Härlig dag trots förkylning:)

Började dagen med rostad macka med kantarellstuvning och fortsatte med en tur till Filisptad. Åkte och tittade på Marcus när han höll på och bygga han och Petras nya hus:) Kommer bli urfint. Gry var skithungrig och trött och till råga på allt så halkade hon omkull i en stor vattenpöl på betonggolvet som ska bli kök. Eftersom jag är bra på och göra det bästa av situationen snabbt så tog jag ner henne gråtandes till bilen, började rota i icapåsarna och hittade korvbröd... När hon ätit det blev det lite bättre (en stund iaf). Vi åkte hem och gjorde Carbonara så jag lovar, Gry fick mat idag också:)

Sen var det dags för lite nödvändigt ont....satte mig på gräsklipparen och Andreas gick med handklipparen där inte jag kom åt....Börjar bli kyligt inne om kvällarna så vi tyckte det var bäst att ta in en pall pellets ifall det blir aktuellt att sätta på värmen under veckan. Andreas skulle till Ulf och fixa ett eluttag så då tänkte jag att jag ska faan få in den där pallen innan han kommer hem:) Varför får man sådana där dumma ideér ibland? Why? Jaja iaf som drabbades jag idag så jag tog fyrhjulingen och började lasta...jag fick in dom men blev helt mör i armarna. Det är ju ändå 64 säckar alá 16kg som jag bar in.....in till hallen alltså, ner i källaren gjorde vi tillsammans sen.
Trotsade förkylningen än en gång och följde med Ida när hon skulle ut och rida Alfons. Var ju så underbart väder så jag kunde inte låta bli. Gry fick också följa med. Gick i ca en timme och halsen tyckte inte om det så nu har jag tagit en sån där Mucoagin som ska bedöva halsontet. Men vad faan tror dom?? det är en sugtablett, alltså har man den på tungan och visst bedövar den alltid, HELA bakre delen av just det TUNGAN!  Ska väl erkänna att lite bedövade det i halsen också men mest i tungan och gommen...
Efter ridturen följde vi med hem till Benitha och Gregge för att äta pizza....jag var inte så hungrig utan höll måttet och gjorde mig en havregrynsgröt. Lite nöjd faktiskt:)

Nu har Andreas åkt till Oslo och jag sitter här i tysnaden med bara ljudet av Heros andetag i soffan bredvid. Tajra syns inte till så jag misstänker att jag har en gäst i min säng:) Ska ta en dusch nu och sen ska jag lägga mig och försöka somna...lite svårt varje söndag.

Just det! Bilden på Gry när hon rider bakom Ida var endast arrangerad för att jag skulle ta kort:) Annars har hon naturligtvis ridhjälm och jag håller i henne......- Vad är det för en mamma som låter sin 4-åriga dotter rida utan ridhjälm? Ja den frågan behöver ni alltså inte fundera på:P


Kram B





SMS-inlägg

foto0518 (MMS)


Före

foto0515 (MMS)

Före


Mitt redskap förutom min styrka och uthål...

foto0514 (MMS)

Mitt redskap förutom min styrka och uthållighet då:-P


Nöjd

foto0516 (MMS)

Nöjd


Hjärnblödning hahaha

Nej jag menar ju inte att hjärnblödning är roligt men ja eller jag ger mig inte in på att förklara utan hoppas att ni efter inlägget förstår:P  Jobbade på förmiddagen igår, vildmarksstig med frisörgymnasiet trodde jag (tjejen med koll) Jonte skulle hjälpa mig men så fick jag ett sms...-säkert att du inte behöver mer hjälp med "frisörtjejerna"? Jaha då var dom arbetsvilliga minsann killarna på skolan:P Perfekt tänkte jag då kan jag göra lite annat på kontoret så länge så kommer jag hem tidigare...ehhhh såg deras min när det var praktiska gymnasiet:) mer än hälften var killar! jaja så kan det var. Dom fick jobba i regnet iaf och jag åkte hem 11:)
Åt lite rester och vinkade av Marcus som sovit hos oss. Andreas åkte in till Kjell och skulle hjälpa honom med taket och jag och Gry städade lite i det där rummet som är garderob/förråd/MaryKaylager/alltviintevetvarviskaha.
Efter en stund åker jag och Gry in till Nykroppa och tog med oss Tajra (Hero hade följt med Andreas). Jag, Andreas tar en promenad med hundarna och Gry stannade hos Kjell. När vi till slut skulle åka hem så hjälper jag Gry in i bilen, ställer mig vid passagerardörren och väntar på att Andreas ska komma nån gång. Han kommer ut och ställer sig vid förardörren och tittar på mig- jaha säger jag dörren går faktiskt att öppna nu (den krockade sidan som inte gått att öppna förut) han säger- gör den men står fortfarande och tittar konstigt på mig- Faan har du fått hjärnblödning säger jag och sätter mig i passagerarsätet och stänger dörren. (lite irriterad eftersom Gry är halvt hysterisk i baksätet) Då ler han mot mig och traskar vidare på parkeringen, sätter sig i sin bil och åker!!! Frågan är vem som fått hjärnblödning haha...där satt jag och ingen körde:P jaja man kan inte vara på topp jämt.
När jag kom hem skrattade han åt mig och sa att han bara väntade på att jag skulle sätta mig i bilen så att han kunde gå där ifrån. Tack för den, älskar dig också;) Lugn kväll annars.

