Nyss hemkommen:)

Har precis kommit hem från en trevlig hockeykväll hos Lena och Mattias men jag ska kanske börja i rätt ända av dagen. Är väl onödigt att ta dagen på arabiska idag:)  (baklänges alltså)
Ja, vad började Bea "startkablar" Jansson dagen med då? Jo då startade bilen med startkablar idag igen. Börjar bli bra på det här nu men ojojoj vad irriterad. Men inatt är batteriet på laddning och ska få ny batterisyra eller nåt liknande.
Väl på jobbet så gjorde jag faktureringsunderlag på en massa fakturor och betade av massa mail som låg. Andreas och Gry kom till jobbet och åt lunch idag också. Lite familjegos på lunchen gör ju eftermiddagen lättare. Nu brukar ju eftermiddagarna vara lätta ändå när Belinda börjat jobba men idag hade hon kundbesök hela eftermiddagen. För övrigt har vi ägnat oss åt att göra olika golfpaket med olika golfbanor i närheten. Det är ju inte helt lätt när man pratar greenfee, järnnia, över par, under par och bunker hit och dit och man har inte en aning om vad det innebär:) men bra tror jag att det blev.
Jobbade inte över idag i allafall men naturligtvis fick jag starta bilen med startkablar även när jag skulle åka hem....är så jävla bra på det nu. Skulle säkert vinna en tävling i att koppla startkaplar på snabbast tid:) om nu det är nånting att skryta med! När jag kom hem gjorde jag klart stallet och nu ska ni få höra....jag har nästan inte kommit ur chocken  (men det hjälpte med ett par glas rödvin) men vi bestämde att vi skulle åka in till Lena och Mattias och kolla hockey, äta smörgåstårta (skitgod) och ta ett glas vin. Fick bråttom då vi tänkt hunnit handla i stan och Andreas följer med ut och hjälper mig i stallet!!!!!! men förstå vad jag tyckte det var mysigt. Han är ju allergisk mot hästar så därför brukar han inte sticka in näsan där allt för ofta men det kan ha nånting att göra med att jag fann honom med en öl i solen på balkongen när jag kom hem och att han gärna ville ha en till inne hos Mattias så fort som möjligt:) Haft en jättetrevlig kväll precis som vanligt på Kasinovägen. Jag och Lena passade på att gå en promenad med hundarna medans hockeyn var. Mörkt, lerigt och vårflod men mycket trevligt:) och det rättade ju till stegmätaren idag så jag kom i fas igen:)
Som sagt så har vi precis kommit hem, Tack Robin för skjutsen igen! och efter några glas rött, mycket mat och testpanel på en kommande chipssort (var riktigt god så där har ni nåt att se fram emot....) så är jag skitmätt, skittrött, och skitsur för att jag kommer att vara skittrött imorgon bitti:)  

Sov gott, Kram B 

Slipper somna själv:)

Än så länge är det sååååå skönt att Andreas är hemma och ledig:) får se om vi trampar på varandra till helgen:P  men det är faktiskt lite tungt att gå upp på morgonen och åka till jobbet.
Har varit fullt upp på jobbet idag. Och inget konstigt har hänt. Ja, Andreas bil startade ju inte i morse som jag skulle ha för hade den gjort det hade jag kommit i tid idag faktiskt. Börjar bli många ursäkter nu men det är ju sant:)
Jobbade över en timma och när jag kom hem åt vi mat och så frågar Gry- Mamma, varför skriver du så många prickar när du skrivit klart?? Hon håller på och lär sig bokstäver och skriva..... haha kolla prickarna! jadu sa jag. Ingen aning men mamma tycker om prickar:)  inte den brightaste förklaringen kanske men den gick hem.
Har varit och tränat och satan vad jobbigt det var idag. Helt slut i kroppen. Tänkte att jag skulle minsann inte göra armhävningarna med knäna i nu när man börjat kunna göra en del och började göra vanliga....haha jag säger inget mer:)
Nu har jag kollat på Hollywoodfruar och sen gjort stallet klart medans sporten var så nu ska jag faktiskt gå och sova! Får se om morgondagen har något roligt jag kan skriva om:)

Lägger in en bild från Lek & Buslandet som jag fick mailat av Nathalie idag. Snacka om tunnelseénde:)




Kram B


På topp igår och lite sliten idag...

Eller lite sliten är väl att ta i underkant.  Jag har precis börjat piggna till och ätit mat! Det här med "dagen efter" är nog det enda fenomenet som jag kan erkänna måste bero på åldern:) Jag blir så sjukt dålig och det blir bara värre och värre. Iof festar man ju inte direkt som man gjorde när man var 20 men ändå.
Strax innan 16 igår kom Karin och hämtade mig. Vi åkte hem till henne och gjorde oss lite snygga (snyggare) och pratade en massa om allt mellan himmel och jord. Det var länge sedan det bara var vi två och det var skitmysigt.
Andreas hämtade upp oss vid 18 för då bar det iväg till Gka där studenterna bjöd på Fiskefest. Maten var riktigt god och humöret på topp. Jag och chefen med fru var de enda från personalen så det var lite synd när studenterna ordar nåt. Det brukar vara vi som oftast representerar personalstyrkan. Som sagt så var middagen supertrevlig och det sjöngs snapsvisor hej vilt. (ingen snaps för min del) Sedan begav vi oss till baren och fortsatte där. Det var länge sedan jag hade så roligt och jag är glad att jag åkte upp istället för att sitta hemma och tänka på allt jobbigt som är nu. Dansade bugg som aldrig förr och det var ju lite kul och damma av dom kunskaperna. Men balanssinnet tyckte inte att det var lika kul. Kan det också vara åldern kanske? :) För det kan väl inte vara drycken??
Och i svårslaget sällskap och en partydrottning som respektive den kvällen vill man ju inte att kvällen/natten ska ta slut......
Började liksom bara bli vi kvar som så många gånger förr så vi kom på att vi skulle försöka ta oss hem...ringde världens bästa systerson strax efter 04.00:P  han sov kan jag säga...men när jag sa att sov vidare du vi fixar det ändå så svarade han. Men hur kommer ni hem då då? vet inte sa jag. Nej där ser du, jag kommer!  så strax efter 04.30 smög jag in hemma. Kom på att klockan var ju faktiskt 05.30 men jag ställde inte om dom förrän nu idag på eftermiddagen. Kändes bättre så:)
Tack Karin och STP för en kanonkul kväll!!
Nu har jag varit uppe ur soffan i ca 1timme så nu är det dags att samla lite kraft framför wipeout innan jag ska gå ut i stallet och göra ett ryck.

Kram B


Tappat blogginlägg....

Hade faktiskt inte ett dugg lust och blogga igår så som ni märkt så sket jag i det. Hade inte lust till nånting (ehhh jo föresten;P ) Mycket som hänt och snurrar i skallen men ändå fanns inga ord....tar nya tag idag och rapporterar vad som hänt idag iallafall!

Jag glömde att köpa bröd igår (konstigt) så imorse tänkte vi ta en promenad till kiosken och äta frukost. Det var bara det att Gry vaknade 07.00 och skulle titta på film. Vi somnade om en liten stund men gick upp strax efter 8. Skithungrig.......och kiosken öppnar ju 10. Fick ta fram min husliga sida och baka scones. Och hur gott är inte det med massa Bregott och ost på. Inte så himla nyttigt men varför ska man vara det om man mår bra? Och mår man inte bra så har man ju ännu en orsak till att äta onyttigt:) Ja jag är ganska bra på att tröstäta och inte att glömma tröstshoppa. Det löser ju verkligen alla problem:) för en stund iaf.
Jag och Gry gick ut och gjorde stallet klart och hon var med mig i ca 10min. Ända tills Andreas startade 4-hjulingen och så var dom borta...Förstår inte varför det är roligare med 4-hjuling än hästar??  Man kan ju gilla båda men nån hästtjej verkar vi inte lyckats med....

