Ensamstående gift......och osammanhängande inlägg, jag vet!

Igår åkte vi båt igen för ovanlighetens skull:) Men först så klippte jag och Gry gräset medans Andreas var och hjälpte min kusin att dra fram en bil. Det är ju ett år sedan drygt som jag klippte men jag kom ihåg alla spakar och knappar. Eller efter att jag lagt i växel istället för backen inne i ladan så jag körde rätt in i en bärande stolpe :P Lite kul var det ändå haha...när vi väl kom ut ur ladan så gick det kalas sen men det tar ändå ca1,5 timme fast man kör fullt med åkbar. Härligt med stora gräsytor men när radion i hörselskydden lagt av då blir det drygt. Har man dessutom 19kg på ena knät och bara kör med en hand så blir det lite jobbigt. Men fint, rena golfgreenen nu:) Sen åkte vi som sagt båt. Vi hämtade upp familjen Edin med mat i Filipstad och åkte ut och la oss i solen. Mitt i Daglösen sen bar det av mot kiosken för att köpa glass.
Under kvällen så åkte vi hem till mamma och pappa och tog en kvällssmörgås.
Andreas åkte inatt:( och han kommer inte hem till helgen. Ibland känner man sig verkligen som ensamstående gift! Men så blir det ibland.

Idag har det varit full fart på jobbet och imorgon ska jag ha lukt & smakpromenad för första gången. Kul och bita i en citron med ögonbindel haha...det kommer jag som tittar på tycka i allafall:P
Alfons är halt så jag fick åka hem på lunchen och ta in han. Hovslagaren har varit här så nu hoppas jag att han blir bättre och att det inte är fång! Han får ju inte bli sjuk nu för han ska ju vara skådespelare i Juli:) Ja om inte matte kan bli filmstjärna så är det ju kul att hästen i familjen blir uppringd iaf:P
Kvällen tillbringade vi på vårfest på dagis och Gry roade sig med att inte använda sina skor och sen göra sandänglar i sandlådan. Innan sängdags tog vi oss en välbehövlig dusch, är väl sandstrand i duschen imorgon:)

Jättetråkig är jag som inte har några bilden heller. Eller jag har bilder som jag tog men ska jag vara helt ärlig så orkar jag inte hämta kabeln som sitter kvar på den stationära datorn.... ca 5 meter härifrån:) Gud vad jag ler hela tiden (smilies) fast jag är skitallvarlig och skittrött!

Sov så gott
Kram B


Solsken, åska, båt och drake

Haft en kanondag trots att vädergudarna måste haft en pissdag:) åskskurar, strålande sol och så lite storm emellanåt!? Runt lunch kom Tomas och Maria hit. Mycket trevligt och det var ett år sedan vi träffades sist. Vi fikade och så kom Benitha hit för jag sminkade henne och fixa hennes hår för hon skulle på medeltidsbröllop:) Skitfin blev hon. Efter lite skitsnack och försök till övertalan att vi skulle hänga med till Mallorca över midsommar så åkte vi in till Filipstad och åt mat innan dom åkte hem till Torsby igen.
Vi åkte hem och passade på och flyga lite drake. Andreas fäste den i ett fiskespö och satan vad högt den flög. Skithäftigt....Gry var så stolt när hon höll i den. Sen gick vi in och vilade lite. Andreas tog kanoten packad med motorsåg och gav sig faan på att få bort det här jävla trädet som gjorde att vi inte fick hem vår båt. Jag betalade lite räkningar och tillslut så kom han faktiskt tillbaks med BÅTEN:).. blev en kvällstur med Belinda och Tord och lite ost och kex och chips:)  Mycket trevligt!
Nu får vi se om man orkar gå och lägga sig eller om vi som igår vaknar om nån timme skavfötter i soffan:)

Kram B


Utvecklingsdag och första båtturen

Hej på er alla galna och glada och alla där emellan! Igår var vi på Loka Brunn och hade utvecklingsdag med jobbet. Givande och en kanonföreläsning. Jag och syrran åkte i en bil. Jag vet att jag kör bil fort och jag jobbar på det men jämför med syrran så är jag ju nästan en trafikstockningsfara. Till Loka är det ju en grusväg....en väldigt slingrig grusväg och ganska lång....typ 2 mil eller nåt. På vägen hem svängde huvudvägen lite lätt till höger och till vänster gick en gammal, gammal skogsväg. Där dundrade vi upp. Till vänster alltså:P Svärnit och backning tillbaka på rätt spår igen...Gud vad vi skrattade och gud vad jag var illamående!
Mötte upp Andreas och Gry i stan för dom var inne och tankade båten innan iläggning. Katsching! 1800:-.....
Åkte direkt till svärmor och svärfar och grillade och tog båten hem..Premiärturen, härligt, ja en bit iallafall. Vår vän bävern (såg för övrigt 3 st på en sträcka av ca 200 meter) hade varit så snäll och fällt en björk över hela kanalen. Jaha det var bara att backa och försöka vända och det är ju ingen lek direkt med en båt som är lika bred som kanalen redan innan man ställt den rakt över. Gick tillslut men den nya bottenmålningen är nog inte lika fin längre. Fick åka och förankra båten och fick skjuts hem. Det var det de...nu är Andreas ute med motorsåg och tar ut sin frustration på en stackars björk som dessutom ligger under vattnet så att vi ska få hem båten.
Robin var här igår kväll också för att hjälpa oss få ordning på den nya datorn som vi köpte igår. Eller vi, Andreas och Gry åkte och impulshandlade lite:)


Världens skönaste hund! :)


Nära nu:)




Äntligen, nu är det bara solen och värmen som fattas för skit vad det var kallt...

Köket aggerar flygplan...

Nu ska jag dammsuga lite och ta en dusch för om en stund får vi besök och Thomas och Maria! Hade tänkt en lunch på Köket i Filipstad och åkt båt in men vi får väl se om vi överhuvudtaget kommer fram med den.

Kram B


Ingen rubrik:)

Nej ingen rubrik blev det. Har idétorka, haha satan vad motiverad till att blogga jag låter:) men det är jag:)
Jobbade som vanligt igår och efter jobbet så åkte vi hem och spelade spel. Bondgårdsspel igen. Nedan ser ni början till min häst som det är meningen att bli...hmmm i det här skedet har Gry redan hunnit fått ihop en hel gris. Min häst har hästmage och fårhuvud och inget mer. Hon har en himla tur i spel Grysan....



