Linköping

Nu har vi kommit hem från en heldag i Linköping. Andreas har åkt Ariel Atom på motorstadion. 0-100 på drygt 3sekunder är ingenting jag skulle utsätta mig för frivilligt men det är ju tur att inte alla vill det:) Vi bokade första tiden eftersom vi tänkte att vi kommer hem i tid och hinner med lite här hemma och det gick ju som vanligt. Det är ju det jag alltid sagt att det är lönlöst att vi planerar nåt för det är väldigt sällan som vi går efter planer:) Vi åkte till en jättestor secondhandbutik och jag älskar ju sånt! Hittade en kanonfin och gammal vit korgvagga. Sååå perfekt med flak på bilen;P då man kan göra sådana här impulsköp. Nej vi ska inte ha barn utan den ska stå som prydnad och så ska jag spraya resten av korgmöblerna vita i hallen så dom är lika:) måste in till stan imorgon och köpa sprayfärg. På väg därifrån stannade vi till vid en lekpark, sen kom vi på att dom har ett jättestort flygmuseum så vi gjorde några timmar där. Andreas åkte bla flygsimulator. Jag blev helt snurrig i huvudet fast jag satt på en stol bredvid. Själv fick jag ett uppdrag att skjuta ner fiendeplan med kulspruta...när jag var klar så sa det en hög röst så typ hela våningen hörde- Uppdrag anses gravt misslyckat, dags att lämna över vapnet till kollega!! sen skulle vi äta och råkade hamna på ett jätteköpcenter och kom på att vi behövde en lampa och timer till hästarna och sen gick vi till Hööks och där hittade vi en ny jacka till Gry, ridvantar och en rosa baggymössa som det stod "I LOVE MY HORSE" på:) Så när vi rullade hem så var klockan redan 17.30:) Var hemma 19.30.
Trött nu så det blir inte så många knop till här..............Lite bilder nedan. Faan, är ju riktigt snygg som stridspilot:P

Kram B

SMS-inlägg

201109301408 (MMS)


SMS-inlägg

201109301410 (MMS)


SMS-inlägg

20110930573 (MMS)


SMS-inlägg

201109291403 (MMS)


Frisk? Deprimerad?

Tror nästan att jag börjar bli frisk?? Eller mindre förkyld kanske låter bättre. Iaf mindre risk för kommentarer:P Men det känns ju helt ok efter 2 veckor. Men nu är det bara en vecka kvar till vägning och det lär ju inte ha hänt något nu heller. Börjar få ordning på kosten men utan motion så är det nog ganska lönlöst. Ganska uppgiven faktiskt.
Är sugen på och dra igång Zumban...men det är ju så tråkigt själv! Saknar Karin sjukt mycket. Känns som om jag bara har henne och det hade jag ju uppenbarligen. Ja tungt är det men nu är det ju som det är och är DU lycklig så är jag lycklig:) och det vet jag att du är nu!
Nu ska jag sluta att vara så himla sentimental och rycka upp mig lite, låta tårarna ta slut nångång!

Åkte in och solade förut. Gry packade sin väska med tuschpennor och papper och låg på golvet och ritade under tiden. Det är ju bara 18min så det går ingen nöd på henne. Det är ju så skönt och så känner man sig lite fräsch efteråt. Efter att man kommit hem och tagit en dusch iaf:)
Var skitkallt inne när vi kom hem så jag tänkte att jag skulle sätta på pelletsbrännaren. Fläkten lät som ett tröskverk och ville inte tända. Var ju inte ett dugg förvånad eftersom allt sånt här händer när Andreas är i Norge men det brukar vara på måndagar som saker går sönder. Jag tog till husmorsknepet och sparkade lite på motorn och vips så var oljudet borta och nu går den så fint där nere i källaren:) förhoppningsvis fram till torsdag kväll iaf när Andreas kommer hem:) Nu till något helt annat.  Förstår inte hur ni med fler barn än 1 samt som har en sambo hemma hinner med och tvätta?? Jag tycker jag tvättar varje dag och det tar ju aldrig slut och då är jag själv på veckorna och har 1 barn! Tvättat sängkläder idag och har sorterat 2 rena. Annars så skitar vi väl ner oss ovanligt mycket i vår familj:)
Nej, dags för sängen tror jag bestämt. Är ju inte den piggaste när klockan ringer och nu är det ju snart dags att gå upp igen.

