Alldeles lagom. myskläder , osminkad och a...

20101231067 (MMS)

Alldeles lagom. myskläder , osminkad och alldeles underbart;) gott nytt år på er. . . Kram B


SMS-inlägg

20101231064 (MMS)


SMS-inlägg

20101231063 (MMS)


Socialt ADHD

ska försöka uppdatera här lite...har inte haft nån tid över de senaste dagarna. Haft socialt ADHD känns det som......Nu har vi precis kommit hem från Prästgården där vi tillbringat dagen. Fick en jättemysig julklapp av "kollektivet" så i fm ringde jag till dom och sa att vi kommer till er och lagar värmlänsk husmanskost till lunch. Vi gjorde stuvade makaroner och värmlandskorv! kände mig som en skolmattant när jag stod och rörde i grytan med makaroner för 25personer. Nu var vi bara 16 st men ändå:) blev uppskattat av en del och en del ville bara äta stuvade makaroner men en smakupplevelse tror vi det var iaf:) Vår julklapp bestod av en glasburk men olika lager av ingredienser som havregryn, kakao, nonstopgodis, socker och nåt mer och så stod det ett recept på burken. Jättemysigt.
Igår åkte vi till Karlstad och träffade Marcus och Charlotte. Mycket trevligt och en black and white med potatisgratäng är ju inte vardagslunch direkt. Gry släppte vi av hos Fredrik och Sandra innan så att hon och Zmilla fick leka lite. Jo Zeb var med på ett hörn också vare sig tjejerna ville det eller inte. Fikade lite när vi hämtade Gry och så åkte vi direkt till Filipstad och stannade till där hos Petra och Marcus. Blev bjudna på mat och kom hem sent....En trevlig men lite hektisk dag, även det.

Nu har jag myst ner mig i min onepiece och stickade tofflor och kollar på Repmånad, så bra:P

Kram B


Julhelg....

Kan man säga:) Firat jul mer eller mindre i 4 dagar....varit en härlig helg med hela familjen samlad. Min familj samlades här hos oss den 23:e. På julafton åkte vi ner till Andreas bror i Stockholm och firade med dom och igår träffades vi kusiner på mammas sida hos Belinda och idag har vi varit och ätit kalkon hos mamma och pappa.
Och nu är det bevisat att tomten läser min blogg:) Fick både en telefon och en onepiece:) Onepiecedressen är superskön och jag har typ bosatt mig i den. Det är väl inte det sexigaste plagget jag äger men helt outstanding. Sen fick jag jättesköna (och snygga) tofflor så nu är min status  "mysfaktor total" Gry har gått på högvarv och hon fick bara bra julklappar och har lekt konstant sedan i torsdags med kusinerna. Igår hade vi ju vår årliga kusinträff. Jättetrevligt och det slutade med utgång till köket. Hade skitkul och kom väl inte hem alltför tidigt och vaknade inte alltför normalt heller men med ett gott skratt;) ja herregud så det kan gå! blev en mysig morgon och mycket skratt iaf. Jo jag mådde ju inte så mysigt men lite sviter får man ju räkna med. Andreas är på hockey i Karlstad och jag och Gry har varit hos mamma och pappa och ätit kalkon men den lilla familjen:) ligger i soffan nu och är sjukt trött men vår kära dotter ligger och kolla på film och ska minsann inte sova....ska gå och kolla till henne igen och stänga av filmen. Jag ska sova i soffan och det ska bli såååååå skönt!
Sköt om er!

Kram B

SMS-inlägg

20101224031 (MMS)


SMS-inlägg

20101223020 (MMS)


SMS-inlägg

20101223008 (MMS)


SMS-inlägg

20101223001 (MMS)


SMS-inlägg

20101223006 (MMS)


SMS-inlägg

20101223008 (MMS)


SMS-inlägg

20101223012 (MMS)


SMS-inlägg

20101223014 (MMS)


Jobbar och sliter

Varit riktigt lugnt på jobbet tis-ons.....så det där sliter i rubriken stämmer inte riktigt:) Roat mig med att fakturera alla julbord och gjort klart lite pappersarbete inför årsskiftet. Börjar bli riktigt förkyld och var lite ur form igår så jag och Gry kollade barnprogram och byggde lite pärlplattor. Sen låg jag och halvsov (jo man kan halvsova) framför tvn och gjorde inte ett skit förrän 21.30 då jag gick ut i stallet och mockade. Bävade eftersom det var -28grader men  när jag kom till stallet så var det -9 grader i stallet. Otroligt vad 3 hästar utsöndrar värme. Alfons fick som vanligt gå runt lös i stallet.....gick in i sadelkammaren och rev omkull en morotssäck  och där stod han bra. dörren är ju i vinkel så jag kom inte emellan hur jag än försökte trycka mig emellan. Ännu en gång fick jag dra ut han i svansen:) sen körde jag ut på dyngstacken, tömde kärran och vänder mig om och där står han (alfons alltså) då har han gått ut och vägrade gå in. Fick dra honom in i pannluggen och sen springa bak och skjuta på. Han är en exemlarisk fjordhäst...
Idag har bara Sören och jag jobbat....imorse bestämde vi oss för att gå ner till köket och göra oss frukost. Mysigt och sitta så där på morgonen. Ja det är ju då man brukar äta frukost:) avancerade tom och stekte ägg...gick ut och rastade Kåréns hund och åkte hem på lunchen för och kolla till Smirnöff och hundarna. -28 grader är ju omänskligt. Åkte lite tidigare för att hinna åka till stan innan jag skulle hämta Gry på dagis. Köpte lite små julklappar och så gick jag in till Robin på Euronics och kom ut med en julklapp till mig själv. Köpte en ny telefon. Men nu är det klart med klappar och imorgon blir det fullt hus här hemma. Vi firar jul med min familj den 23dec. Så vi blir 23st om jag inte räknat helt galet. Stor familj och det brukar bli organiserat kaos:)
Börjar bli skitförkylda både jag och Gry så vi får hoppas att det inte bryter ut imorgon.