Jag lagade lite mat och så åt vi framför tvn. Kände att det var dags att börja röra lite på sig igen om man inte ska bada i sopsäck till sommaren så vi packade in kärran och åkte till Karin och barnen. Alicia lekte med en kompis och vi tog en promenad. Gud vad ungarna härjade. Förstår inte att det ska vara så svårt att sitta stilla och tyst i en kärra? Naturligtvis menar jag inte knäpptyst men man behöver ju inte skrika och låta som om en hel dagisklass är på gång....Måste ju vara hur skönt som helst och sitta där och titta och alla andras barn verkar ju kunna göra det. Jaja skönt och trevligt var det iallafall:) Återigen fick jag det bekräftat att det är härligt att bo i ett litet samhälle eller by eller vad man ska kalla Nykroppa för....Man blir verkligen "uppletat" av en "nisse" :) som ville berätta att han backat in i min bil! Händer det i en storstad? Skulle inte tro det.....allt löser sig alltid utan problem. Nej flytta ut på landet med er! Livskvalité!
Vaknade i soffan av en smärre hjärtinfarkt! Hundarna rusade skällandes nerför trappen 24.10...jag gick ner men såg ingenting utanför....Tajra gick och la sig men Hero satt i trappen och tittade ut och morrade. Jag smög runt i fönstren men såg ingenting...gjorde mig klar och gick och la mig...då börjar dom igen....på med morgonrock och upp för att titta i alla fönster....ingenting...Var väl nån grävling eller nåt förhoppningsvis. Jag vet iallafall att det aldrig skulle komma in nån här som man inte känner. Hundarna skulle försvara oss direkt:) Känns bra.

Gry har varit framme igen. Hon har lite bråttom än så länge när hon fotar så det känns väl som du tagit en whiskey eller två men hon blir bättre och bättre.

Mitt får för övrigt:P  fårmage, fårhuvud så långt gick det bra men sen avslutade jag med ett kohuvud åt andra hållet:) Men jag vann faktiskt en gång. En gång av 3 idag....kampen fortsätter, nån gång måste ju turen vända?

Andreas kom hem idag också men åkte nästan lika fort....Svärfar behövde hjälp med sin gamla Adler som han ska köra brudpar i till helgen. Bromsarna krånglade visst och det kan ju vara fördel att ha ibland. Men snart ska jag ringa hem honom. Vill inte att han ska vara ute för sent på kvällarna:P
Blir mys i soffan och Anna Bergendal ikväll!
Imorgon ska jag vara på jobbet 06.45 för avfärd till Loka Brunn! Då går jag i bästa fall upp i vanliga fall. Kan väl aldrig sluta väl... Kul att det läggs en utvecklingsdag när man egentligen är ledig......

Kram B


Febertopp....

Ska göra det omöjliga som många inte tror att jag fixar men här får ni en kort dagsrapport: Feber, bondgårdsspel där jag förlorade alla gånger! Mina djur hade fårrumpa-grismage-hästhuvud, grisrumpa-komage-häsrumpa (jo två rumpor lyckades jag med osv...ja ni kan ju tänka er hur dom såg ut medans Gry så smidigt gjorde ett får, en häst och en ko! , dammsugit, tvättat, torkat golv, struttat runt i mina nya skor med 12cm klack för att vänja mig (lite för höga för att dammsuga och torka golv i konstanterade jag) målat med vattenfärg, haft besök av mamma som sytt upp mina "sexiga" arbetsbyxor som jag fått av Emil:)=glad, feber igen, smootie, tajra har ätit sopborste, träffat Mimmie och lämnat hennes kalender, målat naglar, eurovision song contest, ingen feber:)  

Thats it folks

Kram B


Typiskt!

Jaha Andreas har varit ledig i nästan 2 veckor och Gry likaså från dagis. I morse kl. 05.00 åkte han till Norge och när jag väckte Gry så hade hon feber. Är inte det typiskt? så idag är jag hemma och vabbar. Ska passa på och städa och tvätta lite. Det känns konstigt att vara själv igen samtidigt som det har varit ovant att vara hela familjen varje kväll med! Tänk att Andreas har jobbat borta så många år att det känns konstigt när han är hemma längre perioder?? Men helt underbart såklart och fick man välja så skulle jag vilja ha honom här varje dag. Eller nån dag själv är ju skönt:P Men som Gry sa imorse när hon ringde till honom- Andreas sa att han måste jobba- Ja sa Gry, för annars kan ju inte jag och mamma handla:)
Och det kanske ligger nåt i det. Man lever efter sina tillgångar. Tänkte lägga in nån mer bild från helgen och sen ska jag försöka få ordning i tvättstugan. Gry har fått alvedon så nu hör jag att det börjar lekas på nedervåningen. Bäst att kolla läget....


Nåt med redbull? Kan det vara det kanske:)  Bästa Karin!


Halvägs upp på altanen, lite halvsliten. Hör till det tidigare inlägget:)




Det är mästerfotografen Gry som var så schysst och tog kort....

Kram B


Jajajaja här kommer en liten rapport:)