Ta hand om er och visa era nära och kära hur mycket ni tycker om dom:) En dag kan det vara försent....

Kram B

Prinsessan

201109251385 (MMS)

Prinsessan


Komma igång

Ja det går ju jättebra just nu med att komma igång...är fortfarande förkyld och hostar men det har jag ju bara varit i 2 veckor nu! Faan vad trist det är. Jag vill träna nu, suck!
Var och lämnade in bilen igår så nu är jag billös...svärfar hämtade oss imorse och nu har vi lånat hans bil imorgon iaf. Tar en dag i taget som vanligt:) varför se problemen innan man har dom?? Tänkte göra köttfärssås när vi kom hem men blev nedröstad. Fick göra västerbottenostfyllda köttfärsbiffar och mos istället:) Tack för tipset Karin! Men Gry tyckte jag hade bränt dom men hon är inne i en "ingenting är bra" period nu så det hade säkert varit fel på köttfärssåsen också. Jag stod och hängde tvätt medans hon tittade på true talent och så sjöng jag med lite för mig själv.. - Mamma, nu slutar du sjunga för annars byter jag kanal! Tyst......
Känns som om jag inte orkat ta några konflikter idag. Måndag är ändå måndag.
Jag har iaf sålt vår lilla båt och ev sålt Jockes husvagn:)  Rena affärskvinnan...lite kul för förra veckan frågade vaktmästaren om jag visste nån som skulle sälja en buster (båt). Nej man vi har en ståendes sa jag och så var det igång och idag frågade en kollega om jag visste någon som sålde en husvagn och det gjorde jag ju också:) Ibland så:)  Men nu orkar jag inte blogga mer. Ska kolla vad som hänt på fejan och sen är det väl bara sängen som gäller. Efter att jag hängt upp en maskin sängkläder.

Kram B


Godis efter ridtur

201109241374 (MMS)

Godis efter ridtur


SMS-inlägg

201109241375 (MMS)


SMS-inlägg

201109251380 (MMS)


Julie vs vindskydd:)

(Ang bilden nedan!!) Julie har inte vågat gått in i vindskyddet förut. Jag har lagt in hö och äpplen men hon har bara stått utanför och tvärvägrat. Idag såg jag henne inte i hagen när jag var på väg ut till dom. Och då står hon där inne och vilar:)  Passade på och prova nya sadeln men sadelgjorden var tok för lång så jag måste se om jag kan lämna in den nånstans och få den fixad...hmmm och vi som tänkte ta en ridtur i helgen. Gry får väl rida barbacka och träna lite balans om hon ska ut.
Har rensat garderober idag och herregud vad kläder man samlar på sig. 3 stora kartonger går iväg till erikshjälpen imorgon, 1 kartong slängs, och några påsar portioneras ut bland de närmaste:) Visst ser man vad man har nu men man ser ju också vad som fattas:P Ja iaf så var det behövligt.
Hostar och snorar fortfarande så det är ju jätteroligt. Gry och Andreas tog en cykeltur till kiosken i fm och kom hem med hela cykelkorgen full med kantareller. Och fy faan vad det är tråkigt och rensa svamp men sen blev det omelett till lunch men svamp, bacon och lök...inte helt fel.
Imorgon ska vi försöka sälja den lilla båten. Kom väl fram till att vi använder den kanske 3 gånger per år och så var det en kille som var ute efter en liten båt på jobbet så why not? Kan ju faktiskt inte ha allt och dom där tusenlapparna kan man väl ha till nåt annat. Nu kollar Andreas på nån skitfilm så jag ska försöka erövra tvdosan. Efter att jag släppt in hundarna och gett dom mat verkar det som för Tajra slår i dörrhandtaget. Satan nu tryckte jag på nåt så jag fick kursiv text också och det går inte att avmarkera? Tog jag fet stil så kan man ta bort det som vanligt men inte kursiv.....jaja värre saker har väl hänt.

