Dålig med tid

Inte haft så mycket tid att blogga och tyvärr blir det inte så mycket idag heller för jag är sjukt trött efter att det varit full fart hos oss i en vecka nu....Var ute i onsdags i Karlstad och hade en skitkul kväll som slutade strax efter 04.00. Vi var 7st som åkte dit och supportade Bullseye:) Började med lite fördrink och nintendo wii hemma hos oss och sen gick vi ut och åt innan krogen.
Igår kom Ia och Ken hit och det blev en lugn hemmakväll men sen precis som resten av veckan. För typ någon dag sedan tänkte jag att varför ska man gå och lägga sig när man kan umgås med dom goaste vännerna/familj men idag känner jag bara SOVA, SJÄLVA, SOFFA, INGA TÄNDA LJUS, INGE PLOCKANDE :)

Haft en kanonförmiddag i Karlstad med Ia, Ken och lille Charlie. Började på lek och buslandet och sedan åkte vi till Sommarlagret för att kolla lite bara.....gick ut 10500kr fattigare och en stoooooooor konstrottingsoffa, rottingbord samt ett ganska stort barbord med 6 stolar i samma konstrotting:)  Vi funderade och tvekade (bara på soffan som vi tänkt oss)  och då kommer det en kille och säger att ni får allt, både soffa, barbord, stolar och soffbord samt en extradel till soffan till dagens pris (60%) och så betalar ni 1000kr idag och resten när ni hämtar dom senast 30april !!!!! och så tillägger han att i mars höjer vi priset till ordinarie igen. Kanondeal ju:) Nu fattas bara altanen som vi tänkt ha dom på:) Dags att börja bygga!
Gick inte i några fler affärer utan åkte hem.
Nu är det soffan som gäller och myskläder på!

Kram B

SMS-inlägg

20111229056 (MMS)


Vanlig dag i december

20111227051 (MMS)

Vanlig dag i december


Julen har varit här....

Blir ett kort men juligt inlägg idag:) eller förresten så är ju klockan 00.34 så jag kanske tom klämmer till med 2 inlägg idag:P ...precis lagt mig i sängen med datorn på magen och tänker avsluta denna julhelg. Haft 3 dagars firande med nära och kära och haft det riktigt gott hela helgen. Mycket mat har det blivit och en och annan cider. Gry, Jacob och Isabelle har spelat Wii i 2 dagar och vi andra har lagat mat, varit ute och gått, badat bastu och pratat skit:) Synd att dom bor så långt bort.....Gry platsade i kategorin snälla barn och fick en hel hög med julklappar. Synen när hon öppnade paketet med 6st koner i är svårslagen. Sååååå lycklig så hon hade svårt att veta vart hon skulle ta vägen. Hon plockerade trappen ner på en gång så vi fick tillbringa hela dagen igår på övervåningen:) . Sammanfattningsvis så har det varit en perfekt jul med andra ord.
På tal om något annat så hände något idag som aldrig hänt mig förut. Reste mig från stolen och så hade hela ena skinkan (på min rumpa inte julskinkan haha) somnat!!!! Låtsades som ingenting men det kändes som om ena skinkan inte hängde med utan befann sig någonstans i knävecket. Skitäckligt kändes det....vickade lite extra så gav det med sig till slut. Märkligt:)
Imorgon åker Pierre och Nina hem och vi ska väl försöka återgå till vardagen litegrann. Utan jobb då naturligtvis för vi är LEDIGA hela veckan. Lite mellandagsrea hade ju varit lite roligt att hinna med och på onsdag lutar det åt utgång på Glada Ankan i Karlstad där Bullseye spelar.
Nej nu ni är jag trött och det är väl dags att sova kanske.

Kram B


SMS-inlägg

20111225049 (MMS)


SMS-inlägg

20111225047 (MMS)


Nu är julafton slut i daglösviken. Trött e...

