idag har jag druckit massor men det har bara resulterat i att jag är stammis på toaletten......
Jag tycker att jag hanterar livets orättvisa skola förhållandevis bra men jag har det nog djupare och oftare i tanken än vad jag tror. Därav huvudvärken tänker jag.
Så nu har jag lagt Gry som förhoppningsvis sover snart och då ska jag gå ut i stallet på en gång och inte börja hänga tvätt eller sitta framför datorn. Nej, ut och göra klart och sedan endera lägga mig i soffan och se vad som händer på tvn eller ännu bättre gå och lägga mig och sova. 

Kram B

På jobbet....

Fått mycket gjort på jobbet idag till skillnad från igår. Fast jag har huvudvärk och är trött och jag hoppas inte jag är på väg att bli sjuk. 
Var tvungen att ta lite paus nu och visa mig lite här:) Har fotat ett säkert vårtecken idag, men gud nu ljuger jag för er... Igår gjorde jag det ju, ja skit samma! jag får visa det ikväll för jag har ingen kabel till telefonen med mig.


Djupt koncentrerad! Kom lite regnstänk förrut när jag var ute som bevisas i mitt hår:)

Nej, det här går inte! Hörs ikväll igen

Kram B som i busy:P

Total urladdning!!

Ja herrejävlar vilken dag...Kaos på jobbet och ingenting gick min väg. Skönt att vara lillasyster ibland och ha en storasyster som rycker ut i stormen först som medlare:) Telefoner har krånglat, konferensgrupper har krånglat, ja det mesta har krånglat och pappershögarna verkar växa på nätterna när jag inte är där. Jobbade över en stund också men nu ska ni få höra!  07.58 var jag på jobbet imorse. En student från tidigare klassen stod och väntade och ville checka in till en konferens när jag kom...OJ du jobbar tom med marginal nu:P  jaja aldrig duger man!
Total urladdning var det ja. Man säger att man blir som man umgås och nu har ju jag och Andreas varit tillsammans ca 13år och jag blir hysterisk(alltså så talar jag om för honom att han överreagerar)  på hans heta humör. Kan nog bero på att jag är en jobbigt lugn person som inte hetsar upp mig i onödan. Men idag ni så tänkte jag att nu jävlar ska det väl vara själva faaan om inte jag ska göra lite som han och ska få pli på den där hunden också!
Tajra jagade och skällde på hästarna men när jag ropade kom hon.....så länge hästarna inte brydde sig. Sen la dom benen på ryggen och började springa och Tajra blev paralyserad. För andra gången.
Jag ut efter och den här gången gav jag mig inte.....jag ändrade tonläget till hysteriskt djupt och efter ca 15 min fruktansvärt hest också men tillslut sprang hon ut ur hagen. Lunkade lågt runt på gården och jag efter och skrek som jag aldrig skrikit förr att hon skulle gå in. Den basrösten vet nog inte själv var den kom ifrån! Det slutade med att hon tillslut gav upp och la sig i dyngstacken. Jag fram och tryckte ner henne i marken. Vred säkert öronen 5 varv och skrek till henne ungefär 2 cm från nosen det högsta jag kunde att nu fick det jävlar i mig vara slut på jagandet och drog henne in i hallen där hon fick ligga med tungan hängandes.
Jag dammsög runt bädden och hon är rädd för dammsugaren och ville därifrån. DU RÖR DIG INTE skrek den där hysteriska basrösten som jag inte vet vart den kom från. 60 hög och 40kg kan bli väldigt låg ska ni veta:)
Kändes skönt efteråt faktiskt men nu blir det ström på staketet.
Om det var någon av er som tittade på hollywoodfruar ikväll och såg Maria Montazamis lilla terrier av nåt slag som skällde idag. Maria knäppte den på nosen och sa tyst nu ungefär 7 ggr......Den terriern hade dött idag kan jag säga!!

När jag kom till träningen så kändes uppvärmningen som att springa på moln fast jag hade huvudvärk. Ut på en åker och spring i för stora gummistövlar och skrik så mycket ni orkar i 20min får ni se....

Ja ni man hittar sidor hos sig själv som man inte visste man hade men hädanefter ska hon lyssna lika mycket på matte som på husse!  (kanske börjar husse lyssna på matte också när han läst det här) tihi

Nu ska jag gå och lägga mig och förhoppningsvis vakna som en go och glad människa imorgon:)

Kram B





Ja vad ska man säga? Hon är ju trots allt en så supergo och skön hund och naturligtvis är hon älskad precis lika mycket som lite mer väluppfostrade Hero!!  Nästan alltid iaf:) men bara 7 månader och en bra bit på väg till en kanonhund!


Söndag igen....

