11 godingar

Helgen har gått såååå fort och just nu är jag skittrött så det blir ett kort inlägg. Jobbade hela fredagen till 20.30. Fick besök av Karin och Anders och Gry fick massa kläder av Alicia:) Kändes kanon och få ta ett par glas vin med bästa Karin! Saknar dig så vännen!!!Gry hade en kompis som sov här fredag-lördag och det betyder full fart:) Dom vaknade vid 8.00 i lördags och eftersom jag ändå gick upp och gjorde frukost åt dom så packade jag bikinin och åkte till simhallen för lite morgonsim. Ska fortsätta med det för det är en riktigt skön start på dagen:) Vi hann med att åka till ishallen och titta på en av kusinernas hockey och sen till Ica för att handla till Grys försenade födelsedagskalas (hon fyller år 17juli) :) . Åkte till syrran igår kväll och tog ett glas vin och beställde hem mat. Imorse väckte hundarna oss så jag gick ut med dom. Skönt att bo utan grannar dessa mornar:P Kan ju inte skryta med att man är fullt påklädd direkt när man traskar runt på gården medans hundarna gör sitt. Fort in och under täcket igen. Andreas "konserverade" alla utemöbler och fixade lite allmänt ute. Jag städade inne och sen bakade vi chokladbollar. För första gången hade Gry tålamod att knåda degen och även rulla ALLA bollar! brukar vara jag som står kvar själv. Samtidigt blåste vi ballonger och gjorde en princesstårta. Tur att vi var två tjejer i köket:P
11 barn på kalaset och dansstopp var populärast tror jag. Måste jag säga att det blev ganska tyst efter 16.30 i daglösviken idag:)
Varit ute och fodrat djur och nu har Andreas åkt till Oslo.....känns ganska omöjligt att ladda för en veckas jobb igen men så är verkligheten,

Kram B

Snart.....

Snart är den fullbokade veckan slut, snart är det helg, snart ska jag tatuera mig igen, snart kommer snön och snart den hemska julen:)     En sammanfattning av både gott och ont i nutid och framtid:) by the way. Idag var första dagen den här veckan som jag åkte hem direkt efter jobbet. Gry följde med en kompis från skolan. Jag tänkte jag skull snygga till lite hemma men så tänkte jag en gång extra och la mig framför tvn en stund istället:) . Igentligen är det ju sjukt att man förväntas (så tolkar jag det iaf)  ha städat, tom tvättkorg, gräs klippt, fyllt kylskåp mm mm bara för att man "bor" hemma i veckorna och mannen jobbar borta. Jag jobbar ju också heltid och kommer hem 17.30, lagar mat, sköter barn, kör till träningar och går på alla möten, sköter djur samtidigt som man försöker sköta om sig själv lite för att må bra.....Inge film, socialt umgänge och en och annan trivselöl här inte efter jobbet:) JA det är fel vecka i månaden nästa vecka - märks det????? :P Hormonerna spökar rejält men idag är det torsdag och helgen närmar sig. Härligt! Jobbar em i morgon och sen jobbar jag kväll i parken på någon typ av visafton.....lördag fest och på söndag har Gry födelsedagskalas och där var helgen slut ja......
Nej jag har lite bloggtorka och tycker det är så tråkigt när man inte kan skicka mms till bloggen längre. Mycket roligare att blogga med bilder. Kanske får orka föra över bilder från telefon till datorn igen, nån dag:)
Hundpromenad nu
 