Nu är julafton slut i daglösviken. Trött efter en mycket bra dag med Andreas bror med familj här. Gry fick en ponny och ett nintendo wii bla men när jag frågade henne vad det bästa var så var det kort och gott en fakta och pysselbok om hästar :). Jag tänker fråga henne ändå tills hon svarar rätt :P! Gosungen. God natt /B


Julmys

20111224045 (MMS)

Julmys


SMS-inlägg

20111223009 (MMS)


SMS-inlägg

20111224030 (MMS)


SMS-inlägg

20111223002 (MMS)


SMS-inlägg

20111223004 (MMS)


SMS-inlägg

20111223023 (MMS)


SMS-inlägg

20111224034 (MMS)


Den lilla röda

Bilden jag la in härom dagen saknade text såg jag grrrrr....iaf så är det den nyinköpta julblåsan:) Tanken är att det inte ska få plats så mycket julmat..... :P

Kram B

Tuppjuck!

Alltså jag har inte fått tuppjuck men min telefon! Faan sådana grejer ska bara fungera. Tänkte att det var dags att radera lite bilder (1100st) och lite sms (ca 500) för att den låste sig hela tiden. Vissa sms kunde jag radera, andra gick det inte ens att öppna. Konversationer gick att radera men dom fanns fortfarande kvar i inkorgen och massa annat konstigt irriterande och eftersom jag har ungefär 10% tålamod (och då tar jag nog i lite i överkant) när det gäller tekniska saker (ja med en hel del andra saker också iof) så ringde jag min personlige support och sa kort och konsist - hjälp:) tack på förhand! Jag insåg ganska snabbt att jag inte skulle fixa det där själv över telefon och jag tror han också gjorde det:) .  Personligt besök på jobbet var enda lösningen i detta hopplösa katastrofläge. Slutade med att jag fick typ återställa och nollställa (vet inte ens vad det heter) hela telefonen så nu har jag inga bilder, inga sms och inga poster i kalendern så det kan ju bli spännande framöver. Jag har inge spotify, fb eller andra genvägar. Allt tar ju sådan tid och göra om. Jättetacksam för hjälpen och frågan är om jag orkar fixa tillbaka allt igen eller om jag kanske ska bjuda på middag:) Du är guld värd det vet du;)
Annars känns det helt ok att ha jobbat sista dagen för året och Andreas kom hem idag också:) Har faktiskt bakat fudge nu på kvällskvisten och det var ju jättebra av mig att ha i hasselnötter när min käre man är allergisk mot just hasselnötter....tänkte inte på det eftersom han kan äta andra nötter och det stod ju i receptet:) Jaja jag och Gry tyckte dom var skitgoda iaf.......Andreas smakade också eftersom han inte visste om det...han lever:P
Imorgon blir det soooooooooooooovvvvvvmooooooorrrrgon!! Kommer ha världens bästa (eller iaf normalt) morgonhumör efter 12 dagars ledigt:)

Kram B

SMS-inlägg

201112201830 (MMS)