Ja då har man precis suttit och sett skenet från Andreas bil genom skogen när han begav sig till Norge igen.....Den här helgen har gått fort. Fast vi jobbar ju 4 dagar och är lediga 3 varje vecka så man har det ganska bra ändå tycker jag:)
Vi avslutade med en tacokväll hemma hos Emil och Marie i Skived igår kväll. Jättegott och trevligt var det och Klas och Gry lekte riktigt bra. Dom har bara träffats en gång tidigare. Kom hem vid 22. Lade oss i soffan och vaknade 00.30 med typ nackspärr och stelkramp. Romantiskt värre.
Idag när Gry och Andreas var ute så passade jag på att ta tag i klädberget Allan som av någon konstig anledning har en tendens att bildas i framförallt sovrummet varje vecka?? jag plockade undan och dammsög och torkade inne också. Det är såååååååååå roligt att ha 2 hundar såhär på vårkanten när all snö smälter bort och det är riktigt lerigt ute. Jag upptäckte att väggen (vit) som tvn sitter på var alldelses nedstänkt av bruna prickar. Kan det vara nån liten eller modell större hund som skakat eller kliat sig där kanske? Tur det är vitt trä som är lätt att torka av.
Karin och jag åkte till Ica och handlade. Lika kul som vanligt. Fick stanna på vår grusväg då Karin sa att hon TROR att nåt fastnat under bilen för det har lätit lite konstigt sedan igår. Det tror jag med sa jag för det blir ett stort streck efter oss på vägen. Fick stanna och Karin fick krypa under bilen och dra loss en stor grangren...oj det var olja på den. Vi gjorde en "sällskapsresangrej", slängde iväg den och hoppades att vi såg fel eller att det var olja på grenen redan innan den hamnade under Karins bil:P
När vi åkte hem fick vi lite skrattanfall. Datumet på instrumentpanelen visade 18 April 2013 och utetemperaturen var 49 grader!!!  Är det ett tecken på att växthuseffekten kommer slå till på riktigt om 3 år? :D 
Nu i kvällningen har vi varit på 7-års kalas! Hela familjen samlad och massa paket, smörgåstårta som jag tyvärr inte är så förtjust i om det inte är med tonfisk men jag åt en liten bit och så tog jag 3 rostmackor istället.....och marängsviss till efterrätt. Mycket lek, bus och trevliga diskussioner om oväsentliga grejer!
Nu ska jag faktiskt göra nåt så ovanligt som att sätta på tvn och ta bort gammalt nagellack och måla nytt...ja måla naglarna gör jag oftare än jag tittar på tv.

Inga bilder idag heller, ska ta med kameran på träningen imorgon om jag kommer ihåg. Är ju stor risk att jag inte gör det men ändå:) Kanske slår jag på stort och kommer i tid till jobbet också...you never knows;) Plötsligt händer det!!!!

Kram B

Mys med vänner, revy och vinst i Brainstorm:)

Hej på er! Sorry att jag inte bloggat på 2 dagar. Ja jag har dåligt samvete, lovar:) I torsdags kom Andreas hem tidigt så han hämtade Gry på dagis. Och gud vad det är härligt att se hur glad hon blir när han kommer hem. Hjärtat smälter:)
Vi åkte hem och bestämde att vi skulle åka till stan och äta på köket och mysa lite. Slutade med att vi åkte och köpte mat på köket och sedan fortsatte färden till Haborshyttan för att tillbringa kvällen hos Nathalie och Mattias. Alltid lika trevligt och "galet"!  Tycker så mycket om er:)  
Igår vaknade jag 07.30 av att det var tomt i sängen brevid mig........Jaha har han stuckit tänkte jag? men jag somnade om (fattade ju att han inte gjort det för då skulle jag naturligvis inte somnat om) och efter en stund så väckte nåt flåsande mig....vad har du gjort??? - varit ute och sprungit.....ja, jag gnuggade ögonen en stund för jag trodde jag drömde:P  Men det var ju bra. Är ju snart båt/badsäsong:)
Vi åkte in till Nykroppa och tog en långpromenad så även jag fick röra lite på mig. Gry och Andreas vilade middag så då passade jag på och dra! Tänkte att han skulle vakna lika förvånad som mig. Nej, nej, nej jag gick inte ut och sprang. Jag åkte till Filipspa och solade:) Sen hem, stallet och kl. 16.15 kom mamma och hämtade oss. Gry skulle sova där och för oss var det dags för revy Hjalmar eller vad det heter i Örebro med mitt jobb. Skitkul hade vi....vin, cider och öl i bussen ner och sen blev det ett och annat glas till maten. Revyn var skitrolig och rekommenderas men tror dom kör sista helgen nästa vecka så ni har ju inte så mycket att spela på:)
Partyladdade sms började fylla min inkorg.....Det tycker jag om:P ..men jag började bli lite sliten (eller vad man kallar det) så jag var lite sådär halvladdad men det löste ju mina goa vänner snabbt!!   och enkelt......Men baby, vi kommer hem till er!!
Sagt och gjort och det blev en superkväll. Slängde ihop lite vitlöksbröd och smörstekta kantareller och så spelade vi Brainstorm. Utgången av det blev som väntat. Jag och Jonte vann!!! Teamwork.....
Tog nån bild också annars är jag ju dålig på det men jag ska försöka bättra mig. Bloggar utan bilder är ju skittråkiga!


Så här laddar jag, med en strikt håruppsättning så att man inte får det i ansiktet:)


Och så här laddar Karin! Bästa bruden!


Snyggon!


KONCENTRATION! vad faan står det???


Loosers men lika glada för det!

 Nu sitter jag och väntar på att Mimmie ska komma. Dags att fixa hennes naglar. Andreas har tagit fyrhjulingen och åkt till Nykroppa och hjälper min kusin att måla så här blir det tjejsnack!