Idag tog jag, Karin och barnen en promenad på förmiddagen och stannade till i lekparken en stund. Började jobba 15.30. Kul och jobba på bröllop men det var psyk-kallt att stå ute och servera snittar och champagne...och champagne drack dom. Fick springa runt och fylla på som tokar. När jag åkte hem stannade jag till hos Karin då jag visste att hon gjorde tacos:P :) och så visste jag faktiskt att Gry och Andreas inte var hemma. Är så snorig så jag kände inte vad det smakade men mätt blev jag. Nu ska jag inte göra ett skit mer. Tvätten i maskinen tvättar jag om imorgon.

Kram B


Gryyysaaan

foto0510 (MMS)

Gryyysaaan


I väntan på nåt jag inte kommer på vad det...

foto0509 (MMS)

I väntan på nåt jag inte kommer på vad det heter


Voila! Champagne var det här:-P

foto0511 (MMS)

Voila! Champagne var det här:-P


MYGGOR

Vart faan kommer alla myggor från?? Fullt med myggor inomhus och jag hatar dom. Gry kom precis upp med tre döda i handen. Kan förstå att dom kommer in om man har dörren öppen som vi brukar ha så gott som alltid men nu tror jag inte ens att det är ett fönster öppet?? Ja vanligt folk får bananflugor inomhus men inte vi inte, vi får nån sorts myggproduktion....ska gå ner och smörja Gry med myggservett och själv får jag väl lägga mig i bastun och blogga:) Har faktiskt slagit på den så jag bara väntar på att den ska bli varm. Var skitlänge sen jag badade bastu. Andreas och Marcus sitter nere och äter räkor och dricker vin, romantik i köket:P

Var tvungen att jobba idag fast Gry inte var helt pigg. Pappa kom ner imorse och sen kom mamma och hämtade henne. Mycket att göra på jobbet så jag lär jobba lite i morgon också....och på lördag. Men söndag har jag tänkt vara ledig tjohoooo. Fast det ska väl inte bli så allvarligt imorgon. Fixa lite inför bröllop på morgonen och sen kasta lite yxa och lite blåsrör. Sen ska jag åka hem:)

Åkte in till stan och handlade lite förut. Tog med hundarna för dom älskar och åka bil men var tvungen att ta ur Grys kärra för att få plats med dom. Tjena vad dom inte brydde sig om den. Jag hann inte ta ut den förrän båda två hoppade in. Hero halvt på kärran med bakbenen rakt upp och Tajra i Heros knä:D ja det var en syn, trodde inte jag skulle kunna trassla ut dom.
 Gick in på systemet och köpte en platta öl och sen när vi gjort lite andra ärenden gick jag tillbaks och köpte en flaska vin och några cider i hopp om att killen i kassan inte kom ihåg mig. Oj då det gick fort sa han:) Kul.....inte frågade han om leg heller!
Sen var jag till Ica och "köp medges ej" Tur att jag hade företagskortet med mig:) (inte Gammelkroppas utan mitt eget) så idag har Beas Nailbeauty fyllt kylskåpet. Nejni nu tänker jag att bastun är varm. Dags att tömma glaset och gå 2 trappor ner!

Kram B


Tjo vad det var livat i holken....

Eller inte....Gry är fortfarande sjuk och jag har varit till jobbet och haft vildmarksstig...imorgon måste jag jobba längre eftersom vi har bröllop till helgen. Och ingen barnvakt. Blir att pumpa i henne alvedon och åka upp nån timme. Strax efter 9 skulle mamma komma hem iaf så hon får hämta henne. Annars har dagen varit lugn...åkte till jobbet 13.30 och kom hem 16.00. Hann inte innanför dörren på jobbet förrän de började rycka och slita i en...jag gör ju inte min dotter sjuk med flit och jag måste ju få vabba?! Det är situationer som det här som man önskade att Andreas inte låg borta på jobb för det blir en stor hög på skrivbordet på 3 dagar och alla problem går inte att lösa på telefon fast en del tror det. Ibland skulle det underlätta om dom löstes på plats men nu hoppas jag inte det dras 2 hela dagar vab för jag jobbade ju en sväng igår också. Just det, måste ju anmäla det till försäkringskassan.