Varit in till Filipstad och ätit på kinan och handlat lite. Beställt en "strumpa" till min mobil då jag alltid har den i handväskan och i jackfickan och vi tjejer vet ju att det får plats ett helt liv i både väskor och fickor:)  och mycket som kan skada en telefon.........en rockig svart och ceriserutig:)
Hunnit hälsat på i kiosken och hos svärfar och svärmor också.
Nu ska jag slänga ihop en tacopaj och så ska vi picknicka iväg till brorsan och umgås lite. Barnen ska måla påskbrev.

Ha en crazy kväll nu så hörs vi imorgon! Men kanske inte i morgon kväll för då lutar det åt välbehövliga tokigheter.

Kram på er /B

Mitt jobb!

Vem skulle inte trivas i den här miljön?? :)


Brogården- konferenslokal och 11 dubbelrum


Egen badplats:)


Ett hörn av uteterassen på matsalen. Äta lunch i ljudet av porlande vatten:)


Kontoret! Här inne huserar jag i receptionen.


Vedbastun (huserar jag också i ibland, dock inte på arbetstid)


Lunch? Fika kanske? :)


Rustika smedjan. Grillplats, festplats, vinprovningar mm


Ja det var bilder från min jobbmiljö. Helt ok faktiskt:)


Men nu måste jag jobba lite också:)

Kram

Helt tom....

Så känner jag mig just nu iallafall...men tillsammans är man starka och det ordnar sig.
Var ju så glad över att jag fått sova 3 hela nätter i rad i helgen och tänkte att nu har nog Tajra blivit "vuxen" och inte behöver kissa på nätterna. Och Gry har faktiskt också sovit hela nätterna igen. Men tji fick jag. Igår natt och natten tills idag har jag varit uppe igen. Igår natt var det bara hundarna och natten tills idag skulle hundarna ut vid 02.00. Gick och la mig igen 02.15 och somnade och 02.50 vaknade Gry och var kissnödig och ville ha välling då hon somnat ifrån den på kvällen...bara att tassa upp för andra gången och som jag sagt förrut tror jag så är det tur att vi inte bor i ett bostadsområde med grannar.....och insyn. Jag är alldeles för bekväm för det.
Idag fick Benitha ta med Gry hem från dagis när hon hämtade Kevin. Jag fick ett mail från en man som bokat rum under 2 veckor till sommaren för ett gäng botanister att han tänkte komma och titta på anläggningen 16.30 idag...jaha där ser man och eftersom jag älskar mig jobb:) så fixade jag barnvakt och jag blev kvar till 17. Åkte vägen över Filipstad när jag skulle åka hem och tankade bilen. Tanklampan har lyst i 2 dagar så jag tänkte att det var lika bra och åka och tanka medans jag reflekterade över att lampan lyste:) 
Väl hemma så ägnade jag den första halvtimman med och samla ihop tvättkorgen som hade löst upp sig i molekyler på hallgolvet av någon underlig anledning. Funderade på mat och kom på att jag hade pannkakor kvar sedan igår så jag stuvade ihop 2 st rullar med sylt och grädde åt Gry och gjorde ost och broccolisoppa åt mig. Skitäcklig......åt 2 rostmackor istället och gav hundarna soppan. Dom åt....knappt:)
Och nu är jag skithungrig....konstigt...eller inte. Men jag är inte bara hungrig utan börjar bli rejält trött också. Ska väl gå ut i stallet nu men idag har jag verkligen ingen lust alls...Men det är ju ett måste och jag piggnar väl till när man väl går ut....Imorgon är iaf sista dagen inför helgen och Andreas kommer hem. Skönt!!

Kram B


Djup och känsloladdad och ett ganska personligt inlägg....

Längtar skitmycket efter Andreas nu. 3,5 dagar från varandra är helt ok och jag trivs med att vara själv under veckorna och behöver dom där dagarna för att få min "rytm" på vardagen. Jag är rädd för att börja trampa i samma spår dag in och dag ut som många gör och inte har någon egentid alls. Man anpassar sig väldigt fort efter varandra och jag känner att vi lätt går på varandra. Jag tror jag skulle ha svårt att komma hem 16.30 mån-fre, ställa mig och laga mat tills Andreas skulle komma hem tidigast 18.00, Klara i köket 18.45, fokusera på Gry tills hon ska sova, hamna framför tvn och sen sova för att båda är så slentriantrötta. (nytt ord kanske) För att sedan hinna göra allt man inte orkat på veckorna under de 2 futtiga dagar som är helg! Det är väl inget liv heller. Nu är det väl lite extremt exempel men det är ju så en del har det.....vill ha det dessutom eftersom dom inte gör något åt det.  Nej, själv 3,5 dagar och lediga tillsammans 3,5 dagar är perfekt.
Men 2 veckor är sjukt mycket längre än 3,5 dagar och nu vill jag bara att du ska vara här och gosa med mig!!! oss!!!!  Äta mat tillsammans, prata, skratta och LEVA!  Men nu är det bara 2 dagar kvar så jag ska väl överleva.

När jag ändå har en sån här "gud vad jag älskar mina nära och kära"-dag så fick jag ett sånt enkelt men betydelsefullt sms för en stund sedan från en ganska nyfunnen vän. Det stod kort och gott- Tack för att du är min vän:).   Gud vad det värmer inombords och få ett sånt sms. 

Man har ju många "vänner" runt omkring sig men bara ett fåtal som man är väldigt nära och pratar med varje dag.
Karin du är nr 1! Love You
Förutom dig bruden och dig Älskling så är det ett främst 2 personer som jag pratar med varje dag, mycket och ofta och om allt (ni vet vilka ni är va? ) Mmmmm, Mimmie och tro det eller ej men jag tänker faktiskt på dig Jonte;) som alltid ställer upp i vått och torrt och är helt underbara människor. Det känns som om vi känt varandra mycket längre än vi gjort och ni betyder oerhört mycket för mig. Vill bara att ni ska veta att jag finns för er vad som än händer och när på dygnet det händer! Men det vet ni väl?

Men såklart betyder alla mina vänner oerhört mycket! Utan både er och Andreas hade jag inte fixat att vara själv på veckorna med allt vad det innebär när man har barn, massa djur och en stor gård! 

Nu ska jag sluta vara så sentimental för jag tjuter ju ihjäl mig här!  Den tuffa, glada, tokiga och självsäkra tjejen är fruktansvärt känslig kan jag säga.....gråter alldeles för lätt. Och då menar jag alldeles för lätt. Om man blir tillsagd att gå ut från Lejonkungenbion för att man snyftar "för högt" så säger det väl en del:) Och är man dessutom över 22 när det händer så säger det ju också en del:) 


Ta hand om er nu! Och bry er om varandra! Och gråt massor så jag slipper att känna mig ensam;)

Kram B












Nu är det nära....

På jobbet 08.02 så nu är det nära:) . Ska sitta på utbildning med exportstegen ända fram till lunch idag..känner att jag har massa annat som jag skulle behöva göra :( 
Och idag skiner ju inte solen heller men det är ju tur att man är sån solstråle själv;) så dagen blir toppen ändå!

oj, nu börjar utbildningen om 3minuter. Kanske ska ta och gå ner!

Kram B 

14000 steg enda anledningen!

Min måndag har varit toppen som nästan alla andra dagar:) Kom ju inte i tid till jobbet som ni sett men annars så. Vill tacka goa syster för att hon förgyller dagarna på jobbet nu:) det värsta är att dagarna går så fort så det känns inte som om vi hinner hälften av vad som ska göras. Eller borde göras för det är ju allt tråkigt jobb som man samlar på hög.
Efter jobbet så blev jag och Gry bjudna på mat hos Karin. Perfekt då man inte direkt skriker tudiluuuu över att laga mat varje dag när man kommer hem. Lite halvtrött och med en hungrig dotter. Lax och Quinoasallad bjöds det på och det är ju inte helt fel. Riktigt gott var det och barnen hann att lära varandra lite hyss innan det var dags för träning. Nånting hände idag...jag har aldrig sträckt mig förrut så jag kan inte säga att jag gjort det men jag fick skitont i baksidan av ena låret. Varje gång jag skulle sträcka lite på det så knöt det sig. Ena skinkan blir stenhård. (synd att det inte var båda) Känns som om jag ska få kramp men det går aldrig så långt. Ja skit samma men ont gör det och jag skulle betala mycket för att få massage right here right now!! Är väl ont om massörer som har jourtid med hembesök 23.30 på kvällen. Risken finns att dom isåfall förväntar sig både det ena och det andra:)

Kom in från stallet för ca 15 minuter sedan. Har en överkåt katt som stryker omkring och uppvaktar våran sessan...herregud hur dom låter. Som ett lejon som satt en antilop på tvären i halsen ungefär. Hemskt...