Kram B



Heldag i Karlstad

Varit på kurs i Karlstad hela dagen. I sökordsoptimering och koppla annonsering och erbjudanden till webben och annat som jag aldrig gjort förrut :P Blir riktigt tungt att sitta en heldag och nöta datakoder och sånt som man ändå aldrig kommer använda.
Men nu är jag hemma. Har ätit varma koppen med ett kokt ägg, jagat Tajra  i hagen fast hon ger sig ganska snabbt nu och det bästa är att hästarna står nu och bara tittar på henne:) bryr sig inte ett dugg! Loooooser gnäggar dom efter henne:)

Lite suddig bild för jag stod på altanen och fick zooma mycket! Alfons äter i godan ro, Bitch tänker han!

Gry har varit lite fotograf nu på kvällskvisten så det blir lite bildblogg idag. Hade lite grimastävling. Här kommer de vinnande bidragen:)





Vi har pedagogiska lekar i vår familj! :)


Innehållet i min handväska, Jag hade ingen aning om vad jag hade i den!! Det får som sagt plats mycket i en kvinnas handväska:)  4 nagellack och en "mimmi" figur och ett usb-minne är ju ett måste:) likaså tandläkaravtal och visitkort från hados kassaregister:)


Gry tar kort på sig själv. Cykeltur på G!



Heléns naglar som jag fixade i söndags:) snott bilden från hennes blogg. (lösenordsskyddad)


Nu ska jag göra ett onsdagsryck:) Så är det när man har en man som kommer hem torsdagar:P 

Kram B 


8 min sen till jobbet och 2a i stegtävlingen

Jaha det gick som jag befarade:)  Jag gick faktiskt upp tidigare imorse nej, skoja bara:) jag snooooozade länge men det dök upp nånting som gjorde att jag blev sen igen. Nu kommer jag inte ihåg vad det var så jag kan inte skylla på nåt just nu:) och så blev jag 2a i stegtävlingen. Eller kanske 3a tom. En kollega hade inte registrerat de sista dagarna när jag åkte från jobbet.
Idag har det varit en hel del att göra på jobbet. Jag ska på utbildning i Karlstad hela dagen imorgon och en annan utbildning torsdag fram till lunch och så är jag ju ledig på fredagar. Så jag har gjort hela veckans jobb idag kan man säga. Det jag kunde göra iaf. Och en massa siffror igen...inte så förtjust i ekonomi kan jag säga men det måste ju göras det också.
Satt ute och åt lunch idag. Gud vad det är härligt när det börjar bli vår på riktigt. Solbrillor på och ingen jacka. Lunch och fika på verandan av ljudet av porlande vatten:) Man kan ju inte få annat än vårkänslor. Blev sen till lunchen så mitt lunchsällskap hade inte tid att sitta av min lunch också för att prata med mig:P så jag tog en promenad på 20min i solen. Ville inte gå själv så jag frågade om det inte var någon hund (för det finns en hel del på skolan i alla former och färger kan jag säga) som ville ut och kissa. Fick Saga med mig.

På tal om hundar så är jag lite stolt över vår Tajrabäbis idag faktiskt:)
Hon har ju börjat jaga hästarna lite då och då och hittills lyssnat noll och ingenting. Hon har ju även en tendens att alltid hitta nånting att tugga sönder eller riva fram när hon och Hero är själva hemma. Idag när jag kom hem så hade hon som vanlig öppnat dörren till köket. Vält hundmatstunnan men inget mer!
Hon smög även ut i hästhagen och sprang runt hästarna när jag fick se henne och ropade som vanligt på henne (inge arg och hysteriskt som sist)  tog en liten stund och så kom hon??? fick en korv och så fick hon gå ut igen. Efter ett tag såg jag henne i hagen igen...ropade och hon kom???? blev skitglad och förvånad.
Jag och Gry åkte in till Nykroppa och tog en promenad med Mimmie. Kom hem efter 1,5 timme och ingenting var rört hemma! Hon hade inte ens öppnat köksdörren. Kanske börjar bli "stor"

För övrigt när jag kom hem gjorde jag nog nåt väldigt typiskt kvinnligt: jag var akut jättekissnödig (ja det kan kanske ni grabbar bli också) gick förbi köket med benen i kors och fick se att jag inte satt på diskmaskinen. Jag la i disktablett innan jag åkte men hade inte tryckt på. Då förstår ni gick jag in i köket halvvikt för att sätta på diskmaskinen INNAN jag stapplade vidare till toaletten. Sjukt onödigt!! (eller nödigt tihi)

Nu ska jag börja förbereda kvällen.
Sov gott och ta hand om er!