När Ida kom till stallet ikväll så passade Gry på och gå ut lite och då passade jag på att ta en springtur med hundarna och ipoden:) det var skönt men när jag kom hem var det som att trycka på en knapp. Blev akut jätteförkyld! Ja det händer grejer......annars har det varit en total händelselös dag så jag vet inte ens vad jag ska skriva om. Är inte så mycket action i Daglösviken just nu så jag ska ta en klunk hostmedicin med morfin i så sover jag nog gott sen:)

Kram B

Vilar och tittar lite på barnprogram

foto0506 (MMS)

Vilar och tittar lite på barnprogram


Friends. Bra rumpa när man kollar på barnp...

foto0505 (MMS)

Friends. Bra rumpa när man kollar på barnpogram


VAB och barnklädesparty

VAB, barnklädesparty och städning...och sista svamprensningen. Gud vad det är tråkigt och rensa...men såååååååååå gott och äta men idag tänkte jag: varför köper jag inte dom här på ICA?? Ligger ju så fint rensade i lådor...men så tycker man ju om och vara ute i skogen och leta och den miljön har ju ICA svårt att återskapa:) Gry var sliten och varm igår kväll och har vaknat av att hosta flera gånger inatt så jag förutsatte att hon skulle vakna med feber imorse så jag väckte henne inte utan ringde dagis och mitt jobb. 9.30 vaknade hon...fortfarande snorig och hostade men inge feber och piggelina:) Jaja imorgon måste jag vara på jobbet då jag ska skjuta lite pilbåge, slangbella och blåsrör med en grupp. Kanotsafari står på schemat med samma gäng också:) så det skadade väl inte att hon fick vara hemma idag och piggna till ännu mer. Nu ska ni se att dom ringer från dagis imorgon och hon har feber hmmmm!
Städat lite har vi gjort. Tvättat köksmattorna och bordstabletter, dammsugit och skurat golv. Dammat lite också och all ren tvätt är sorterad. Skönt! naturligtvis var jag tvungen att åka till jobbet en snabbis för att duka om 2 konferenslokaler inför imorgon. Då blir det Tyrolerafton i restaurangen:) Jenny har varit här och visat meandi kläder. Ett gäng glada tjejer här stritt, handlat och fikat..jo ett glatt gäng barn också. jag trodde jag hade tagit fram 2 olika sortes fikabröd ur frysen men när det tinat så var det visst samma kaka men bakad i olika former haha så alla fick äta bananchokladkaka med vispgrädde:) men dom fick iaf välja på kaffe, saft eller cider! Handlade lite till Gry och hittade en tröja till mig men den var redan slutsåld! Typiskt men då blev det ju lite billigare iaf:) Jaha nu blev jag hungrig också...typ mitt i natten, får väl hitta på nåt då!

Kram B

Här snackar vi harmoni

foto0452 (MMS)

Här snackar vi harmoni


Helgen...

Haft en toppenhelg med en massa goa vänner:)  Det oväntade besöket i fredags tog inte slut förrän runt 04.00...jag gick och la mig strax innan 2. Jag skulle ju jobba lördag. Basade över champagne och brudskål innan middagen på ett bröllop på jobbet:) Det är riktigt kul HELVETE!! EN SVAMPLUKT SPRIDER SIG TILL ÖVERVÅNINGEN!! inte min grej och blogga och förvälla svamp samtidigt...PUH det gick bra:) nu är den förvälld och klar kan man säga. Bara hälften kvar att rensa imorgon...Jo iaf så är det riktigt kul att jobba på bröllop. Alla är så finklädda, glada och förväntansfulla. Därför slår jag till och jobbar med champagnen den här helgen också...ett till bröllop...Kom hem ganska sent och Andreas var också sen hem. Han hade nämligen kört ett annat brudpar från filipstad i Adlern...kom på att vi skulle grilla med lite vänner så jag panikåkte in till Filipstad för att köpa lite grejer. Hem och slängde ihop 2 laxpajer och lite annat smått och gott. Lite enkel grillning slutade med fest och vi blev från att vi skulle vart 5p blev 10p! Blev en del cider och en och annan tequila rose. Jag, Nathalie och Karin var i absolut behov av att köra upp soporna med fyrhjulingen....Tack för dom skratten:)
Söndagen var lite seg men inge dålig. Ja jag är lika chockad som ni andra som känner mig....jag brukar bli skitdålig vare sig jag dricker 3 glas vin eller en del mer:P ...En riktig slappsöndag blev det. Tog en promenad med Ida, syrran och kevin då Ida tog ut Alfons på en ridtur och sen var vi hemma och slappade mest hela dan tror jag.) Imorse ville knappt bilen starta då batteriet har fått fnatt. Vill inte köpa nytt heller innan vi vet om dom löser in den eller lagar den efter krocken. Verkar ta en jävla tid för dom där försäkringsbolagen...bilen ramlar väl snart isär. Nu har jag satt batteriet på laddning inatt iaf så imorgon ska det väl inte vara nåt problem. Nu är jag skittrött så see you

Kram B

Då kör vi

foto0451 (MMS)

Då kör vi


Håll ut!

Har ju hela helgen och skriva om så håll ut nu.....nytt helginlägg kommer ikväll:)

Kram B

Gry och mormor tränar.

foto0439 (MMS)

Gry och mormor tränar.


Kimi avslutat dagens träningspass

foto0442 (MMS)

Kimi avslutat dagens träningspass


snosat bebis...