Grinchen + Bea

Och så har helgen gått igen då och julen närmar sig. Tycker alla klagar på att de har så mycket att göra och det ska bakas och pyntas och en massa måsten. Finns inga måsten:)  Jag är ingen julmänniska och egentligen ingen högtidsmänniska överhuvudtaget...Jag tänker lite tvärtom tror jag, runt jul ska man ta det lugnt, njuta av vintern och umgås med nära och kära. Vi har inte bakat en enda julgodis, lussekatter eller gett mig på och lägga in sill och grejer. Beställt största delen av julklapparna på nätet och skulle inte ens komma på tanken att ge mig iväg till Karlstad eller nåt för att julhandla! Måste ju vara ett stressmoment i sig:) Hade vi inte Gry så hade det bara funnits julstakar och på sin höjd en julgran i Daglösviken. (om inte Andreas skrikit högt då) Gry har bakat pepparkakor med mormor och vi har pyntat sparsamt tillsammans. Igår satte vi upp julgranen och klädde den innan Andreas åkte till Norge. Vi ska ta och baka en sorts godis under veckan enligt Gry. Antagligen äter ingen av oss det ändå utan vi ger bort det:) Det är jag som är Grinchens fru by the way hahaha...nej så illa är det väl inte men det är så mycket vart ska vi ses, vilken tid, vem lagar vilken mat, vad önskar den och den sig i julklapp....nej spontant och okomplicerat is da shit:)
Ett problem har jag faktiskt funderat på....hur vi ska få plats med Flingan under granen tillsammans med 6 vägkoner:P hahaha Gry tycker inte Flingan är en julklapp så länge hon inte är inslagen på julafton.
Julstugan är uppe och det fixade mestadels Gry och Andreas. Jag drack mest chokladglögg:)
Hade glöggkväll med middag och gott sällskap i lördags och kom i säng 03.30 efter en trevlig kväll men ingen fest utan lite kaos....Igår åkte vi till ridskolan och tittade på den årliga julshowen. Svinkallt var det att stå ute på en läktare i typ 2 timmar men mysigt på samma gång så klart. Köpte sallad på vägen hem. Eftersom man sov lite lördag natt så var vi ganska trötta igår och efter att Andreas åkt så somnade jag ganska fort i soffan.
Nu ska jag hänga en tvätt och jag börjar nog bli ganska trött om jag känner efter. Jag känner inte efter!

Kram B

SMS-inlägg

201112171820 (MMS)


SMS-inlägg

201112161815 (MMS)


SMS-inlägg

201112161814 (MMS)


Snyggaste julstugan

201112161816 (MMS)

Snyggaste julstugan


Jul

201112161811 (MMS)

Jul


Texter

Skitless på att texten inte följer med mms:en igen! Men det ska jag inte lägga så mycket tid på och irritera mig på:)  Gry har iaf lekt fotograf i kvällningen hos hästarna så det är hennes verk nedan. Sedan har jag gjort klart ett armband till Karin. Ska bara formas lite:) och nu har jag sytt på armbandet i 1 timme så nu ska jag gå och sova. I morse hade vi ju lyx och ha sovmorgon 1,5 timme men imorgon är det upp i tid som gäller igen:) eller ja typ, i tid är väl att ta i för det händer ju aldrig.

Kram Skittrött.se


SMS-inlägg

201112141787 (MMS)


SMS-inlägg

201112141776 (MMS)


SMS-inlägg

201112141775 (MMS)


Gry fotar

201112141768 (MMS)

Gry fotar


SMS-inlägg

201112141765 (MMS)


Ekonomi hjärndöd

Suttit med likviditetsprognos och budget mest hela dagen på jobbet...blir ju helt slut i huvudet av alla siffror och räknande. Förstår inte att man kan tycka sånt är kul men det är ju en himla tur att det finns människor som tycker det. Jag är INTE en av dom kan jag säga. Låtersom en bra kommentar från en som är budgetansvarig för konferens och restaurang:)  :) jaja jag förstår dom siffrorna som är mina och som jag måste förstå men inte så mycket mer och jag har inte skrivit ekonom i CV:t direkt :P
Iaf så har jag väl bara nån post kvar tills imorgon så det känns skönt.
Efter jobbet så hämtade jag Gry och så åkte vi hem och packade badkläder! Måste röra lite på mig. Elias blev med oss och lekte med Gry medans jag simmade. Sen hamnade vi hos syrran och fick mat där. Gry åt 4 portioner köttgryta och potatis och efter det skulle hon ha kalaspuffar?!  Bra att hon äter men va faaan... verkar vara morsarv:) men äter man mår man bra:)
Nu är jag skittrött och måste gå ut till hästarna. Det vräker ner regn och låter som halv storm ute så idag ser jag inte fram mot att gå ut och bära vattenhinkar och hö flera vändor i ovädret och mörkret, usch och fy.
Är skittrött också så ni hör vad det är synd om mig nu va? :)
Bäst att ta tag i det här.