Kram B


Känner mig som sämsta mamman idag:(

Imorse tänkte jag som vanligt att jag skulle gå upp tidigare och ta det lite lugnt. Nog tog jag det lite lugnt alltid:)ända tills det var 20 min kvar tills jag började jobba....Försökte hitta nyckeln till jobbet. Hade tvättat byxorna och kavajen jag hade senast och tänkte att jaha den har väl fastnat i tvättmaskinen eller nåt. Va bra......kollade lite men hittade den inte. Eller jag letade mycket faktiskt. Då hade klockan blivit så mycket så jag tänkte att jag lär ju inte vara först ändå...som om jag är det någon morgon tänker ni:) ....Det är jag faktiskt. När ingen av lärarna har lektioner:P eller inte är på jobbet av någon anledning men jag jobbar ju på det vet ni!
Fick ju skrapa rutorna också! När jag kom upp till jobbet så låg min nyckel på skrivbordet. Hallå där ropar Syrran, jag la din nyckel i ditt rum, just ja hon lånade ju den i fredags:)
Efter jobbet skulle Annika komma förbi och hämta dom 2 kaninungarna vi hade kvar.. Och jag hade inte sagt något till Gry.....så i bilen hem förklarade jag vad som skulle hända och det blev ju tjutning av dess like. Faan vad man känner sig hemsk samtidigt som dom måste få veta att man inte kan ha hur många djur som helst och att bebisar flyttar till nya familjer. Väl hemma så var jag ju inte direkt världens bästa mamma tyckte Gry.
Gry ville inte följa med ut när Annika kom utan stod i fönstret och tittade. Gumman. Men det gick över fort. Sen ville hon ha hackkorv och potatis vilket jag naturligtvis inte hade hemma så det fick bli falukorv istället.- Men mamma, kan jag inte ens få hackkorv idag??? snart 4 år, vart ska det här sluta?
Jag tänkte träna ikväll men fick ingen barnvakt. Inte Karin heller så vi tog en härlig långpromenad istället. Skitskönt väder ju så det fick bli solbrillor på och tempo med kärrorna i backarna:)
När jag kom hem så var jag sämsta mamman igen. I helgen fick Gry en stor flis (sticka) i ena skinkan! Jag fick inte ut den utan tänkte att den kommer nog ut själv. Idag var det jätterött och lite svullet så jag var tvungen att ta ut den och snacka om panik. Skulle behövt öronproppar. Hon skrek som en stucken gris bara jag skulle titta på den och vi disskuterade en lång stund. Hon sa att jag fick ett försök på mig annars skulle vi vänta tills imorgon och tårarna sprutade.  Men vips så var den borta. Man känner sig så fruktansvärt elak men jag var ju tvungen....nu har hon somnat iallafall och hon blev jätteglad när den försvann så jag hoppas att hon älskar sin mamma imorgon igen trots kaninerna och ingreppet:) (får väl köpa hackkorv imorgon)

Stegtävlingen är slut på jobbet förresten. Jag har inte registrerat mina för helgen. Ska göra det i morgon så håll tummarna nu:) jag gissar på en 2:a plats.

Barn sover, bloggat, stallet klart!  Shit 21.40.......hinner ju hänga 2 maskiner tvätt och plocka ner 2 ju:)
Jaha det trodde jag...Nu ropade Gry precis, suck. Hur kan jag ha fått en så kvällspigg tjej? Andreas undrar även hur jag kan vara uppe så länge under veckorna och när han är hemma somnar jag runt 21 i soffan och det är svaret sörrni! Jag sätter mig aldrig framför tvn när jag är själv. Då skulle jag inte få nåt gjort.
That´s it, intressant värre:P haha

Kram B



Hundbajs och lite fest:)

Gårdagen slutade i lite fest och då är det aldrig läge att blogga:) men nu så är jag med igen!
Igår så började vi dagen efter frukost med och städa lite och sen åkte vi in till Filipstad för och handla. Åt lunch med brorsan med familj och svärmor och svärfar på Louise. En trevlig lugn förmiddag med familjen...eller förmiddag? vi kom hem 14.00. Var så himla trött när vi kom hem men runt 18 skulle Mattias och Nathalie med barn komma hit. Men ni ska inte tro att jag började förbereda mat, stall och mig själv, nejdå. Vi gick ut och grejade. Jag hämtade en skottkärra och grepe och plockade hundskit, plockade hundskit, plockade hundskit, plockade hundskit, plockade hundskit, plockade hundskit och jävel vad hundskit jag plockade. Det är ju bra med uppfostrade hundar som inte lämnar gården med det skulle ju inte göra nåt om dom åtminstone sket utanför!!!
Mitt i allt tog vi en paus och satt oss alla tre på 4-hjulingen och åkte och kollade av våra "ägor" längst kanalen och sjön. Mysigt värre:) när vi kom tillbaks plockade jag hundskit igen.....Tajra fick ett tokryck och började jaga hästarna i hagen. Och hon lyssnade absolut nada!! shit vad arg jag blev...sprang runt i hagen och försökte mota ut henne men det gick sådär. Både jag och hästarna jagade henne och slog både bakåt och framåt. Fick tag i henne i halsbandet och tryckte ner henne i leran och drog till henne några gånger med hundkopplet...hon slet sig och sprang ut...sen in igen. Jag var helt slut men då kom Andreas hem och så var det kört för henne. Hon har ju betydligt mer respekt för honom. Och ni som känner Andreas vet att när han blir förbannad då blir han förbannad. Efter en stund fick han tag i henne. Bar in henne i nackskinnet över halva gården. Gry och jag stannade utomhus. När vi kom in låg hon nyduschad i sin säng. Där kan jag säga låg hon resten av kvällen!!
N och M kom hit och vi började med maten. Rotfruktsgratäng med ryggbiff och vitlöksbröd slängde vi ihop:)
Strax innan maten var klar så kom Anders och Jonte ner också. Blev en toppenkväll och jag tror alla hade trevligt. Mimmie kom på snabbvisit också och jag hade lovat henne och Jonte att göra en smootie åt dom. Blev blåbär, banan och vaniljvodka!!!
Var lite tung imorse men med det vädret som var idag så kan man ju inget annat än att hoppa jämfota.
Plockat sista hundskiten idag puh! ska göra det lite oftare från och med nu för det där var jävlar i mig ingen lek:)
Vårstädat ute, Båten är utkörd ur vinterförvaringen och vi har börjat fixa lite med den.
Helen har varit här så jag har förlängt hennes naglar. Skitsnygg blev hon med turkosmönstrade tippar:)
En tur till lekparken och nu har mannen precis åkt till Norge. Jag väntar på att Gry ska somna så att jag kan göra kvällstjänsten i stallet, kaniner och gris.