Lovade en rapport i söndags men sviterna satt ännu i så jag orkade bara inte. Hade ju inte räknat med att bli kvar i Stockholm tills söndag eftermiddag men det var en jävla tur på ren svenska att jag inte satte mig på någon buss hem. Har aldrig varit så dålig i hela mitt liv tror jag...jo en gång föresten. Julfesten med STP 07-09.....
Haft en helt hysteriskt rolig helg. Nej, det har jag ju verkligen inte men en hysteriskt rolig kryssning med goa vänner iallafall:)
Hoppade på bussen i Karlskoga.....hann till Sannakroa där första tokeriet inträffade. Och vem stod för det då? Tror inte att ni kunde gissa att det var jag...fastnade med armen i en drickakyl när jag skulle ta fram 2 xider till Karin och mig. Ehhhh shit hur ska jag lösa det här då, Jo hallå jag sitter fast:P  Dagens första asgarv från "gänget" Ja varsegoda!
När vi kom till Stockholm gick vi upp på söder och satt oss på en krog. Karin och jag köpte en supergod drink och sen skulle vi gå en sväng och titta lite tänkte vi. Jag sprang på ett par skitsnygga skor som det var 50% på. Då måste man ju köpa för då tjänar man ju 50% :P Eller??  blev ett linne och pinnar till håret också. Jag har fortfarande inte lyckats få fast dom men dom är säkert väldigt snygga i.... När vi gick på båten blev det lite hjärtklappning. Jag skulle ju agera styvmamma och naturligtvis blev vi utfrågade om det också men med kom vi. Jonte var gentleman och ställde upp att ta ett kort åt en hot brud...Nämligen Rut från "färjan" haha hon var riktigt trevlig. Ångrar att jag inte tog en bild till bloggen:)
På båten var det fest!! minst sagt. The Poodles spelade och jäklar vad jag har skrattat och dansat..och faktiskt drack jag kanske lite också....För som jag började inlägget med så vaknade jag upp i lördags morse och fick kommentaren- haha jävlar vad söt du är morsan! Tack för det, Om vrak kan bli mera vrak så var jag nog mera vrak i lördags. Familjen hade åkte till Stockholm för att hjälpa Pierre med båten och det var tur det. Bussresa hem hade inte blivit så glamorös för Bea tror jag och inte för medpassagerarna heller. Åt en halv banan på ungefär 20 min i bilen. När jag kom hem till Pierre och Nina orkade jag gå halvvägs upp på altanen. Där strandade jag i ungefär en timma...19.15 var Gry trött och tror ni jag somnade gott. Somnade 19.30 och vaknade fullt påklädd 08.10 söndag morgon. Men är man trött ska man ju sova. Duschen på söndag fm satt som ett smäck om man säger så.
Vi tog en promenad till globen och jag köpte en sommarväska. En rosa Ed Hardy-skitläcker:)
Idag har jag jobbat och gjort iordning sommarhage till hästarna. Första natten ute nu...

På G!


Ser suddigare ut än vad vi var.....


Luft!



Nu ska jag gå och lägga mig orkar inte ladda ner fler bilder idag!

Kram B



Lyckat!

Jag och syrran hade en väldigt lyckad företagsvisning igår så nu tänker vi köra hårt på den marknadsföringstypen:) Vi hade 5 företag som vi bjöd på rundvandring och lunch och 3 av dom bokade en konferens eller kickoff direkt på plats!! Skitbra så nu kör vi nästa vecka igen.
Hela dagen var kanon igår faktiskt. Bra dag på jobbet och direkt efter så åkte jag till Filipstad och mötte upp bästa Karin. Vi kollade lite i affärer, handlade lite mat, systemet och så åkte vi upp till Filipspa och solade..
Ett missöde dock......jag var till statoil och skulle hämta ut ett paket. En väska som jag skickat efter och som jag tänkte att jag skulle ha idag! Då hände verkligen det som aldrig hänt i Filipstads kommun innan....jag fick inte hämta ut paketet för att det stod i Andreas namn?? Jag hämtade 2 paket i hans namn förra veckan och har alltid kunnat visa mitt leg och det funkar...blev lite sur faktiskt. Så nu blir det ingen ny väska på Cinderella ikväll. För vi är ju snart på väg nu:P  Det ska bli skiiiiiiiiiitkul hoppas jag.
Blir hämtad här 9.30 så jag ska släppa ut hästarna, duscha och försöka smuggla med några cider i väskan.....det är bra att hålla vätskebalansen uppe ifall man skulle bli åksjuk och förlora mycket vätska:)
Tyvärr så blir detta det enda inlägget för idag och imorgon antar jag....Söndag lovar jag att ni ska få en rapport.

Ha nu en galen helg för det tänker jag ha!!!

Kram B


Redan onsdag...

Tycker veckorna går alldelses för fort. Snart är det midsommar och då vänder det igen:) inge pessimistisk jag inte:)
Fick lida lite för att man är snäll på jobbet idag. Fick förfrågan om jag kunde vara tentavakt till studenterna vid 14.30...jag hade det ganska lugnt så det var väl ok. Packade med mig en hög fakturor med tillhörande bokningar och satte mig och börja sortera. Jaha efter 20 min så var jag ju klar med det. 17.15 hade dom på sig till men jag tänkte att så länge kan man väl inte sitta? 2,5 timme?? Men så fungerar det tydligen.... 17.40 åkte jag från jobbet efter att ha suttit knäpptyst och tittat på några studenter i över 2 timmar. Det kröp i kroppen. Hade med mig en "sofis mode" och löste lite korsord i.
När jag kom hem så gjorde jag nudelwok med kyckling och kokosmjölk:) satte oss på altanen i solen och åt. Det är allt en härlig tid nu....
Åkte ner till sjön och än en gång kom vi underfund med hur fint det är där nere och vilken tur vi har som bor där vi gör:) Gry och jag hade packat lite fika. Andreas klippte gräset och det blev skitfint på udden. Nu är planerna igång på att mura upp en grill där. Vid vår brygga i kanalen har vi ingen kvällssol så där är det inge mysigt på kvällen. Bara en massa bävrar. Shit vad trött jag är. Vet inte riktigt vad jag ska skriva så jag tror att jag lägger in nån bild från kvällen istället så ska jag gå ut och släppa in hästarna sen. Jag är så fruktansvärt trött på mornarna så det skulle nog inte göra något att lägga sig före 24 nångång.

Här ett litet smakprov.


Mannen kämpar....jag och Gry fikar:)


Godingarna!


Härligt va? Spanar and....


Vacker tass!


Ohhhh fika:)


Lycka!


Donnan her self:P


Ingen kommentar....


Grodyngeljakt! Man måste gå ner varje kväll och se om dom växer..


Nån längtar väldigt mycket efter att åka båt nu:) 

Nu ger jag upp för idag!

Kram B

Jobb, jobb, jobb

Jobbat har jag och det är bra tungt när Andreas är ledig hela veckan. Men men nån måste ju dra in pengar till familjen:P  och det är det ju definitivt jag som gör...eller inte! men det är iallafall jag som gör av med pengar och det är ju en bedrift bara det:)
Nu är det nära med båten. Ska bara i en ny stereo och bottenmålas lite så är den redo för äventyr sen. Gud vad skönt. Jag älskar att packa med lite mat och grejer och ge sig ut i månskenet. Helt spontant oplanerat:P Och på dagen också naturligtvis.....kanon att ha båten på "gården". Slippa att åka till nån hamn nånstans. Det krävs lite mer planering då och det mina vänner vet ni ju att det inte är familjen Janssons starka sida direkt:) Så i helgen blir det båtåka. Först med Viking Line Cinderella och sen är det väl bara att fotsätta med donnan här hemma:)
Efter jobbet igår åkte jag och handlade lite på Ica. Hundmaten var slut igen. Det är lite skillnad på konsumtion från innan vi hade Tajra. Hero är ingen storätare direkt och i Tajra finns det ingen botten alls. Köper 15kg hundmat varannan vecka ungefär....men det är dom värda!
Kollade lite film igår kväll och sen gick vi ut och gjorde kvällsronden tillsammans...