Kram B


SMS-inlägg

201112121739 (MMS)


Inget för mig....

Det är roligt att jobba i "restaurangbranschen" någon gång ibland men inte min grej....jobbade julbord och firmafest igår....80 personer glada i hatten och att ta en rast eller äta något under dom där 8 timmarna var ju bara att glömma....det är stressigt, tungt och suger så mycket energi. En ägghalva och ett glas lokavatten blev det på hela dagen. Stå i baren med dunkande technomusik i några timmar var ingen höjdare direkt...bara plocka flaskor och muggar och bära dessa ölbackar från hus till hus och så vara så trevlig och glad hela tiden också...nej som sagt, någon gång ibland högst:) Och dessutom veta att man bara får komptid för det också gör det ju inte mer motiverande...Men det gick bra iaf och gästerna var jättenöjda.
 Idag blir det en slappardag med lite julmarknad i eftermiddag. Gry och Andreas sover än (09.55) och jag ligger i soffan och funderar på livet i allmänhet.....lite djup och off idag tror jag. Har satt på en tvättmaskin och undrar varför jag ska plocka och tvätta (om en maskin jag satte igång innan jag åkte igår) när det är jag som jobbade hela dagen igår? Nej nu ska jag inte hacka upp mig på det utan jag ska gå och fylla på pellets som också är slut.
(inge lättirriterad idag inte:) ) 

Kram B


Presentjakt

Åkte lite tidigare från jobbet i onsdags för att köpa presenter till Ida och Belinda från jobbet...visste vad jag var ute efter men blev inte som jag tänkt mig riktigt:) Eller efter lite spring fram och tillbaka och lite irritation. Började med att gå till en av två guldaffärer eller vad det heter. Letade smycken liknande Laila Bagge. Första affären hade en stor döskalle till halsband "någonstans" och skulle leta reda på den. Jag gick vidare till nästa guldaffär och där hade dom ingenting alls. Fixade present till Ida så länge och sedan tänkte jag att jag går tillbaka och har hon inte hittat döskallen så köper jag något annat. Tjena, stängde kl. 17.00 och jag kom dit 17.10....skit! Gick tillbaka till den andra iaf och den stängde också 17.00!!!! Hur bra är det? Nej dom har säkert sina skäl men lite less blir man ju när 2 butiker av 2 stänger en timma innan alla andra och dessutom i december månad som borde vara den bästa.  Fick lite lätt panik eftersom det var dagen efter som vi skulle fira dom...Gick till Magnolia som säljer pilgrim men där hittade jag inga döskallar förutom två jättesmå..fick en kanonidé i samma stund som jag nästan gett upp och kom på att jag inte skulle hinna hämta Gry. Fick ringa Kjell som ändå var med  henne och säga att han fick köra hem henne också. Iaf så köpte jag 2 stora örhängen (ringar) och satte på 2 minidöskallar på. Blev skitfina så jag skulle nog kunna tänka mig ett par själv:P

Igår var det dags för julbord på jobbet med tillhörande julfest. Jag åkte hem efter jobbet och tänkte bara åka upp och säga hej lite senare.....Tog en cider och så kom Maria och Carro och hämtade mig. Blev konstigt nog lugnt och vi åkte hem runt halv ett. Hade en skittrevlig kväll och lärde känna studenterna lite bättre. Blev 4 groggar och en baileys så jag borde ju kommit igång men det gäller att hålla sig lite låg när det är första festen:P Drack någonting som var väldigt gott - whiskey och 7up!!! skitgott var det men jag får väl köpa mig en billig flaska om jag ska göra det hemma...tror inte Andreas blir så glad om jag tar hans Ardbeg och häller i 7up:)

Imorgon blir det jobb på julbord från 13.00 till ingen sluttid! Känns ju sådär....men vad gör man inte. 80 personer som ska äta och ha bar och dans i 2 olika byggnader. Jag är ansvarig för baren på dansgolvet:P Perfekt....Slutar väl med att jag röjer på dansgolvet och har ställt någon av gästerna i baren:P

Nu ligger jag i soffan och lyssnar på när Andreas är ute och plogar blötsnö. Roligt en fredagkväll...