Kram B

Säkert vårtecken! Läääääängtar:)


Shopping och Köket!

Igår tog vi ett tungt beslut.....vi bestämde att hundarna ska få flytta ut från sovrummet och ut i hallen på nätterna...Stor skillnad på att ha en stor hund som ibland ligger i sängen mot två stycken. Var såååå mycket grus i sängen och så börjar väl fästingsäsongen snart. Jag tyckte det var skitjobbigt när vi stängde dörren och Hero stod där med sina sorgsna ögon och Tajra fattade ingenting. Hero har ju sovit hos oss i 4 år! Var nära på och börja tjuta:P
Det gick jättebra. Jag har fått sova hela natten utan kiss och vattenpauser och trampande i sängen och hundarna sov när vi vaknade. Men nån hade skitit utanför vår dörr som protest. Tror det var meningen att jag skulle trampa i det men schi fick han/hon:) Får se hur det går inatt men jag har ögonen öppna:)
Känns som helt rätt åtgärd nu. Har blivit mycket plats över i sovrummet när de stora hundbäddarna kom bort och så köpte jag små mattor på Ikea idag och la bredvid sängen. Hundarna fick också nya sängar såklart. 2 likadana bäddar som numera tillhör inredningen i hallen. Tajra har legat där en stund iaf så jag hoppas Hero hittar dit också.
Haft en kanondag i Karlstad med Mimmie och jag handlade bara 2 saker utöver det jag skulle ha. Det är jag riktigt stolt över faktiskt. Jag brukar komma hem med 2 saker från listan och 10 saker jag inte skulle ha.
Blev ett par stentvättade jeans, 2 mattor till gästrummet, 2 likadana tavlor till gästrummet, lampskärm, 2 par skor till Gry, ett par till mig och lite småsaker (som vi skulle ha) . Sakerna som inte stod på listan var 2 läderarmband. Likadana men ett svart och ett lila för jag kunde inte bestämma mig vilken färg jag skulle ta:)
Hade tänkt tittat på lite underkläder och topar men vi orkade inte. Både jag och Mimmie tröttnade:)
Mimmie stod för dagens bästa iallafall. Hon packade kassarna på Ikea och höll sin plånbok under armen. När vi gick ut med varorna visste hon inte vart hon hade den. Vi letade igenom allt och hon gick tillbaks till kassan. Ingen plånbok. Då fick jag se att hon började rota i papperskorgen??? Men shit vad gör hon tänkte jag...och ser ni där låg plånboken:)  Det mest konstiga brukar kunna hända mig men idag tog Mimmie hem förstapriset!  Vi skrattade ganska gott åt det.
Ikväll har vi varit inne till köket en sväng. När dom satte igång discot var Gry där direkt och lämnade inte dansgolvet. Till slut låg hon bara mitt på dansgolvet med händerna under huvudet och tittade på alla blinkande lampor. Hon har lärt sig att man lämnar inte ett dansgolv innan dom slänger ut en:P

Nu så har min käre man lovat att hjälpa mig i stallet eftersom vi blev sena från stan. Hur pigg tror ni han är på det nu? Mmmm just det, han har bänkat sig framför tvn....jaja ska till jävligt mycket nu för att han ska slippa:)

Sov gott!! det hoppas jag att jag får göra i mitt "nya" stora sovrum:)

Kram B


Homestyling! haha

Jag somnade från datorn igår kväll som vanligt på torsdagar så det blev inget blogginlägg. Jag sätter mig så sällan framför tvn när jag är själv i veckorna så då är jag ju vaken till runt 23-24 varje kväll men när det är torsdag och Andreas kommer hem så är det ju såååååååååå mysigt och lägga sig i soffan och prata om veckan som gått och bara ta det lugnt och då brukar jag vara så charmig och somna runt 21.30:)
Jobbade först hela dagen och jag och Karin hjälpte Jonte att styla sitt rum lite:P  men han vet inte hur!! jag skulle låna hans mobilladdare som vanligt eftersom jag glömmer använda min hemma och så skulle Karin komma upp och hälsa på....och Karin, jag, kreativiteten flödar,  ensamma i studentrummen hmmmmmm vi kunde inte låta bli!
Men Jonte, du kommer gilla det:) Ingen större skada skedd kan jag garantera men din mamma skulle nog inte vilja öppna den dörren....kanske inget damsällskap i största allmänhet:) 
Eftermiddagen gick på så sätt snabbt och med ett leénde på läpparna åkte jag och hämtade Gry på dagis. Åkte förbi Helen på salongen då jag försökt ringa henne under dagen men bara kommit till en gubbe som svarat 3ggr??? Karin ringde samma nummer och kom rätt...konstigt. Iaf vågade jag inte ringa nåt mer så jag åkte dit.
Hem och åt mat, sortera 3 påsar med kläder som Gry fått av Karins Alicia. Supertack! det går åt:)
Både man och barn somnade så då åkte jag in till Helen på salongen igen och hon klippte min lugg.
Så nu är håret färgat, luggen klippt och naglarna nymålade så nu är jag redo för en roadtrip till Karlstad med söta Mimmie!! Ser fram mot dagen:)

