Bilder

Tydligen ingen som kan skicka bilder till bloggen.....löser väl sig till sist. En ledarskapsvecka är över på jobbet och det har varit jätteintressant. Har lärt känna kollegorna och mig själv på ett annat sätt. Annars full fart som vanligt...fått ny ruta i bilen då vi (eller inte jag kanske) upptäckte att den måste besiktigas inom 2 dagar innan körförbud...Bra....Glasmästaren hämtade min bil på jobbet igår. Service kallar jag det:) Fått tag på en båtmotor idag!!!! sååååå skönt och det ser ut som om kapitalet även räcker till 3 veckor i Thailand över jul:) :) :)Det vore ju underbart. Har precis gjort 200 alkoholpolitiksfrågor för imorgon är den stora dagen:) Prov hos kommunen....Tog en ridtur efter jobbet igår föresten och Gry red lätt på Flingan för första gången. En stolt tjej och kanske en aning stoltare mor:) Jobbar em imorgon och sen på kvällen ska jag sälja biljetter till bion Ice Age 4 i parken. Lördag jobba några timmar på fm. Andreas är i Höljes på rallycross så honom ser vi inte förrän nästa torsdag....Nej jag lär gå ut med hundarna så jag får sova lite. Bäst att vara utvilad inför provet.

Kram B

Irriterad

Skitkväll, skitkväll, skitkväll.........men haft en underbar midsommar och har en del bilder jag försökt ladda upp men det går INTE!!!! Det är nr 1 som irritationsmoment nu. Varit och tagit nya leverprover och hoppas på positivt svar där....
Jag skriver lite mer om helgen när jag är i fas:) Just nu är jag trött efter en dag med SDI-utbildning, hem och byta om och tillbaks till jobbet för att grilla och sen snabbt och hämta Gry. Hemma sent och ett måste som jag lovat och måste fixa....kan inte säga nåt mer här än:) . Hundpromenad med Tajra som är sjukt rastlös. Gick i spöregn men hon gjorde inte ifrån sig 2an utan det gjorde hon i källaren när vi kommit in istället!! Irritationsmoment nr 2 alltså.....sen öppnade hon köksdörren hela tiden. Jag fick spel och drog henne till sin korg och så letade jag efter en skruvmejsel för nu ska det där jävla dörrhandtaget vändas på. Tror ni jag hittade nån??? Naturligtvis inte, irritationsmoment nr3.....
Nr 4 för kvällen var att hon öppnat dörren till köket för 835:e gången och ätit ur en soppåse som jag inte kunnat slängt för vår soptunna har det varit några vandaler som slängt långt in i skogen och jag har glömt bort att fixa det när jag åker hem (inga marginaler för sånt på morgonen) Som extra tillbehör så har jag ett kaffefilter (använt fullt med sump) utspritt i köket. Än en gång i bädden med hundjäveln. Vet inte om jag kommer orka ha det såhär tills hon blir opererad 13 augusti. Och under rehabiliteringen innan hon får börja springa igen...hon äter allt hela tiden så fort jag vänder ryggen till och jag blir galen..
Nu ska jag skicka ett mail till blogg.se och kolla varför jag inte kan lägga upp foton sedan dom bytt design på sidan och sen ska jag sova.
Imorgon fortsättning på kursen och sen har jag tid för omfärgning av håret 17.00 för jag fick för mig att Grys fotbollsträning är då men den är 17.30 så oddsen för att kunna fixa det känns ganska avlägset..
 