Kram B


Jag vill också måla:-)

foto1357 (MMS)

Jag vill också måla:-)


Tänkte vila lite själv. Tjena:-P kunde jag...

foto1344 (MMS)

Tänkte vila lite själv. Tjena:-P kunde jag ju glömma. Miss knähund.


Galen:-)

foto1331 (MMS)

Galen:-)


Jag och sören har brutit oss in i köket oc...

foto1339 (MMS)

Jag och sören har brutit oss in i köket och gör frukost:-) trevligt


SMS-inlägg

foto1341 (MMS)


Suck! Psykmatte! God jul önskar hero

foto1336 (MMS)

Suck! Psykmatte! God jul önskar hero


Även en vakthund kan sova djupt:-) god jul...

foto1334 (MMS)

Även en vakthund kan sova djupt:-) god jul önskar tajra


Vart ska vi sova i natt. . . .

foto1337 (MMS)

Vart ska vi sova i natt. . . .


Hästshow och chokladpraliner

Igår förmiddag följde jag och Gry med Ida när hon skulle ut och rida. Vi tog pulkan och 2dm nysnö var ingen hit att dra runt med 20kg barn som gav sig sjutton på och fylla hela pulkan med snö så fort som möjligt. Skitjobbigt så vi följde med en liten bit och sen satte vi oss i snön mitt i vägen och gav upp:) Tävlingsinstink drabbar mig väldigt sällan kan jag säga:) Sen hade jag lovat Gry och hennes kompis Mira att vi skulle åka in till ridskolans årliga julshow. Det var jättekul. Den första timmen....nästa 1.5 timme var inte lika kul men tjejerna trivdes och tyckte inte alls det var kallt att stå ute i ett ridhus. Jag höll på och frysa ihjäl. När det efter många om och men var slut så åkte vi in till Filipstad för och tanka bilen och köpa med pizza hem. Tror det var igår kväll eller så var det under dagen som vi tittade lite på Flåklypa gran prix, nåt norskt påhitt som man tydligen måste se.

Idag har vi haft personaldag på jobbet. Samlades och åt frukost tillsammans och sen åkte vi till måltidens hus i Grythyttan där vi fick en liten lektion i choklad. Smakade en av världens bästa och dyraste och fick göra egna tryfflar och praliner av densamma:) smakade helt ok kan jag säga. Smaksatte med blåbär, cognac och vin. (inte på samma gång). Sen fick vi en mycket intressant guidning och en god lunch. Efter jobbet åkte jag och tränade nästan direkt. Gry följde med Benitha hem efter att hon varit i stallet så då passade jag på...
Hämtade en väldigt trött och förkyld tjej som somnade strax efter åtta och det hör inte till vanligheterna. Hon är en riktigt kvällsmänniska så runt 21.30-22.00 brukar jag få henne i säng. Men då sover hon till 9-10 när vi är lediga också:) Jag har slagit in lite julklappar men annars tagit det lugnt ikväll. Kollat på tv, Tajra fick tag på ett resin som jag förlänger naglar med och började tugga på. Det är som ett slags lim/vätska som härdar vid tryck...blev ett litet hål i flaskan men hon mår bra än så länge iaf och kan tyvärr fortfarande öppna munnen:) Åt upp en tomte också för säkerhets skull som jag hade placerat väldigt ologiskt i fönstret ovanför hennes korg.
Men nu är det dags att sova en stund. Förhoppningsvis vaknar inte Gry inatt och ropar att hon hörde tomten komma ner i skorstenen som i natt eller så kommer  hon att höra det varje natt runt 03.00 ända fram till jul. Skulle inte förvåna mig!

Kram B

Jaha det var första tomten som råkade illa...

foto1327 (MMS)

Jaha det var första tomten som råkade illa ut. . . .


Lätt och borsta hero när han lägger sig oc...

foto1323 (MMS)

Lätt och borsta hero när han lägger sig och spelar död hela tiden!