Idag har det också varit fullt upp på jobbet. Tomt utan studenter men konferenser att sköta om istället:) Jobbade till 15.15. Då åkte jag till Helen och fick luggen klippt. Åkte direkt till Filipstad för att hämta ut ett paket till jobbet och ett till mig själv. stressad som vanligt (eller det är inte så vanligt iof) men jag skulle börja jobba 17.30 igen.....det mesta gick emot mig kan man väl säga. Som sagt så åkte jag in till stan...hämta paket. Direkt till Coop för att köpa torv att ha i hästboxen några dagar innan dom ska gå ute dygnet runt. Var slut där.....åkte till Ica och där dom sålde torv tog dom inte kort...in på Ica och stod i kön där. Ringde Karl Hedins och frågade om dom hade spån. Avbröt Ica och åkte dit istället. Fick vänta jättelänge och såg klockan gick (jag skulle ju hem och byta om och äta också hade jag tänkt) Skitirriterad. Upptäckte att jag hade en Geisachoklad som smält i fickan. Jag märkte det efter att jag stuckit handen i det och även lagt ner telefonen i den fickan 3!! gånger. Studenterna var iväg till Hagfors och jag hade frågat om dom hade 4 knivar att låna mig kl. 18.
När jag stod i kassan på inte allt för bra humör så fick jag se moraknivar. Efter att jag betalt spånet sa jag. Jag tar 5 st sådana där också. Knivar?? frågade expediten. Ja precis.........vad är det för konstigt med det då? :)
Då ringer Jonte- Har du en lite jobbig stund just nu?? Men tror du..då hade dom åkt för att köpa knivar till mig. Dom är allt bra snälla.....
Iaf så kom jag faktiskt hem till slut och åt lite snabbt. Begav mig till jobbet och fick en härlig stund med trevligt sällskap medans dom byggde badenbaden-stolar för glatta livet av allt vad skogen erbjuder. Ja lite snäll var jag så dom fick en såg, en kniv och 10 meter snöre också:P

Nu ska hästarna in och sen ska jag lägga mig raklång i soffan med benen i Andreas knä!!

Kram B

Riktigt mysig helg!

Ja herregud! Haft en kanonhelg med Nathalie och Mattias med busungar:) Vi åkte upp till Nybo i fredags kväll. Åt skaldjur (jag äter inte skaldjur men ändå) och en massa annat gott och drack gott. Rasmus och Gry leker så himla bra ihop så dom såg vi knappt röken av förrän dom låg i bäddsoffan under samma täcke och tittade på film. Dom "sov över" och gud vad det var spännande. Barnen somnade runt 24 och då tog vi "vuxna" om man nu kan säga så:P fram spelet "med andra ord". Naturligtvis ägde jag och Nathalie och det gjorde vi med Lips (typ karaoke bör väl tilläggas, namnet kan låta lite kinky annars) :P resten av natten också ( fram till 04.00 iaf) tyckte vi. Grabbarna har väl en annan åsikt men det kan ha att göra med att Nathalie och jag upptäckte att vi delat på en Bacardi Watermelon....Vi tror fortfarande att nån måste ha hjälpt oss:P
Tänker bjuda på lite bilder:P


Djup koncentration...det är bäst att dricka cider och bacardi samtidigt:)


Lika djup koncentration här...


Hahaha äger! (tycker om dig Nathalie)


Action....


Ibland svek halsen och då var det bra att blöta lite:P oftast på dom hööööööga tonerna....och ganska ofta....



Tudiluuuuu klockan kan ha blivit ganska mycket. Tyvärr kunde jag inte vända bilden men det gör nog ingen skilllnad:)


Igår när vi kom hem så somnade hela familjen i 3!!! timmar. Sen var vi ju hur pigga som helst. Vi tog en tur på 4-hjulingen och när vi kom hem fick vi ett ryck och tog fram rödfärgen och började måla. Vädret var efterlängtat så det gjorde allt lite lättare. Nu är huset målat runt om hela! Bara runt en del fönster kvar. Känns skönt.
Drog också bort en massa sly och skit som vi tagit ner runt gården så nu har vi större "majbrasa" än Nykroppa i alla fall. Iof är inte det så svårt.
Runt 21.30 kom Nathalie och Mattias hit och sov hos oss istället. Vi grillade och satt ute och åt. Första kvällen. Dock var ingen direkt törstig av någon konstig anledning. Ännu en toppenkväll med familjen Edin.


Skillnad va?


Gry var en flitig åskådare men sen drog hon på sig sina små arbetshandskar och hjälpte mig att dra ris till brasan:)


Fler godingar som tittar på.

Japp då får vi se vad den här dagen bjuder på då. Nu ska jag måla naglarna på Gry innan det blir nåt annat. Man måste ju vara snygg:)