För en stund sen la vissa knappar på min telefon av också. Och innan jag fick bort batteriluckan eller vad den kallas så fick jag nästan totalt utbrott..varför ska det vara så komplicerat? Och efter det så fick jag inte tillbaks den igen.

Ska knyta samman med rubriken idag. Återigen stegtävlingen på jobbet. Precis i denna stund 23.35 har jag gått 13855 steg och enda anledningen till att jag inte sover än som jag borde eftersom jag kommer kunna agera zombie imorgon bitti är att jag är ju så nära 14000!!!! Men framför datorn blir inga steg gådda så nu ska jag gå runt och borsta tänderna i 145steg. Lite maniskt;) eller psykiskt eller nåt:)

Kram B


Nej......inte idag heller

Nej, kom inte till jobbet i tid idag heller. Men idag låg jag rätt i tid men då var bilen totalt igenfrusen både på utsidan och insidan?  Det tog ett tag att få insidan skrapad. Blir lite konstiga vinklar. Och sånt kan man ju faktiskt inte veta:) eller hur?

Och så försökte jag gömma mig på dagis imorse men "nån" ropade- Körde du fast med bilen igår när du åkte från oss?   Hehe- Ja jag gjorde ju det men det löste sig. - Ja för jag såg spåren och det var ju ett under att du kom upp...- Ja det gick bra......kvinnor kan tänkte jag;)
Nej nu får jag besök kl. 9.00 så det är dags att börja göra någon nytta. Härlig dag idag för övrigt:)

Ha en underbar dag och gå ut i solen med er om ni har möjlighet.

Hörs ikväll/  Kram B



Tål inte ägg kontra öl....

Oj vad glad jag blev när jag vaknade idag och det var snöstorm alá allan ute! Flingorna var ju som färdiga snöbollar. Vad vill han ha sagt där uppe egentligen?? Idiot!! Nu har vi haft en kanonvinter ge oss kanonsommar nu också, amen!!  (Kanske inte skulle varit så hård på orden i början?:) ) 
Trotsade ändå och gav mig ut på långpromenad med Tajradonnan medans Gry var hos en kompis och lekte. Jag blev skitblöt....När jag skulle skjutsa Gry så blev jag varnad för att det var jättemoddigt på infarten så jag kunde ställa mig på vägen och släppa av henne. Det gjorde jag...när jag hämtade henne däremot kom jag på det precis när jag svängde in och fick lite "släng" mot diket...men ingen fara. Sen skulle jag hem och satan i gatan vad jag körde fast men vår bil är en klippa och tar sig igenom det mesta:) Med rätt förare tihi.....-Lite bakåt, snösprut.....lite framåt åt andra hållet, snösprut.... Gry- Mamma vi har kört fast!  Mmmmmm- Mamma vi har kört fast- Mmmmm det har vi men mamma fixar det här...Plattan i mattan och helomvändning för att få lite nytt fäste och yeeeehaaaa vad fort vi var ute på vägen. (hann inte ens kolla om det kom någon bil) Det gjorde det inte och inners inne visste jag ju det. Jag hade ju kollat några sekunder tidigare...... Det funkade verkligen och jag blev förvånad själv.- Gry, du klarade det Mamma, vad duktig du är:)  Rakt in i hjärtat! När jag åkte därifrån såg jag förödelsen på deras infart. Såg förjävligt ut. Skulle jag gått in igen och talat om?  det är alltid sånt där man kommer på lite försent och det blir pinsamt om man åker tillbaka.. Blir solglasögon och peruk imorgon bitti till dagis:P Ev kan det bli klassikern också- Det var inte jag:)
Det var första gången Gry var hemma hos kompisen och mamman ville bjuda på fika. Gry sa att jag tål inte ägg!  Så hon hade fått en banan...Hon har aldrig varit allergisk mot någonting. Ideér. Sen hade hon sagt att hon tycker om öl..ANDREAS!!!! Det är jag som får stå där i hallen under veckorna- men lilla vännen du är ju inte allergisk mot någonting. Jo säger hon, Jag tål ju inte ägg...och öl herregud vilka idéer barn har och så litet leende och hundögon.

Nu ska jag gå ut i stallet och sen göra en "varma koppen" och försöka komma i säng tidigare än 23.00 idag för imorgon ska jag ju göra ett nytt försök att komma till jobbet i tid:)

Kram B

Lugn lördag

Även inatt har jag fått sova hela natten. Börjar ju kännas bra det här:) Gry vaknade runt 08.30 så då la vi oss och myste och läste Bamse. Frukost och så satte vi på oss och gick ut. Fy faan rent ut sagt vad blött det är ute. Och det lär ju inte bli bättre än på ett tag. Vart ska allt vatten ta vägen? Dit det kom ifrån? :) Vi släppte ut hästarna och mockade stallet. Efter en välbehövlig dusch så åkte vi in till Filipstad. Köpte en ny vattenkran till stallet då den andra frusit sönder och var tvungen att skriva mitt telefonnummer på kvittot??!!  Snacka om gammalt raggningsknep tänkte jag men så var det ju inte:) Den nya lagen om "den svarta boxen" som ni säkert hört talas om ska ju göra det svårare för främst småföretagare att stoppa viss del av intäkterna på en dag i fickan. Den butiken jag handlade i kunde inte ha någon box än då den inte synkade med deras datasystem och då var dom tillsagda att ta telefonummer till alla kunder och skriva på kvittot. Hade kranen jag var i akut behov av funnits även i nån annan butik så hade jag aldrig gjort det. Är ju skitskumt, eller hur? Kändes inte alls ok.
Men nu sitter den på plats iallafall.
Vi tog vägen förbi kiosken och träffade mamma, pappa och storasyster en sväng. Det är liksom dit man får åka om man vill träffa dom om dagarna.
Kvällen har varit lugn och ganska tråkig. Plockat lite, tvättat mm. Jag har även roat mig med att bränna en grandiosa pizza i ugnen och halvt slagit ihjäl mig i hallen:) det var en ganska komisk vurpa och hade garanterat platsat i sån där hemvideotävling. Jag hjälpte Gry på toaletten när jag hörde Tajra försöka öppna en dörr. Jag sprang dit och skulle sparka till henne i baken då hon sprang iväg och effekten av att jag tog i ganska mycket och sparkade rakt upp i luften gjorde ju att mattan jag stod på med ena benet halkade undan. Båda benen i vädret och världens smäll. Rumpan och armen ömmar en del:) Tajra sprang fram och slickade mig i hela ansiktet...
Nu är det lugnt i huset. Gry har lagt sig och hundarna vilar.



Kvällsmys på högsta nivå!! 


Kram B






7000kvm tok!

Kom hem från Lek & Buslandet i Örebro för en stund sedan. Nathalie, Rasmus, jag och Gry! Helt slut men gud så skoj det är! Ni som inte varit där än med barnen åk dit. Absolut värt varenda krona. Har ni inte barn (för annars får man inte gå in) låna nån annans!