RÄTTELSE

En lite rättelse till förra inlägget:)  med lite betydelse för slutet av kvällen:) Naturligtvis drack jag inte 9 glas vin utan det ska stå 3 .......annars hade jag haft en jävligt bra förklaring till att vara trött:P

Kram B


Nöjd dotter:-)

foto1322 (MMS)

Nöjd dotter:-)


Det är allt bra fint nu men satan vad jobb...

foto1321 (MMS)

Det är allt bra fint nu men satan vad jobbigt det var och dra pulkan:-)


Till slut så

Igår fredag blev en riktigt lugn dag....fick för mig att gå upp och baka bröd på morgonen....vad får man allt ifrån? Trodde jag hade vetekli hemma som skulle vara i men det var havrekli...fick gå. Trodde jag hade vetemjöl special hemma men det var vanligt vetemjöl vad det nu är för skillnad på det. Tror jag hade brödet för högt upp i ugnen för dom blev näst intill mordvapen:P Smakade gott men skalet var hårt....alltså hårt! Värmde dom i mikron idag och då vart dom riktigt goda:) ja man kan ju inte vara bra på allt bara nästan:P Tror veckans få sovtimmar kom igen för jag var grymt trött. Nästan ont i kroppen. Somnade en timma på dan men var fortfarande dyngtrött. Gry åkte till Mira och lekte och jag gjorde stallet och sen la vi oss i bastun. Blir man ju inte piggare av direkt. Andreas åkte på hockey i Karlskoga, gry la sig och jag sorterade tvätt och hängde en ny...låg framför tvn.
Idag har jag beställt en Jofa Flexy till Gry. Har varit slut överallt i 2 veckor men nu fick jag ta i en men jag vet inte om jag hinner få hem den till jul. Det är en rosa kamoflagefärgad ridhjälm med avtagbar skärm och som då även är godkänd som cykelhjälm. Hoppas att den kommer innan fredag:)
Varit inne i stan och fixat de sista julklapparna och nu i eftermiddag kom Fredrik och Sandra hit. Var skitlänge sen vi sågs och det var jättekul att träffa dom igen. Synd att det ska bli så långt mellan gångerna bara....
Lyckades ställa durkslaget på köksbänken och hälla över salladen som skulle blandas...det var bara det att i salladen hade jag även 5 dl dressing. Blev ju jättebra när det flöt ut över bänken:) men det var nog det enda annars flöt kvällen på. Nej 9 glas vin och en cider gjorde mig inte piggare direkt. Trött som vanligt, eller kl är ju ändå 23 men hur som så tänker vila ögonen i soffan:)

Kram

Härliga galna dagar:)

Underbart när man får ha roligt på jobbet:)  Eller hur Jonte??? Skönt att gå upp på onsdagsmorgonen och klä upp sig för julbord istället för den tråkiga kostymen som man nästan växt fast i känns det som. Började med styrelsemöte och presentation av min verksamhetsplan. Gick bra. Sen mötte jag upp ett filmteam som skulle vara med hela dagen och fota och filma julbord och utomhusmiljön i vinterskrud. Till en början var det lite konstig att ha en fotograf som gick runt och fotade hela tiden under julbordet och en kamera som rullade runt på en stor arm...lampor som var som solarier men men hoppas det blir riktigt bra filmer och att man inte blir med allt för mycket.
Mellan styrelsemötet och julbordet fick jag en liten idé som visade sig blir jätteuppskattad:P Nya direktiv i studentbaren med förteckning på alla som vistas där mm enligt en inspektör som varit där. Jag fick en hint om att några killar tog en grogg där innan julbordet (13.00), tidigt tyckte jag så jag ringde upp barmästaren och frågade vart han var...I baren svarade han....riktigt kände hur det lyste bus i mina ögon. - Du alkoholinspektören gick precis förbi hos mig!!!  blev ett väldigt snabbt avslut och panik för grabbarna......dom hade svepat groggar, sprungit runt och om och på varandra, städat, låst baren och sprungit upp i datasalen och letat klasslistor, personnummerförteckningar mm...efter en stund skickade jag ett sms- Mohahaha god jul på er;)  
Tyckte det var skitroligt....efter 10 min fick jag ett sms....och hämden ser ni ju i tidigare bildinlägg. Snacka om att vara snabbtänkta....Kom ner till restaurangen och möttes av väldigt många leende studenter...
Tog bort alla band och toapapper på bilen och smög ner till baren...Tomt-perfekt men jag var jävligt nervös att dom skulle komma för då hade det nog vart kört. Spridde ut allt som suttit på min bil på insidan på bardisken och sen sprang jag upp till kontoret. Åkte hem (en halv timme innan jag slutade) för att vara säker på att överleva.
Kjell hämtade Gry och dom åkte på taekwondoavslutning och sen hem till mamma. Karin kom hit och runt 20 åkte vi upp till Gka på julfest. Båda nyktra och det händer ju inte varje gång:) Hade en trevlig kväll. Hade lovat att köra hem Robert så när vi kom till bilen var den pyntad IGEN!! Men inte lika mycket, trodde jag....
Kom hem vid 02.30 och var ganska trött igår på jobbet. Jobbade och hämtade Gry på dagis och vet ni vad?? Nu är det krig....dom (eller jag vet vem det var) hade knytit fast en hel rulle snitselband under min bil som det var tänkt skulle lossnat när jag åkte hem under natten men den lossnade inte förän jag åkte hem från jobbet igår när det var fullt av snö på vägen. Klev ur bilen och ser ett band som sträcker sig från min bil och flera 100meter bort. Ser inte ens änden på det. Knöt loss det men lät det ligga. Hade jag börjat dragit i det där hade jag väl stått kvar där än. Skickade ett sms att om jag vore han skulle jag överväga att inte åka hem under jul....jag har ju nämligen nyckel till alla rum:P  Har inte bestämt mig för om jag vågar utmana ödet igen:) Känns lite som att jag krigar med fel grabbar....Men ärligt talat blir det sjukt tomt i 3 veckor när dom har lov nu..
Blev lugn kväll iaf. Mamma och pappa tittade hit så vi fikade lite. Somnade tidigt.