Kram B


Riktigt slappa dagar

Jag säger som Gry....Vilket skitväder ma,0
32222 haha Tajra var med och skrev lite! Hon la upp nosen på tangentbordet.  Mamma skulle det stå:)
Vi hade en riktigt softdag igår. Åkte in till stan och gick lite, tittade på¨Marcus och Petras tomt där dom ska bygga hus, var på Ica, åt lunch på den nya thairestaurangen. Det var riktigt gott-rekomenderas. Sen åkte vi direkt till kiosken och tog en fika där och träffade Karin, hem till mamma och pappa en sväng och så åkte vi upp till Gammelkroppa och gjorde inbrott i Anders rum för att prova byxor som vi ska beställa. När vi skulle åka hem hittade jag inte bilnyckeln:) Jag är inte van att ta ur den ur bilen så jag vart mest förvånad över att jag gjort det. Andreas var däremot inte förvånad utan bara gav en stor suck.....  hade lämnat kvar den i Anders rum. Gjorde ingenting hemma heller direkt vad jag kommer ihåg. Andreas åkte iväg och åkte lite 4-hjuling en sväng. Jag och Gry pysslade lite.
Det är ju så tråkigt väder!!! skulle lagt i båten men de planerna ändrade vi snabbt.
Idag passade jag på och göra klart stallet medans resten var på äventyr. Jag har ju varit så jävla förskyld i över en vecka nu så jag har inte rört på mig nånting så efter att jag mockat 3 boxar så var jag slut. Blev skitvarmt.
Just nu undrar jag varför jag hela tiden lyfter på telefonen när det plingar till när jag vet att det är på facebook det plingar??? weird.....3 gånger har jag kollat på telefonen istället. Är man skadad eller what:P
Nu tror jag att jag faktiskt ska gå och sätta på bastun åt min käre man för han är nere vid sjön och röjer sly i regnet. Har hållit på hela dag och det blir så fint. Det kommer väl uppskattas, tror ni inte det?  Han tyckte jag skulle komma ut och dra sly som han sågat ner....ojojoj vad jag fick mycket att göra här inne..tvätta och dammsuga och Gry somnade och ja herregud....det värsta är att jag tvättat upp allt i hela tvättstugan nu så jag kan liksom inte skylla på det på några dagar:) Så en bastu får jag fjäska med.
Sen ska vi dra iväg till Nathalie och Mattias ikväll. Ska bli skitkul och ev blir vi väl kanske kvar. Den akuta sjukdomen "okörduglig" kan drabba även den bäste:) en fredagkväll.

Kanske tom blir några bilder imorgon.

Kram B


Jobbat järnet idag:)

Faktiskt så har jag det...var tom på jobbet nån minut före 8 idag! För det första när jag kom så hade jag 64 nya mail att gå igenom. Bokningar, ändringar, förfrågningar och lite onödig reklam och inbjudningar.
Satte fart och var hisnande effektiv ska ni veta:) Så nu ska jag förhoppningsvis inte jobba nåt mer den här veckan. Men man vet ju aldrig.
Andreas har kommit hem idag och ska vara ledig hela nästa vecka. Ser fram emot att ha en "hemmaman". Tänk vad skönt att komma från jobbet och maten är klar och tvätten hängd och det luktar skurmedel. Ja ni det hade ju varit nice:P men vi får väl se hur det blir med den saken. Iof uppskattar jag mer om han fortsätter måla huset för det är ju så förbannat tråkigt...brukar alltid kunna dyka upp någon bra ursäkt sådär från ingenstans lite lägligt....
Vi tänkte försöka och få i båten till helgen också och åka ett gäng till Hättälven och grilla...hoppas,hoppas att vädret blir bättre. Tyvärr så ser det väl inte så lovande ut. Fast man har kapell och värme i båten så känns det som det kan kvitta om man måste använda det:) Annars är det en helt obokad helg. Det tycker vi om! Då kan man göra lite spontana utflykter och aktiviteter. På tal om ingenting så lyckades jag "ropa" in en väska på tradera idag för......håll i er nu.....1kr, hahaha undrar hur den ser ut egentligen eftersom ingen ville ha den. Jag tror det rockar fett om jag ska citera mina syskonbarn:)

Åhhh Smirnöff är ute och bökar. Vad glad jag blir för sedan hans kompis försvann så ligger han mest och sover i sitt hus så det var lite possitivt att han jobbar på blodcirkulationen lite...(skulle jag också behöva göra nu) 
Nu ska jag passa på och gå ut i stallet medans Andreas och Gry sover så jag slipper det ikväll. När jag är själv i veckorna så är det så skönt att gå ut i stallet sent på kvällen. Börjar mörkna ute, hästarna står inne och tuggar hö och jag får en stund bara för mig själv och bara med Alfons. Så avkopplande. Men när Andreas är hemma vill jag göra det klart tidigare för då har man ju någon att umgås och mysa med:)


Kram B

Vab, flygande pizzakartonger, bränt ris och såpbubblor

Rubriken avslöjar lite av min dag. Idag märks det att jag börjar bli lite off på och vara hemma och knappt inte träffa några människor förutom Gry:)  Började dagen med att sätta mig framför datorn och föra över lite pengar till Karin:) Roliga pengar att föra över:P Åt frukost och gick ut för att släppa ut hästarna. När jag kommer in igen så pratar Gry i telefon. Mamma mormor vill prata med dig. -Mormor- jaha ska jag komma ner med pyttipannan sen eller?  Jag fatta ingenting......vad då pyttipanna. - Ja, Gry har ringt till kiosken och beställt pyttipanna.  Jäkla skitunge alltså. Då har hon lärt sig numret till kiosken och ringer och beställer mat. 10.30 var lite för tidigt tyckte jag. Vi kom överrens om att åka till kiosken senare och äta....Bra go i alla fall:)
Satt ute i solen en stund, tvättade 2 maskiner tvätt mm. Skulle ta lite grillad kyckling och glömde bort riset....luktade popcorn i hela huset. Skitlyckad dag så långt....fortsatte lite i samma spår hela dagen men det är ju glädjande för er som läser min blogg för kanske kanske kanske kan det locka ett litet leénde och det är ju härligt när man kan roa någon med sin vardag! För man är inte alltid så jävla road själv....
Åkte till kiosken och vi har ju vår soptunna precis vid riksvägen  (skrev stora vägen först men det är ju bara vi inhemska som fattar vad jag menar antar jag) stannade bilen och hade 3 pizzakartoner i ena handen och en soppåse i den andra. Då kommer det en bil som jag kände igen och den tutade. Jag höjde handen med pizzakartongerna lite lätt för att visa att jag såg dom och vips så kom en vindpust och dom blåste åt alla håll och kanter. Sprang ifatt alla!
Kiosken och sen iväg och skickade en ansökan om förtidsutbetalning av skatten. Eftersom jag har f-skattsedel får jag vanligtvis skatten i december men mina 24.000kr (glad) kände jag att det gör ju inget om dom kommer in på kontot i juni :)
Hem igen och upptäckte att det stod en liten påse kvar på trappen. Just ja det är ju en tjock hundspya och massa papper efter Tajra slickade tändvätska....jävlar men den får stå tills imorgon. Jag la mig i solstolen en sväng. Gry blåste såpbubblor och jag testade och råkade naturligtvis sätta en i halsen. Ja jag vet inte hur jag lyckades. "ibland bara händer det" :P
Tajra och katten envisades med att vara med i solstolen så jag gav upp ganska fort. Släppte ut kaninerna en stund och så kommer Lotta när hon var i stallet och säger att kaninerna har grävt en gång så det är bara massa jord som skvätter...jaha på med gummistövlar och försöka mig på att krångla mig ut ur "hönsluckan" (det är så praktiskt att ha en dörr till kaninburen på utsidan) fick in hela armen i hålet och dra ut pippi i svansen:) Dom är allt för söta ändå men det blir väl till att sätta nät i botten på utegården.