Började dagen med och plocka undan lite medans Andreas klippte gräsmattan. Åkte ner till kiosken och tog en fika med la familia. Vidare till Filipstad för jag var tvungen att köpa en skjorta eftersom jag ska jobba på bröllop imorgon, är ju som vanligt ute i god tid. Hittade inte nej nu ljuger jag faktiskt:) min vita skjorta satt inte som den har gjort när jag provade den:P Hittade en iaf och även en rutig skjorta. Efter att ha gjort några andra ärenden åkte vi mot stenbrovägen för att träffa Ia och Ken som är hemma från Skåne med sin lilla nyfödda kille. Hann knappt komma innanför dörren förrän jag stod med ett litet knytte inlindad i en liten filt. Och herregud vad han var liten och supergo...skulle kunna sitta där hur länge som helst....man glömmer fort och förresten vägde Gry mer än 2kg mer än honom när hon var född:) Men nej alla som nu funderar, vi blev inge barnsugna!!

Grattat mamma under kvällen för hon fyller år idag, Kom hem och fick ett oväntat telefonsamtal men mycket trevligt (när jag listat ut vem det var), absolut. Alltid kul med oväntade gäster. Nästan alltid iaf när det är roliga gäster:P Hittade Daniel på bryggan där han stått och fiskat 2 timmar, kräftburarna ligger i och grabbarna får väl sköta det där. Själv ska jag nog sova snart. 

Kram B


Han väger verkligen 2kg mindre än vad gry ...

foto0433 (MMS)

Han väger verkligen 2kg mindre än vad gry gjorde när hon föddes! Sååå söt.


Slängde ihop en varsin sallad efter jobbet.

foto0429 (MMS)

Slängde ihop en varsin sallad efter jobbet.


Kort inlägg

blir det idag....Jobbat och hela eftermiddagen hade jag huvudvärk. Tror det berodde på att jag glömde glasögonen hemma och mest jobbat framför datorn idag...Hämtade Gry på dagis och åkte hem. Snabbt av med kostymen och ner under täcket. Bad Gry att gå och titta lite på barnprogram för mamma behövde vila lite. Ok mamma sa hon och gick in i sitt rum och somnade (tänk vilken "lydig" dotter vi har;P). Jag somnade också.....vaknade 18.30?? och då hade Tajra smygit sig upp i sängen och låg tätt bakom mig (läs på mig). Hon har noll koll på sina kroppsdelar annars och rör sig som en elefant inomhus men se smyga upp i sängen det kan hon:) utan att märkas.

Haft trevligt besök av Daniel också precis. Blir så sällan vi ses och nu var han hemma på semester. Kul och få lite sällskap och få prata lite skit och gamla minnen. Funderar på om vi ska ta lite kräftor i helgen, eller som vanligt ska inte jag ta för jag tycker inte det är så intressant men det finns ju annat att göra runt om själva fisket..sitta och mysa med goda vänner framför brasan (grillen).
Bra och sova 1.5timme efter jobbet NOT...är ju inte trött nu men vet att jag kommer att snooza lääääänge imorgon om jag inte kommer i säng typ nu!

Kram B

Somnade 1 timma efter jobbet och vaknade m...

foto0421 (MMS)

Somnade 1 timma efter jobbet och vaknade med varmaste halsduken. Tajra:-)


Stress, stress

Tycker inte om när tekniska saker inte gör som dom ska! bråkade med en pc-kanon och dator i 45min i morse. Visade sig vara fel på datorn. Lite stressigt när 48 personer väntas...till slut fick vi pc-kanonen att gilla datorn men då kom inte ljudet med....blev mycket invecklat dataspråk så jag vek smidigt åt sidan och lämnade över till dataläraren:) smet och hämtade frukt. Ungefär 10 min innan alla kom fick vi (observera att jag säger vi nu) :P det att fungera....men då hade jag inte hunnit ställa ut fruktkorgar till dom andra 3 konferenserna....släpade lite hela dan faktiskt. Får försöka komma ifatt imorgon.
Träffade det blivande brudparet för att stämma av inför helgen. Jag ska ha hand om champagneserveringen och brudskålen. Och incheckningen och betalning såklart. Vore ju för bra om man fick hjälp med det.  Lär väl få åka fram och tillbaka till jobbet hela helgen...hoppas jag har en bil att åka i bara. Min håller ju på och ramla isär av någon underlig anledning. Ja just, jag har ju krockat.... 

När vi kom hem tog jag hundarna och Karin med mig ut och sprang:). Hundarna älskar det och springer som 2 små parhästar:) men faktiskt så hade jag och Karin bättre kondition än dom...Ida var här och såg efter alla barn så länge. När dom åkt hem så gick jag och Gry ut till studsmattan och körde ett pass:) sen blev det kvällsmat och sängen för henne och jag har hängt en tvätt och slängt i en till. Började kolla på en film som började 21 men jag är ju inte direkt nån filmmänniska så jag gör lite annat under tiden....men vänta, nu är jag med...blev en oväntad vändning här som jag nog måste se:)  finns hopp än:P Ska ta ett kort på Tajra också för hon ser ut som om hon precis blivit nerskickad av utomjordingar.....