Sov gott! Kram /B

Röstar nej till vecka 39

Det är väl vecka 39 till veckan va? skitsamma, jag skulle ändå vilja hoppa över mån-ons och ev fredag:) . Har haft fullt upp hela helgen och är allmänt skitsliten. Imorgon blir det jobb som vanligt 07.45-16.45, och sen blir det jobb/möte i parket 18.30. Nog hemma runt 21 och då ska Gry i säng och alla djur fodras. Tisdag ska jag på föredrag på Selma Spa 08.00 så jag behöver någon som kommer hit och skickar Gry med skolbussen då jag lär åka runt 06.30, sen jobbar jag till 16.45 och 18.00 möte i strandvägsskolan om något nytt datasystem för att följa sitt barns skolgång hemifrån....säkert hemma runt 20.00. På onsdag är det bara jobb till 16.45, Grys taekwondo 17-17.45, coreträning 18.00 och sen är vi hemma redan 18.45. Städa, tvätta och allt annat jag inte hunnit. Torsdag har jag bara jobb inbokat???om det inte är nåt jag glömt. Fredag jobb och sen jobb i parken på kvällen. Lördag blir lite trevligare för då är vi bjudna på könsbytarfest:) Kan ju tyvärr inte avslöja här vad jag ska hitta på då:) Men MAN ska dom få:P . På söndag vill Gry ha sitt kalas så jag lär väl få iväg inbjudningar imorgon också hur nu det ska gå till och kommer ju säkert vara jätteladdad efter fest på lördag.
 
Andreas har åkt till Norge och jag ska snart hänga en tvätt och sen ska jag försöka att inte göra ett skit mer utan få lite sömn.
 
Kram

Paula

.......heter hon:) Kossan heter Paula som jag glömde igår. Får se om jag hinner blogga lite ikväll.

Kram B

Mamma Mu

Ja igår kväll anlände våra nya familjemedlemmar! Allt gick jättebra men dom står fortfarande inne än. Ska försöka få ut dom nu snart och har fått stänglslat en lång gång med elstängsel till ena hästhagen och därifrån ska vi försöka locka dom till sin hage. Hoppas att det går bra så att dom inte rusar rakt igenom staketet.....risken då är att vi aldrig får tag i dom eftersom dom inte känner sig hemma här än. Skitorolig och nervös nu men det måste ju göras..

Peter kom med grävmaskinen igår för att gräva ur lösdriften på lera och skit lite snabbt. Han har inte slutat ännu:) nu har dom dränerat och grejer så det blir ju riktigt seriöst. Skönt men korna får ju vänta på att gå ut om dom nu GÅR ut och inte RUSAR ut. Det är ju inte världens tamaste djur, eller minsta, eller hornlösaste:P Gry och Oscar är ute och leker och jag ligger i soffan och vilar lite. Om allt går bra med korna så ska vi åka in till Peter och Madde ikväll och äta lite mat och dricka lite vin:) Peter har nämligen fyllt år i veckan. Gry ska sova hos Mira men vi har inte kommit dit än:) .......

Just ja, Gry har fått döpt kalvarna idag. Den stora kon har ju redan ett namn och heter....nej men va faaan nu glömde jag bort vad hon heter haha, får väl återkomma med det då men kalvarna heter iaf Mamma Mu och det klassiska Rosa.   Snart ska jag gå ut och ta in hästarna så Andreas kan koppla på strömmen. Bara ligga i soffan en liiiiiiiiiten stund till:)

 

Kram Bonnmora med stort B


Nytt, nytt, nytt

Livet på landet utvecklas:) Dags att börja dra lite nytta av att enligt papper äga lantbruksfastighet och därav ha högre försäkringar mm......har man produktionsnummer och nötkreatur kan man nämligen dra moms på allt som rör lantbruket och på fredag anländer ju våra nya familjemedlemmar:) Ska bli så himla mysigt!!!! och spännande:).
 
 
 
Kanske blir en liten uppfödning till slut:)  Fullt upp i veckan som vanligt och den här helgen händer det grejer, dels kossor som vi behöver bevaka lite och så kommer Peter med sin grävmaskin och ska gräva ur lösdriften åt mig. Blir så sjukt lerigt vid vindskyddet. Han ska flytta bort stora skarnhögen vi har på gården och fylla med. Vi köpte även en ny fyrhjuling eller en sexhjuling faktiskt om det ska  vara korrekt och den skulle hämtas i helgen men vi tar det nästa helg istället......min käre man skrotade ju vår gamla fyrhjuling i somras så det blev klart med försäkringsbolaget idag. Dom löser in den och det var ju tur eftersom en ny redan är köpt:) , nåt glas vin med vänner kanske och så kommer Karin hem!!! skitlänge sedan vi sågs så jag hoppas hon har någon minut över åt mig:)
Igår åkte vi direkt på styrelsemöte i parken och kom hem strax före 21, Idag följde Gry med Noel hem så jag passade på och gå på ett corepass och sola. Sen hem, laga mat, ut till hästarna, ut med hundarna, damma och torka golven. Skönt och komma igång med träningen igen. Blir ju pigg på direkten:) men nu är jag allt lite sliten.....ska gå och sova så jag orkar upp i morgon bitti.
 