Kram B
 

Gaaaahhhh

Hinner inte blogga! Här kommer ett kort inlägg (från jobbet dessutom) fort, fort, fort :)
Gry är med i Landslagets fotbollsskola sön-tor denna vecka mellan kl. 17-19 och jag tänkte att jag skulle hinna fixa lite inför vår "lilla" midsommarfest som bara växer, skitkul verkigen! MEN, skulle klippa mig i måndags 12.00. Helen (frisören) hade sjuka barn hemma så jag fick komma 17.00 istället. Alltså medans Gry spelar fotboll. Det var dom timmarna...städade i baren och bar undan allt som inte hör dit. Typ extrasängar, madrass, flytvästar:) . Tog ner julgardinerna hahaha... Igår var jag helt inställd på att det var alliansmöte 19.00. Så jag hem, slängde i mig en färdigrätt, gjorde matlåda till Gry och iväg till fotbollsskolan.....där fick jag reda på att mötet är idag och idag har jag bokat tid för att färga dom nya "fyrkantiga" partierna i håret.....blir matlåda idag istället då...För säkerhets skull begav jag mig ut och röjde ur ladan från allt skit inför midsommar kl. 21.45 igår. Peter kom och hjälpte mig och bära alla tungt...jaja han gjorde om det jag gjorde också:) blev tydligen bättre sopat enligt han. Guld värt verkligen och underlättar Andreas jobb på torsdag kväll, så tack så jättemycket för hjälpen!
Men nu lär jag fortsätta jobba lite. Eller satan, det är ju fika! Jobbar till 12 imorgon men funderar på och va ledig. Bara för att jag kan:P

Kram B

Lunchpromenad

20120619669 (MMS)

Lunchpromenad


Lunchpromenad

20120619668 (MMS)

Lunchpromenad


Busy

20120616660 (MMS)

Busy


Friends

20120616661 (MMS)

Friends


Tralalalala (rubriktorka)

Idag fick Andreas en överraskning när han kom hem:) Vi har lovat Gry att hon ska få flytta upp till övervåningen och få ett mycket större rum och sedan vi byggde altan precis utanför hennes fönster så togs beslutet. Innan midsommar tänkte vi så under veckan har jag fått hjälp av Peter och flytta ut alla möbler ur gästrummet uppe och han har skruvat upp en gardinstång och sågat av ben på bokhylla....Gry och jag har burit grejer och donat. Nu är det bara hennes säng kvar men den är ju lite komplicerad att flytta eftersom den är fastskruvad i väggen och i typ 100 delar när man tar isär den så det är bäst om Andreas fixar som har skruvat ihop den en gång. Det gäller att utnyttja situationen när vännerna är hemma och är sjukskrivna:P .... 
Men nu är iaf hälften av jobbet gjort inför helgen.
Möte i parken igår direkt efter jobbet och hemma 20.45, det är mycket att ta tag i men roligt.
Typisk torsdag idag och jag är trött. Tänk vad konstigt det är att jag inte är trött förrän runt 24.00 på vardagar och när Andreas kommer hem (torsdagar) är det som om jag släpper allt och somnar som en stock (9 av 10 gånger) i soffan runt 22. Gry somnar också tidigt torsdagar. Precis som att "nu är det som det ska vara" och så slappnar man av....jaja inte vet jag men det är iaf samma sak varje vecka. Väldigt intressant föresten :P
Börjat planera lite inför midsommar och vi ska ju vara hemma.............det ni! Skojade bara, hallå?? jo vi ska vara hemma men med ytterligare idag räknade 29 personer och 6 osäkra:)  Kommer bli skitmysigt precis som förra året med aktiviteter hela dagen, knytkalas och trubadur:) .
Men nu sitter jag uppe och ska göra testfrågor ang alkoholpolitik. Ska skriva provet inne hos kommunen nästa vecka så det gäller ju att vara påläst.
På tal om alkohol så skulle jag ju ta nya leverprover (låter värre än det är kan jag säga eller hoppas jag, jag vet ju inte) hade en liten avikelse på levern iaf och ska ta nya prover. Remissen ligger hos lab så jag tänkte att jag skulle ta och åka in i morgon fm och få det avklarat. Men hur mycket tänker Bea då när hon smäller i sig 4 glas rosévin ikväll?????? Faaan tänkte inte alls kan jag säga men gott var det:P  Kan ju inte ta prover då för då lär det ju vara ännu mer avvikelser på levern:) Jaja är väl ingen brådska, får ta och åka in till veckan istället men det är ju typiskt. 
Nej nu kom grabbarna grus upp från bastun så jag lär väl vara lite social kanske...