Kram B


SMS-inlägg

foto1290 (MMS)


Drev lite med studenterna. Efter 10 min fi...

20101215254 (MMS)

Drev lite med studenterna. Efter 10 min fick jag den här bilden! Snacka om snabb hämd. Ja Det är min bil.


Lyssnar nästan alltid på ordet backa. Inte...

foto1287 (MMS)

Lyssnar nästan alltid på ordet backa. Inte just nu:-) tur man har världens snällaste häst


Kikar in i sadelkammaren när katterna får mat

foto1285 (MMS)

Kikar in i sadelkammaren när katterna får mat


Måndag-Tisdag

Yeeha vilken ärtig rubrik:) varit en rutinmässig måndag. Igår alltså, jag är med (nu när jag läste det igen) :P Förutom att jag mockade stallet för första gången på ungefär 3månader. Jo Ida har ju hand om Alfons så han får mockat varje dag och inte en gång var 3:e månad :) men den här veckan är hon i Sälen.
Uppe 03.00 och släppte ut gnällspikarna...dom drog järnet så jag var väl uppe typ 10min innan dom kom tillbaka igen och ville in och sova. Jag ville gärna sova dom där 10min också!! Jobbade, hämtade Gry och hem och åt lite tacos. Gick ut och mockade och sen kom Kjell hit så att jag kunde åka och träna. Inte tränat sedan förra måndagen så det var riktigt tungt men så skönt när man åker därifrån. Om man bortser från det trevliga sällskapet som tränar då:) kom hem strax efter 20.30, slängde Gry i säng och somnade i soffan. Vaknade som vanligt strax efter 24. Nu kom jag på att det var ju inte alls sån vanlig måndag. Gick ju luciatåg på jobbet. Lite udda men väldigt uppskattat hos gästerna som beställt ett "roligt tåg hellre än bra" och dom var nöjda. Gustav hade lovat att vara lucia, Mattias stjärngosse och så skulle nån vara tomte. Ingen- så jag fick ställa upp. Eftersom vi är en skogsskola så var det givet att Gustav skulle ha huggarbyxor, bara hängslen (läs bar överkropp) lång blond peruk och en luciakrona. Mattias i lucialinne, en strut med egendesignade stjärnor och en pekpinne med en papptallrik på. Själv hade jag tomterock som jag tänkte ha nätstrumpor under men dom drog jag sönder när jag satte på mig dom. Hade ett par röda med som reserv...tomteluva som skulle blinka men det gjorde den inte förrän vi kom tillbaks och jag tog av det och la den på bordet. DÅ började faanskapet blinka. Kul och va lite galen synd bara att det verkade bara vara jag som tyckte det.
Idag har det hänt så mycket. Zombie i duschen imorse, dagis, jobb, hämta en jättetrött tjej på dagis som ville byta familj. Hon ville bo i Karins familj. Trevligt och vara omtyckt....när jag sa att jag skulle nog också vilja ha ett annat barn ångrade hon sig ganska snabbt:) . Åkte till konsum och handlade men glömde det viktigaste. Ketchup. Åkte hem och gjorde mat och kom på ketchupen när jag skulle ta ut den ur kylskåpet. Ringde mamma och inom 10 min hade vi ketchup:) har frusit och kännt mig hängig hela dagen så jag har inte gjort så mycket mer. Mockat stallet och kollat tvn. Nu är det väl dags att sova. Julbord och julfest med jobbet och håll i er nu...............................................................jag ska ta bilen dit och vara nykter (fördel när man har bil) .


Kram B


Go rumpa, härligt att gå fritt i stallet. ...

foto1276 (MMS)

Go rumpa, härligt att gå fritt i stallet. Då kan man hälsa på dom andra hästarna och fastna i dörröppningen till sadelkammaren:-P


Gos

foto1274 (MMS)

Gos


Verkar inte bli nåt bloggande idag tyvärr....

Verkar inte bli nåt bloggande idag tyvärr. Ingen connection med cypervärlden. . . Måste jag säga att det råder lite lätt abstinens i daglösviken nu:-O


Råkade fastna...