Haha Gry fotar! Scandal Queen står det för övrigt på tröjan och idag passade den ju ganska bra!


Tajra vill sitta i knät!


Första gången Tajra ser bubblor! Lite scary var det:) Bästa Hero i bakgrunden.


Börjar bli tungt nu! Ni ser mina ben skymta under :P  Charmtrollen....

Nu sover Gry och jag har bara stallet och en tvätt kvar att hänga. Sen ska jag slå mig ner i soffan och måla naglarna med ett nytt blått lack jag köpte i helgen. Imorgon blir det jobb och egentligen har vi halvdag men jag får nog jobba hela dan om jag ska komma ikapp!

Peace & Love
Kram B


VAB

"Vård av barn" för er som inte är insatta i föräldrarollen:)  Jag har ju varit förkyld sen förra veckan och nu börjar hostan ta över....Gry har hostat hela natten och snorat så vi stannade hemma idag. Men bara för det så har hon varit pigg hela dagen. Hostar gör hon men imorgon får hon gå till dagis om det inte blir feber eller nåt.
Nu har jag tagit en välbehövlig dusch och ska åka in till stan och tanka bilen. Ska handla lite också men tänkte att det skulle gå fort. Ja då ringer väl en kille som vill komma till GK ikväll men som inte bokat. Och min nyckel har syrran så jag ska hämta den och åka till jobbet och jobba lite då.........såååååååååå sugen på det just nu faktiskt:( Men jag ska vara tillbaka till 21 för då är det Svenska Hollywoodfruar!
Föresten så var det länge sedan jag rapporterade nåt som Tajrabäbis gjort.....idag drack hon tändvätska:P
Nej jag har inte tid och sitta här om jag ska in till stan och sen till jobbet.....

Kram på er/ B


jajaja förlåt!

Men jag har verkligen haft fullt upp hela helgen. En kanonhelg med Moa och Andreas på besök. Mycket skratt, mycket mat:) en del dryck och härliga stunder ute i solen!
Fredag kväll kom Moas Andreas. Vi åt lite tacopaj och massa annat onyttigt och tog det lugnt. Lördag morgon tog jag och Moas Andreas (moas, gud vad jobbigt det här kommer bli känner jag:P  ) ut Alfons på en ridtur och Moa, Gry och "min" Andreas tog en tur på 4-hjulingen. Andreas som Andreas:)  Vädret var ju kanon och det gjorde det ju inte mindre trevligt. Vi åkte in till Filipstad och åt lunch och ja faktiskt så blev det 3 nagellack till:P och 2 mystunikor...Men det lilla glädjeruset gjorde ju inte så mensmonstret försvann direkt....kanske var därför Andreas lämnade sitt mastercard hos mig;) han vågade väl inget annat och höll alla tummar han har för att det skulle funka, haha...
Gry åkte på kalas hos Alicia 17.00. Moa och jag skjutsade in henne och när vi kom hem smakade vi på nya xidern (limited edition) med smak av jordgubb och svartpeppar!!! ja, svartpeppar. Den smakade baksmälla och eftersmaken som ostbågar blandat med jag vet inte vad, urk. Eller föresten, vi åt ju ostbågar:) kanske ligger nåt i det.......
Bästa mamma hämtade Gry på kalaset för hon skulle sova där. Vi försökte snygga till oss lite för 20.30 hade vi bokat bord inne på köket. Karin var också medbokad:)
Blev en helkväll på köket med drinkar, bajapäron och mycket dans. Fullt! Kom hem vid 02.30 och då kokade jag makaroner till alla. Det var bara det att Moa och Andreas somnade så vi fick äta själva.
Igår var vi sådär halvsnygga om man säger så. Gick i alla fall en promenad längs kanalen vid lunch. Åkte och köpte pizza och sen åkte Moas Andreas hem till Aneby. Vi åkte in till stan på kalas. Åhhhh vad pigg man var:)
Moa åkte hem till Uppsala strax innan 19 och då kan jag säga så hamnade vi ganska snabbt i varsin ända av soffan.


Snart är vi på G!




Allvarliga klubben på väg till årsmöte i storskogen där dom slipper risken att träffa glada och pigga människor:P


Vår blivande strand ligger med i framtidsprojekten:P


Paus!


Promenera mera.......

Tog inga bilder från kvällen som var lite synd. Varför gjorde jag inte det?

That´s it!
Kram B

Förkyld och Karlstad

Igår hann jag inte blogga igen som ni förhoppningsvis märkte:) Jobbade men det gick riktigt tungt. Skitförkyld så helst skulle jag velat ligga kvar i sängen. Men det var ju sista dagen för veckan så det var en hel del att göra klart. Moa kom till Karin i onsdags och igår åkte hon med mig till jobbet för att sitta i lugn och ro och plugga haha ja eller hur....Åkte hem och åt lite och sen dammsög jag och la mig i soffan tills Moa kom hit runt 19. Jag hade gjort en ost o skinksallad som vi smaskade på. Sen blev det inte så mycket mer än nässpray, popcorn och en och annan cider. Låg i varsin ända av soffan och bara pratade om allt och ingenting. Skitmysigt! Just det, Moa färgade ju håret på mig. Skönt att slippa göra det själv. Det hon inte uppmärksammade var att plasthandskarna inte var helt täta mellan fingrarna....behöver väl inte säga mer än att vi använde svart hårfärg:)
Andreas hade jouren så han skulle inte komma hem förrän idag.
När vi vaknade imorse så kom vi på att vi åker och möter upp i Karlstad så kan jag passa på och lämna in min nya telefon som fått fnatt. Har haft den sen 14 mars.....
Slutade ju med att vi åkte in till stan och shoppade lite. Hittade ett par skitsnygga converse i skinn. Men dom var inte helt bekväma men nu har jag gått med dom inne ett tag så det löser sig nog. Dom är ju snygga iallafall:P
Sen blev det 5 toppar/linnen och ett par solglasögon också. Katsching!!! :) Gry fick en scarf och en ny keps och Andreas fick faktiskt 2 tröjor också. Moa fick jag lösa ut i kassan haha Skitkul hade och har vi iallafall och nu ligger Gry och Moa och kollar på Otis på tvn. Andreas är ute nånstans och åker 4-hjuling och jag ska plocka ner lite tvätt, hänga en till och sen ska vi se vad vi ska göra för mat tills Moas Andreas kommer ikväll. Tror faktiskt Karin och barnen kommer förbi också.