Kram B

Lycklig

201112071730 (MMS)

Lycklig


SMS-inlägg

201112061729 (MMS)


Tränat och ont i skinkan

Men va faan bilderna blev ju rättvända men jättesmå??? Suck....jaja det finns väl värre problem att engagera sig i antar jag:)  Bla att jag drog mig när jag var på väg hem från stan i lördags (behöver jag tillägga att det var 02.30? ) Haha det hade faktiskt ingen betydelse vad klockan var men det var jävulskt halt på övergångstället:) Vet inte riktigt hur jag lyckades landa så vad säger man hårt? fort? Iaf så är jag skitöm i hela ena skinkan och ner på låret. Lite lätt färgskiftning börjar framträda:P (för den som är intresserad)
Om jag får säga det själv så har jag varit ganska effektiv idag tycker jag. Jobbet har flutit på och när vi kom hem så lagade jag mat (värmde rester) och la i en snabbtvätt. Hängde tvätten innan vi åkte och tränade för första gången på alldeles för länge och nu får vi se om jag håller mig frisk. Kom hem från träningen strax efter 20.00 och medans jag lagar kvällsmat, jo jag lagade mat nu....så plockade jag undan alla skor i hallen som har en tendens att samlas på hög. Satte på en tvättmaskin till och gick igenom den dagliga läggningsritualen med Gry. Hängde en maskin tvätt till medans Gry somnade. Sen bytte jag om och gick ut till hästarna så dom fick hö, biotin och nytt vatten. Gjorde iordning hö tills imorgon bitti på en gång och det var så skönt ute när det var lite snö på marken! Mycket ljusare och det tackar den mörkrädde för:) Avslutade ute med nattning av kaninen som fick bli med på en bild. Ja det var väl min kväll det. Nu ligger jag i sängen med datorn på magen och ska väl sova känner jag.

Kram B

SMS-inlägg

201112051726 (MMS)


Bilder hur som helst

LESS på att inte bilderna går att vrida på så nu lägger jag upp dom ändå!!!!! Ni får väl vända på datorn:P

Det är från när vi hade utedag med staketsättning, korvgrillning och julbordet med släkt i helgen.....

Skittelefon!! (antagligen är det inte telefonens fel men känns bättre att skylla på den)
Nu måste jag fortsätta jobba. Dags att leka lite rödluvan och traska runt med fruktkorgar och tända ljus:)

Kram B

SMS-inlägg

201112031719 (MMS)


Hmmm

201112031718 (MMS)

Hmmm


Joel och Oskar

201112031717 (MMS)

Joel och Oskar


SMS-inlägg

201112031716 (MMS)


SMS-inlägg

201112031710 (MMS)


Jobbar

201112021709 (MMS)

Jobbar


SMS-inlägg

201111261686 (MMS)


SMS-inlägg

201111261685 (MMS)


Flingan

201111261684 (MMS)