Söndag då och man ligger här själv med datorn i knät igen......Andreas har åkt till Oslo och Gry och hundarna sover....Varit en bra dag fram tills typ 19.20 men jag ska börja från början. Skulle duka fram frukost men brödet var inte i brödburken, inte i skafferiet och inte nån jävla stans... Efter att ha letat och börjat bli lite orolig för vart jag lagt det (tills jag kom på att det inte var jag som dukade undan sist) övervägde jag att baka scones men ångrade mig ganska snabbt och gjorde gröt istället. Då hittade Andreas brödet....
Plockade fram lite julsaker (suck) och så kom vi på att vi glömt att plocka ut grejerna från båten. Bla ett par jeans som jag trodde jag glömt nånstans. Andreas tyckte det var ganska bra att jag inte glömt byxorna, haha är ju inte så jättenormalt kanske:) tömde båten, åt lunch och åkte in till stan på julmarknad. Skitdålig marknad mot vad det brukar vara....gick igenom snabbt. Förbi jobbet på hemvägen för att sätta på elementen i matsalen som glömdes efter julbordet i lördags kväll. Snart dags att få jourtillägg på lönen tycker jag:)
Kl 18 var det dags för en väldigt förväntansfull Gry att få åka med lastbilen som åker runt med luciatåget varje år. Var -15grader så det blev tajts, mysbyxor, fleece, täckbyxor- långärmad tröja, stickad, fleece och päls-2 mössor, 2 vantar och köldskydd i ansiktet. Vi var ett gäng som samlades på strandvägen och tände marschaller och en vedkorg och väntade på kortegen. Det lyste om henne, så stolt var hon. Sen vände lyckan, jag fick dåligt samvete och lite panik. Bad en tjej ringa när dom kom tillbaka till utgångspunkten så att vi slapp stå där och vänta. Hon ringde och när jag kommer dit så står Gry med en tjej på toan och har blod på kappan, halsduken och hela läpparna. Då har hon "råkat fastna" (enligt Gry alltså inte tjejen som tog hand om henne) med läpparna på räcket till lastbilsflaket. Varför ska alla testa att slicka på metall när man vet att man fastnar??? Dom hade ställt dom 3 små på rad för att lyfta ner dom och sekunden efter så satt hon där....OCH JAG VAR INTE DÄR!!!! usch vad dåligt jag mådde men det är ju svårt att veta det i förväg. Hon försökte inte att dra sig loss och med varmt vatten löste det sig men hon har ett köttsår på underläppen och lite på överläppen. Blev välling med sugrör istället för tacos som hon väntat på hela helgen. Förhoppningsvis gör hon inte om det men hon hade iof inte gjort det nu  heller för hon skulle bara vända sig om och då råkade läpparna fastna.
Nu ska jag faktiskt gå ner och lägga mig tänkte jag istället för att somna i soffan:) spännande dag på jobbet imorgon:p

Kram B

4 lager kläder, 2 mössor och 2 par väntar:-)

foto1266 (MMS)

4 lager kläder, 2 mössor och 2 par väntar:-)


På plats

foto1269 (MMS)

På plats


Inte lätt och få upp ett luciatåg på ett l...

foto1268 (MMS)

Inte lätt och få upp ett luciatåg på ett lastbilsflak


Väntan på lucia. . .

foto1270 (MMS)

Väntan på lucia. . .


Lucia, kalas, julklappar, lucia igen...

Torsdagen började bra. Gjorde klart verksamhetsplanen för konferens/restaurang och likviditetsprognos:) Jag kan ju inte säga att jag tycker det är roligt med ekonomi. Varken på jobbet eller hemma.....men det känns bra när det är klart. Var tvungen att jobba över och kom hem 17.15, japp då var även torsdagskvällen panikartad. Andreas blev också försenad och kom hem ungefär en kvart efter oss. 18.00 var det luciafirande på dagis och pust och suck.....hatar och stressa! men lucia blev hon och vi kom dit i tid. Dom är så duktiga och för och inte tala om söta. Sötaste lucian ever:) Efteråt åkte vi och köpte pizza och det blev en lugn hemmakväll. Fredagen kom och vi tänkte att vi skulle ta tag i julklappshandlandet men ingen av oss är förtjusta i och rusa runt i julstressen så vi beslöt oss för att handla alla julklappar i Filipstad! En liten utmaning men sååååå smidigt och kommer  absolut  upprepas nästa år. Inte kö någonstans och kanonservice. Inte sitta i bilen i snökaos till Karlstad eller Örebro som man gjort innan och så känns det riktigt bra och gynna de tappra företagarna så att vi får några butiker kvar. I en butik sa ägaren att det var det finaste hon hört på flera veckor när vi berättade att vi försökte köpa alla julklappar i stan. Nån sa att men om man åker till Karlstad eller Örebro så får man ju komma UT LITE??!! Men herregud är det inte trevligare att åka iväg utan krav att man måste köpa massa julklappar? pch måste man ha en anledning att ta ett litet break? stackare......ja jag är nöjd iaf. Men en sak hade dom inte men kanske får in under veckan. Gry ska få en chou chou-docka som kan gå och krypa och allt vad det var. Jag har sett att dom hade 2st på leksaksaffären men jag har tänkt (precis som hon som äger affären) att vem i Filipstad köper en docka för 600kr när man kan köpa den för 100kr billigare i Karlstad-och då kommer man ju ut lite också) :P men när vi kom igår så var båda sålda? snacka om att man har lite fördomar:) Tog det lugnt och gick och åt och så jaha då var kl.16.00 och 17.00 var det ju kalas i Herrgården, tjoooohooo vad vi är med i tiden denna vecka! hem, byta om och så iväg. Ett par trevliga timmar blev det innan vi åkte hem 20.30-kalaset slutade visst 19.00:) hann precis hem så kom Karin och Anders ner....kollade på idol och stre en massa skit, drack lite cider och hade det mysigt. Vid 24.00 dök Peter upp också. Bättre sent än aldrig eller vad säger man:) Karin och Anders gav upp och åkte hemåt och Andreas och Peter gick ner och tog en whiskey. Jag orkade inte följa med eftersom jag hade satt mig tillrätta väldigt bekvämt i soffan. Beställde upp en tequila rose istället och satt där själv en stund till typ 02.00:) Så kan man också göra.
Idag åkte jag in till stan och tankade bilen och köpte bensin till fyrhjulingen för Gry och Andreas var ute och plogade.  När jag kom hem hade det varit en jakthund här igen och lekt med hundarna. Hur glada som helst och värsta kompisarna. Vad glad jägaren måste va. Hunden har varit här en gång innan:)
Varit iväg på det finaste luciatåget jag sett. Gry var minitärna och höll lucian i handen och var så duktig. Satt helt stilla framför lucian i 1 timme och bara såg supersöt och nöjd ut. Mammas flicka det:) Nu ligger vi i varsin ända av soffan och bara är....men det dröjer nog inte länge förrän jag sover känns det som.