För 15 minuter sedan.....Nu sover Moa. Gry sa- mamma hon blundar:) 


Dagens huskur mot dunderförkylning!! Syns inte riktigt hur dom ser ut men ändå....och vet ni? den här huskuren är den enda som funkar på riktigt:P

Kram så länge så får vi se om jag hinner skriva nåt i kväll!   /B

Smärre kaos

Vaknade av att hundarna började skälla och morra eller en av dom iaf:) Tajra sover som en stock hon så hon blir mest förvirrad när Hero skäller på nåt och nästan springer åt fel håll. Haha tuffingen. Iallafall såg jag inget ute så jag släppte ut dom. Vad det än var så ska det inte vara på min gård 06.45 en onsdagsmorgon i allafall:) Solen sken ju imorse så jag tog glatt upp solglasögonen ur väskan men oj det kändes konstigt????? bildbevis nedan:P
Åkte till jobbet och mötte upp en teletekniker IGEN!! Vi fick ordning på hälften av problemen så det går framåt. Dagen flöt på. Studenterna var förvirrade som vanligt:) ang en VHS men till slut kom vi överrens om vart jag ställt den och vart dom egentligen skulle ha den. Dom går ju sprängkurs nu och då kan ju lätt förvirring ställa till det kanske...bara en gissning, inte vet jag. Karin och William kom upp efter lunchen och fördrev lite tid. Wille satt i mitt knä när jag skrev veckoplanering. Han är så liten och nätt om man jämför med min donna! Mysigt!
Tog med mig 3 säckar kol och åkte hem och la mig en stund. Gry följde med Eva ut i stallet 1 timme. Skönt för jag är skitförkyld och mindre pigg.
Gjorde delikat husmanskost i form av makaroner och falukorv. Tror jag är orolig för sämre tider eller nåt för när jag reste mig upp kände jag nåt kallt....jodå för säkerhets skull hade jag 2 makaroner mellan brösten:)
Åkte till Ica med mamma och Gry tokade sig hela tiden. Kom hem med dubbelt så mycket som jag tänkt. Blev lite sena och jag höll på och buda på ett par marinblå converse på tradera och insåg att, helvete jag kommer inte hinna hem. Ringde Karin och bad henne logga in på mig.........Så jävla bra och säga fel lösenord till henne 4??? gånger. Ehhhh nu är ditt konto spärrat en timme...Kom hem och loggade in. 1 minut missade jag auktionen med. Ibland blir man bara så jävla dumsnål!! Under tiden jag gjorde det så sprang Gry runt och borstade tänderna på Hero med sin tandborste, Tajra packade ur en icakasse, slickade på alla bananer och låg och åt ett ben som fortfarande var inplastat. Gry ringde upp Andreas men vägrade prata så medans jag försökte ta luren från henne när hon sprang runt i huset och skrek så ringde min mobil. Pratade i båda lurarna samtidigt.
Nu sover Gry och jag känner mig som Fiatätinäsanjagvetintevadjagheter eller nåt:) 

Kom precis på nåt jag inte får glömma imorgon. Jag måste bära fram en stege till sotaren. Tänk vad bekväma dom är dom där sotarna:) Stege ska vara framme annars sotar dom inte,  tak ska vara skottade på vintern annars sotar dom inte, fri väg till pannan annars sotar dom inte och så går dom bara därifrån med sot i hela huset och så får man städa efter dom sen!!! Det är väl ingen som rensar mitt skrivbord så jag kommer åt tangentbordet på morgonen??? Eller hämtar min post i postfacket?? 

Jaja nu ska jag inte hetsa upp....men jo sopgubbarna har det ju likadant. Behöver inte ens gå ur bilen för att tömma en soptunna. Står den inte i rätt position så tömmer dom inte. 

Nej, vad får man allt från?


Inte konstigt att det inte kändes ok:P 

Nej nu ska jag natta djuren och ta kvällen. Är det nån som känner sig manad så får ni gärna påminna mig om stegen runt 07.30 imorgon:)

Kram B

 

Måndag och Tisdag på en och samma gång.....

Då ska vi se vad som hänt här då:) Morgonen igår började väl sådär. Precis när vi skulle åka så låste Gry in sig på toan och sa att hon skulle kissa. nej tänkte jag, inte urinvägsinfektion igen eftersom hon nyss kissat. Hon vägrade öppna dörren och det visade sig att hon fått räserbajs i byxorna 07.45.....bara att byta om och komma senare till dagis. Jag började "baklänges" på jobbet med att göra i ordning allt som skulle göras tills idag ifall dom skulle ringa från dagis men det gjorde dom inte som tur var.
Det hade gått jättebra för hundarna i hundgården också. Det var ju första dagen igår och jag förväntade mig stora grävda gångar, tuggat gunnebo och tassavtryck på väggarna men det enda var att Tajra tuggat sönder en biabädd. Och dom låg ute och solade sig när jag kom hem och verkade ha det så skönt så:)
Gry var ganska trött och sliten när vi kom hem så det blev inte många knop där. Vi gjorde pannkakor och hundarna fick resterna.
Jag dammsög som jag gör varje dag efter jobbet, putsade 1?? :) fönster till och satt på tradera en stund och sen gick jag ut i stallet.
Jag tänkte att idag ska jag göra nåt så ovanligt som att lägga mig i soffan och titta på ett helt tvprogram. Hollywoodfruar. Så sköna människor. Man kan beskriva dom med lite andra ord också men för en gångs skull ska jag vara tyst:P  Anledningen till att jag försöker undvika tvn är att jag somnar direkt så jodå. Vaknade vid 23.30 och orkade knappt öppna ögonen, blinkade som ett trasigt trafikljus när jag skulle gå upp så något bloggande blev det inte. 