Kram B


Bildbevis

foto0413 (MMS)

Bildbevis


Måndag hela dagen

Nu har Andreas börjat jobba också så nu var det verkligen måndag hemma. Och som vanligt när han åker så brukar ju nåt gå sönder eller hända:) Så om han varit hemma idag så skulle han ha fått släppt ut mig och Gry ur hundgården. Jodå, jag bad Gry hålla i dörren till hundgården (en stor hästboxdörr) medans jag gick in med nytt vatten till hundarna. Gry följer efter och boxdörren slår igen.....jaha hur ska vi göra nudå. Vi har satt brädor upptill så att hundarna inte ska få för sig att hoppa ut och kommer inte hundarna emellan så kan ju jag glömma det tänkte jag. Försökte sträcka mig över kanten men man är ju inte 180cm direkt:) Nådde precis men hade ju ingen som helst kraft i fingrarna. Gry började gråta och ville vi skulle ringa pappa...jag började bli lite full i skratt ändå för vi var bjudna på mat hos Karin och jag fick ringa och säga att vi blir lite sena för att vi hade låst in oss i hundgården. Haha lät som världens sämsta bortförklaring fast det var ju sant. Tillslut lyckades jag lyfta dörren samtidigt som jag fick tag i låset så vi kom ut. Ja ni vad ska man säga....Åkte till Karin och barnen och åt jättegod pastagratäng. Sen tog vi en välbehövlig promenad. Känns ganska bra ändå sa jag för jag tycker det känns som om jag tappar byxorna. Den förhoppningen försvann ju snabbt när jag upptäckte att jag tappat knappen:) ....ungarna fick lite frispel som vanligt och Alicia lärde dom en sång, nåt liknande det här var det- melodin är Mama Mia med ABBA- Mamma mia, tuttarna är fria, nu måste jag och köpa BH....lär sig mycket i första klass nu för tiden. Åh gud vad gammal jag kände mig helt plötsligt urk nej "nu för tiden" lät inge roligt. Ska aldrig skriva "det var bättre förr" heller!
Har kollat klart på danska hollywoodfruar och det är ju för bra. Men när den ena tjejen åkte iväg för att köpa en diamant till en fisk??? när den fyllde 2år då bytte jag faktiskt kanal. Blev tom för mycket för mig...

Dags att lägga upp sina lååååååååååånga ben i soffan och kanske blunda lite:)

Kram B


Middag i kattfabriken 1

foto0410 (MMS)

Middag i kattfabriken 1


Middag i kattfabriken:-)

foto0408 (MMS)

Middag i kattfabriken:-)


Mys!!!!!!

Hahaha ingen kommentar faktiskt:)






Gry och Wille sussar så gott i båten på väg hem från Filipstad


Softsöndag

Idag har det inte gjorts många knop i Daglösviken:). Gick upp runt 9.30 och sorterade lite tvättkläder. Vi tog en promenad till kiosken och tillbaka. Gjorde så lite som möjligt och när solen tittade fram så passade jag på och lägga mig i badenbaden en stund. En väldigt liten stund för efter ungefär 15 min så var hela himlen ett stort mörkt moln och på magen hade jag en katt som låg och trampade och vid sidan av stolen Hero som stod och flåsade med en leksak i munnen hela tiden....så det var inte så jättemysigt ändå. Tänkte gå ut och springa med hundarna men Tajra har lyckats dela en klo så pulpan är framme. Samma sak gjorde Hero på en framtass förra året och det fick vi åka till veterinären med för klon vägrade lossna och då växer det inte fram en ny. Sen lät han inte bli att slicka på det så det blev inflammerat. Tajras ser bättre ut och hon verkar inte bry sig men än så länge har inte klon lossnat!  Håller tummarna nu.....Nu i kvällningen körde vi lite restaurang hemma. Jag var sugen på sallad och gjorde en tonfisksallad. Andreas tycker inte om tonfisk så han lagade sig en skaldjurssoppa med hummer (jag äter inte skaldjur) och Gry hon var sugen på en gorbys:P  Snacka om att vägra kompromissa:P men alla är mätta och belåtna. Inatt åker Andreas till Norge igen...blir ovant att sova själv igen efter att haft han hemma 4 veckor nu men vardagen måste ju komma.

Har som sagt inte hänt så mycket idag så jag har inte så mycket att rapportera om tyvärr. Ska försöka komma i säng snart men jag fastnar väl framför tvn och datorn som vanligt.