Kram B


Fredagsmys med massa chips

foto1261 (MMS)

Fredagsmys med massa chips


SMS-inlägg

foto1256 (MMS)


Sliten

Blir ett kort inlägg idag, ja jag vet att det inte brukar bli så.... Skittrött så jag tänkte hoppa bloggandet men ångrade mig eftersom det har varit en ganska  händelserik dag som bör dokumenteras. Är ju som min dagbok det här:) officiell dagbok. Vaknade 05.30 av att Gry ropade. Gick in till henne och hon skulle bara berätta vad roligt det skulle bli att åka lastbil på söndag, suck.....gick in och la mig igen men somnade inte, tajra började gnälla och så kände jag att det luktade lite rök från pannan. Den har fått gått för fullt nu så det var dags att aska ur. Gick upp och släppte ut hundarna och stängde av pannan....klockan ringde 06.50. Gjorde mig klar och askade ur pannan innan vi åkte iväg. -26grader! sjukt.
Höll på med likviditetsprognos för 2011. Är ingen siffermänniska (ingen ekonom heller) :P men är man budgetansvarig så bör man ju ibland göra sånt också. Hämtade Gry på dagis, glömde sådana där blå skydd på skorna eftersom vi var lite stressade då. Eller jag vet väl inte varför egentligen. Märkte det iaf när jag höll på och halka under bilen fast jag stod parkerad helt plant:) lite full i skratt blir man ju...kom hem 16.20, ut med hundarna, värma mat till Gry, bytte om, på med ytterkläder, in med hundarna i bilen. Kom iväg 16.50. Grys taekwondo 17.00. Skitduktig är hon:) kom därifrån 17.55, 18.00 började luciaträningen i Nykroppa. Såg lite mysigt ut när Gry gick i luciatåget med taekwondodräkt haha stackars barn tänkte dom väl, vad har hon satt på henne?? långtråkigt blev det och sitta där i 1,5 timme men det kanske var bra för mig idag. Åkte hem, plockade lite tvätt, tvättade en maskin till, gav Gry mat, gav hundarna mat, letade reda på lucialinne, krona och ljus tills imorgon, dammsög nedervåningen, hängde tvätten, värmde lite mat till mig......nu ligger jag framför tvn och tittar på Tajras tröja som ligger trasig på bordet med en trådrulle och nål bredvid men nej det orkar jag bara inte ta tag i nu. Hoppas på lite mildare imorgon.... 

Kram B


Inte konstigt att det blev halt när jag sk...

foto1247 (MMS)

Inte konstigt att det blev halt när jag skulle in i bilen vid dagis:-P


Tar det lugnt inför resten av veckan....

Varit en hel del på jobbet idag men jag har fortfarande en del på verksamhetsplanen kvar som ska lämnas in till styrelsen på fredag, torsdag för mig då eftersom fredagar ingår i mina helger:) ska även göra en halvårs likviditetsprognos tills på fredag OCH en massa andra grejer...määäähhh. Imorgon börjar den bokade veckan. Slutar som vanligt 16.00, rally till dagis, hemma ca 16.20 om vi är snabba, steka blodpudding, äta och kl. 17.00 börjar Grys taekwondoträning. Bör åka hemifrån senast 16.45 om hon byter om hemma! Ni börjar förstå hur det kommer att gå va?:) Taekwondo 17-17.45, luciaträning i kyrkan i Nykroppa 18.00-19.30 även där lite knappt om tid  tror jag. Efter 19.30 så ska jag förhoppningsvis sänka pulsen och börja andas....Torsdag är det lucia på dagis på kvällen och fredag borde vi börja köpa julklappar men på kvällen är det barnkalas och så funderar vi på och åka till jobbet och äta julbord under dagen för jag har fått lite avbokningar. Måste fylla ut:) så om nån vill äta julbord på fredag kl. 14.00 så kan jag fixa ett bra pris:P tror jag har samma dilemma på lördag 14.00! 0590-91010!  Men nu ska jag kanske koncentrera mig på och hälla i resten av hårfärgen som jag skulle gjort för 10 min sen. Färgar utväxten. Finns ju en anledning att man färgar det svart:) Nu så är resten i. Jo lördag var jag på då ska Gry vara med som minitärna i luciatåget i kyrkan kl. 14.00 och på söndag ska hon åka med luciatåget på lastbilsflak genom "byn" . Hoppas inte det blir så här kallt bara för då kan dom nog inte åka och det kommer att bli en väldigt besviken tjej. Har -22grader ute nu:(
Förut när jag gick på toa så passade Gry på och ställa en stol utanför toadörren och satt sig på när jag skulle ut. Vad får dom allt från? Nej det kanske är dags att skölja ur hårfärgen och kanske komma isäng innan midnatt. Imorgon som sagt kan det bli en lite lätt stressig eftermiddag:)

Kram B


Måndag....