En tanke jag fick när vi var där var att hur orkar man sitta och fika i 3 timmar som uppenbarligen vissa föräldrar gör. Eller sitta med en dator och jobba?? Det är ju superkul och klättra i alla labyrinter, krypa i tunnlar och åka rutschkana och inte att förglömma kriga med softballkanoner. Nu hände det väl en incident när jag ändå nämnde softball som inte var riktigt meningen men jag tror ingen såg mig:)Som vanligt tror jag att jag har förmågan att vara osynlig ibland. Jag råkade skjuta en grabb (runt 6-7år) rakt i bakhuvudet. Men jag var som blixten och duckade bakom en plint, Nathalie stod brevid och laddade och fick ju se vad jag gjorde så vi gömde oss lite snabbt och skrattade lite lätt..eller ganska mycket:P Tokigt det kan bli.
Man känner sig inte direkt som junglegeorge när man ska över,under,upp,ner och igenom och ibland får man liksom inte riktigt plats utan man försöker vika sig i alla möjliga och omöjliga vinklar. Bla så gav jag mig attans på att jag skulle kunna klämma mig igenom 2 rullar som satt ganska tätt men rullade ju väldigt lätt på sin ställning med ja jag vet inte hur jag gjorde men huvudet först iallafall och jag fick kämpa...trodde ingen såg mig som kände mig men vips så fick jag se Nathalie en bit bort- Ser bra ut, glöm inte att hämta upp inälvorna som blir kvar på andra sidan nästa varv skrek hon sådär inte allt för diskret:)
Rasmus var som en dopad duracellkanin och försvann precis hela tiden och jag skrattade gott åt Nathalie som inte visste ens vilken del av byggnaden han var i....Gry hade lite mera koll på läget. Det var jag som försvann istället ibland:)  Och vad vi har skrattat och mest tror jag vi skrattade åt.....Ja se själva:



Man får ju göra sin egna mjukglass och hälla på strössel och sås mm. Nathalie gjorde sin såhär!! Hon trodde på fullt allvar att maskinen bara skulle göra en "portion" automatiskt så när hon tryckte in spaken så bara matade det ju ut glass och hon snurrade sin lilla våffla frenetiskt för att få plats med glassen tills jag fick se vad hon gjorde eftersom jag hörde ett ojojojojojoj och drog tillbaka spaken igen. Och jisses vilket anfall vi fick...... Och jag sa att du kan ju inte gå till kassan med den där. Kommer ju kosta minst 129kr istället för 29:-. Men kassörskan log lite och tog 29:- men vi log inte bara kan jag säga....Man brukar ju säga att äta bör man annars dör man men jag tror lika mycket på skratta bör man annars dör man:)

Vägen hem gick smärtfritt förutom att vi först höll på och missa avfarten till Kga och sen fick ta ett extra varv i rondellen i Kga. Jag har dåligt lokalsinne men om man jämför med bruden som körde så my god! Tänk om jag somnat då hade vi inte varit hemma än:) Men förutom lokalsinnet är du (för jag vet ju att du läser) så go person och You make my day!!! Har alltid så roligt när vi hittar på något. P o K och ja jag misstänker att mindre glamorösa bilder på mig kommer upp på facebook nu:)

Innan vi åkte i förmiddags så hann Tajra rulla sig i något mindre trevligt och jag var tvungen att duscha henne eller med henne rättare sagt. Man lyfter ju inte i henne i badkaret direkt. Än en gång så älskar jag att bo som vi gör. Mitt ute i ingenstans för jag fick nämligen jaga hund naken i hela huset som en tok. Blöt och arg och höll på och slå ihjäl mig i var och varannan kurva. Fick bli koppel på och lite fight men till slut så stod hon där så lugnt och stilla. Blev en vit hund igen:) och en nöjd matte.

Nu ska det inte bli så mycket mer idag. Trött och ont i knäna av allt krypande. Varför får inte barn ont i knäna?? kvällens fundering.

Go natt med er /Kram B

 Dröm om morgondagen, Minns gårdagen och Lev idag:)



Rävar, jävlar

Blir ett lite kortare inlägg idag. Jo det är sant:) Knappt så jag tror på det själv men jag är ganska trött.
Haft en toppendag på jobbet. Skrattat så mycket idag och verkligen varit på topphumör.  Fast ekonomin som jag skulle gräva lite i och föra statistik på har jag inte ens börjat med:) men fått massa annat gjort. Roligare saker:) Tror att det är lite tidiga vårkänslor som gör att man har sådana här dagar. Mår verkligen hur bra som helst nu och njuter verkligen av livet om man bortser från att jag vill att Andreas ska komma hem och inte vara borta tills nästa torsdag såklart :( men så blir det ibland och det är ju tillfälligt. Våren fortsätter ju förhoppningsvis att visa mer och mer tecken.
Gry har pratat om Ida i flera dagar så idag kom hon hit vid 17. Jag passade på och åkte till Filipspa och solade suntower. Hade tänkt gått in på Magnolia och köpt lite fina vårnagellack men som inte alltför sällan kom jag iväg lite sent men skam den som ger upp på mållinjen. (fast det gör jag nästan alltid. Tålamod zero) Kom in på Magnolia 17.57 och var ute 18.02 med 2 nagellack och en remover:)  Effektiv värre! 
Körde hem Ida och åkte till konsum för att handla. Det gick inte så jättebra utan plånbok så vi åkte lika glada därifrån, Not!
Har dammsugit, tvättat, sorterat tvätt och plockat, ja sånt där nödvändigt ont men nu ska jag inte göra ett skit mer. Jo, natta hästar och kaniner och måla naglarna. Måla naglarna gör jag framför tvn så dom får torka medans jag "vilar" i soffan och djurrundan blir typ i sömnen när jag stapplar nerför trappen när jag vaknar så håller jag bara lite höger ut genom ytterdörren. Då får hundarna kissa kvällen också:)
Och gud vilket kort inlägg.....passa tider och skriva korta inlägg skiter sig hela tiden kan man säga men det finns ju värre saker eller hur? ;) Bagateller i vardagen:)
Gry frågade i bilen- Mamma varför får man inte säga jävlar? - jaha hur förklara jag det då...... jag gjorde ett väldigt pedagogisk utlägg tyckte jag och så säger hon i baksätet- Men mamma "suck" jag sa varför ser man inga rävar??  Mimmie var med i bilen och vi fick oss ett gott skratt...

Nu är det dags...ska se om jag kan få tag i min käre man också innan han åker till Trysil imorgon bitti för då vet man ju aldrig hur tillgänglig han är i helgen:)

Kram B


Det gick som vanligt.....

Jag gick upp tidigare men kom sent till jobbet i allafall! På måndag ska jag gå upp ännu tidigare. Måste ju gå....
Men nu är jag här i allafall och idag står det ekonomirapporter och arkivering på schemat. Yeeeeha.....


Ha en underbar dag alla så hörs vi ikväll igen:)

Kram B



Jobba, jobba, jobba bara headsetet som fattas.....


Middag och kaktusproblem

Är mätt och belåten efter en trevlig kaotisk:) middag hos Karin som Mimmie bjöd på. Supergott var det! Barnen var som tokiga och jag var tvungen att åka upp till jobbet för att göra iordning 2 konferenslokaler som jag inte kunde göra innan så när barnen hade sminkat varandra, låst in sig på toaletten, hällt ut 1kg ris på golvet, slagits mm så tackade jag och Karin för oss och åkte till Gammelkroppa. Frid och fröjd:) Mimmie hade liksom inget val:) Jodå hon erbjöd sig faktiskt själv att vara barnvakt och det hade gått jättebra. Sa hon iaf:) men hon hämtar nog ut p-piller för 2 år, fixar spiral och kör trippla kondomer ett tag:P

Men nu är jag hemma igen och funderar på hur jag ska göra med våran 150cm kaktus som Tajra rivit omkull idag...hmmm Jag får ta en handduk och för det första försöka resa den upp utan att sticka mig och dö, för det gör man väl??? Hon har även slaktat den sista pappblomman i en hög vas så jag ska nog bjuda upp dammsugaren till överrvåningen men det får bli imorgon. Kan ju inte börja dammsuga kl 22.20 då är det ju dags att börja oroa sig. Men det var det enda hon gjort när dom var själva idag så det går sakta men säkert framåt i att vara själv hemma på dagarna. Förrutom att hon öppnar mattunnan varje dag och äter ur. Är tveksam till om jag ska flytta den för då börjar hon säkert bryta sig in i det rummet också. Räcker med att hon öppnar köksdörren.
 Imorgon ska jag göra ett nytt försök att gå upp tidigare och åka till jobbet tidigare. Undrar om jag kommer lyckas....
Dåligt med steg idag förresten 10407:)

Nu lite FB, mycke filt och lite tv:)  Just jävlar, Kaktusen först! 