So Long
Kram B

Gry och wille

foto0402 (MMS)

Gry och wille


Kapten

foto0406 (MMS)

Kapten


SMS-inlägg

foto0404 (MMS)


Till havs tiiill haaavs

foto0403 (MMS)

Till havs tiiill haaavs


Verkligen borta

Nu har jag inte skrivit på några dagar igen men det beror på att jag haft lite annat att tänka på. Bla kom chocken lite efter att jag krockade. När jag kört bilen varje dag nu så kom det över mig att det var en rejäl smäll och vilken tur att det hände där det hände så att jag hann väja! Hade jag kommit några sekunder innan eller senare så hade vi frontat och då kan jag ju säga att jag säkert legat på sjukhus nu. Man får sig en tankeställare faktiskt.
Vi var på begravning igår. Hela dagen var skitjobbig men det var så fint allting. Det gick jättebra med Gry och hon var så duktig. Men det är inte lätt att gå fram till en kista med sin 4-åriga dotter, sätta sig på knä och förklara att farmor flyttar upp till himlen nu så att hon ska säga hejdå. Hon lägger sin lilla rosa ros och säger hejdå farmor. Fy faan vad livet är orättvist ibland. Var kvar hos Kjell till runt halv ett i natt. 
 Idag har vi tagit det lugnt. Pierre, Nina, Isabelle, Jacob och Kjell har varit här under dagen och snart ska vi åka dit och äta lite. Ikväll ska vi träffa Karin och William. Försöka hitta på nåt kul och imorgon funderar vi på om vi ska följa med familjen Edin till Parken Zoo i Eskilstuna. Får se hur vädret blir och vad som händer och sker

Behöver åka upp till jobbet idag också och tända vedbastun och låsa upp smedjan. Kommer ett gäng fotbollsgrabbar som hyrt det. (kanske ska stanna kvar?) :P

Nu ska jag byta om till så lite kläder som möjligt tror jag för fy bubblan vad varmt det är!

Kram B

Kusin isabelle och gry ger alv äpplen

foto0400 (MMS)

Kusin isabelle och gry ger alv äpplen


Fest i hagen

foto0401 (MMS)

Fest i hagen


Ja så kan en tänkt promenad sluta

20100811360 (MMS)

Ja så kan en tänkt promenad sluta


Trevligt och Trött

Haft lite kaosdag på jobbet....eller inte kaos kaos utan bara sprungit fram och tillbaka hela dagen...ner till köket för att fixa en krånglig kortbetalning, kontoret ringer oanmälda gäster väntar går tillbaka, köket ringer igen, ner till Kolaren och ska duka ordning för 60 personer, kontoret ringer, tillbaks till kolaren för att ställa ordning fler bord som vaktis lämnat, glömde block-till kontoret igen, städ ringer-springer dit, kontoret ringer!! Hela min dag har varit så här, helt sjukt!! Inte nog med det så satt jag och irriterade mig över att SVIF vandrarhemsförening inte svarade i telefonen då dom uppgett fel pris på sin hemsida. Irriterade mig ända tills jag upptäckte att jag ringde på deras organisationsnummer:P Tokigt!
För en stund sedan så kom vi hem från stan. Var så fint väder när jag kom hem från jobbet så vi passade på och  ta en tur med båten. Åkte in till köket och träffade Mathias, Lena och William. Blev en mysig kväll med mycket skitsnack.

Kram B


På väg hem med båten. Stabilt eller bara t...

foto0371 (MMS)

På väg hem med båten. Stabilt eller bara typiskt oss:-P


Första dan på jobbet

Ja då var man igång igen då. Jobbar och sliter på skolan. Och inga studenter som håller mig sällskap heller....
men nästa vecka är personalen fulltalig, studenterna tillbaka och kurser och konferenser igång på riktigt. Härligt...
Måste ju berätta vad jag gjorde idag:p Tänkte mig inte riktigt för då da....Hämtade Gry på dagis och åkte till konsum. Gry har kommit på att hon kan ta ner rutan med foten så hon hade rutan nere när det går en mycket mörkhyad man iklädd grön lång kjol framför bilen så att jag fick bromsa- smidiga mamman säger: oj vad är det där för spöke då??  Åker förbi han och gry sträcker sig ut genom rutan- hej hej spöke!  Men tror ni jag blev full i skratt?? Nej det är sant, vi skrattade tillsammans haha :) 
Tror det tog hårt att gå upp 07.10 imorse för när jag kom hem så låg det ett sånt där skydd till en dragkrok på gården. Oj tänkte jag, måste jag ha tappat när jag var hemma på lunchen! Jo tjena......jag har inte ens ett drag på bilen upptäckte jag hahahaha
Sen var det wokpannans tur att drabbas. Var en konstig beläggning i pannan så jag testade att ta stålull att göra rent med. Gick jättebra tills jag stekte kyckling, lök och paprika i den. Tyflonen lossnade och luktade skunk så det var bara att ta upp ny kyckling och börja om i en annan panna...suck. Sen gick vi och tittade efter lite svamp, smörstekte och åt medans jag tvingade Andreas att titta på danska hollywoodfruar:)
Nu har vi suttit framför datorn och redovisat alla datum och klockslag som Andreas åkt till och från Norge under hela 2009!!! Klockslag, hur många har koll på det? Skatteetaten som det så fint heter vill även ha vigselbevis och personbevis på Gry så att dom ser att hon och jag verkligen finns:)  Får väl se om det går igenom.
Nu ska jag iaf gå och lägga mig för jag ska ju jobba imorgon.