Kram B

Julie

201109231370 (MMS)

Julie


Höganäs

Ja visste väl att jag skulle få användning för den där mörkgröna Höganäs-servisen som jag köpte på loppis för ehhhhh ja typ 7 år sedan:P  Den har stått i ett skåp och jag kom inte ens ihåg att den fanns:)
Men så fick jag se den och nu blev den ju skitfin i köket!!! Grönt, grönt, grönt. 
Jag har ju gjort lite annat idag också än att plockat fram den där...jobbat, pratat med en resebyrå som är specialiserad på jorden runtresor och bad om en offert men flygbolagen släppte inte biljetterna för 2012 förrän i januari och så kan dom bara ge pris 10 månader framåt...Men på ett ungefär vet vi nu.
Åkte direkt till Grys taekwondo. Numma hämtade Gry på dagis och tog med henne så slapp jag gå tidigare från jobbet. Det tackar jag för:) Sen till Ica och köpte hundmat och innan vi åkte hem så åkte vi till simhallen och solade. (bara jag som solade naturligtvis) Gry satt med solglasögon och åt yoghurt och spelade på min telefon:) tyckte det var jättespännande. Drog igång dammsugaren nu i kväll och upptäckte en full påse. Bytte den och bytte även filtret. Blev sånt jäkla sug så när jag gick förbi min morgonrock så åkte hela skärpet in i dammsugaren helt hysteriskt! Slurp sa det och så var det borta:) var bara att plocka isär skiten igen och ta ut skärpet. Som tur var var det det första som kom i påsen.
Nu ligger jag framför tvn och bläddrar lite. Ska snart gå och lägga mig så det blir torsdag nångång:) HELG och familjen är samlad igen! Och så kommer bästa Karin hem också! Kan inte bli annat än en kanonhelg.

Kram B

lantliv!

201109211365 (MMS)

lantliv!


Hypokondriker

Idag har väl varit en vanlig dag....har lite bloggtorka så ni får ursäkta tråkigt inlägg idag:)  Dagens lärdom är iaf att man inte ska ta ut nässprayen innan man sprayat klart:P  Inge bra för ögonen! Annars så har jag jobbat, hostat, målat Gry till häxa, tvättat 2 maskiner och hängt dom och plockat lite. Mår fortfarande inge bra och ett hypokondriskt återfall är bra nära men jag ska försöka slänga det över axeln för det var inge kul att tillbringa stor tid på akutmottagningar varannan vecka.....det har ju gått bra i flera år nu så nej inte igen!
Hade velat träna taekwondo imorgon men får följa med Gry iaf.
Nu blir det en tallrik fil och så ska jag måla naglarna med ett nytt mörkgrönt nagellack:), Ni vet väl att man ska måla naglarna så sent som möjligt på kvällen? Om inte annat så vet ni det nu.

Kram B

Cinderella oh la laaaa

Ja eller hur!!!! Helt off på mig själv just nu......Men när den här dödsförkylningen släpper blir det nya tag igen. Var på "återbesök" hos min coach i fredags...ja jo men visst var jag medveten om att det inte kunnat hänt så mycket på 4 veckor då jag legat sjuk 1 vecka och ätit pencillin 10 dar. Men nu ska man ju inte skylla på det men det gjorde faktiskt han också:) Oxhälja och lite fest sätter väl sina spår också men jag kan säga att det var inte roligt att istället för att åtminstone hållt formen så hade jag gått upp 1kg, ökat fett och minskat vatten. Muskelmassan var kvar iaf! SKIT......
Legat sjuk i några dagar. Var piggare (trodde jag) i lördags så vi gick en sväng på marken i Storfors, hem och klippte gräset och Nathalie och Mattias kom hit en sväng. Nathalie verkade Julies hovar. Och så blev vi bjudna på tacogratäng hos Jocke på kvällen. Jättetrevligt men jag var inte pigg...igår låg jag i princip hela dagen medans Andreas var ute på fyrhjulingsäventyr och Gry lekte med Nellie.
Andreas åkte tillbaka till Norge inatt och jag har jobbat så ja det är väl vardag igen....Har varit ute och plockat äpplen till hästarna, gått igenom hagen efter Alfons flugskydd som han tappat någonstans som jag inte hittade. Vikt lite tvätt men har ingen ork alls. Hundarna är inne efter sitt kvällsrace och Gry sover så antagligen sover jag i soffan här om en stund...Ny dag och nya tag imorgon.

