Höst

Ja då är det väl den traditionella hösten som är här då......som betyder becksvart utanför dörren (det är fortfarande underbart att bo i skogen......på dagtid) , älgar som äter äpplen i trädgården,pelletsbärandet börjar snart, har tillbringat 2 timmar på oxhälja och övervikten efter sommaren blir ångestframkallande:) Så nu är det höst! just det, jag hostar igen. Det är ett säkert vår och hösttecken. I våras hostade jag i 8 veckor och nu har jag hostat i 3, surt men ett ganska angenämt problem ändå:)
 
Idag vart första dagen på oxhälja också. Sveriges största marknad och Andreas har suttit 4 timmar och sålt tivolibiljetter för slalomklubben och på söndag är det min tur för taekwondon. Ibland är det tur att man bara har ett barn, dock ett väldigt aktivt barn:) . Gry och jag gjorde en repa idag och egentligen borde det räcka men lik förbannat så kommer man gå där fram och tillbaka imorgon och klaga:P
 
Vila ögonen i tvsoffan tror jag...
 
Kram B
 

Tidigare kvällar

....jag måste försöka komma i säng tidigare om dagarna för jag är skittrött på morgonen och på jobbet. Men det är svårt....kommer hem runt 17.30, laga mat och sen hitta på något med Gry, plocka undan, ut till gris och hästar (och där stressar jag inte:P ), tvätta lite, idag fick jag laga grishuset för han strosade runt på gräsmattan när jag kom hem. Skulle klippa gräset men klockan hann och bli 20.00 innan jag fått upp nya reglar och spikat fast en skiva. Rensade lite ogräs och sen skulle Gry duscha och sova. Hängde en tvätt och sen ut med hundarna. Dom fick kissa på gräsmattan för det är ju så förbannat mörkt ute. Och när jag känner mig klar så vill jag ju ha en lugn stund i soffan också...

Hade tänkt gå på kräftskiva på jobbet imorgon för jag har inte varit med på en enda fest studenterna bjudit in till. Hade fixat skjuts för att kunna ta ett glas vin men jag skiter i det. Hann ju inte klippa gräset idag och det är väl bäst att det blir gjort så slipper jag ha dåligt samvete för det och så strulade det lite med barnvakt så jag umgås väl med mig själv den här gången också. Och Gry då förstås:) det är ju henne jag skrattar med och diskuterar med och frågar om kläder, naglar och annat tjejigt:) på dagarna.

Sedan Karin flyttade så känns det som om det är jag mot världen......Saknar dig sååååååå!!!!!! att bara fika med nån, gå och träna med nån och ligga i soffan och stri skit.
Nej nu orkar jag inte gnälla nåt mer! Är väl inge kul och läsa.
Skulle ju försöka komma i säng också var det ju:) går ju bra för det är ju iaf 25 min kvar innan midnatt.

Kram B


Glömde rubriken:)

haha fick se att jag aldrig förklarade rubriken i gårdagens inlägg:) Så här var det, Gry hade ritat en teckning och skrivit Gry 6 år på. Farfar sa att hon haft för bråttom när hon gjort 6an. Den var inte riktigt hel. Då sätter hon sig och rättar till och går fram till farfar och säger - sådär då är du nöjd nu eller????

Så var det med det, Kram B

Är du nöjd nu?

Kompledig idag men ingen sovmorgon för det. Skolskjutsen hämtade Gry 07.15. Hoppade ner i duschen och runt 8.00 åkte vi till Karlstad för att kolla badrumsmatta, våtrumstapet, badkar och tvättställ. För första gången (tror jag)under våra 15år tillsammans så åkte vi iväg för att kolla lite priser och göra en liten budget! Det är faktiskt sant och vi gjorde verkligen det också:) Handlade för totalt 450:-(inkl.lunch) och då var vi ändå på stuvbutiken, sommarlagret, IKEA, hööks och Bergvik:)
Hittade allt till badrummet som kommer bli så fint i mörkbrunt golv, mörkbruna väggar (utom takkuporna som blir vit träpanel), badkar med tassar, ett stort runt handfat på en ekskiva som går längst hela väggen. Kommer bli bra tror jag:) Vi hittade även ett köksbord med plats för 10 personer som vi fick ett bra pris på. Resan gick vidare till IKEA där vi tog priset på ett ihop-plock av garderobsystem. Har planer på att göra en walk in closet i rummet nere. När vi kom hem så var taket 5 mm för lågt!!!! Iaf så vet vi att vi måste punga ut runt 33.000 för att få det vi "behöver" just nu och det är ju Thailandsresan det som vi missade biljetterna till. Så det är väl bara att börja någonstans och shopping är ju inte sådär skitjobbigt direkt:P
Har även  hunnit med att förbereda inför mammas födelsedagsfest imorgon där jag upptäckte att jag stavat fel på presenten, glömt några avsändare:) glömt bordsplaceringen på jobbet (kan va i bilen också) och så skar Lotta av sig fingertoppen i skärmaskinen så att pappa fick köra henne till akuten...hoppas festen i morgon blir bra:)
Avslutat kvällen med Kjell och Agneta. Grillat och tagit en kvällspromenad. Mycket trevligt.
Nu har mannen i huset gått och lagt sig så jag ska väl ta och lunka efter. Blir en lång dag imorgon:)
 
Kram B
 
 

Nu har jag tagit mig tid.....