Kram B

Bonde på riktigt!

Ja då så kan man väl kalla sig bonde på riktigt :) Har ju bestämt oss för att skaffa 2 Highland cattle för att kunna få all mark ordentligt avbetad. Dom älskar ju sly och blött bete så det passar ju perfekt. Dom är snälla och går ute året runt. Sköter sig mycket själva. Vi hade tänkt oss en tjur och en kviga.
Vi har sökt ett tag men alla som är till salu är i skåne eller småland typ och så idag kom det in en annons på en kviga utanför Mariestad, 12 mil från oss. Bestämde oss för att åka och titta på henne och bekanta oss lite med rasen och ja........
Ägarna var jättetrevliga och vi fikade och diskuterade och det hela slutade med att vi köpte både kvigan, mamman och en lillasyster som fortfarande diar. Och som grädde på moset så var mamman antagligen dräktig igen:) Så 1 blev helt plötsligt 3,5 st. Så det kan bli:P
Helgen i övrigt har varit lugn och vi har skruvat staketstolpar, burit pellets, klippt gräs och umgåtts med vänner. Jag jobbade 1,5 timme idag-alldels lagom.
 
Nu har vi precis badat Tajra i klorhexidin för imorgon ska vi lämna henne för operation kl.08.00 och hämta henne 20.00. Kommer bli en tuff vecka för mig.....
 
Kram B
 
 

Operation

Tappat lite bloggande tyvärr men kanske får ny energi när man kan skicka bilder igen. Har haft en perfekt arbetsdag idag...kompade lite för jag har över 70timmar att ta ut så jag jobbade 14-16 :) helt ok.
Började dagen med äppelcidervinäger och 30 min på cykeln framför någon variant av hollywoodfruar. Ja vad ska man säga....också ett liv.
Åkte till stan och köpte klorhexidinshampo som Tajra ska tvättas i innan operationen på måndag. Usch, kommer bli jobbig tid ett tag. Hon får inte umgås med Hero, inga häftiga rörelser och ingen hundgård. Eftersom hon inte gillar andra hundar så kan jag inte ha med henne till jobbet för då lär ju operationen vara ganska ogjord.
Hon får vara hemma istället och jag får väl åka hem 2-3 gånger per dag. På måndag när hon ska opereras är både jag och Andreas lediga. Vi ska lämna henne 8 och hämta henne 8 på kvällen. Men men det är som det är och kunde ju vara ännu värre.
Åt lunch med Jocke på kinan och sen åkte vi hem för att vara hemma när prinsessan kom med skolbussen från skolan.
Jag åkte och jobbade och nu ikväll har vi ätit oxfilé med tillbehör:) Kollat fångarna på fortet och tagit det lugnt.
Imorgon blir nog en jobbig dag.....ska skruva isolatorer på massa stolpar till en hage, mocka lösdrift, bära pellets mm. En massa mindre roliga måsten när man har gård. Sen ska Gry på kalas hos Nellie.
Söndag jobbar jag lite igen och så är ju helgen slut. Får se om man hinner med en sväng på storforsmarken.
Nu ska jag dricka upp rosévinet och sova lite i soffan tror jag:)
 
Kram B

@WORK

Känner att jag har det ganska bra på jobbet ändå ;P Inte alla som jobbar i en sån här miljö!
 
 Våra fiskestugor där man kan husera utan el:)
Kanot eller vandring är det som gäller.
 
Boende och konferenslokal. Kräftor och laxöring finns i dammen:)
 Hörn av restaurangen:)
 Bro till brogården
 
 Lite after work
 Utsikt spa
 Restaurangen
 
Ja vad säger ni? Tänker lite på er som sitter på ett kontor mitt i stan....har ju också sin charm, KANSKE?? :)
 
/Kram

Inte förkyld!