Kram B


Go och glad och 12596st steg än så länge:)

Imorse var jag skittrött igen. Jag är en typiskt 8 timmarssömnannarsblirdetingenbramorgon-person. Så därför har jag sällan bra mornar:) För jag får aldrig sova 8 timmar. Jag går alltid upp så sent som möjligt när jag ska till jobbet och kommer alltid 10min sent. Kvittar hur jag gör. Går jag upp tidigare så "hinner" jag ju göra nånting extra eftersom jag har lite extra tid och så blir det samma sak igen. Jag har fått andra bra egenskaper än att passa tider! 
 Tajra gnällde och skulle ut runt 01.50. Och trampar runt i sängen och ska helst ligga på mig. Och hon växer och växer. Som tur är sover Hero i sin säng så jag har "bara" 35 kg hund i sängen som absolut inte har koll på sin stora kropp istället för 80kg hund:) Men det är sååååå mysigt och tryggt. Det är ju inte direkt någon som skulle höra om man skrek här ute i skogen. Men det gjorde ju inget om hon kunde sova hela nätterna nångång....

Idag hände det som jag fruktat....Jag visste att jag skulle göra det och idag traskade jag ut och iväg med headsetet på mig. Som tur var kom jag på det ganska snabbt och tog snabbt av det och tittade mig omkring. Tror ingen såg mig. Kul och komma in på dagis och se ut som en rymdvarelse från Mekonomens kundtjänst liksom:) men det gjorde jag ju inte.....inte denna gång:P

Annars har det varit en tisdag utan alltför ordinära händelser faktiskt. Hade tänkt att gå en långpromenad (stegtävlingen ni vet) med Mimmie men Gry somnade efter maten. Hon är lite sliten av penicillinet stackarn så Mimmie kom ut till oss istället. Fixade en nagel som hon slagit av och sen åkte vi till Ica i Filipstad och handlade. Åkte tillbaks hem och tog en varsin cider, eller Mimmie drack öl föresten:) om det är nån som vill anteckna:P  popade popcorn och "stre" lite skit. Så långt var det en jättetrevlig/mysig kväll...nu däremot skulle jag väldigt gärna vilja gå ut i stallet men eftersom Gry somnade en stund efter dagis så kollar hon på film nu! Tänkte hon skulle somna men just den genen verkar hon inte ärvt av mig direkt. (att somna framför tvn)

Imorgon ska jag träffa vår vattenleverantör för vi ska installera 2 nya vattenkylare. Killen är dövstum så det är jättesvårt att kommunicera. Man glömmer så lätt att man inte kan prata med honom. Bara att säga Hej och hejdå blir ju en vinkning och ett leende. Får se hur det går. Blir djup koncentration....

Nu ska jag gå ut i stallet så någon 8-timmars sömn verkar det inte bli inatt heller:)

Kram B


Stegtävling, Värmeslag och Hollywoodfruar

Ja herregud, satt och tittade på Svenska Hollywoodfruar nu och my god säger jag bara. Blev så pinsamt så jag satt mig framför datorn istället. Kunde inte se mer....Såg ni barbiefesten?? Vad fattas hos dom? Inte pengarna iallafall så långt har jag ju förstått. Nu började Petra Mede Show- gud vilken jobbig person. Nej, orkar inte titta på henne heller......hör henne i bakgrunden och nu kom Tommy Körberg av alla människor. Har svårt för honom också:) haha tur att jag inte tänkt mig en tvkväll idag direkt och jag sitter för långt från tvdosan för att byta kanal:)
Idag fick jag en tillfällig minneslucka på jobbet! Just minnesluckor är ju inte jättevanligt däremot är ju lite allmän förvirring inte alltför sällsynt enligt andra:) Jag tycker jag har stenkoll! Jag hade lovat Gustav att fixa 2 termosar som jag snäll som jag är satt ett litet käckt snöre runt och ställde på receptionsdisken. Gustav kom in och hämtade posten jag såg honom och hejade och så långt är jag med. Jag såg ju honom och allt sen är termosarna borta och jag fick lite lätt panik. Gick till fikat och frågade Gustav- ehhhh satt jag i telefon eller nåt när du hämtade termosarna?- Nej du pratade väl på som vanligt och frågade om vi skulle till hallen ikväll! Då trodde han att jag druckit smootie m bacardi till frukost och var allmänt berusad, tänk vilka förutfattade meningar;) !  hahaha jag kom ju ihåg att jag ropade det till han i dörren men inte när han tog själva termosarna. Jaja jag kommer väl på nåt bra att skylla på så småningom antar jag. Jag satt nog djupt koncentrerad i någon faktura eller nåt:P Ja märkliga saker händer ibland.

Idag var första dagen på en stegtävling vi är med i på jobbet. Hela personalstyrkan struttar runt med varsin stegmätare. Men tjena vad man måste jämföra hur många steg vi gått hela tiden. Jag har faktiskt kommit upp i 9897 idag så jag ska dra några varv här inne nu så jag kommer upp i 10000 steg alla fall. Nu ni är jag nära. Gick ner och kollade pannan och släppte ut hundarna. 9947:P Snart dags att släppa in dom igen....dubbelsteg i trappen eller ska jag släppa in en hund först, gå uppför trappen och sen ner och släppa in den andra?? Och det här ska vi hålla på med i 4 veckor. Psykisk psykos:)
Har precis kommit hem från träningen och herre jösses vad jobbigt det var. Filipstads kommun har tydligen resurser över så värmen var uppvriden i bott i hallen idag. Aldrig varit så varmt så jag blev nästan svettig innan jag hade fått av mig skor och överdragsbyxorna....

Oh nej, 10010steg....skit det var den där turen till kylskåpet efter att jag släppt in hundarna.

Nu ska jag dejta duschen innan sängdags.

Kram B


Stark kvinna reder sig själv!

Ser ljuset från Andreas bil genom skogen....och nu kommer dom tillbaka??? Undrar vad han glömt nu:) eller saknar han mig kanske? Nej, vore illa om han gjorde det efter knappt en minut. Ja nu ser jag ljuset genom skogen igen då....men nu kommer dom inte tillbaks förrän om 2 veckor:( Han hade glömt firmatelefonen. Fast jag frågade innan han åkte. Han börjar bli för bra på att inte lyssna när jag pratar med honom:) Usch ja, 2 veckor är lite längre än 4 dagar...4 dagar är mer lagom. Man har "sina" dagar mån-tis-ons som funkar jättebra men under onsdagen börjar man längta. Men den här helgen ska firman till Trysil så jag och Grysan + alla fyrbenta får klara oss själva. Eller rättare sagt så får jag klara av alla här hemma...Men det ska gå bra.

Idag har varit en ganska händelselös dag. Dammat, torkat golv, gjort en improviserad kyckling,bacon och broccolipaj som blev skitgod. Jag använder recept när jag gör nya rätter men jag följer dom aldrig och exprimenterar gärna:)  Funkat hittills iallafall.  Det värsta är att man sällan kan göra samma sak två gånger:)
Efter maten blev vi jättetrötta så vi gick och la oss en stund. Andreas höll om mig, jag höll om Gry och framför Gry låg Hero och Tajra utslagna. Vilken syn det måste ha varit om nån hade kommit. Låg på rad tätt, tätt hela familjen:) Mys på högsta nivå.
Efter lunchluren så åkte vi ner till kiosken och pratade lite med mamma och pappa. Avslutade utflykten med att åka och säga hej till svärmor och svärfar.
Kvällen vet jag inte riktigt vad vi gjort. Packat, tvättat och bara varit allmänt förvirrad tror jag.
För övrigt så har Tajrat kommit på att det finns jätteroliga saker i askhögen som är kvar efter vår skräpeldning. Behöver jag säga mer än sot, aska (kanske är samma sak) och snövit hund? Nej, skulle inte tro det. Hon ser ut som om hon ramlat ner i skorstenen!  Inte kul men jag ser ingen idé i att duscha henne idag för antagligen är hon där imorgon igen.

Nu ska jag gosa ner mig i soffan.