Nej, dags att slänga ut hästarna och sen hoppa in i duschen och se om man kan göra sig lite snygg!!

Jag rapporterar dagens bravader ikväll:)

Kram B


Vad var det nu jag skulle tänka på??? hmmmm

Go kväll på er!  Imorse var jag totalt skittrött när klockan ringde..tänker skylla på Tajra för hon skulle upp och kissa vid 03.00:) snoozade så länge att jag inte hann duscha:) Fick bli raggardusch och tofs i håret. Torrshampoo i luggen och ögongelé mot trötta/svullna ögon. Som tur är var det bara 2 fortbildningskurser på jobbet idag. Iofs 23 killar men dom är ute så mycket i skogen så jag luktar garanterat godare än dom iallafall:P Inga studenter för då har man inte tid att snooza på morgonen. 
Jag har bråkat med Telia idag på jobbet. Dom har varit hos oss en gång och flyttat 3 av våra telefonanknytningar till en och samma. En gång, låsa upp ett skåp, skifta kablar och dom har fakturerat "flyttning av nummer" 1600kr ex moms!!!!!! jodå 1600kr för varje nummer. Dom tycker alltså att vi ska betala runt 5500kr ex moms för att dom har varit i skåpet och skiftat kablar!!!!!! Ringde upp och sa att det kan ju inte vara sant, jodå det var rätt.....Nu har jag lagt över bollen till "Lars-Göran"!!
Efter jobbet åkte jag hem och lagade mat och tog hand om en totalt halshuggen och väldigt tilltygad trägiraff. Sen åkte jag in till Nykroppa, lämnade Gry hos Laila och Kjell och så tog jag en 1,5timmes promenad med Tajra. Det var skönt att komma ut lite och nu står det faktiskt 15160steg på stegmätaren. Till skillnad från gårdagens knappt 6500:)
Efter stallet så försvann Tajra....jag skulle in och färga håret och helst göra det före midnatt. Hon har aldrig stuckit förrut så jag gick in och grejade lite sen gick jag ute och ropade och ropade. Efter en stund gick jag in igen och kom på att jag glömde kameran i stallet. Gick ut igen och där satt hon stackaren. Jag hade släckt lampan och låst in henne i stallet!! haha eller det var ju inte så roligt men ändå:)
Nu sitter jag med färg i håret och funderar på vad det var jag skulle tänka på sedan förra gången jag färgade???? Någonstans i bakhuvudet finns en liten tanke på att Andreas har sagt- Du kan väl tänka på det nästa gång du färgar håret älskling!!  Men vad var det jag skulle tänka på???? tror det var något att det blev färg någonstans men vart?? ja det kommer jag faktiskt inte ihåg nu. Jag gör som vanligt. Använder en av Andreas t-shirtar och sköljer färgen i badkaret uppe. Svart färg:) hmmmm var det det som inte var bra kanske?? Badkaret?  ähhh det här går finemang:)  Japp då skulle jag sköljt ur för 10minuter sen men det kan ju inte bli mer än svart av svart färg:P

Dags att reda ut fågelboet och förhoppningsvis är jag som en ny människa imorgon!

Kram B



Hero kikar in i kattluckan på stalldörren:)



Och så här kan man sova tycker Tajra! Brudar säger Hero:)

Lite renovering:)

Renovering ja, dels vill jag måla om köket nu, helst ikväll och så vill jag måla golvet på övervåningen mörkbrunt också helst ikväll men det var inte riktigt det jag menade just nu. Känns som om jag håller på och förfaller....Veckan innan mens är ju inte ens. Äter allt och då menar jag allt. Jag är inte ens hungrig utan tror allt är så himla gott. Svullen som om jag vore gravid i 5månaden, tycker ögonbrynen växer ovanligt fort, utväxten på håret liknar en död iller igen, luggen börjar kännas lång, flagnat nagellack sedan jag vikt massa kartonger på jobbet idag, haha ja nu är det riktigt illa, Häxan missade avfarten till blåkulla...så känns det i allafall. Så ikväll efter stallet så får förvandlingen börja:) har hårfärg ståendes men det tror jag inte jag orkar fixa idag men för naglarna och brynen finns det ingen återvändo.