 Haft en helt ok måndag...var supertrött imorse och snozade lite väl länge men tog igen det sen:) efter jobbet så gjorde jag lite mat och satte mig och tittade på barnprogram med Gry. Hon ser reklamfilm om en bondgård- en sån vill jag verkligen ha mamma- Mmmm man kan inte få allt vet du vännen...nu är det snart jul vet du.- men mamma om inte jag får den av dig då får ju inte du några julklappar av tomten få då är du ju inte snäll!!!! Skitunge:) bor ju i princip på en bondgård:)
och nästa vecka ska jag ta hand om min häst för Ida ska till Sälen. Dags att komma in i att mocka stall sent på kvällarna igen men det ska bli mysigt också bara jag kommer ihåg det:P Var ju ett tag sedan jag behövde göra det....Är sugen på en riktigt lång galopp i den nya westernsadeln också hmmm kanske ska passa på och ta en tur! föresten så kanske jag ska betala den också:) Inte lätt och tänka på allt....kom jag precis på.
Nej vad klockan går fort...måste hoppa ner i duschen innan jag ska lägga mig. Varit och tränat i kväll så en dusch är ju inte helt i onödan då direkt:)

Kram B


Lussebullar och pulka

Jag har bakat mina första lussekatter:) Blev riktigt goda men det tar ju tid...jäsa 40min, jäsa 30 min och så knåda mellan gångerna och försöka komma på snitsen med formerna. Skulle göra en avancerad fläta tänkte jag men det sket sig...gjorde 2 vanliga och satt ihop dom istället:). En del sk lussekatter blev riktigt fina men en del såg ut som övergästa knubbsälar:P var väl sådär kul men Gry tyckte det och det är ju det som räknas! Åkte upp till Robin igår kväll också. Börjar få ordning i nya boet. Kommer ihåg när man själv flyttade hemifrån. Härlig känsla och jag flyttade ju till Stockholm direkt dessutom. Det var tider det:) Gry hade värsta frispelet och härjade järnet med kompisarna som var där och skulle försöka ha glöggkväll så det blir nog inga barn gjorda där på ett tag:) Innan vi åkte till Robin så var vi in till stan och köpte gardiner till köket...blev en duk och kuddfodral i samma också. 1400:- katsching... Hämtade kransen hos Tina och så var vi till Nordmark och hämtade en laxöring som vi haft på rökning:)
Idag har vi varit hos "norskarna" i Herrgården och åkt pulka, ätit korv, druckit varm choklad med vispgrädde och haft en allmänt trevlig dag. Åkte en del pulka själv och lyckades köra ner 2 av barnen när jag och Gry åkte...trodde jag skulle kunna svänga men det blev ett baklängesåk istället men inga ledsna barn efter krocken som tur var:)  En kanontrevlig dag som vanligt i Herrgården men man blir lite trött av att vara ute hela dagen. Åkte upp till jobbet en sväng medans Andreas plogade snö. Gry var kvar och lekte. När jag kom hem så fyllde jag på halm till grisen och hundarna, lagade mat och så lastade vi in 2!!! pallar pellets ner i källaren. Blev dagens träningspass det. Nu blir det inte så mycket mer. Ska hänga en tvätt men sen blir det soffläge och så får jag Andreas hemma ända tills imorgon bitti:) skönt. En natt mindre själv....


Börjar bli klart:)


Väntar på snowboarden....


Gry och Linna är på väg nerför backen


Jag och Gry...armarna var viktiga på denna farkost


Kunde ju bara sluta på ett sätt.....


Hungriga efter pulkaåkning


Nu ni, kvällen i Daglösviken, Kram B


Dumt och lämna köket när man bakar:-)

foto1195 (MMS)

Dumt och lämna köket när man bakar:-)


Börjar ta form...

Köket alltså, börjar ta form....jag skulle definitivt vilja börja ta form men det verkar inte ske av sig själv direkt:)
Tapeten med de stora medaljongerna i köket blev kanon. Börjar likna ett riktigt lantkök nu:) Ska väl in till stan imorgon och lägga en 1000-lapp på gardiner. Har redan kollat ut dom:) Andreas tycker verkligen att det  
är nödvändigt:P Life is a mystery:)
Har varit en lugn fredag. Eftersom jag går på högvarv under veckorna så brukar helgerna bara flyta på med familj och vänner. Började dagen med kvartsamtal på dagis vilket gick bra. Exemplarisk väluppfostrad dotter:) landade i kiosken och åt frukost på vägen hem. (har faktiskt smörgåsar) åkte hem och fortsatte lite med köket...sen gjorde vi inte så mycket. Jag åkte till jobbet och fixade lite inför imorgon och så kom Daniel hem till oss med mat från köket:) Helt ok! Karin och barnen kom hit och hon och jag åkte in till Ica....det enda jag skulle ha var toapapper  men det var väl det enda jag inte kom hem med:P. Daniel och Andreas drog iväg hem till Daniel och jag och Karin festade till på vaniljcocacola och nonstop. Kollade idol och pratade, pratade, pratade:) Nu sover Gry och jag ska slumra i soffan en stund. (lika bra och erkänna eftersom jag känner mig själv såpass) Ja det var väl min fredag i stora drag.....inte så jätteintressant idag kanske.