Kram B

Kameran återfunnen:)

Igår hittade Andreas kameran. I en korg med massa leksaker i Grys garderob. Men Gry hade ju naturligtvis inte haft den!! Så idag ska jag gå ut och fota lite medans all snö är kvar!
Men först ska jag städa och försöka hitta nån som vill putsa mina fönster:) medans Andreas är hos min kusin Ulf och hjälper honom i garaget/nya lägenheten!!!




Tajra 5 1/2 månad

Trötta!


Hitta engagerade Bea på Svenska rallyt:)


Karriärkonferens WOW

Nu är jag riktigt trött men samtidigt full av energi? Hur nu det går ihop. Jag har varit på karriärkonferens i Stockholm över dagen. Åkte ner till min Sales Director Maud som bor i Kga igår kväll och sov där eftersom vi skulle åka 05.45 från Kga. Annars hade jag fått gått upp vid 04.00 här och jag är allt annat än morgonmänniska (morgonhumör så ingen mänsklig individ är värd att uppleva det) Detta är om jag blir väckt vill säga. Vaknar jag av mig själv så är jag go och glad men då kan man ju själv dra slutsatsen hur jag är om jag skulle gå upp mitt i natten...om jag ens skulle göra det:)

Dagen har iallafall varit kanon. Superbra föreläsningar och det är så mäktigt att träffas så många tjejer som alla jobbar med samma sak men ingen konkurrerar med den andra.
Glitter och glamour ska det vara:)
Bussresan hem var kaotisk. Alla hade ju fått så mycket nya tankar och idéér så vi jobbade för fullt. Jag har legat lite lågt med MaryKay under året och jag förstår inte varför. Varför vill jag inte ha minimum 300:- i timman, jobba 3 timmar per dag istället för att jobba för runt 150:- i timman 8 timmar varje dag!  Tar tag i det nu. Och det här borde alla tjejer göra! Mer tid för det man vill göra istället. Bygga sin egen framtid istället för någon annans! Jaja nog om det. Nu ska jag tjäna massa pengar, välja mina arbetskamrater, vara ledig när jag vill utan att fråga någon annan, bestämma vad jag vill ha i lön.

Nu ska jag gå och lägga mig och myyyyyyysa.

Kram B


Urinvägsinfektion, nagelförlängning och rödtjut:)

Ja det är min dag i korta drag. Nu är jag ju inte världens bästa på att skriva kortfattat så idag lär ju inte bli något  undantag:)
Tänkte ett tag börja dagen med att dra silvertejp runt vår käraste "lilla" Tajras STORA nos eftersom hon tycker man kan sova på dagarna och vara vaken halva nätterna. Dricka vatten och kissa väntar jag med tills det blir mörkt och matte vill sova. Precis då är det väldigt fridfullt och gå ut och kissa....fram till 03.30 sov jag ungefär 40minuter i sträck i omgångar. Gry vaknade och hade kissat ner sig, Tajra sprang upp o ner i sängen och gnällde. Till slut tog det omtalade mensmonstret över. Totalt hysterisk mitt i natten, tårarna var väldigt nära och jag slängde ut hunden....tänkte inte släppa in henne men då öppnar hon dörren själv!!! brukar alltid sova med dörren stängd till sovrummet med hundarna på varsin sida sängen. Nu drog jag i ett par öronproppar, drog täcket över huvudet och lät henne hållas med och äta ben samt att hon kissade inne....
Väckarklockan ringde och jag var, just d, väck!  såååååå trött. Gry vaknade och hade ont när hon kissade. Misstänkte det eftersom hon kissade väldigt ofta igår kväll. Och för första gången kände jag- Oh gud vad skönt. Idag ska jag VABBA! Lättare att ha spädbarn än hundvalp för då är man iallafall ledig och kan sova på dagarna:)
Penicillin blev det för Grysan iallafall, stackarn, inge kul med urinvägsinfektion.

Pappa ringde imorse och sa att han kollat lite efter rådjuret jag körde på igår och att det låg massa glas på vägen. Helvete tänkte jag, orkar inte gå ut och kolla bilen. Vägrar!! Vill liksom inte se men tillslut gjorde jag det ändå. Inga glas trasiga. Visade sig att en till bil hade krockat på samma ställe senare....

Mimmie kom till mig vid 16.00 idag och jag förlängde hennes naglar. Avslutade med sallad, lite vin, chokladkaka med banan som jag slängde ihop imorse och en hel del skitsnack. Så glad att jag lärt känna dig bruden:) 
Andreas kom hem med en överraskning!!! Han hade köpt en ny telefon till mig...Världens bästa!! Han har pratat om att köpa ny och tyckte vi kunde köpa 2 på en gång. Jag tyckte det var onödigt för jag sms:ar och ringer bara med min men jag gick iaf in och kollade den nya modellen som jag har idag när jag var i stan..och visst var den fin. Och så får jag en sån!! En lila och såååååå fin.

Lite mer rödvin på det här så kanske jag sover hela natten:)

Kram på er! / B

Onsdag - mensmonster och poliskontakt

Usch vad jag hatar dom här dagarna. Fy faaaan för hormoner säger jag!   Vart en allmänt tråkig dag ända fram till 19 ungefär, sen blev det bättre när jag fick umgås med goa vänner en stund runt 21.30 brast det igen....Jobbat och passat på och gå i nya skorna på jobbet. Struttat runt på 10cm smala klackar kändes lite olustigt men har man ingen "Sally" som går ut skor åt en så måste man ju. Och hemma är ingen bra idé eftersom vi har trägolv nästan överallt så då fick det bli jobbet. Seriöst mitt ute i skogen och alla andra går i fjällräven jaktkläder typ,  eller hur? :) Känner mig inte direkt som om jag passar in...

Var iaf på pisshumör när jag åkte hem så jag ringde Karin och sa att jag och Gry kommer hem till dig, tar med oss pizza och en rolig film! Så efter att ha dammsugit hemma så åkte vi in till Filipstad. Blev stoppade i poliskontroll och Gry pratade säkert 5 minuter med polisen medans mamma satt och trummade på ratten. Han kunde väl vart snygg åtminstone:)  Berättade vad vi skulle göra, vart vi skulle mm mm....så grattis alla som inte hade körkort med sig eller hade tagit ett glas som oberörda kunde köra förbi min bil....
Några välbehövda mysiga och upplivande timmar med Karin och Mimmie blev det innan det var dags att åka hem och ta kvällen. Trodde jag. Ett rådjurshel...e var väl tvungen och springa rakt framför just min bil av alla bilar som passerade. (ok då, inte så många bilar i Nykroppa den tiden en onsdagkväll) men ändå....På med varningsblinkers, ringa pappa, Gry pratar konstant och frågar 1000 frågor och rådjuret som ligger i vägen en bit bakom bilen, varför, hur, om det har dött, om det hade barn, om det var en flicka osv....Till slut reser rådjuret sig och haltar in lite snurrigt i skogen. Fine, då är det inte kvar på vägen iaf. Åker hem och ringer polisen. Får reda på att man är skyldig att ha en viltvimpel i bilen??? Jaha sa jag vad är det då? Ja sa han det är typ lag på att det ska finnas i bilen. Jaha men gud det hade jag ingen aning om, Oooops Jävlar tänkte jag, jaha så nu ska jag bli skyldig helt plötsligt för att jag inte har en viltvimpel som jag inte ens visste existerade istället för att jag kan göra en snabb och enkel anmälan......Den stod och i princip lutade sig mot 50-skylten sa jag så där kan ni låtsas att det hänger en vimpel för hade jag haft en så hade jag knutit den där.  Bilprovningen hade tydligen vimplar man kunde få för er som missat denna regel/lag men det kanske bara är jag.  Jag tänker inte skaffa nån för jag ska inte köra på något mer djur. Tihi:)

Imorgon avslöjar dagsljuset hur bilen ser ut....ska sova på saken om jag tänker kolla eller skita i det!

Sov gott med er!

Kram B

Glömde bilderna:)

Nygifta-07

Nygifta-07. Bestman och Tärna

Huset

Baksidan innan målning

Vinter

Taget från sjön

O bryggan börjar ta form. Lite tokhögt vattenstånd!