Nu ska jag skriva lite om vad som hänt under dagen istället. Ni skiter väl i om jag har utväxt, flagnat nagellack eller ska ha mens:P Det hoppas jag ni gör i allafall;)
Varit ganska lugnt på jobbet så jag har gått alldeles för lite idag. Jag registrerade mina steg för förra veckan i morse.....SKIT säger jag bara. Jag har ju lett med ca 30.000 steg och nu var jag ifrångådd  (ser inte helt rätt ut det ordet men man säger ju så, jag iaf tror jag eller? )  måste ut och gå mera. Har 6 dagar på mig.
Jag är nog bland dom sämsta tävlingsmänniskorna som finns. Ger upp toklätt. Enda gången jag vill vinna är när jag vet att jag har stor chans att göra det. Utan att anstränga mig för mycket alltså:) Och det vet jag att jag har nu!!!   Annars bryr jag mig inte alls om att komma först. Lite ego;) 

Jobbat, massagestolen 26min istället för 15 (inte så svår att starta om) jobbat igen, hämtade Gry på dagis, och åkte hem för att byta om och åka till Filiptad. Kaninmaten var slut igen......dom äter ju lika mycket som dom "kaninar" sig:) men nu ska båda bebisarna flytta. Har inte talat om det för Gry än....tycker kanske att nån annan kan göra det. Min käre man tex!
Gry somnade när vi kom hem så mamma kom hit så jag fick åka till stan. Köpte en varsin aktivitetsboll att stoppa godis i till Hero och Tajra. Men hade inte en tanke på att köpa godis att stoppa i så nu har jag stått och brutit isär 150st (typ 25 iaf) små tuggben och stoppat i. Hero sket i sin och väntade istället på att Tajra fick ut sina, då åt han upp dom. Men Tajra kämpar på fast hon biter även i hela bollen.
Nu har jag hängt 2 maskiner tvätt och lagt Gry. Ska ta en rostad smörgås med massa smör på och sen gå ut i stallet när Gry sover ordentligt......sen blir det nagellack och brynfix. Ev sova några timmar innan man ska upp igen.

Kram B




Tomt hus.....

Efter fullt hus och ös medvetslös i 5 dagar så är det nu alldeles tomt och tyst i huset. Gästerna har bytt pensionat sista natten och en del har åkt hem tillbaka till sitt och Andreas har åkte till Norge igen. (efter 11 dagar hemma) så nu sitter jag här igen och ska snart gå och lägga mig i en tom säng. Men hundarna är lite glada för när husse åker och jobbar så får dom sova i sängen! Och gärna så tätt intill mig som möjligt:) 
Jag håller fast vid att det här är den bästa påskhelgen nånsin. Pierre, Nina och Jacob sov hos oss inatt också och vid frukosten kom även mamma, Elias och Kevin ner. Ida och Sanna tog en ridtur med Alfons som dom gjort 100 gånger förrut. Andreas och Pierre skulle åka och titta på en båt när Andreas ringer hem- Kan du skynda dig och gå och möta Sanna och Alfons. Ida har ramlat av och troligtvis brutit armen......jag trodde han skämtade men det gjorde han inte. Gud vilket dåligt samvete man får fast jag vet ju att det inte är mitt fel. Dom satte upp båda två nere i kiosken som dom brukar göra och skulle rida hem. Vet inte vad som hände men nåt blev han rädd för och fick tokryck vilket han aldrig har fått med mig......Syrran ringde från sjukhuset efter några timmar och ingenting var brutet tack och lov!  
Har varit till jobbet en sväng också och städat efter svensexan som Belinda och jag inte orkade i torsdags kväll efter allt strul. 
Nu på kvällen har vi ätit hos svärföräldrarna och jag som varit nykter hela påsken drog väl till och drack 3 glas vin och en stor dooleys!?!?  Jaha, och varför då liksom....ja why not? 
Jag brukar ju skämta och säga att jag bara dricker alkohol på vardagarna och inte helgerna för då kör jag alltid men det börjar ju inte bli nåt skämt längre:P   
Nej alla goa nu ska jag sova tror jag...börja förbereda skönhetssömnen iaf.

Kram B  

Underbar påskhelg

Ja nu börjar påskhelgen lida mot sitt slut och det här är nog den bästa påsken jag haft. Helt underbart väder och fullt hus (öppet hus) från torsdag tills i övermorgon:) Jag har inte ens tittat på dammsugaren, öppnat dörren till tvättstugan, inte ens funderat på och bädda sängen. Har haft kollektiv på matlagningen och diskmaskinen!  En påsklilja på bordet är det enda påskpyntet vi har framme. Inga fjädrar, inga tuppar och hönor, inga ägg och inget påskris och inga planerade tider för att äta här och äta där och fika där och påska här..... Har bara umgåtts med underbara familjen och vänner och bara varit och tagit dagarna som dom kommer (i myskläder och gummistövlar) . Har alltid tyckt att få umgås med nära och kära och leva för dagen betyder så jävla mycket mer än alla traditioner hit och dit!! Nu fick jag det sagt också. Är absolut ingen traditionsmänniska och brukar bara tycka det är jobbigt med jul, nyår, midsommar, påsk just för att det förväntas att allt ska vara på ett speciellt sätt och det blir den här stressen att åhhhh jag måste baka julgodis, åhhhh måla påskbrev panik panik, och vart ska vi fira midsommar?? ska vi bjuda hem några? ska vi åka till skärgården? Måste tokpåskstäda, Julstäda, byta gardiner hit och dit. Nej, lägg den energin på det man igentligen vill göra och dom man bryr sig om istället.