Kram B 


Några timmar "över"

Idag blir det morgonblogg för ovanlighetens skull. Ligger i sängen med datorn på magen och har gjort 80 frågor alkoholpolitik....går bättre och bättre så snart ska jag väl försöka ta mig in till kommunen för det slutliga provet.
Ikväll är det en konferensgrupp som ska paddla kanot och grejer så jag jobbar eftermiddag. Sen jobbar jag hela fredagen och söndag också så tar några timmar ledigt idag. Egentligen borde det ju vara så att när man är ledig några timmar såhär så borde man inte göra ett skit. Bara ta det lugnt och samla energi inför jobbet. Timmarna kommer jag ju jobba ändå fast omvänd ordning. Nej då ska man städa hundgård, tvätta, plocka undan och stressa ihjäl sig på hushållssysslor. Helst hinna klippa gräs, noppa ögonbryn och måla naglarna också. Skulle behövt sovit ut och suttit ute i solen och ätit frukost (om nu solen sken) men istället tvingar jag mig upp för att hinna göra så mycket som möjligt. Jag blir ju lika trött ändå. Nej nu får det va nog med dåligt samvete för att man försöker leva lite emellanåt också!!!!! jag kröp ner i sängen igen och läste Filipstadstidningen och surfar runt lite här. Snaaaaaaart ska jag gå upp och äta lite frukost.
Igår tänkte jag börja med att tömma gästrummet på övervåningen eftersom Gry ska få flytta upp men vi hamnade på auktion med mamma till 20.45 istället:) Köpte inget. Mamma ville inte åka dit själv och jag och Gry var ändå i stan så vi åkte och mötte henne. Blev en sen kväll som vanligt som slutade med en hundpromenad runt 23.20.
Jag har iaf fått svar på alla dessa prover jag tog och de flesta var bra. Hade en liten avikelse på leverprovet så jag ska ta nytt sånt prov. Annars var alla värden normala och allt fungerade som det skulle (faktiskt :P ) Skönt att vara genomkollad ändå.
Nu ska jag göra en snabbkoll på Leksand sommarland och boka campingplats för vi tänkte åka tillbaks dit i sommar. Vi äger fortfarande ingen husvagn men kör samma chansning iår. Det löste sig ju förra året:)

Kram B

Jobbar med mamma

20120606642 (MMS)

Jobbar med mamma


Tur man har fler båtar inom familjen:)

20120608648 (MMS)

Tur man har fler båtar inom familjen:)


Lite impuls satt bra nu:)

Jaha vad har hänt nu då? :) . I fredags åkte Andreas till Stockholm över dagen på begravning och jag jobbade heldag och lite till.....Gry var med mig under eftermiddagen på jobbet och hjälpte mig med en vildmarksstig. (blåsrör, yxa, slangbella mm) Andreas hämtade henne och dom åkte ut på sjön med Tord och Belinda och grabbarna. När jag slutat hämtade dom upp mig vid båthamnen. Åkte till riddarön och grillade. Härligt väder och det är tur att man har möjlighet att åka båt ändå nu när inte våran kommer i sjön. Motorn gick inte att laga och det verkar inte helt lätt att få tag på nya grejer. 
Var till ridskolan i lördags fm och Gry ville stanna kvar med Bella och Linda eftersom det var öppet hus hela dagen. Jag och Andreas åkte till Örebro och skulle titta på en kompressor och jag hade hittat en motionscykel på blocket som jag var nyfiken på.
Vi hade en helskön dag bara vi två och våra inköp för dagen blev (måste ju tillägga att vi var vid Mariebergs köpcenter hela dagen men jag gick inte ens in, det ni!!!!!) Däremot gick det ju lite pengar ändå, en kompressor, en motionscykel, en gasolgrill, 2 flughuvor till hästarna, slalomskidor till Gry och 6 par skor:)  Hitta röda tråden i det ni om ni kan haha
När vi kom hem så talade Gry om att hon och Bella bestämt att Gry skulle sova hos henne för dom skulle följa med Linda in till stallet och jobba på tävling idag. Jaha så vi blev fortsatt barnfria. Tog en myskväll med promenad och god mat:)
Har städat idag och Andreas har skruvat gasolgrill och klippt gräset. Gry har varit på tävlingar i stallet och kom hem på eftermiddagen.  Andreas har åkt till Norge och jag ska köra ett pass på min nya cykel nu tänkte jag:) sen är det hundpromenad kvar innan jag ska ta kvällen.