Tisdag

Har jobbat, hämtat på dagis, lagat mat, handlat, städat, hängt tvätt. En ganska vanlig dag alltså. Men jag har plockat ur bilen lite också för av någon anledning så samlas det så mycket grejer i bilen. Måste vara en hamster eller nåt som drar dit en massa saker men aldrig tar ur det igen!  Och detta sker bara när inte Andreas är hemma!! Mycket märkligt det där..... 1 kupévärmare med tillhörande jättelång skarvsladd som jag inte använder + startkablar och 7 hundbajspåsar (tomma) framför passagerarsätet. 2 cd-skivor och en isskrapa i framsätet. Bak hade den skyldiga hamstrat 2 flaskor olja, 4st ?? par skor?! (helt oförklarligt)  1 vattenflaska, 3 par vantar till Gry, 2 mössor och ett par vantar till mig, 3 hundkoppel (har bara 2 hundar) och ett par termobyxor:) 

Ska sätta ut en fälla!

Tajra fick spel förut också. Tror hon är mörkrädd. Skällade järnet ute och gick bokstavligt talat på mina fötter när jag gick till o från stallet. Hon fortsatte skälla inne också. Vet inte vad hon fick för ryck för nu är hon helt däckad iaf.

Fått önskemål om att lägga ut lite bilder på "ranchen" med omgivning samt ett bröllopskort. Upptäckte att vi inte tagit några kort på gården direkt så jag får väl fixa det när vi hittat kameran eller köpt en ny. Och jag tycker inte om och vara med på kort men ett enda bröllopskort kan ni väl få se...

Gonatt-kram /B 


Tusenfoting:)

Det här inlägget skulle jag lägga ut i går kväll men jag vaknade i soffan 00.50 och zombien som febrilt försökte få upp ögonen och stappla nerför trappen var inte kapabel till att sätta sig framför datorn:)
Men nu så......

Hemkommen från träningen och måste berätta när jag skulle göra situps!  Hur ska jag förklara det här nudå?? gör situps med en basketboll i händerna bakom huvudet och så upp med benen och magen samtidigt. Som en fällkniv, Hoppas att ni förstår vad jag menar. Effekten blir att jag blir som en sån där larv typ modell tusenfoting. Jag är nog den enda som försöker hålla mig för skratt när jag gör situps eftersom jag sakta men säkert förflyttar mig på mattan som ja just en larv :)   Jag kollade på alla andra men det verkar bara vara jag som lyckas få den effekten och är jag förvånad??? Nej, och antagligen inte ni som känner mig heller:)

Kvällens fundering / B

Helgen i korthet....(ska försöka iaf)

Då är man tillbaks på banan igen då:) Haft smärre bloggabstinens när jag varit borta i helgen. I fredags kväll blev det god mat, god dryck och trevligt sällskap och lite sent med tanke på att vi tänkt åka till Stockholm mellan 8-9 lördag morgon. Vi kom iväg 9.45 men det var väl inte så illa? :) Jag körde hela vägen dit....haha nej nu ljög jag ju faktiskt:) . Tanken var att jag skulle göra det men jag körde hela vägen hem iaf. Det är faktiskt sant det:)

Väl i Stockholm blev vi glatt mottagna av Andreas bror med familj med god mat och ett glas rött. (el två kanske d var) Då var klockan strax innan 14. Vi väntade in Uffe och Annika och begav oss mot Östermalm och Maximteatern.
Tittade på "Bruden som visste för lite" ! Den var sjukt bra. Skitrolig verkligen. Rekommenderas starkt om ni vill hitta på nåt kul. Skrattade hela tiden:)
Sen var det middagsdags. En italiensk restaurang rakt över gatan. Perfekt då tunnstrumpbyxor o kortärmat under jackan inte var dagens bästa direkt. Maten var också helbra. Jag åt canneloni-nånting tror jag det heter. Färsk pasta fylld med karl-Johanstuvning och spenat. Toppat med ost och pinjenötter. Det gick inte av för hackor kan jag säga:).
Kvällen avslutades med spikmatta och inspelad melodifestival. Kanondag.

Igår söndag så åkte grabbarna på båtmässa och jag och Nina tog en promenad till globen (10min) och jag fick shoppa loss lite. Men visakortet brann faktiskt inte, hann knappt och bli ljummet. Ett par jättefina höga pumps som jag ska försöka gå i under veckan för jag ska ha dom under sådär 9 timmar på lördag. Varför kommer man ens på iden när jag vet hur ont i fötterna jag kommer få?? Jaja, Tajra har ju ätit upp min 2 MaryKay-pumps så det var ett "måstejustnu"-inköp faktiskt! Och så blev det 2 tröjor och 2 scarfs. Thats it.
Sen tog jag tvärbana o pendeltåg till båtmässan och mötte upp Pierre och Andreas.
Kom hem runt 19 igår. Hämtade Gry hos mamma och pappa, Hero på stenbrovägen och Tajra hos Mimmie och John. Massa kramar till er!!

Kanske blir ett litet inlägg ikväll. Nu ska jag byta om och åka och träna. Inte kunnat träna på 3 veckor så morgondagen ser jag inte fram emot:)

Ha en underbar kväll/  Kram B

Igår, idag o imorgon.....

Passar på och bloggar lite medans det är tomt i huset:). Vi har varit in till Filipstad hela förmiddagen och gjort lite ärenden. (lunchat o systembolaget) Och nu har Andreas kört Gry på disco i Nykroppa och skulle passa på och ta en fika med sin far. Jag funderar på och gå ut och gå med hundarna. Idén var att gå i skogen men jag kom precis på att det kan ju faktiskt vara så att det är lite mycket snö och pulsa i:)

Igår fm var det riktigt segt på jobbet. Själv på kontoret och jag har lite svårt med disiplinen då måste jag erkänna...fick inte så jättemycket gjort utan strosade mest runt och donade. Rastlösheten utbyttes i "nej det här går inte, skulle behöva hitta på nåt" . Mimmi fick bli min medbrottsling:)  Vi passade på medans studenterna var på studieresa och göra om deras gigantiska snögubbe till en hula hula brud med trekantsbikini och bastkjol. Flätor, pussmun och ett vinglas i handen:P  Skitkul hade vi och efter det så gick eftermiddagen lite lättare.
Gå inte och klaga över att ni har tråkigt på jobbet, gör någonting åt det istället:) Nu behöver man ju inte vara så drastisk som jag men nåt som får en att le lite är väl inte för mycket begärt! Det blir inte roligare än vad man gör det till brukar man ju säga.

Ikväll blir vi några här på fredagsmys och imorgon åker ju jag och Andreas på lite "retreat" till Stockholm. (undra vem som ska köra? :) Hundar och barn är utplacerade i Nykroppa:)
Vi får se om jag hinner blogga något under helgen eller om det blir ett jätteinlägg när vi kommer hem igen.
Nu gott folk ska jag inta en solstol ute och sätta mig och fila o måla naglarna!  Prinsessan på Ranchen liksom;)

Kram B


Gårdens fyrbenta.....Tajra och Smirnöff kommer senare:)

Hero (Schäfer/Rottis) och Världens bästa gosunge!

Pippi m 2 bebisar

Pippi (Dvärgvädur/ Lejonhuvad)med 2 bebisar. Dora och lille skutt fattas på bilder:)

Kimi (Norsk skogskatt) inte helt 100:)



Sessan (norsk skogskatt och troligen nåt mer)



Alfons till höger (norsk fjordhäst) 


Jag kunde:)


Död iller i håret...