Kram B

SMS-inlägg

foto1177 (MMS)


Uppfräschad:-)

foto1187 (MMS)

Uppfräschad:-)


Trivsam dag:)

Ställde klockan på en halvtimme tidigare imorse.....gick upp 5min tidigare än vanligt. Gjorde ju enorm skillnad för jag kom till jobbet senare än vanligt:) Var tvungen att gå ut och försöka få liv i Smirnöff för att se så att han inte frysit ihjäl. Den grisen sover tungt men han kom ut och åt lite mat och sen in och grävde ner sin i halmen igen. Jobbade till 13 idag och sen åkte jag in till Filipstad. Var så skönt och strosa runt där alldeles själv. Var till banken och fixade en del med företagskonton, försäkringar mm eftersom jag avvecklat företaget. Har kört så lite senaste året så det blir hobbyverksamhet istället. Slipper man alla avgifter, revisor och sånt och kommer jag igång igen får jag väl registrera ett igen. Kanske tom med rätt verksamhetsbeskrivning:) . Var till Robin och pratade lite och sen upp till Åse för att fylla i en tatuering....och så ritade hon upp lite mer direkt på handleden:) Supernöjd men nu får det vara nog. Ja blir det nåt mer barn i framtiden lär ju namnet in bredvid Gry på ryggen men annars är jag nog klar....men det har jag ju sagt förr. Är iaf nöjd med att jag har gjort alla med samma mönster/motiv så man ser att det går ihop och igen. Men att skugga längst ner på handleden var ingen hit- nu gör det lite ont va? - som satan! - haha jag ser det på dig.......
Gick in på en liten hantverksbod efter...urmysig tant som pratade, pratade, pratade om varenda stickade grejs historia...var tvungen att köpa en mössa så jag kunde gå därifrån:) Gick till Tina i hennes mysiga butik på vikgatan. Stod där och pratade en stund. Hon håller på och gör en dörrkrans till oss. Vad gjorde jag mer då? Jo jag åkte och mötte upp Andreas för jag hade kört tomt på bensin och han hade bensinkortet med sig. Jag var på väg till Ica och hade inte en aning om hur mycket jag hade på kortet så jag hade ingen lust att tanka bilen och sen stå i kassan på Ica och få "köp nekas". Hem och gjorde kebab i pitabröd. Nu håller målaren på och tapetserar köket. Blir skitbra och jag vill bara fixa till allt redan ikväll men det ska visst torka lite innan:) Härliga arbetstider förresten (22.30)  Själv har man jobbat klart för veckan, ja nästan. Ska dit och duka konferenslokal imorgon en snabbis och likadant på söndag....men ska nog ändå dit och köra lite zumba.

Nej nu blir det ryggläge. Utvecklingssamtal på dagis imorgon och så får vi 5?! pallar pellets. Vill inte bära in....

Kram B 


Då var man här igen då:-P

foto1169 (MMS)

Då var man här igen då:-P


Jobb! Men slutar om 1 timma:-) helg!

foto1160 (MMS)

Jobb! Men slutar om 1 timma:-) helg!


Fullspäckad dag tycker jag om, ibland!

Dyngtrött i morse så jag gick upp  07.10...zombie:) Satt upp håret och sprayade torrshampo i luggen. Rena pangbruden idag:) jobbade fram till lunch och åkte in till Filipstad för lite jobbärenden och lunch med Karin på kinan. Idiotiskt med buffé!! först äter man en jätteportion och blir mätt, då hämtar man lite till av det som är godast och sitter och strir och herregud så har man ätit en portion till...var gott iaf och mycket mysigt:) Karin skulle kolla en ny telefon (och tomten, jag önskar mig en Nokia C7) Karin var nyfiken på Robins samsung men jag tror det var lite för mycket för henne:) Menyerna rullade helt galet fram och tillbaka och rätt vad det var så hade hon skickat ett sms!! Jag avrådde henne från att köpa den:) Skoja bara Karin du fixar nog det där men jag ska då inte ha någon.....vill bara kunna ringa, sms:a och facebooka på min:)
Vi hade så mysigt på stan att vi glömde bort att hämta Alicia från skolan:P Vi kom på det 13.35 och då hade vi typ 200meter till bilen och 1.5 mil hem och hon slutade 13.30:)  Lite kul var det!!
Kom tillbaks till jobbet och gjorde klart alla bokningar på kurser för 2011. Hemma 16.20, gav Gry lite mat, bytte om till träningskläder samtidigt som jag drack en nutrilett smootie, luciaträning i kyrkan för Gry 17.00-18.00 Kjell hämtade henne i kyrkan, jag rally till träningen 18-19, (observera spannet mellan lucia-träning) :) hämta Gry, kom hem 19.40,,  släppte ut hundarna från hundgården, gav kaninerna mat, Gry skittrött och hungrig, gjorde kvällsmat, hundarna jättehungriga, fick mat och sen rök dom ihop! Fick isär dom genom att dra Tajra i svansen in i sovrummet, gjorde klar Gry för sängen, la henne, ut med hundarna, plockade undan efter maten och nu sitter jag här.......jo men visst känner man att man lever ibland:) Skulle behöva sortera tvätten och dammsuga men nu får det vara nog för idag:) Nu ser jag fram emot morgondagen. Ska jobba till 13.00, banken 13.30, tatueraren 15.00 och så kommer ju Andreas hem också!! :) och sen är det helg!

Här kommer bilden på Tajra också som jag lovade igår. Kan meddela att hon ligger där nu också och sover....

Kram B




RSS 2.0