Hade en kanonhelg på Rockstad Falun. Hårdrock, festival, härligt sällskap och sist men inte minst husvagn:)
Ibland behöver man bara åka iväg och bara va...sitta på gräsmattan, äta ute och må gott. Välja mellan gräddfil och xzider till frukost och hålla på och köpa ett par korta skinnshorts med fransar runt 00.00 för 700kr. Men dom var fina så jag ångrar en del att jag väntade för dagen efter tyckte inte Andreas att det var så bra investering som han tyckte kvällen innan:)  mycket märkligt:)
Efter att ha letat 8 mobiltelefonkartonger?? så hittade jag till sist en sladd som passade min telefon så nu är alla bilder nerladdade på datorn. En rolig grej var att dom ca 800 bilder jag hade innan telefonen uppdaterades för 2 år sedan kom tillbaka:) blir ett litet bildmaraton här nu från midsommar och fram till nu. Jag lägger inte in några förklaringar för det tar för lång tid så ni får hålla till godo ändå men det som är med är iaf - midsommar- vänner - semester - sommar...mm
 
Vad har hänt annars då? jobbat, cyklat med punktering efter ihärdiga försök att använda kompressorn efter en fantasifull lagning:) sånt här ska man ju inte berätta men bjuder väl på ett gott skratt eftersom jag varit så dålig på att blogga men ni får bara en mening ...........kompressor och fog till sprickor i trägolv   warning-dont try at home :P
 
Nej här kommer några bilder.......
 
 
När lånad båt går sönder kan man ge upp....
 
Ny lek???
 Blött så inåt på MC-fest i Strängnäs och lyssnade på SATOR:) barfota
 6 års kalas:)
Semester:)
 Gry och Viggo på kryssning till Åland
ROCKSTAD FALUN!!!!!  ja vad säger man:)
 
Lite av min sommar! Nu ska jag ta några minuter i soffan och sen sova för imorgon börjar Gry förskolan så vi ska vara med i skolan på morgonen. Spännande!
 
Kram B
 
 

Bilder or what?

Jag har verkligen ingen lust att ladda ner bilderna från telefonen till datorn så fort jag ska lägga upp nåt här!!!! Fattar inte att det ska ta sådan tid för blogg.se att få ordning på det. När alla bloggar är konverterade till nya sidan så ska dom börja jobba på det, OCH?
Förstår om ni tröttnat och läst för det är ju skittråkigt att läsa en blogg utan bilder. Jag har också tröttnat:) . Livet på landet-dagboken blir ju liksom inte komplett. Nej jag får väl sätta mig nån dag och ladda över ändå när jag får tid:) Ja jag vet, jag har inte så mycket tid över men fortsätter ni att troget läsa så får jag väl prioritera bort något annat en stund, typ tvätten eller hundskiten i hundgården eller nåt:P .
Har jobbat hela veckan och Gry har ju börjat på fritids. (förskolan nästa torsdag)
Första dagen fick jag inte komma och väcka henne nej hon ställde sin väckarklocka (som hon inte använt på bra länge) och när jag stod och gjorde mig iordning i måndags så kom hon allt nerför trappen med ett stort leende. Satte på sig kläder, satte upp håret, borstade tänderna, hårspänne i håret och läppglans på!!! Mamma, ska vi åka då?   Ehhhhh stort:) Efter 2 dagar på fritids kommer hon hem och berättar att hon har en egen gubbe på en internetsida med chat mm (hon är liksom 6år och kan varken läsa eller skriva) som jag absolut inte godkände. Vi loggade in tillsammans och efter ungefär 10 min på sidan kom det upp från någon annan - jag är snygg och sexig....... Vad händer???????????????? Raderade Grys "konto" som en äldre kompis hjälpt henne med och rekomenderar alla föräldrar att kolla upp då och då vad barnen är inne på för sidor...Hallå 2 dagar på fritids och efter tisdagen står det COOL på alla bilrutor varje morgon innan vi åker till jobbet.
Satan, vart tog den lilla söta oskyldiga prinsessan vägen? Coolt mamma........
 
 
Helgen blir barnfri och tillbringas på Rockstad Falun i husvagn med goa vänner:) Rock n Roll och festivalhumöret börjar komma:) Men först lite sömn och jobb........
 