Nu finns det ingen återvändo längre. Ikväll måste hårfärgen i!! Skulle färgat håret i helgen men har inte riktigt kommít till skott men nu ser det verkligen ut som en död iller ligger överkörd mitt på huvudet på mig. Längderna är ju en sak för svart kan ju omöjligtvis bli ännu svartare men håret växer ju:) Och min riktiga hårfärg kan liknas med en mindre levande individ med päls. Måste ju vara tipptopp när man ska till Stockholm i helgen. Och Gry ska vara hos mormor och morfar så det finns väl en liten, liten, liten chans att vi kanske "vilar" benen på nån liten krog på söder:) Vi ska gå på teater med Pernilla Wahlgren i huvudrollen. Trodde vi ja, hon ska ju vara med i andra chansen i Melodifestivalen. Men det blir säkert nån bra stand in. Manlig sådan kanske?? ;) Nu var det länge sedan vi var i huvudstaden så det ska bli skitkul att få träffa nära och kära och bara va. På söndag är det båtmässa inplanerat. Målet är att INTE ha med sig ett köpeavtal hem på en drömbåt med flybridge på runt 1,5 miljon. Känns som om vi har den största möjliga i den här lilla sjön:) och skaffar vi en större så stänger vi av hela kanalen vid vår brygga så då blir det slut på trafiken på Bergslagskanalen och det vore väl synd....Men titta får man:)
Dagen i sig har löpt väl. Försökt bekantat mig med mitt nya headset på jobbet. Jag o syrran är själva på kontoret hela veckan och det är nog tur det:) för vi har en så rolig inkörningsvecka nu!  Belinda springer runt i sina hemstickade röda tofflor och är allmänt förvirrad och jag med ett headset på huvudet och testar om det verkligen fungerar överrallt. Belinda ringer och jag svarar och kopplar och har mig:) sen spårar ju en del planering ur lite också (men det är inte lätt när först 22 snickare vill att vi ska hitta på nåt kul, och som om det vore nog för att fantasin ska ta tag i en så avslutar vi med en svensexa på 20-30st också) men jag hoppas att vi kommit över den här första nya fasen till nästa vecka när resten är på plats igen så vi kan vara lite seriösa....
Nej, Lite bilder hade varit trevligt att delge men för det första har jag ingen kamera just nu och för det andra förstår jag inte hur jag ska få in dom jag redan har på datorn i bloggen:)  typiskt oflyt som Mr J skulle ha sagt:p

Nu mina vänner ska jag ev sätta på lite värme (har inte orkat fyllt på pellets och imorgon kommer ju Andreas hem och kan göra d) ska väl va för att en dusch skulle sitta på sin plats men annars har jag nog tagit dubbla täcken:) Nej, skoja bara. Jag sköter mina sysslor och gör inte jag dem så har jag så goa vänner som gör det åt mig. Tänk att man kan skriva så mycket om ingenting:)

Kram på er /B

Det var inte jag:)

Man brukar säga att man ska tänka på vad man säger när barn hör eftersom dom säger likadant sen...hmmm idag gjorde jag tvärtom:) av bara farten:P
Varit i Kga på kurs halva dagen och var i väldigt god tid imorse för en gångs skull. Skulle vara i Kga 8.30 och 07.10 gick jag ut för att starta bilen på tomgång några minuter. (skrapa rutor tycker jag är sådär halvkul) Bilen tvärdöd. Inte tillstymmelse till liv. Och fast jag hade god tid på mig började ju även jag bli lite stressad. Ringde svärfar som låg och sov men som kom hit runt 07.40. Startade med startkablar och tog med sig Gry till dagis. När jag väl fick igång på bilen så går den väääääääldigt bra:) jag var tom där 5 min innan. Och då hade jag ringt kursledaren och sagt att jag blir ca 15min sen. Lite pinsamt.......
Efter kursen, bilen stendöd!! Nu började jag bli riktigt irriterad på biljäveln. Jag hade startkablar med mig (varför kan man ju undra för jag brukar väl aldrig tänka på nåt sånt)  Iaf så hjälpte en kille mig.....När jag åkte iväg kändes det som om jag hade punktering på 3 av 4 däck ungefär. Innan man stannar och går ut och kollar ringer man naturligtvis sin älskade förstående man.  - Det här jävla batteriet är ju för faaan helt jävla slut!!  Då hade jag åkt en bit och Andreas tyckte jag skulle åka och få hjälp med att byta.....- och så skakar bilen som faaaan. - kolla om du har punktering eller snö i fälgarna.... (jag hade backat in i en snödriva efter att jag var på lite mindra bra humör)  och jag ut och hela fälgen med is o snö. Stoppar in foten och ska sparka bort det. Då säger det pyyyyyysssss och mina skor! Mina Replaystövlar! Satte mig på knä och tog startkablarna och tog bort det värsta med. Andreas ringer upp och undrar om jag är på bättre humör och säger- Älskling är du helt säker på att du inte har någon lampa tänd inne i bilen eller nåt?  - så klart jag inte har, varför skulle jag ha det och tittar upp i taket...OOOOPS. - Jo det har jag!!! MEN DET VAR INTE JAG!!! haha lite stolt över den repliken faktiskt. - Men då har du problemet löst men var det inte du säger du? Nej det var det inte.......eller kanske.....jag kanske letade efter nåt i bilen igår kväll och glömde väl släcka men det är väl inte så jävla lätt och komma ihåg?  Om man är lite sur från början så kan man ju inte bara ändra på sig eftersom man i ett sånt läge vll ha lite medlidande. Men det har vi tydligen varit tillsammans för länge för. Jag såg framför mig hur han skakade på huvudet och log- Älskar dig......vilken tur att du står ut tänkte jag:)
Eftermiddagen blev lugnare. Stannade till i kiosken och åt en hamburgare med bilen på tomgång utanför. Åkte upp och jobbade. Lagade mat och tittade på bolibompa. Sen gjorde vi en teckning med lim och olika kryddor. Och nu är precis stallet klart.
Så nu måste man väl kolla läget på facebook innan det blir soffläge och varva ner lite.

Ny dag nya upptåg imorgon:) Förhoppningsvis startar bilen imorgon bitti!

Kram B


Reklam på aftonbladet.se

Måndagen börjar lida mot sitt slut. Haft en fantastisk dag på jobbet idag! Storasyster jobbade sin första dag. Hon är projektanställd och ska jobba med marknadsföra konferenser men framför allt utveckla våra aktiviteter och så ska vi tillsammans göra paket för privatpersoner. Så nu ni är det bara att samla ihop ett gäng och komma till Gammelkroppa!! Bla har vi beställt en badtunna (eller 2) som ska ställas på ett trädäck vid vedbastun. Där ska man kunna grilla, bada, basta och se ut över den vackra sjön.
Vi kör en reklamkampanj med 4-hjulingssafari på aftonbladet.se och idag var första dagen och 3!!!! offerter har vi skickat. Ett gäng från Lysekil  (22 snickare inte att förglömma) ;)  ett gäng från Göteborg och så lite danskar.. Vem skulle inte vilja samla ett gäng och tillbringa 3 dagar med 4-hjulingssafari, yxkastning, pilbåge, paintball,grillkvällar och avsluta med trubadur och vin o snapsprovning? Nej nu ska jag inte prata mer jobb för hur kul är det egentligen.
Lugn dag annars. Mamma och Elias hämtade Gry på dagis och så gick dom på bio, tänkte att jag skulle färga håret så länge men letade kamera istället. Jag har då letat överallt, helt jävla borta!

 För en liten stund sen kom jag på att jag var ju faktiskt och handlade mat förrut?? jo men visst, där i baksätet på bilen stod ju kassarna och väntade. Hade helt glömt bort det. Snacka om tankspridd. Skulle behöva ploga ute också, hmmmm köra 4-hjuling är jag bra på, montera plog sisådär kanske, köra med plog och upp och ner med den och vinklad hit och dit.... alltså att behöva tänka för att få all snö dit jag vill.... nja vet inte om det är en så bright idé. Äh det snöar säkert inge mer under veckan:) borde ju vara slut i himlen snart.

Oj nu knackar det på dörren! Nej men gud, det är ju mina älskade hundar som vill in. Var dom ute?? jaha lilla Tajrabebis fryser väl rumpan av sig. Hon växer så det knakar. Mätte hennes mankhöjd till 54cm idag och enligt standarden blir dom runt 60cm. Till saken hör att hon precis fyllt 6 månader:) Hoppas hon blir skitstor. Har ju alltid velat haft en grand danois:) och nu kanske jag fått en men mycket finare!! Och Hero är världens stoltaste när han visar upp henne:)

Nu gott folk ska jag inte uppehålla er mer idag!
Kör försiktigt om ni ska ut på vägarna och sköt om er!

Kram B

RSS 2.0