Är så förbannat trött på HOSTA!!!!!!! Faan vad less jag är på det här. 4 veckors hostande nu och annars mår jag bra. Inge ont i halsen och inge snorig utan jag bara hostar. Har inte vågat tränat nåt eftersom jag inte vetat om jag haft nåt skit i kroppen. Och alla säger - åh vad hes du är, är du förkyld? - och visst är det jobbigt och åka på förkylning så här tidigt på hösten - gud vad du varit sjuk länge.....- JAG ÄR INTE FÖRKYLD! 
hostar, hostar, hostar och bara hostar och ingen annan i familjen har hostat.
Till veckan ska jag börja träna iaf. Tänker vara som en trotsig tonåring som vägrar ta långärmat på sig fast det är 15 minusgrader ute och dessutom vägrar ta av sig mössan när det är 25 grader varmt ute!!
Så måndag blir det cirkelträning:) Får väl ta cocilliana (hostmedicin) i vattenflaskan. Jag måste ju komma igång nu så jag blir av med några kilon innan 1 nov. Har nämligen beställt ny tatueringstid så det ska bli ett par stora vingar på ryggen och det är ju inte så snyggt när ryggvalkar Allan har bosatt sig där:) Hoppa jag kan ha diciplin nog. (har aldrig hänt förut så nån gång ska det väl vara dags)
Idag har vi varit i Lesjöfors och hälsat på Tina och Oskar. Åt pizza och hade en kanonförmiddag. Gry har varit på bio och jag har sålt biljetterna:) Modig var det som visades.
Vi har även besök av Arild, Rita och Osmund från Norge så vi avslutade kvällen med tacos.
Eftersom Gry har fått tagit det stor gästrummet uppe så fick hon flytta ner till oss inatt så gästerna fick husera där. Hon ligger här bredvid och sover nu och var så söt innan, Jag lämnade datorn i sängen när jag gick på toa och när jag kom tillbaka så sa hon - mamma, jag försökte skriva facebook för det är väl det du ska kolla ändå:) och så hade hon skrivit FÄRSFOK på google:) Kunde ju inte annat än att skratta, godingen,
Imorgon blir det till att åka och köpa stängselstolp för att sätta ny hage. Om det blir kohage eller hästhage återstår att se:) och så måste jag upp till jobbet och duka 2 konferenslokaler och sätta nycklar i dörrarna till kursdeltagare som kommer imorgon kväll.....Går aldrig en hel helg utan att jag åker till jobbet....
Men nu först ska jag se om John Blund har något att säga
 
Kram B
 

Kortfattat

Förra inlägget försvann ju av någon konstig anledning så jag ska sammanfatta lite kort.
Oxhälja och en kanonhelg med familj och vänner. Varit apa i bur och sålt biljetter på tivolit. Andreas sålde på fredagen för slalomklubben och jag på söndag för taekwondon. Sveriges största marknad:) Ja mycket folk är det. Nej vet ni vad? Jag är faktiskt riktigt trött så jag tror jag ska chocka kroppen med att gå och lägga mig... Har plockat undan tvätt och klippt gräset, ja att klippa gräset tänker ni säkert är väl ingen deal. Nej det är det absolut inte eftersom vi har åkklippare men ví har även 4500kvm att klippa och det blir lite drygt att sitta och skumpa runt i närmare 2 timmar. Gry blir också lite uttråkad av att leka själv. Avslutar med ett litet tips av egen erfarenhet - åk inte helikopter dagen efter öltält och nyss intagen kinabuffé! Hur jag tänkte vet jag inte men Gry och jag gav oss upp.....skithäftigt men blir lite mindre häftigt att sitta bak och göra dykningar....vi var lite lätt skakis:)
Nej sängen!
 
Kram B

Grrrrrr

Irriterande! Skrev ett inlägg om helgen mm i går kväll och så är det inte publicerat????? och inte i utkast heller.....suck...nej, spar på könsorden :P Nu ska jag iaf dra igång och jobba.

Kram B

RSS 2.0