Kram B

Nyplockade, smörstekta

foto0359 (MMS)

Nyplockade, smörstekta


Semester, klassfest och larsmäss

Jag ligger i sängen och kollar facebook och bloggar. Vilket aktivt liv man lever:)Men jävligt skönt! Haft vår hittills värsta semester, dock oförglömlig.  Imorgon börjar jag jobba igen och det skulle kännts (men gud, det finns väl inget som heter så?) kännas (tror det ser mer rätt ut) ok om inte Andreas var ledig en vecka till....hmmm
På fredag blir begravningen, hoppas på och få ett avslut så spänningshuvudvärken går över och hetsätningen. Ja så funkar tydligen jag har jag märkt nu. De flesta som mår psykiskt dåligt har svårt att äta men tji fick Bea som istället hetsäter.....allt i matväg och allt annat också. 4kg (tänk er det är ca 4 mjölkpaket och bära runt på) har jag gått upp på 4 veckor. Jobbkläderna kan jag ju glömma och knäppa (misstänker jag, vägrat provat). Ja livet ska tillbaks till vardag igen och det måste ju bli så.

Gårdagen var minst sagt planerad in i minsta detalj. Det inträffar inte många sådana dagar i mitt liv men
igår så. Vaknade och hade tänkt mig att klippa gräsmattan så att Andreas skulle slippa det när han kom hem. Drog på det för det är ju så tråkigt men tillslut så laddade jag ipoden och en lur i mitt öra och en lur i Grys öra, på med hörselkåpor så bar det iväg. Inga incidenter vad jag kommer ihåg. När det var klart lagade jag mat, 14.30 kom Kjell som skulle vara barnvakt under kvällen. Jag hämtade Karin och åkte upp till jobbet. Karin hjälpte mig med att tända vedbastun som jag aldrig gjort förrut. Karin blev förste eldvakt (tidningspapper och diezel vet vi vad det är nu). 14 grabbar var det som skulle gå vildmarksstig, bada bastu och grilla. Vi hade jättetrevligt och 18.10 åkte vi hem. 19.00 var det dags för klassfest. Vi blev endast 7st men vi kollade gamla kort mm och hade mycket att prata om. 21.45 gick bussen till Larsmäss, Nordmark. Karin och jag fick springa till bussen för ovanlighetens skull. Vi är ju så bra på att hålla tider:)
Tog det lugnt och satt och kollade alla andra som var för överförfriskade mm. Vi hann naturligtvis med att prova dansgolvet sista timmarna och det är härligt när man kan rocka loss nästan helt nyktra för att inte tala om att det var skönt att vakna pigg i morse. Andreas kom från Italien perfekt tajmat så att han kunde svänga in till Nykroppa och möta upp oss vid bussen. En kanonkväll med kanonsällskap med andra ord. Nästa gång det blir tal om klassfest hoppas jag att fler anmäler sig. Vi hade iof väldigt trevligt nu men man är ju nyfiken på vad dom andra gör också.

Nu ska jag sova för imorgon är det slut på ledigheten som inte riktigt blev så ledig tyvärr.

Kram B








Nån som inte får vara i sovrummet hann för...

foto0349 (MMS)

Nån som inte får vara i sovrummet hann först till min kudde.


Bor i vår postlåda:-)

foto0345 (MMS)

Bor i vår postlåda:-)


Jobbångest

Sista semesterdagen idag då! Usch, vill inte börja gå upp tidigt på morgonen, ja det är just därför. Är ingen  morgonmänniska. Jag sover inte så länge men jag vill vakna själv och ligga kvar och vakna till till. Dra sig lite som man säger:) men man kunde ju ha värre problem. Jag har ju ett jobb som jag trivs med:) Andreas ska vara ledig i en vecka till. Hjälpa Kjell lite hemma och då är det ju ännu tyngre att börja jobba.

Igår var vi till fjärilshuset innan jag, Gry och Kjell åkte hem. Åkte från det fina vädret i Stockholm till ett regnigt Värmland och i måndags åkte vi från ett soligt Värmland till ett regnigt Stockholm, är väl lite typiskt. Haft jättebra dagar med släkt och vänner men det var skönt att komma hem också. Lite besviken på att det inte blev någon luftballongsfärd pga dåligt väder. Ska boka nytt datum för flyga ska jag!
Sov skitdåligt inatt. Har ju hunnit vant mig med att ha Andreas bakom ryggen under 3 veckor så inatt sov jag inge bra alls. Inte Gry heller för hon vaknade 01.30 var kissnödig, 02.30 kliade på benet, 03.30 för varmt med trosor, 05.30 (jo 2 timmar i sträck fick jag sova) då var hon kissnödig igen.......och då passade hundarna på och vakna också men som tur var gick dom och la sig igen.