Den här helgen har vi i alla fall tittat på motorcykelparad, varit ute i solen, plaskat i vattenpölar, gjort snötårtor, kört 4-hjuling, ätit och druckit gott, grillat korv mm.  Bilder säger ju mer än 1000 ord sägs det så jag ska visa er lite bilder men först måste jag bara berätta en störtskön grej......
Torsdag kväll satt vi i "baren" och Andreas hörde något som prasslade på övervåningen. Alla var ju på nedervåningen? Eller ja nästan, Tajra var på övervåningen. När Andreas gick upp så stod hon där och tittade på honom. Han tyckte hon inte såg så jätteoskyldig ut men hon stod bara och tittade. Han sa- har du nånting i munnen Tajra?? hon bara stirrade på honom och rörde inte en min. Han kollade runt och såg ingenting konstigt. Andreas vände sig om och gick ner för trappen igen och då började det prassla! Vände sig om och där stod hon och tittade på honom igen......har du nåt i munnen Tajra och så öppnade han munnen på henne........och hittade en hel Ahlgrens bilpåse!!!  snacka om skön hund:P
Här kommer lite bilder......

 
Tajra "Ahlgrens" Jansson


Påskparad på dagis!


Gry och Viggo in action


Kimi hittade sin plats hos Calle


Människans bästa vän på landet, Gummistöveln!!


Jag och Lina


Calle, Lina och Andreas


Sconesbak till frukost


Planerar nästa drag:)


Fullt spjäll mot blåkulla, faan kvast hade man ju på 1700-talet! :P


Gosungen Viggo


Softar.......

Can-Am kalenderpojke 2010:)  

Kanske kommer mer bilder efter helgen...så trööööööötttt nu!

Kram B


Bildrapport...

.......hade jag tänkt mig. Har lite dåligt samvete när jag inte skrivit på två dagar så nu tänkte jag visa vad jag pysslat med och hur härligt jag har haft det i solen med goa vänner MEN....... nu är det så att under dagen idag så tappade jag tydligen bort kameran igen:)  Men fenomenet är ju inte helt okänt så antagligen kommer den fram imorgon. Förhoppningsvis. 
Idag runt lunch så bytte vi ut Calle, Lina och Viggo som varit här tor-idag mot Andreas bror med familj. Också från Sthlm så vi kör en 08-påsk:)  Jättetrevligt!! så jag ska inte sitta och skriva ett långt inlägg idag. Ska gå och vara lite social och snart lägga mig känns det som. Hur socialt det nu är:)  Finns en liten risk att jag får vara chafför i natt. Har börjat beta av lite som jag är skyldig:) (med start idag)

Kram på er så länge så lovar jag att skriva mer imorgon.

/B

Påsk

Nu har jag ju egentligen två dagar att rapportera så jag ska försöka komma ihåg lite av vad dagen bjöd på:)  Jobbade och hade möte med Chaos Paintball och gud så mycket roliga aktiviteter dom har. Vi ska samarbeta med dom när våra gäster vill ha aktiviteter som vi ej kan göra själva. 
Jag lyckades faktiskt få till så att vi i personalen ska få en dag att prova de olika sakerna!! ska bli sååååååååååå kul. Sumobrottning, sumofotboll, skottkärra-race med förbundna ögon. Härligt och få stå på en pelare och slå ner en kollega med en stor "tops" haha...stuntman för en dag lät också kul men vet inte riktigt om jag vill springa runt och brinna och få flaskor i huvudet:) inte heller springa på ett minfält för då skulle jag väl skrika ihjäl mig..
Efter det hade jag möte med ett blivande brudpar...och dom bokade hela anläggningen. Stjärna i kanten till mig
Jag kom hem till ett nystädat hus och maten stod på bordet! Världens bästa familj!  Vi åkte till Ica och handlade eftersom vi fått Stockholmsbesök idag:) och så tog vi en sväng till Åse på tatueringsstudion för och kolla om hon fått mitt mail.

Idag (Torsdag)
Tog ledigt fram till 14. Gry har gått påskparad i skitvädret och gud så kallt. Åkte hem och gjorde klart stallet och sen upp till jobbet. Och snacka om överraskning. Jo men visst, genomförde en välplanerad svensexa med yxkastning, luftgevär, slangbella och hela köret, vedbastu och så grillning i smedjan. Efter 2 flaskor tändvätska ungefär så blev det perfekt glöd.....dom var så nöjda och glada hahahaha men nu kommer överraskningen.............................................Det var ingen blivande brudgum med!!!!! jo det är sant! Jag ska inte berätta mer här eftersom det inte är rätt mot vederbörande men tänk er själva. Nej men grabbar, ni är väl laddade nu?? svensexa yeeeeha, men ingen ska gifta sig:)  ja än en gång så älskar jag mitt jobb:) 
Nu har jag kommit hem och goa Calle, Lina och Viggo är här. Ser fram emot en supermyshelg med 08-orna som det alltid blir när dom är här. Nu ska jag gå och sova för jag är skittrött. Kanske är lukten av genuin smedja och tokgrillrök som gör det:)

Sov gott 

Kram B



Trötta jag och Lina  (frossat ostbågar och oboj, jag alltså så ni inte tror Lina också är konstig)



Goa och glada grabbarna!

RSS 2.0