Kram B


SMS-inlägg

20120608651 (MMS)


SMS-inlägg

20120608650 (MMS)


SMS-inlägg

20120608646 (MMS)


SMS-inlägg

20120608645 (MMS)


SMS-inlägg

20120608643 (MMS)


Jobbar:)

20120608644 (MMS)

Jobbar:)


Tjo vad det var livat....

i holken i lördags......nja men i tisdags iaf:) . Dan före helgdag och bara jobba halvdag:) Det sket sig, åkte från jobbet 14.30 . Åkte hem och åt lite då jag kom på att jag glömt bort lunchen! Effektiv:) tänkte passa på och lägga mig i solstolen och vila (läs sova om ni vill) en stund och sen fixa till mig för kvällens baluns. Solen gick i moln hela tiden och fast jag låt i onepiece så höll jag på och frysa ihjäl....Gav upp och la mig framför tvn istället. Hängde tvätten jag glömt kvällen innan men bla byxorna jag tänkt haft...gjorde mig iordning men hann inte måla naglarna. Iväg på Grys fotbollsträning. Medans hon tränade så åkte jag upp till suz som börjat ladda för kvällen. Där målade jag naglarna och försökte få partystämning med kolsyrat vatten...gick sådär. Hämtade Gry och åkte hem. Passade på och springa på toa innan Suz och Ronny kom och det var en jävla tur jag gjorde det och inte väntade. JAG TRAMPADE IGENOM BYXORNA MED FOTEN när jag skulle dra upp dom!!!!Hur jag lyckades med det kan jag faktiskt inte svara på. Bytte om.... Ronny skjutsade in oss till stan och vi åkte och lämnade Gry hos syrran. Hade en skitrolig kväll på Hertig Karl och avslutade med öltältet på stan. Tog det måttligt lugnt då vi skulle in till ridskolan igår morse men det var så kul och få gå ut med bara tjejer! Händer inte ofta kan jag säga och det blir ju lite andra samtalsämnen:P . Big Brother-Hanna kom förbi en sväng då vi satt vid samma bort som hennes klasskamrater. Naturligtvis passade jag på och säga grattis till vinsten:)
Igår var det en lite seg dag och det blev inte många knop gjorda här på landet:) ridskola, gry var hos kompis, mamma städade-vilade-städade-vilade-vilade-vilade:) 
Åkte till jobbet igår kväll och dukade om lite konferenslokaler tills idag och på vägen hem åkte vi förbi mamma och pappa och fick lite kvällsmat där. Perfekt. Hem och slängde donnan i duschen, la henne och tog en promenad med hundarna.

Nej, datorn på magen i sängen för ovanlighetens skull (brukar vara soffan) så när jag kommit så här långt så ska jag väl stänga av så att jag kan sova tidigare än vanligt. Måste jobba heldag imorgon också så min klipptid som jag väntat på antal veckor imorgon var det bara att avboka....suck.....blir till att kasta lite yxa mm. Dom ringde föresten och meddelade att båtmotorn INTE går att laga också!  Happy hour...

Kram B


Suck.....