Kram /B


Till salu

201109171356 (MMS)

Till salu


Puss

201109161353 (MMS)

Puss


Godmorgon matte

201109161351 (MMS)

Godmorgon matte


En manlig förkylning:)

Tror nästan att jag hamnat i en riktig manlig förkylning, usch vad det är tråkigt! Det är väl inte riktigt så illa för jag håller ju inte på och dö:) men det var ju väntat då Andreas legat sjuk hela veckan....surt. Hade ju kommit igång med träning och var taggad men nu blev det bara träning i måndags. Och imorgon är det dags för vägning också....har ju gått....inte alls kan jag säga men det är väl bara att gå dit och bli mer taggad till nästa gång förhoppningsvis:) Kontoret är ju i simhallen så jag kan ju passa på och sola iaf:)
Om man bara hade någon att göra det här med så hade det ju varit mycket lättare.
Igår kväll kom Mattias och Nathalie hit. Julie fick sina hovar verkade och det blev lite skitsnack en stund. Åt pensionärsbakelser och mös. 
Idag gick jag hem från jobbet vid 11.00. Hur hängig som helst. Åkte hem och la mig och vaknade 14.45. Sen har jag inte orkat gjort så mycket mer. Men det kunde ju vara värre-typ magsjuka:) Imorgon ska jag vara piggare iaf för då ska det sista göras i lösdriften så att vi kan flytta över hästarna:). Gry har ju köpt en westernsadel till Julie och ett nytt träns med "diamanter" på så det skulle vara mysigt att orka ta en ridtur med henne.
Har bokat tid för fishspa idag:) by the way, 14 oktober ska det testas i Stockholm. Men bara fötterna som tur är eftersom nyheten om den där kinesen kom så lägligt idag där han var på helkroppsspa och en sån där fisk simmade in i hans urinrör!!


Kram B


Svårt land

Ja det verkar ju inte helt lätt att flytta till Australien en kort period direkt....tror vi gett upp och siktar in oss på en jorden runt resa istället...Andreas jobb måste ansöka om ett speciellt visum för honom och han måste genomgå engelskatester för att bli "godkänd", om jag ska plugga och jobba så måste jag söka 2 olika visum för att jag är över 30år, Gry får åka som turist men Ida som vi tänkte skulle vara "barnflicka" måste vara 18år och alla (inte gry) måste genomgå engelskatest mm mm mm....här snackar vi säkerhetsåtgärder. Så nu skippar vi jobbandet och kollar möjligheterna till att ta 2-3 månader ledigt och åka på en jorden runt resa istället så Australien ska det bli ändå.
Undrar om det är lika svårt att komma in i Sverige??
Har haft det ganska lugnt på jobbet mån-tis så jag har städat, rensat och sorterat på kontoret. Fått en massa gjort som legat på hög. Tränade igår och har träningsvärk idag igen men imorgon är det dags för taekwondo igen:) På fredag är det dags för fettmätning och muskelmassagrejs och sånt igen. Åkte ju på penicillin i 10dagar så jag hoppas att träningen under dom här sista 2 veckorna ska ha gett lite resultat, för kosten har fungerat som vanligt med förbättring av att jag äter en tallrik kellogs K innan jobbet:) också äter jag en smörgås och en frukt på em-fikat istället för bara frukt. Det är väl ungefär så långt jag kommit:)
 
Det är halv storm ute och idag blåste det ner en jättegren från en stor lönn precis utanför receptionen. Jag hade gått precis under den för 10min sen....det small ganska rejält.
Så än så länge känns veckan på jobbet bra och livet rullar väl på.....
Blir nog inte roligare inlägg än så här idag. Dags att ropa in hundarna och kanske fundera på och gå och lägga sig...läsa lite ozzy:)