Idag då.......känner mig hängig, ont i halsen och illamående....men jag åkte till Storfors Hotell på sista utbildningsdagen i "exportstegen" och hade en himla trevlig förmiddag. Tillbaks till jobbet runt 14 och laddade för säsongens första vildmarksstig 17.00. Jag hade tur och deltagarna tyckte det var lite kallt så dom valde att bada vedbastu istället och där behöver ju inte jag vara med:P Till fördel för det mesta men ibland så skulle man väl kunna ställa upp och bada:P 
Åkte till Filipstad och tankade bilen som jag glömde när jag var i Storfors. Man kan faktiskt åka ganska långt när tanklampan lyser. Kan vara bra att veta för er som aldrig testat:)
Kom hem och skulle rosta bröd tänkte jag. Sprang fram och tillbaka och så försökte jag sätta i rostmackan men det gick inte.......haha tog en stund men jag hade visst redan lagt i en:P 
Karin kom ner en snabbis och vi pratade lite skit och åt cheesecake. 

Imorgon kommer Goa Moa!! ska bli så underbart och se dig igen vännen och på fredag sluter bådas Andreaser :) upp. Ser fram mot en skitkul helg.
Nu mina vänner har det slutat att ropa mamma från Grys rum så jag ska ta på mig hästkläder och gå ut. Tänkte klippa ränder i Alfons man men jag orkar nog inte idag. Får lägga in ett bildbevis när jag fixat det. Han brukar bli så söt så:)

Kram B
 


En del skit gjort:)

Med tanke på rubriken så betyder det inte att jag sprungit på toa hela dan utan att vi fått lite tråksaker gjorda under dan:)  Vore ju tragiskt att börja blogga om diarré! haha! Var lite trött imorse. Varit uppe i natt för det var hundar som somnade alldeles för tidigt igår och hann att bli kissnödiga några timmar för tidigt. Gry vaknade och var kissnödig och så en man som kom in vid 4-snåret tror jag klockan var. Det var Andreas som kom hem naturligtvis inte en främmande man.
Började dagen med frukost (ovanligt) och sen började A kolla över båten inför sjösättning:) Vill lägga i den till helgen jag men han är lite tveksam....Jag tog det stora steget att leta fram gjejer för att putsa fönster. Letade och letade och naturligtvis hittade jag ingen fönsterskrapa. Mamma kom ner med en:)  När jag började putsa och tyckte det blev lite långtråkigt gick jag ut och la mig på farstugolvet i solen med hundarna och en katt....jag tröttnade ännu mer när jag räknade fönsterrutorna. Jag började i hallen och det var minst sagt ganska dumt för när jag räknat att det var 150 fönsterrutor i bara hallen så såg jag många timmar framför mig. Nästan hela nedervåningen fick jag klart iallafall. Ska fortsätta under veckan.....Kanske:)

Sågade upp ett hål till hundarna genom ladugårdsväggen. Andreas stod på utsidan med motorsågen och jag på insidan beredd med en vattenslang. Väggen var timmrad och isolerad med nåt ludd av nått slag så vi var lite oroliga att det skulle ta eld men än så länge ser jag ingen rök. Imorgon blir första dagen som hundarna ska få vara där medans jag jobbar:) Hoppas att dom är innanför staketet när jag kommer hem.
Har hunnit med en sväng till kiosken också. Får passa på och träffa mamma och pappa där mellan kunderna. Har varit uppe till jobbet nu i kvällningen och dukat om konferenslokaler tills imorgon och när jag kom hem så sov hela familjen? Gry, Andreas och båda hundarna. Jaha tänkte jag. Mat lär vi ju äta ändå så jag gjorde fyllda tortillas med kyckling, sallad och kebabsås.
Nu har Andreas åkt till Norge igen och jag ska gå ut och släcka i stallet. Sen blir det duschen och sooooova.


Längtar!!!!! Slussar.....


Moa, Karin och jag i Hättälven! Fikarast i livsnjutarfabriken:)

Men snart är vi där!

Kram B


Skön dag!

Eftermiddagen och kvällen löpte väl ut idag också:) Fredrik och Sandra med familj kom hit och fikade lite. Jag mindes fel föresten (se tidigare inlägg) Sandra körde.....men några glas vin blev det väl för mig ändå. Kände mig som supermorsan när jag hade vinglaset bredvid mig medans jag bakade negerbollar med Gry och Zmilla:) Var länge sedan vi sågs nu och Zeb har blivit en riktig charmör. Gud vilken skön unge om man får säga så. Fullt ös och skitrolig ( men det funkar lika bra som preventivmedel som roande charmkurs) Ja det var iallafall kul att se er igen:) hoppas det inte dröjer lika länge till nästa gång.

Sen blev jag helt enkelt superfrugan också tror jag:) Pratade med syrran och där var det ett gäng som skulle ner till "köket" och titta på Diezel unplugged. Andreas var lite sugen så jag skickade iväg honom till krogen, tog mig två glas vin till, dammsög upp lite chips och annat smått och gott och plockade undan i köket, värmde lite mat och nu har jag precis varit och mockat stallet och släppt in hästarna!
Men nu dricker jag cocacola vanilla. Jag är ju inte alls förtjust i kolsyrat annars men cola vanilj går ner som smör går åt i solsken:) märkligt?  eller märkligt och märkligt. Det är väl inte så märkligt egentligen:P  Säger inte varför, haha......


Negerbollsbakning! dom var så duktiga och supersöta naturligtvis:)


På väg på nya upptåg eller nåt? ärligt talat vet jag inte riktigt vad jag gör:)

Zzzzzzzzzzova i soffan känns lite rätt i tiden nu faktiskt.

Kram B

:)



Ja, när man råkar förstöra får man laga:)  Lite överdrivet med arbetsbyxor på sig när man bygger pärlplatta tycker jag:P


Städat, städat, städat.....både ute och inne. Hundarna har haft provvisit i hundgården. Gick skitbra. Trodde dom skulle skälla men icke. Dom hade fullt upp med att tugga gunnebo och gräva:)

Jag och Gry har varit in till Ica och handlat lite tills ikväll för vi får Karlstadsbesök:)  Ska bli skitkul och träffa familjen Alstad igen för det är sjukt länge sen!  Om jag inte minns fel så skulle Fredrik köra också så jag kanske kan bjuda Sandra på ett glas vin! Fast man ska väl inte ropa hej än för ibland minns jag ju lite fel:)

Kram så länge, B



RSS 2.0