Fortsätt läs min blogg nu, har bilder från midsommar tills nu så när det kommer igång så blir det bilddagbok ett tag:)
 
Kram B

Snart slut

Sista lata sovmorgonen på den här semestern imorgon.......Jag har ju varit ledig i 5 veckor och det känns så konstigt att Andreas åker till Norge imorgon igen, jag ska upp och jobba och Gry börjar fritids och börjar förskolan den 23aug.. Sessan ska åka skolskjuts varje morgon. En taxi som hämtar henne och jag får åka själv till jobbet. stort:) (för Gry alltså)
Har haft en underbar semester utan stress precis som semester ska va. Om solen även hade velat tittat fram lite oftare så hade det ju varit ännu bättre men man kan ju inte få allt:)
Varit i Stockholm i veckan och dagskryssning med Viking Line. En perfekt familjetur men det gungade lite väl mycket när vi skulle äta lunch. Inga vågor direkt men lite fullt normala dyningar. Har aldrig känt det när jag varit på kryssning förut å andra sidan har jag aldrig varit på "familjekryssning" :P La ut 07.30 nu och kom ut på öppet hav runt 11.30, alltså mitt i lunchbuffén. Annars lämnar man hamn 16.00 och är alltså på öppet hav samtidigt som man är på dansgolvet:) kanske är en förklaring, kanske:)
Igår vaknade jag med halsont och ont i kroppen. Ledningsgruppmöte på jobbet och sen arbetsdag i parken. Kom hem 22.00 och var helt slut. Idag har jag varit och fixat naglarna och ångrade färgen när jag var klar...suck, men hon hade en kund direkt efter mig så jag kunde ju inte säga att jag ville byta färg. Är ju inte gjort på en grisblink direkt:) ...Har slipat fönster och balkongdörr och målat. Hängig och inte riktigt 100. Varit i stan och ätit med ett gäng goda vänner . Andreas följde med Daniel och dom hem och jag och Gry åkte hem. Har legat i soffan ett tag nu och kollar dokusåpor och faktiskt så är det riktigt skönt med en kväll själv. Vi är ju inte vana att umgås så intensivt som det blir när båda är lediga i 4 veckor (jag 5). Nej jag ska försöka sova lite och hoppas snart att dom får igång sidan så att jag kan skicka lite bilder. Vet att ni saknar dom:P
 
Kram B
 

Home sweet home

I förrgår åkte vi ju in till stan för att äta frukost och kom hem halv 12 på kvällen:). Igår hjälpte Ia mig och paketera mina röda partier i håret med hjälp av folie och olja så att jag kunde slänga i blåsvart färg i resten av håret. Gry och Andreas åkte in på sjöslaget i stan med Tord, Peter och barnen i båten. Jag gjorde mig i ordning i lugn och ro, städade ur husvagnen, hundgården och fyllde på nytt vatten i hästarnas badkar. Sen blev det in till Peter för grillfest med dom bästa:) Ner på stan på "Bra mycket hårdare"-festival, öltält och naturligtvis avslut på köket. Förfesten var betydligt roligare än utelivet i Filipstad men det visste jag ju, Så den stora frågan är ju, hur länge ska man försöka inbilla sig att det någon gång kommer ut mer folk som man känner?  Bara att inse att man blir äldre vare sig man vill eller inte. Funderar stark på att prova botox på tal om äldre:) En nära vän har testat och är helnöjd och det skulle ju vara lite kul att iaf ha testat;) Nyfiken på hur det känns.....
Idag vaknade vi i stan och jag åkte och jobbade 2 timmar. Hämtade resten av familjen och åkte til Karlstad för Gry skulle på Zmillas kalas. Blev kvar, åt middag och det blev en helmysig kväll och kom hem 22.00:) Åkte alltså hemifrån 16.00 igår och kom hem 22 idag:) Men man ska vara rädd om sina vänner och umgås så mycket som möjligt med dom. Hemmet finns kvar och det är ju betydligt enklare att lämna alla djur nu på sommaren. Enklare för djurvakterna så imorgon tar vi en tur till Calle och Lina i Stockholm. Familjekryssning på tisdag och hem igen på onsdag för på torsdag har jag ledningsgruppsmöte på jobbet, Fredag arbetsdag i parken med avslutande kräftskiva och på lördag är det larsmäss. Brukar alltid åka dit och svänga mina lurviga men nu känns det som det kvittar, vi får väl se......
Vända på dygnet är jag bra på iaf.....nu är klockan 00.34......
 
Kram B

Svensk sommar!

Visst är det underbart? Nej det är nästan så att tom jag börjar tro på att det ligger nånting i allt prat om växthuseffekt och miljöutsläpp och allt vad det är.....nåt har ju uppenbarligen förändrats de senaste åren.....en dag har vi varit på stranden och kunnat sola och bada mer än 1 timme. EN enda dag!!! snacka om att man kommer få käka rosa piller och börja röka braj eller nåt i höst:) Hela Sveriges befolkning som inte åkt utomlands kommer att få tvångsintas efter sviterna av omänsklig D-vitaminbrist ....

Lite kvällstankar bara:) För övrigt har jag haft en fantastisk vecka:)

Kram B

RSS 2.0