Kan det inte bara ta slut på alla utgifter och motgångar ett tag nu? Kan man inte bara få vara glad och saker och ting är som det brukar? Jorden runt-resan fick vi ställa in för att han som skulle köpa tomten av oss ångrade sig......och vi har faktiskt inte 200.000kr över till en resa direkt. Ändrade planer till Thailand 3 veckor över jul wihoooo båtmotorn fryser sönder och är urtagen med traktor och körd till Nora för svetsning. Hoppas på att det ska gå vägen och så lägger vi några tusenlappar där då. Om det inte går så blir det att köpa nytt motorblock och det förstår ju tom jag att det inte handlar om 5000kr direkt utan betydligt mer.
Tajra har lyckats med att vridit sönder ledband/korsband när hon var i hundgården?! Suck....varit iväg till ortoped idag och 10% chans att det rättar till sig och läker ut själv men till 90% operation. Vi fick välja mellan operation i början av juli eller i augusti. 3-6 månaders rehabilitering och endast koppelpromenader och inge hundgård. Endera får jag ta med henne till jobbet och hon får tillbringa dagen i bilen med små promenader och annars får hon vara  hemma och jag får åka hem 3 gånger om dan.....24.000kr kostar själva operationen så jag råder er som har djur att försäkra dom!! . Vi har betalat 2100:- hittills och vi betalar 25% av alla kostnader som kommer till nu under 90 dagar. Alltså kommer vi få betala runt 6000:- för operationen + mediciner mm så det är ju lite skillnad mot 24000:- ) Men naturligtvis är hon värd varenda krona Tajra-snuttan men det betyder ju att någon resa i höst eller vinter kan vi glömma för då är vi på hundrehab...

Annars så har min helg varit bra. Jobbade på Fernandoz i fredags vilket var skitkul. I lördags tog vi en promenad i skogen med hundarna och jag hade för mig att det var en stig där vi gick men det var lite halvdåligt med det:) Vi följde kanalen hem iaf så det blev ändå en mysig tur i storm. Åkte till brorsan och jag och Lotta åkte till parken för att byta lite lampor och säkringar som gått. Hade hyrt ut serveringen på kvällen så det var ju trevligt att dom fick ljus inne på toaletten:) Hem och badade bastu och så åkte vi in till kinan och träffade Peter, Madde och Jensen. Åt gott och drack vatten....Igår kollade vi på Elias fotbollsmatch och det var ösregn och kallt. Finns ju andra sporter jag hade föredragit att tittat på just då:) Trötta på vädret så åkte vi på loppis, Hällefors och avslutade med glass i Grythyttan. Kom hem 16.50 och 17.00 var det dags att åka på kalas. Än en gång maximera tiden:) (eller vara ute i god tid) Smörgåstårta och gott sällskap. Tyckte inte vi hann mer än hem innan Andreas skulle åka till Norge. Helgerna går för fort helt enkelt!
Nej, kvällen är inte slut riktigt än så jag ska väl göra ett sista ryck. En tvättmaskin ska hängas innan sängen får besök.
Imorgon blir det Hotel Hertig Karl med Suz och förfest inför 6juni.

Kram B

SMS-inlägg

20120604640 (MMS)


Min cell i fredags

20120601639 (MMS)

Min cell i fredags


Lever

Jodå det är sant...jag lever men varit lite off på bloggen bara:) En del att ta tag i och ganska busy men jag ska försöka rapportera lite under veckan. Haft en bra helg trots vädret som även dom bästa verkar få depression och tvångstankar av:) Men nu är klockan 23.35 och jag måste gå en promenad med hundarna...blir inte allt för långt för det är ju inte direkt ljust ute nu men piss och skitnödiga blir dom ju ändå:) .
Imorgon hoppas jag ni håller tummarna för Tajra då vi ska på återbesök hos en ortoped angående benbiten/arna hon har i bakknät....hoppas, hoppas att vi slipper operera. Och så hoppas jag inte hon äter upp någon annan hund eller katt när vi kommer dit heller:P Nej men jag lär gå ut nu och får försöka skriva imorgon! Grattis Hanna J till vinsten i BB också! rätt vinnare!

Kram B

RSS 2.0