Gick ner i tvättstugan när jag piggnat till och det var hur mycket getingar som helst där nere. Skitäckligt. Har fått ett getinbo under panelen utanför fönstret. Jag har attakerat dom med "kill-it" 2 gånger under dagen och hoppas att dom dött. Sen gick jag ut och målade klart en garderobsdörr och en blivande servettlåda. Karin och William kom hit en snabbis innan Karin skulle jobba. Jag körde Gry till Mira och åkte själv in till stan för att handla lite. Köpte några specialbatterier till en liten ficklampsprojektor som Gry köpte i fjärilshuset. Hämtade henne, svängde ner till kiosken och kollade Robins nya tatuering (pinuppa som lutar sig mot en ! gitarr på vaden) Skitcool! Åkte hem och skulle sätta i batterierna, nej men då satt det redan batterier i trots att det stod på förpackningen att det inte ingick? Hur ofta händer det liksom?

Dags att ta kvällen kanske...ska titta klart på surfpatrullen bara:)

Kram B


Inte mycket som slår solsken, ett glas röt...

foto0340 (MMS)

Inte mycket som slår solsken, ett glas rött och lindt 70%


Stockholm

Ingen har väl missat att vi är i Stockholm antar jag men det var lite galet innan vi kom hit och under resan hit:P Det är inte helt ovanligt att det händer mig grejer när jag ska göra nåt men så här var det....jag satt och kollade lite bilar på söndag kväll för jag vill ju gärna ha en större eller framförallt högre bil och då pratade vi om att vi haft sån tur för det har aldrig varit nåt allvarligt fel på subarun. Jo tjena vad vi inte skulle ha sagt det. Andreas åkte fyrhjuling och jag och Gry bilen hem från syrran. Bilen gick skittrögt och det var ju onödigt att bara gå dåligt utan det var ju lika bra och börja lukta bränt och tända motorlampan också.
Klockan var mycket och vi skulle ju flyga luftballong igår så bilen var vi tvugna att ha. Skulle få låna mammas bil men för säkerhets skull började den krångla måndag morgon. Ringde flyginformationen och försökte få reda på om flygningen blev av eller inställd men det kunde dom inte svara på förrän 2,5 bimme innan och bor man 30mil bort kan  man ju inte vänta med att åka för då hinner man ju inte.  Luftmängdmätaren var trolig anledning. Efterlyste en ny och fick tag på en i Hedemora....skulle ta svärfars bil och dom skulle skicka den där luftmängdmätaren DÅ hittar Andreas en tändkabel som det var fel På. Han fixade det och tjoffs så fungerade allt som det skulle:)
Ringde till Hedemora och avbokade! packade snabbt och gav oss iväg. Vi hade lite bråttom och jag körde. Jag har väl kört till Stockholm via arboga-eskilstuna 2000 gånger eftersom vi bodde och har alla vänner på södra sidan men vet ni vad Bea gör nu? sitter i telefon och  precis när jag lägger på vaknar Andreas till och jag säger- men gud här har dom byggt mycket nytt, fortfarande inte fattat att jag inte var där jag borde;) Vart faan är vi säger han? Du har ju kört norra vägen. Oooooops, var visst i köping haha jaja det tar ju lika lång tid så vi var ju bra ute ändå.
Kommer till Västerås, hela E18 avstängd!!! Totalstopp så på 4,5 timme istället för 3 var vi framme. Tjoooooho vad jag fick höra det men vi skrattade ganska gott i bilen. Luftballongen blev inställt pga låga moln och det var ju tur det. Vi fick iaf en kanonkväll med Helena och Peter. Gick till Långbro Värdshus och åt en skagenmacka för 200kr!!! Det kanske är jag som är snål men var inte det lite överdrivet? en rostad skiva med lite röra på. Till förrätt ska jag tillägga....Efter maten tog jag och Helena en promenad på en timma i området och tittade på en massa fina hus.

Idag har vi varit på Junibacken. Var sådär tycker jag. Jag hade faktiskt högre förväntningar så vi var klara ganska fort. Tillbringade hela eftermiddagen på sjön. Stockholm är allt bra fint iaf. Från sjön;) Imorgon tänkte jag ta en shoppingrunda innan jag tror att jag och Gry åker hem. Andreas blir kvar för han och Pierre åker till Italien på U2 under helgen. En annan får väl nöja sig med Larsmäss i Nordmark:P

Kram B


Snart klart för stockholms vatten

foto0336 (MMS)

Snart klart för stockholms vatten


Glad tjej på junibacken

foto0335 (MMS)

Glad tjej på junibacken


Inställd ballongfärd så en fläderhistoria ...

foto0334 (MMS)

Inställd ballongfärd så en fläderhistoria satt bra:-P


SMS-inlägg

foto0332 (MMS)


Vin, chips och mete vid bryggan. Förhoppni...

foto0331 (MMS)

Vin, chips och mete vid bryggan. Förhoppningsvis slipper vi få bävern på kroken.


Systemet måndag

foto0330 (MMS)

Systemet måndag


Tänk att man varit moster i 20år:-)

foto0329 (MMS)

Tänk att man varit moster i 20år:-)


RSS 2.0