Flingan


Ett tag sedan

Har inte riktigt fått tummen ur att blogga under helgen men nu så ska ni få en liten rapport om livet på landet igen:) ev nån bild sen också för igår fick jag hjälp med att uppdatera telefonen.
I fredags så jobbade jag eftermiddagen och det var välbehövligt...en hel del att göra med alla julbord nu. Fredag kväll så åkte vi in till stan och träffade Madde och Peter på Kinan. Eller vi hämtade dom och åkte till Kinan. Och lite märkligt var det för Andreas körde så jag fick ta en cider:) Man blir ju lagomt mätt när man är ute sådär också. Gick in på coop för jag skulle köpa monster energidryck och Peter en julskinka att griljera under kvällen...urk....:) Nej julskinkan fick dom äta själva men capten morgan och monster gick ner:) Farligt gott! Kom hem runt
midnatt och somnade som stockar. NEJ inte hon som druckit energidryck!!! Jag låg där klarvaken och funderade på livet:). Var jättetrött i går morse och Andreas gick ut runt 08.00 och jag skulle också gå upp och ut.....somnade om och vaknade strax efter 09.00 när Andreas var klar ute.
Sen var det dags att åka till jobbet och duka inför vårt julbord med släkten. Blev lyckat och vi åt, hade frågesport, badade bastu och badtunna. Några (typ vi, Robin och Maria) kollade läget i studentbaren och fick snabbt sällskap. Hade en rolig kväll som avslutades på köket. Lite trött och seg idag men det är ju söndag:) Blev brunch hemma hos oss med Peter, Madde och Jocke som köpte med sig allt hit och eftersom det blev skinksmörgås och ägg och bacon så vräkte jag och Gry en kebabtallrik istället:)  
Gry har fått tagit premiärturen med Flingan idag. Gick bra men hon är väldigt pigg och vill mest springa:) Men det är ju inte så konstigt att det är roligt att vara ute. Hon ville inte riktigt ha bettet i munnen heller men jag vet ju inte om hon haft det förut. Hon är ju inriden och sutten på men kanske har dom bara använt grimma. Men det kan bara bli bättre.
Varit till jobbet och städat och nu har vi ätit mat och strandat i soffan. Gry ska få hoppa i säng och risken är nog
ganska stor att jag somnar i soffan:P innan hundarna ska ut och hästarna ska få kvällsmat.  Inte kvällen än i Daglösviken:)

Kram B

85%

Börjar känna mig bra efter den kroniska förkylningen:) och på måndag ska jag gå och träna tänkte jag så får vi se om det tar omtag ännu en gång eller om jag haft mitt nu.
Igår jobbade jag till 21.30. Hade specialgäster på kvällen så då är det bara att ta på sig den extra serviceskjortan och leendet och jobba på.
Jag ska gå upp lite i tid på jobbet, till 85%. Jobba 4 timmar på fredagar också. Ska varva lite mellan fm och em beroende på när det är mest att göra och det känns bra. Då får Andreas och Gry lite mer egentid också och jag behöver förhoppningsvis inte jobba ihjäl mig på torsdagar och måndagar.
Nu har vi fått gårdsplanen fixad och satan det är som Coopparkeringen:) Blev jättebra men stooooort. Kan säkert nästan vända med en 24 meters lastbil:P ja eller nästan skulle jag tro:)
Idag har jag och syrran haft catering för italienska höjdare. Det gick jättebra och dom var så nöjda så men det är ju ett mickel alltså. Fy faan vad vi burit grejer. Vi skulle ha med porslin och dekorationer och rubbet så det var en del men det var det värt men vi kom inte tillbaka till jobbet förrän klockan nästan var 4. Så dagen har gått fort.
När Gry och jag kom hem så fick hon pannkakor. Jag har inte varit hungrig sedan vi åt lite av julbordet vid 14.00 så jag har dammsugit och torkat golv. Har även tvättat 2 maskiner tvätt och hängt upp. Har börjat med ett nytt tenntrådsarmband som jag fått beställning på. Sakta men säkert tar dom form.
Lampan i lösdriften har gått sönder så det blev ficklampa till hästarna idag. Imorgon kommer hovslagaren också så får vi se vad hon säger om Alfons hov som är lite skadad. Hoppas jag kan rida till helgen. Nej nu är klockan 00.05 så det kanske är idé att gå och lägga sig. Ska se om jag kan få ordning på bilderna i telefonen någongång så jag kan dela med mig lite.

zzzzzz Kram B

RSS 2.0