Kram B


Aktiv helg

I fredags tog vi det lugnt på förmiddagen och sen åkte vi till Lek och Buslandet i Karlstad med Nathalie och grabbarna. Först  mötte vi upp dom på Bergvik och åt lunch och kollade lite i affärer....jag hittade en tröja som jag var tvungen att köpa för att Nathalie störde sig så på den:P  En kortärmad top som det stod queen of everything på:)  Det var en perfekt dag att vara på lek och buslandet. En fredag kl. 15.00. Det var vi och högst 10 personer till så det var inte direkt kö till fikat eller svårt att få en plats i soffan. Perfekt.
Vi var hemma runt 18. Lagomt slitna. Jag åkte in till ICA och handlade oxfilé som jag fick abstinens efter när jag såg reklam på tvn:) Passade på och åka och sola också på en gång så 21.40 åt vi oxfilé med rotfruktsgratäng.
Igår fm åkte vi till simhallen hela familjen. Jag hade tänkt att simma medans dom andra lekte men det blev inte så mycket med det. Dom andra skulle avsluta med bastu och då gick jag och solade......
Vi träffade Kjell på stan och tog en lunch på köket. Hemma igen så ringde Rasmus och ville att Gry skulle följa med och sova hos hans morfar. Gud så gulliga dom är, går ju inte att säga nej. Så det blev oväntad vändning på lördagen. Gry in till Dick och vi tog med ingredienser till kantarellsoppa och åkta upp till Nathalie och Mattias. Där var även Niklas och Jenny och vi lagade mat och spelade "kampen mellan man och kvinna". Mycket trevligt och jag börjar trivas riktigt bra på soffan där:)
Riktig slappardag idag. Andreas har blivit dunderförkyld så vi får väl se hur länge en annan klarar sig...har inte tid och lust att vara sjuk nu!

Kram B


SMS-inlägg

201109111345 (MMS)

Det gäller att vara ordentligt klädd när man ska sitta ute...


Varför fungerar det inte bara????

Trött på att det bara blir text till bilderna som jag mms:ar ibland!!

Iaf så är det en bild på min nya SKITSNYGGA väska:) Tycker ni den är snygg så säljer vi den på jobbet och finns i massa olika modeller.....Inte den billigaste kanske men tidlös......
Sen är det en bild på en potatissäck som jag visst hade glömt längst in i skafferiet:) Rena växthuset.

Tog en ridtur med Gry i kvällningen och hon galopperade för första gången. Så duktig men det studsade lite mycket och hon höll i sig så hårt så det kom en liten tår men sen var hon bara superstolt:) Alfons fick också komma ut på en tur. Therese och en kompis lånade honom.
Nu har vi gjort lite garagerensning och satt ut på blocket. Ska fortsätta imorgon fm och sen ska jag och Gry åka till lek och buslandet med Nathalie och grabbarna:)
Nej, dricka ur vinglaset och sova lite kanske.

Kram B


SMS-inlägg

201109081336 (MMS)


SMS-inlägg

201109081335 (MMS)


Ont i själen och kroppen

Saker blir inte alltid som man menar och man ser samma saker på olika sätt.....Orkar inte blogga idag egentligen men en kort resumé så ni inte blir "läslösa" :) Nytt ord kanske :P

Sen till jobbet och glömde tidningarna
Ösregn
Terapijobb
Slutade 16.45 som vanligt
Gry träna taekwondo 17.00
Jag träna taekwondo 18.00
Träningsvärk sen i måndags
Lär inte bli bättre imorgon
Hjälpt Lotta få in vrånga hästar
Torkat hundbajs
Nu har hundarna försvunnit
Bastun är varm
Jag kollar på Tv utan ljud av okänd anledning
Och imorgon är det torsdag och sen helg-skönt

Nu ska jag ropa på hundarna en sista gång innan jag går ner i bastun ändå och skiter i dom!!!

Kram B


SMS-inlägg

201109051332 (MMS)


SMS-inlägg

201109051333 (MMS)


Tänk om jag hade lilla nubben...

Idag har dagis haft planeringsdag så vi har varit lediga. Nästan hela dagen iaf. Har varit sjukt trött och känns som om jag har syrebrist av den allvarliga sorten. Både Gry och jag har tillbringat större delen av dagen liggandes och läst och kollat på film. Åkte till jobbet och sköt lite pilbåge, slangbella, blåsrör och yxa (nja sköt ju inte yxa utan kastade) eller jag talade iaf om hur dom andra skulle göra:) Det ösregnade hela tiden och Gry var med och hon är jätteduktig på blåsrör! Är det några pengar i det? :) ...drog ut på tiden som vanligt när man har annat inbokat. Första cirkelträningen idag efter sommaruppehållet men det gick vägen. Missade uppvärmningen men det gick förvånadsvärt bra ändå men det kanske berodde på att vi gjorde lite kortare intervaller:P
Gry blir nog träningsfreak...hon älskar det och försöker göra varje övning som vi gör och är skitduktig...hon gjorde situps dubbelt så länge som mig:) (säger kanske inte så mycket)
Hem och gjorde smooties till kvällsmat. Hallon-blåbär och banan. Skitgott:) Eftersom vi vart lediga idag så var Gry hur pigg som helst och hon har precis somnat. Men hon blev lite övertrött och fick frispel och jag är också ganska trött så jag fick också lite hysteriskt anfall:) Har världens goaste unge! Bäddade rent hennes säng och hon satt där uppe i loftsängen och stoppade in lakanet och så suckade hon och började sjunga "tänk om jag hade lilla nubben" och jag brast ut i skratt och hon också och så var ju karusellen igång...Satans ICA-reklam...Nu sover hon iaf men nu har jag en hund som fått spratt nere och bäddar med en plastpåse i sin korg...trött jag blir, bäst och kolla vad hon håller på med. Låter som om hela garderoben flyttar ner i hennes korg. Och ja, minst sagt så var det väl typ det och när jag kom ner och frågade vad hon gjorde så stoppade hon ner huvudet och blundade!! Men tjena, kanske skulle vara med i familjen annorlunda:P 

Nu ska jag förtränga allt runt omkring och sova lite i soffan:) Imorgon blir det jobba, städa och tvätta om tvätten som är i maskinen nu för idag orkar jag helt enkelt inte och då skiter jag i det:)

Kram B 


SMS-inlägg

201109051330 (MMS)


SMS-inlägg

201109051329 (MMS)


SMS-inlägg

201109041325 (MMS)


Min gos!

201109041326 (MMS)

Min gos!


Dagens kapten

201109041323 (MMS)

Dagens kapten


Hemmasafari

Ännu en vecka är snart slut. Var ute och sprang med hundarna i onsdags för första gången på alldeles för länge. Selen på Tajra satt tajt och midjebältet på mig satt tajt så sommaren har varit bra tydligen:). Ida kom hit och gick ut och cyklade med Gry så jag kom iväg. Torsdags kväll mötte jag en älg i trädgården. Satan vad dom är stora, jag skulle aldrig kunna vara jägare och sitta och vänta på dom i skogen för att komma så nära som möjligt. Gry och Andreas hade gått in och jag stod kvar ute i mörkret och målade det sista på vindskyddet. Lotta var i hästhagen och hästarna frustade så.....Bea, du har en älg i äppelträdet  ?? jag gick och tittade och där stod han och mumsade. När jag försökte runda honom för att gå in och tala om för resten av familjen gick han emot mig. Jag tänkte att ska jag sätta mig i bilen, springa in eller fortsätta och gå?? Jag fortsatte att gå medans vi höll stadig ögonkontakt. Han vände och satt fart bakom huset. Ställde sig nedanför balkongen och kollade in Andreas och Gry. Ville inte springa därifrån fast dom klappade händer och skrek. Till slut la han benen på ryggen och hoppade in i hästhagen och ut på andra sidan. Han hoppade i kanalen och det lät som om han gjorde kanonkula:) sen simmade han över......snacka om att mitt hjärta slog och att jag inte kommer gå ut förrän älgjakten är över. Älgen lär ju stå där och äta äpplen varenda kväll jag ska till hästarna....
Igår fortsatte vi och byta tak på vindskyddet, var in till stan och gjorde massa ärendet och Gry lekte med Anya nästan hela dagen.
Andreas la en padda på min mage när jag låg och läste och ja det var väl en helt normal familjedag med andra ord:)
Pierre och Nina kom från Stockholm och vi grillade hos Kjell och kollade fotboll. Andreas fick rasta hundarna igår kväll:) Idag är det oxhälja och kl. 15.00 ska vi fira Elias som fyller år idag. Kommer bli en dag i trängsel och irritation men oxhälja kan man ju inte missa:) Kan ju hitta nåt skit som man kan köpa också:P

Nu har jag varit på morgonpromenad med hundarna och ska äta frukost. Sen blir det en springtur för att samla så mycket syre som möjligt innan oxhälja. Ska ta båten in så man slipper irritera sig på alla felparkerade bilar också:)

Kram B


RSS 2.0